Úpravy a maximální výkon 1.3 MPI
-
Dejw - FK
Úpravy a maximální výkon 1.3 MPI
ahoj tuneri a priznivce Felusky
zajimalo by me kolik se da max vytahnout kw z 1.3 mpi
i na ukor motoru...ale ne zase abych najezdil 20 000 km a krachl...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Re: max vykon
tgfh: na tech 65kW jsi prisel jak??
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
na 65kw potřebuješ i zvíšit objem motoru.jinak víc se dá ještě vyždímat turbem ale tam by to asi nesplňovalo těch 20000km,vyděl jsem takovou upavu felicie ale motor se nedožil ani 10000km
.hold stimdle škodovka nepočítala.kdyby udělali rskovou verzi mohlo to být zajímave takova 1.8 s turbem a váhou feldy by mohlo byt krasné svezení.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
bitmap - FK
Ale prd, 90k udelas i na trinactistovce s prstem v zadku.
A nebylo by nejake info o te oturbene Felde? Nekde neco upadlo, nebo se motor zadrel?
A nebylo by nejake info o te oturbene Felde? Nekde neco upadlo, nebo se motor zadrel?
Dedla dostal z feldy 1.3 MPi necelých 74 kw tuším že přesněji byl někde na 98 koních a nevypadala že by měla brzo umřít zvlášť když si sní troufnul na moravu a zpět 
Bitmap dle mého umřela na chudou směs a velký tlaky ve válcích
Bitmap dle mého umřela na chudou směs a velký tlaky ve válcích
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
no vím že nekteré 1.3 toho dosáhnou ale ta životnost už musí byt taky znatelně kratší.na mé bejvalce co měla asi 63kw jsem najel dobrych 65000km ale byloto pravydelně udržované.u toho turba motoru si pamatuju že první problem byl to že to nevydržela leštěná klikovka.info už nevím je to nějaky rok zpátky,ale bylo to na slovensku.vím že pak skoušeli s 1.6 ale o tom už nemám info
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
bitmap - FK
Taky si myslim, ze se tomu rozpadly pisty, bo kazdej to dela jen tak napul a pak se divi, ze z toho neco upadne.
Jinak, ten dedlovo vykon na brzde byl 71kW a 129Nm, pricemz tech 71kW je uz korigovanej vykon a vlastni vykon motoru je jen 66kW a vykon na kole presne 50kW, takze nevim kde soudruzi vzali hodnoty pro tu korekci nad 66kW, ale je mi to nejake podezrele.
Vubec mam pocit, ze ta ME vacka vytahne 90k a 130Nm z cehokoli bez ohledu na objem a provedeni uprav, protoze ja mam na 1.4 upraveno vsechno mozny a mam jen 68kW a 130Nm, pritom kolega z Virtu s 1.3, seriovym karburatorem, lehce posudlanou hlavou a vyfukem ma 65kW a stejnych 130Nm, stejne ostatni nebrzdeny motory s touhle vacici jedou taky vice mene stejne bez ohledu na objem.
Faust: jo taak, ty myslis tu 1.3 od motortechu. Ta posla na detonace, protoze smes ladili jen tak podle ucha a na turbomotoru tezko pouzijes mapu predstihu pro atmosferu s bidnou ucinnosti plneni.
Jinak, ten dedlovo vykon na brzde byl 71kW a 129Nm, pricemz tech 71kW je uz korigovanej vykon a vlastni vykon motoru je jen 66kW a vykon na kole presne 50kW, takze nevim kde soudruzi vzali hodnoty pro tu korekci nad 66kW, ale je mi to nejake podezrele.
Vubec mam pocit, ze ta ME vacka vytahne 90k a 130Nm z cehokoli bez ohledu na objem a provedeni uprav, protoze ja mam na 1.4 upraveno vsechno mozny a mam jen 68kW a 130Nm, pritom kolega z Virtu s 1.3, seriovym karburatorem, lehce posudlanou hlavou a vyfukem ma 65kW a stejnych 130Nm, stejne ostatni nebrzdeny motory s touhle vacici jedou taky vice mene stejne bez ohledu na objem.
Faust: jo taak, ty myslis tu 1.3 od motortechu. Ta posla na detonace, protoze smes ladili jen tak podle ucha a na turbomotoru tezko pouzijes mapu predstihu pro atmosferu s bidnou ucinnosti plneni.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 05. zář 2009 22:05:47, celkem upraveno 1 x.
