Klepnutí zespod auta při přeřazení

vše okolo převodovek
Pjotr - FK

Klepnutí zespod auta při přeřazení

Příspěvek od Pjotr - FK »

Mám následující problém.Hlavně když se rozjíždím nebo víc zrychluji,tak při řazení 1-2 a 2-3 se přesně ve chvíli kdy přeřadím ozve někde zespod auta klepnutí.Při menší akceleraci je slabší nebo se neobjeví vůbec,to samé pri vyšších rychlostech tj. řazení 3-4,4-5 .Nevím jestli je to spíš jen můj pocit ale jde to trochu cítit v řadící páce.Proto předpokládám nějaký problém zde.Cuknutí vozu nebo cokoliv podobného nepozoruji vůbec.
Před časem sem si nechal vyměnit kloub řazeni,v řadící páce byla velká vůle,to se tím vyřešilo a řazení je od té doby také daleko přesnější tak že sem začal více pozorovat výše popsaný jev.Netuší někdo co by to mohlo být?
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepnutí zespod auta při přeřazení

Příspěvek od Jojin »

Prohlédnout pečlivě auto zespodu,věnovat pozornost uložení motoru a převodovky (na převodovce je silemblok reakce,může být vytahaný či roztržený) dále silembloky výfuckového potrubí. Nebát se vzít za potrubí a skusit s ním přiměřeně zacloumat. Prostě hledat ...
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Pjotr - FK

Diky za info,asi to nakonec necham na technika v servisu.Skripe me u jednoho tlumice,mam par tydnu po jejich vymene tak to pujde zpet na kontrolu.Tak jim reknu at mrknou i na tohle,nemam auto doma moznost moc zvedat.Jeste jsem ten jev blize sledoval a vzdycky klepne jakmile vyslapnu spojku,presne ve stejnem miste.. A musim pri tom aspon mirne akcelerovat nebo jet aspon do kopce.Muze to byt nejaky selenblok jak pises.. uvidime co se dozvim po kontrole.
Pjotr - FK

Tak kontrola problehla.Skripani delal vadny cep,to je ok.
Ale to klepnuti pri prerazeni... :cry: Ze vse zkontrolovali,podotahovali,a nic.Problem stale trva.Jedine co je napadlo bylo ze je asi volny kloub razeni,ze by se muselo vymenit cele jeho uchyceni.Tak sem to na jejich doporuceni neresil,ale ted s postupem casu to klepe pomalu ale jiste casteji a casteji a me to zacina vic a vic rozcilovat. Tak ze je otazka casu kdy uz to nedam a auto pujde zas do servisu..
hans007 - FK

Příspěvek od hans007 - FK »

Jak to s tím klepáním dopadlo?Dělá mi to taky,jediná věc co při prohlídce vydávala zvuky byl mechanismus řezení,když jsem chytl za táhlo řazení a zahýbal s ním tak to v té krabičce co je dole pod šaltrpákou na tom táhle klepalo,ale ten zvuk
za jízdy mi spíše připomíná jako by někde bouchal něco výfuk,ten je ale ok.
Pjotr - FK

Je to stoprocente to razeni,musi se ale koupit asi cela radici tyc.Ted se k tomu pridal jeste zrejme selenblok motoru nebo neco,nevim.Klepe to jen kdyz je vic zima,nez se zahreje motor,pri prerazeni ale s tim souvisejci zmenou rychlosti,hlavne na nizsi stupne kde je razantnejsi zmena otacek-sila zaberu.Tak do dam do servisu pro obe zavady k oprave soucasne,snad uz v blizsi dobe.
hans007 - FK

Jo to je přesně to samé co to dělá i mi,zdá se mi že při delší jízdě když se ten motor pořádně prohřeje to tak nedělá,dělá mi to při rozjezdech a přeřazení například z 1 na 2,ze 2 na 3,u vyšších kvaltů ani ne.
Hned volám osobnímu mechanikovi ať už se na to chystá.. ;)
Pjotr - FK

Tak pak napis co to bylo,ja budu muset z opravou jeste asi mesic vydrzet.
Jinak vyfuk mam stredni a posledni cast pred rokem novou,tim to nebude..
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Já teda nevím, ale mě při řazení atd klepne taky.. a je to vůle v poloose.. tak nevím nu.. ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Jestli se to klepání ztratí, když táhnete řadicí páku nahoru, tak by to mohlo být tohle:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p240808

Dělá to jen za studena, než se ten silentblok ohřeje od výfuku.
Pjotr - FK

Tak to vypada ze v mem pripade je to presne tohle.Kdyz jsem dneska se studenym autem vyjizdel ze vjezdu a drzel radicku nahore klepani se nekonalo.. Asi to ale budu muset dat stejne do servisu i kdyz by oprava v tomto pripade doma nebyla problem.Problem by byl ale dostat se pod auto.. :(
Francois

Příspěvek od Francois »

já jsem auto zvedl jenom ve predu zvedakem a podlozil. Dalo se tam dostat celkem dobre, a to jsem ty srouby musel odvrtat... byly tam nejake zarostle imbusy. Ikdyž asi by stačilo ten silentblok dobre promaznout.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Tam nejsou"zarostlé"imbusy ale trhací šrouby a odvrtání je jedna z možností. Mě převodovka za studena na neutrál klepe jak zběsilá, po zahřátí dá pokoj. Má nalítáno k třem stům takže si myslím že má nárok.
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
hans007 - FK

Tak auto opravené,zatím to neklepe tak uvidíme jak dlouho to vydrží,maník jen opravoval tu šaltr páku ale co přesně s tím dělal nevím,prý jen vymezil vůle a promazal,jestli něco měnil nevím,dělal to už nejméně stokrát tak snad ví co dělá.Řadička chodí teď fakt přesně,žádné viklání,vzal za to dvě kila. ;) :D
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

pánové mám tenhle problém taky jsou nová ramena s čepy , 3 mesíce novej silent za převodovkou, novej silent řazení za řadící pákou to klepnutí je slyšitelný jen když je auto po asi 30 km ohřátý za studena nedělá nic ,
a ozve se to při řazení nahoru tzn 1-5 a dolu 5-1 taky, byl jsem na rampě a zkusil všechno hejbání co je možný a nic volnýho jsem nenašel ani ten silent není vadnej polosa ani jedna není pryč pač jsou dělaný manžety a klouby jsou ok tak nevím kdo neco má at poradí diky
Odpovědět