Osvětlení kufru

sisin - FK

Osvětlení kufru

Příspěvek od sisin - FK »

Nazdar pánové,měl bych dotaz.Dneska jsem zjistil,že mi nesvítí osvětlení v kufru.Auto jsem koupil loni v září,ale nikdy jsem si toho nevšiml,až dneska večer.Jediné co jsem zjistil,že svítí jenom když zapnu světla,ale když je zhasnu tak zhasne i kufr. Nevíte někdo kde je zakopaný pes??? Díky za každou radu......... večer je tam docela tma a nebudu přece furt hledat pouliční lampu abych v tom kufru něco našel.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Re: Osvětlení kufru

Příspěvek od Jyrgen »

to je klasika u starších felícií. lampička svítí jen při zapnutých světlech. řešením je natáhnout si do kufru stálé napětí a pak si lampičku můžeš rozsvítit kdykoliv
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

To myslíž,že to je od výroby? To by se mělo rožnout po otevření a uvolnění nějakého spínače jako dorazu,nebo né?
Ani jsem se nedíval jestli tam nějaký spínač je třeba jako na dveřích.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

nemyslím, prostě se to dělalo odlišně...
u novějších felicií je spínač v zámku pátých dveří a je tam přivedeno i stálé plus. u staré feldy to tak prostě není a je to jen napojený na světla.
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

presne tak ja mam starou a udelal sem si to doma a navic kdyz otevru 5te dvere tak mi nesviti lampicka ale pul metrovy neon prichyceny zespoda na plate :lol: ;) a je to luxus
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 26. črc 2009 16:41:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jyrgen píše:nemyslím, prostě se to dělalo odlišně...
u novějších felicií je spínač v zámku pátých dveří a je tam přivedeno i stálé plus. u staré feldy to tak prostě není a je to jen napojený na světla.
ano to je pravda ja mam r.v.96 a taky to bylo jen na svetla , ale cechacek si prece poradi ne ???? napr. ja uz tam mam mikrospinac a lampicku nahradil neonek .
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Taky tam mám neonek, ale nefunguje spínač v pátých dveřích takže mám udělanej vypínač hned vedle lampičky :D
Lukbi - FK

Příspěvek od Lukbi - FK »

Lidi já mám přesně opačný problém.Dneska jsem zjistil že ikdyž zavřu kufr tak mi to světýlko svítí pořád.Nevíte kde je náhodou ten spínač na to?Světýlko jsem zatím odpojil aby mi to nevybilo baterku ale musím to nějak zpravit.Díky 8-) BTW: rok výroby mojí felis 2000
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 11. bře 2008 19:58:35, celkem upraveno 1 x.
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

No to mi taky dělalo. Spínač je v zámku pátých dveří, já jsem to zkoušel spravit ale nějak se tomu nechtělo tak jsem si udělal vedle lampičky vypínač.
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Spínač mám v zámku v patích dveřích,akorád přidáno ještě jedno světílko. 2x 10W
Obrázek Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Lukbi píše:Lidi já mám přesně opačný problém.Dneska jsem zjistil že ikdyž zavřu kufr tak mi to světýlko svítí pořád.Nevíte kde je náhodou ten spínač na to?Světýlko jsem zatím odpojil aby mi to nevybilo baterku ale musím to nějak zpravit.Díky 8-) BTW: rok výroby mojí felis 2000
To se mě taky dělo v autě... mě stačil trošku přihnout zámek pátejch dveří (nějak se nedozavíral) ;-). Přihnul jsem ho a vše OK
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
MAOrh - FK

Příspěvek od MAOrh - FK »

fidllas píše:Spínač mám v zámku v patích dveřích,akorád přidáno ještě jedno světílko. 2x 10W
zajimalo by mne co vsechno musi clovek udelat aby mu splapal spinac v patych dverich... mam takovy napad v hlave... mit osvetleni kufru pomoci UV trubic.. v tom zas takovej problem neni protoze 12V na ktery oni fungujou uz nekde vzadu sezenu ale jak to pripojit na ten zamek??? to jde do kazdej felinky neo jako to je? (hloupe otazky ja vim...)
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

no tak napad je to pekny a problem by v tom byt nemel..me tam sviti trubka neonu a spinac sem si udelal sam ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 26. črc 2009 16:44:13, celkem upraveno 1 x.
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
Tomas79

Příspěvek od Tomas79 »

Ja jsem teprve dneska zjistil, ze osvetlení v kufru je, ale když jsem to rozdělal, nebyla tam žárovka:-( Jaká je tam potřeba? Jsem zvedavý, jestli to bude fungovat, potom, co ji tam dam. Kdyz tady ctu ty problémy s tim:-/
Díky za radu!
MAOrh - FK