-
RedmeX - FK
najviac dostaneš z 1,3 niečo cez 130k ako mali továrenské rally vozy. S úpravou objemu na 1500 ccm niečo cez 150k. Ale životnosť je určite slabá a spotreba šialená. Ja by som to videl na 1,3 na bežné vozenie na tých 100k resp. 120k z objemu 1500. Takáto úprava bude mať životnosť s údržbou veľmi dlhú. Potom môžeš pridať turbo a ísť vyššie. Z 1,6 dostal Motortech s turbom 163k a 228 Nm ale ten motor je lepšej konštrukcie...
faust: U 1,3 museli výkon znižovať pod 100k, lebo klesala životnosť, viac si z hlavy nepamätám, ale na stránkach má toho motortech o jeho feldách veľa...
faust: U 1,3 museli výkon znižovať pod 100k, lebo klesala životnosť, viac si z hlavy nepamätám, ale na stránkach má toho motortech o jeho feldách veľa...
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Záleží jak umíš lhát. Já moc neumím, tak mám jen 65kW.Dejw píše:ahoj tuneri a priznivce Felusky
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Zdendo odbrzdenych?? 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Ze zabrzděnýma jela jen jednou moje mladší dcera. Ale to už je dávno. Hned po autoškole.
A byl to prý trochu slabší výkon.

Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne úte 08. zář 2009 8:33:11, celkem upraveno 2 x.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
tgfh - FK
Jen chip ti udělá z 50kW 60kW. Těch 60kW je při 5500ot. takže 5kW nahrabeš jen na otáčkách a těch zbylých 5kW (tedy 9%) ten předstih udělá. Felda mi po chipu jede úplně jinak, jsem o tom předsvědčen.00Inferno00 píše:tgfh: na tech 65kW jsi prisel jak??
Co pak lauf, svíčky a filtr. To taky poznáš. Necelých 65kW tam bude.
Nedávno jsem se někoho ptal, nějakého modema myslím, prostě osobu tady dobře známou, měl psané, že má 65kW, tak jsem mu poslal SZ co tam má za úpravy a napsal mi chip, lauf, svíčky a filtr, takže asi nejsem jediný kdo si to myslí.
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nabavime o tom co je odbrzdeno tak se jedna pouze o domenky, a radoby chip tuneri pisi co sem jim zlibi a prinos pritom muze byt ta tam, ci destrukce motoru. A u feldy se toho chipem zas moc delat neda..
-
bitmap - FK
tfgh: nemuzu souhlasit.
Svicky nepridaj NIC, filtr neprida NIC, vyfuk pokud nechas stredovej tlumic taky neprida vubec NIC.
Chip dejme tomu, ze nejakej kroutak prida, ale pokud motor nemel pred upravou 58kW, tak 60kW ani nahodou.
Ja mam motor od zakladu znova postavenej, objem 1,4, upravenou hlavu, sani, vyfuk, jinou vacku atd., atd., mraky dalsich drobnosti a mam jen uslintanejch 68kW. Chces mi rict, ze vsechny ty moje upravy pridaly jen 3kW proti chipu, bavlnenemu filtru a tuzingovym svickam a vyfuku?
Svicky nepridaj NIC, filtr neprida NIC, vyfuk pokud nechas stredovej tlumic taky neprida vubec NIC.
Chip dejme tomu, ze nejakej kroutak prida, ale pokud motor nemel pred upravou 58kW, tak 60kW ani nahodou.
Ja mam motor od zakladu znova postavenej, objem 1,4, upravenou hlavu, sani, vyfuk, jinou vacku atd., atd., mraky dalsich drobnosti a mam jen uslintanejch 68kW. Chces mi rict, ze vsechny ty moje upravy pridaly jen 3kW proti chipu, bavlnenemu filtru a tuzingovym svickam a vyfuku?
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
souhlas s bitmapem, svicky, filtr - NIC a vyfuk s vykuchanym stredem ti "jen" posune vrchol krivky kroutaku
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
a ja zase myslim ze tgfh uz totalne zmagoril...jde mu to trosku lip za plynem a hned tady vsude pise jak jezdi agresivne, jak mu klesa spotreba, predjizdi v kopcich a podobne nesmysly
-
RedmeX - FK
jj okrem čipu mám všetko čo píše tghf (naviac koncák je plnopriechodový absorpčný tlmič pre skupinu A) a pridalo mi akurát tak kone čo mi predtým pokapali zasraným filtrom a rozpadajúcim sa koncákom...