Příspěvek od MAOrh - FK »

tak jsem si koupil dverni vypinac na osvetleni kufra... aby to fungovalo jako u prednich dveri... plus i minus uz mam natazenz, diru vyrizlou ale ted jsemsi doma chtel zkusit jak to ma vlastne skodovka zapojeny ted vypinac a pokud mne jeste rozum slouzi tak to ma byt pri stlacenym vypinaci rozeply tutiz svetla vypnuty... a kdyz ho rozepnu (povolim, otevru dvere...) tak by mel byt seply ale at nerim merakem jak koliv tak jsem nikdy nenasel seplou pozici...
takhle nejak ten vypinac vypada ze spodu...Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No pokud chceš aby to fungovalo jako u předních dveří,tak to zapoj na 1 a 3 pin.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 26. črc 2009 16:45:36, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak a zase se omlouvam ale resi se to tu tak chci pozadat o pomoc mam v kufru svetlo s prepinacem zapnuto vypnuto a nesviti nemel jsem zkousecku tak ze jsem nemohl promerit ale zkosel jsem amatersky zarovkou jestli je tam stava a neni a tak jsem projel pojistky taky nic byli ok a jeste jeden problem stredove svetlo u zpetneho zrcatka mi taky nesviti ale opet jsem ho nemohl otestovat a pojistky taky ok nevite kde by mohl byt zakopany pesek.

ps: nemate nekdo schema kde je ukazano ktera pojistka je k cemu predem dik
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Kdyby jsi pohledal tak tady určitě najdeš..
Jinak tady http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=183 ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Podle schéma el. zapojení je na pin 1 připojena kostra, na pin 2 akustická signalizase světel a na pin 3 vnitřní osvětlení vozu.
Při zatlačení (zavřené dveře) jsou propojeny piny 2 a 3, při povolení jsou propojeny všechny 3 piny dohromady (připojují kostru na akustickou signalizaci i do vnitřní lampičky).
jjenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jjenda »

Mne pánové děsila představa že když je kufr otevřený i ve dne , tak stále svítí světlo a to ať chci, nebo nechci. šel jsem tedy do tátovi Š 120 a vydloubl jsem mu stropní světlo u řidiče, protože ho nikdy nepoužívá a dal jsem mu tam místo něho bez zapojení to moje z kufru Feldy. Tyto světla jsou naprosto stejná, jen to ze stodvacítky má na sobě i vypínač! Teď si ho můžu zapínat a vypínat kdy chci já.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No stačilo "ručně" zacvaknout zámek kufru :-) ;-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Capos - FK

Příspěvek od Capos - FK »

Já vyhodil sufitku dal 3 ledky (11O OOOmCd uhel svitu 140° 0,5W) ted je svetla dost. Pak jsem pridal vypinac (klasika) a navic si natahl ledku dopredu ktera je nezavisla na vypinači a signalizuje otevrený kufr...super vec
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě stačí když položím páté dveře a už to nesvítí, nemusím je mít nutné zabouchnuté. Když auto větrám, tak zacvaknu zámek.
Keke - FK

Příspěvek od Keke - FK »

Capos píše:Já vyhodil sufitku dal 3 ledky (11O OOOmCd uhel svitu 140° 0,5W) ted je svetla dost. Pak jsem pridal vypinac (klasika) a navic si natahl ledku dopredu ktera je nezavisla na vypinači a signalizuje otevrený kufr...super vec
no počky ale když je kufr jen otevřenej ajen to víko není přibouchlé tak ti stejně nesvízí světlo v kufru,to bys musel trošku nadzvihnout a pak ti bude svítit a předpokládám že si to napojil na to světlo v kufru tak jak ti to může signalizovat otevřenej kufr když to v přivříté poloze nesvítí a otevřenýho by sis asi všimnul :o :shock:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:D Já to vyřešil jinak,vyhodil jsem původní lampičku a nahradil ji ze :P :P Š 120 s vypínačem a můžu si rozsvítit a zhasnout jak potřebuji :lol: :lol:
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Yetti98: Měl jsem za to, že dokonce v prvních feldách světlo ze 120 bylo originál z fabriky. (mám to udělané stejně jako Ty) ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No mě to světýlko z tý škodule připadá spíš jako takový mžourátko.
Mám 2 origo světýlka (k nim ještě v tapecu 5tek světýlko z interiéru) a k nim vypínač a noproblem.Pokud lezu po chvílích do kufru tak ho jenom přivřu,pokud je to na dýl tak je vypnu vypínačem.
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Tak o tom žádná. Světla z toho teda moc neleze. Přemýšlím o nějakém tom posílení a to světlo z interieru v tapecu 5. dveří není vůbec zlý nápad. ;)
Odpovědět