-
Dexter - FK
jj prostě chtít větší výkon a udělat jen chip a filtr je k prdu. sice tam odpadne ta prodleva při sešlápnutí plynu, pocitově to jde líp za plynem a posunul se omezovač ale to je asi tak zhruba vše. u takhle slabýho motoru nemůže pouze chip přidat takovej výkon, jestli vůbec nějakej. ještě k tomu když tam hraje dost velkou roli to kolik ten motor má skutečnej výkon před upravou nebo-li jak je zajetej atd. prostě když už tak si našetřit a upravit tu hlavu, vačku, kdyžtak zvětšit objem, odladit na to řj. a pak ty drobnosti jako filtr, výfuk, svíčky ... pak už to znát bude 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
A to mně stačí ke štěstí.Dexter píše:sice tam odpadne ta prodleva při sešlápnutí plynu, pocitově to jde líp za plynem a posunul se omezovač ale to je asi tak zhruba vše.
-
mr.Freak - FK
1.3 MPI má v sérii cca 55kw (samozrejme se lisi kus od kusu)...dedla sem kdysi házel grafy 
No vida takže jen 71kw po korekci. No jestli Ty máš Bitmape 68kw i s hlavou tak já počítám že budu někde možná i pod 60kw
Ale co hlavně že jede a teď i trochu brzdí 
Moje felda 1.4 MPi
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
favo: nic moc, tgft ma necelych 65kw diky svickam
( ja dostanu po drzce asi )
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
xmorfeuz: vsak ono 50kW v podstate je necelych 65kW (chybi ti akorat 15kW)

Není tu sám REX taky tvrdil že díky čipu a kdo ví ještě čemu má taky 65 kw vím že si otom tenkrát dobře pokecali s Vičimxmorfeuz píše:favo: nic moc, tgft ma necelych 65kw diky svickam![]()
![]()
![]()
![]()
Já jsem s výkonem své feldy spokojený protože i když je asi slabá tak to nandala feldě s nápisem 100HP na kufru
Moje felda 1.4 MPi
-
tgfh - FK
Nemám svíčky, nemám filtr, výfuk mám jen z půlky.
Kritku chápu, žádný tuner, který pro 68kW do motoru vrazil 20 000 Kč neuzná, že by měl za za mnohem menší peníze jen o pár procent menší výkon. Chápu, že vačku poznáš, hlavu poznáš, leštěné kanály poznáš a bůh ví co tam ještě máš, ale aby se ten výkon tak marantně lišil než co mám já tak to jsem trošku v rozpacích, nemluvím, že mám já 65kW, v profilu na klubu mám psaných čistých 60kW, které mám a nepotřebuju ani jeztit na brzdu, protože si to spočítám: Bez chipu a Soiety jsem jezdil zhruba o litr víc, přesně o 8 deci, což zmanemá, že má motor větší sílu, tedy lépe zhodnocuje palivo. Jestli má sériová Felda 108Nm tak po těchto 2 úpravách, kdy klesla spotřeba o nějakých 13% by měl mít 108 * 1,13 = +/- 122Nm, což je poměrně pěkné číslo (při otáčkách 2200-3800 mezi kterýma nejčastěji jezdím). Škoda, že neznám sílu při 5500ot. protože přepočet na kW je jednoduchý: Nm*ot.*0,1047(koeficient)=kW
Pokud má (můj) motor při 5500ot. 100Nm tak je výkon 57,6kW, pokud je to 105Nm tak to vychází na 60,5kW, pokud 110Nm tak je to 63,3kW).
Sériový motor má 96Nm při nejvyšších otáčkách (5000ot.), co myslíte? Kolik tam je teď?
Asi ideální řešení by bylo takové:
108 při 2600
96 při 5000
? při 5500
lineárně vzato by tam mělo být 93,5 (kdyby do toho nezasahovala elektronika)
93,5*1,13 = 105,7Nm (pokud byl nárust stejný 13% i ve vyšších otáčkách) takže to vychází na 60,9kW. No vida, tak jsem se celkem s těma čistýma 60kW moc nesekl a stálo mě to 5300Kč.
Když to vezmem z poměru cena/výkon tak jsem zaplatil 5300Kč za 10,9kW, ty by jsi měl za 18kW zaplatit 8752Kč.
Toho přechvalování výkonu jsem si vědom, dělám to abych srovnal stav tak aby si nový člen nemyslel z vašich příspěvků, se kterýma se setkávám často (nemyslím teď tento thread), že Chip či Soieta nepřidá nic.
Kdyby mi dedla hodil grafy těch 55kW v sérii (jak tady píše mr.Freak 4 posty přede mnou) mohl bych to ještě více zpřesnit.
Díky za tu kritiku, aspoň jsem si dneska (ve sprše
) uvědomil jak jsem před rokem počítal kolik kW mi přidala Soieta, nyní jsem to spočítal i s chipem a tím si uvědomil kolik kW vlastně mám, aspoň se už nemusím dohadovat
dobře, že je motor Feldy staršího data a Nm tam tolik v průběhu otáček neskáčou, u Fábie by byla odchylka mnohem větší, odchylka u těchto výpočtů bude minimální.
Shrnuto mám 60,9kW bez tří-bodových svíček, bez sport. filtru, bez středního dílu laufu.
Kdyby tyto 3 věci (musím teď filozofovat, nevím o kolik by klesla spotřeba) přidaly jen ubohé 2kW tak jsme na 63kW a to už se dá mluvit o necelých 65
Kritku chápu, žádný tuner, který pro 68kW do motoru vrazil 20 000 Kč neuzná, že by měl za za mnohem menší peníze jen o pár procent menší výkon. Chápu, že vačku poznáš, hlavu poznáš, leštěné kanály poznáš a bůh ví co tam ještě máš, ale aby se ten výkon tak marantně lišil než co mám já tak to jsem trošku v rozpacích, nemluvím, že mám já 65kW, v profilu na klubu mám psaných čistých 60kW, které mám a nepotřebuju ani jeztit na brzdu, protože si to spočítám: Bez chipu a Soiety jsem jezdil zhruba o litr víc, přesně o 8 deci, což zmanemá, že má motor větší sílu, tedy lépe zhodnocuje palivo. Jestli má sériová Felda 108Nm tak po těchto 2 úpravách, kdy klesla spotřeba o nějakých 13% by měl mít 108 * 1,13 = +/- 122Nm, což je poměrně pěkné číslo (při otáčkách 2200-3800 mezi kterýma nejčastěji jezdím). Škoda, že neznám sílu při 5500ot. protože přepočet na kW je jednoduchý: Nm*ot.*0,1047(koeficient)=kW
Pokud má (můj) motor při 5500ot. 100Nm tak je výkon 57,6kW, pokud je to 105Nm tak to vychází na 60,5kW, pokud 110Nm tak je to 63,3kW).
Sériový motor má 96Nm při nejvyšších otáčkách (5000ot.), co myslíte? Kolik tam je teď?
Asi ideální řešení by bylo takové:
108 při 2600
96 při 5000
? při 5500
lineárně vzato by tam mělo být 93,5 (kdyby do toho nezasahovala elektronika)
93,5*1,13 = 105,7Nm (pokud byl nárust stejný 13% i ve vyšších otáčkách) takže to vychází na 60,9kW. No vida, tak jsem se celkem s těma čistýma 60kW moc nesekl a stálo mě to 5300Kč.
Když to vezmem z poměru cena/výkon tak jsem zaplatil 5300Kč za 10,9kW, ty by jsi měl za 18kW zaplatit 8752Kč.
Toho přechvalování výkonu jsem si vědom, dělám to abych srovnal stav tak aby si nový člen nemyslel z vašich příspěvků, se kterýma se setkávám často (nemyslím teď tento thread), že Chip či Soieta nepřidá nic.
Kdyby mi dedla hodil grafy těch 55kW v sérii (jak tady píše mr.Freak 4 posty přede mnou) mohl bych to ještě více zpřesnit.
Díky za tu kritiku, aspoň jsem si dneska (ve sprše
Shrnuto mám 60,9kW bez tří-bodových svíček, bez sport. filtru, bez středního dílu laufu.
Kdyby tyto 3 věci (musím teď filozofovat, nevím o kolik by klesla spotřeba) přidaly jen ubohé 2kW tak jsme na 63kW a to už se dá mluvit o necelých 65
-
tgfh - FK
Přesně tak, byl to REX komu jsem psal tehdy SZ.
Jo a díky za komolení nicku
Jo a díky za komolení nicku
-
bitmap - FK
Tak, a ted jednoducha trojclenka pro vsechny: kolik Nm musi mit tgfh-ovo motor na to, aby mel spotrebu 0l/100km? 
-
tgfh - FK
Vidím, že zaokrouhluješ na celé litry, v takovém případě bychom se klidně mohli bavit o 0,4l/100km, což by odpovídalo 1799,5 Nm.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle sem jeste nezral
tgfh, a co kdyz na pokles spotreby o 8 deci mel vliv lidsky faktor??
tgfh, a co kdyz na pokles spotreby o 8 deci mel vliv lidsky faktor??
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Takze mereni neprobiha za stejnych "povetrnostnich podminek" 
-
tgfh - FK
Přesně tak, spotřebu bez úprav jsem měřil před rokem, letos se alfalt více lepí na gumy díky vyšší teplotě zapříčiněné globálním oteplováním.
-
tgfh - FK
No nic, přestaňme už do sebe rýt, já vám řekl kolik mám kW, vy jste mi řekli kolik máte kW, je to tak i s procesorama, dvou litr se dá levně koupit, tří litr se dá levně koupit, ale za čtyř litr se už musí hrubě zaplatit.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Honzo, kdybych na tom trval kolik mám přesně kW tak bych šel určitě na brzdu ať mám jistotu.
Ale mně je srdečně jedno kolik tam je kW. Hlavně že dobře jede.
A že dobře jede jsi viděl. 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
ja ti asi zaplatim mereni na brzde, protoze ten tvuj vykuleny vyraz chci vazne videt...az ti nameri 53kw
jinak jeste pred prectenim tveho dlouheho prispevku ( ktery jsis vycucal z prstu ) jsem mel na motoru 55kw, po precteni mam skoro 70kw
takze ti dekuji za zvyseni vykonu meho motoru o peknych 15kw jenom ctenim na internetu
doufam ze kdyz rano prijdu k memu auticku, pekne se na nej podivam a motoru dam peknou pusinku, tak se mi objevi aspon dalsich 5kw
jinak jeste pred prectenim tveho dlouheho prispevku ( ktery jsis vycucal z prstu ) jsem mel na motoru 55kw, po precteni mam skoro 70kw
takze ti dekuji za zvyseni vykonu meho motoru o peknych 15kw jenom ctenim na internetu
doufam ze kdyz rano prijdu k memu auticku, pekne se na nej podivam a motoru dam peknou pusinku, tak se mi objevi aspon dalsich 5kw
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Formula ma spotrebu dajme tomu 100 na 100, chcel by som videt ako aplikujes tieto kruto nevedecke vypocty na takyto motor 
-
RedmeX - FK
tgfh: ty tomu výpočtu aj veríš? Na spotrebu má vplyv množstvo faktorov a už len kým jej meranie neprebehne "laboratórne" (rovnaké podmienky, vylúčenie ľudského faktora), tak sú to bludy, lebo vstup do výpočtov je neobjektívny.
A druhá vec je to, že motor pracuje v rôznych režimoch. Maximálny výkon (plne otvorená škrtiaca klapka, max. paliva,...) je len jeden z nich. Na brzde sa merá práve tento, ale na spotrebu má najmenší vplyv, lebo takto bežne nikto nejazdí... Iné režimy, ktorými normálne jazdíš majú už inú krivku kruťaku a inú účinnosť. Tam čip zrejme naozaj zlepší spotrebu, ale to neznamená, že nejak ovplyvní max. výkon.
A nakoniec, felda ti možno ide lepšie ako predtým, ale ono to bude skôr tým, že si tam predtým nemal ani tých 50kw, opravami/ úpravami si ju dal do lepšieho stavu a pozbieral zatúlané koníky
A druhá vec je to, že motor pracuje v rôznych režimoch. Maximálny výkon (plne otvorená škrtiaca klapka, max. paliva,...) je len jeden z nich. Na brzde sa merá práve tento, ale na spotrebu má najmenší vplyv, lebo takto bežne nikto nejazdí... Iné režimy, ktorými normálne jazdíš majú už inú krivku kruťaku a inú účinnosť. Tam čip zrejme naozaj zlepší spotrebu, ale to neznamená, že nejak ovplyvní max. výkon.
A nakoniec, felda ti možno ide lepšie ako predtým, ale ono to bude skôr tým, že si tam predtým nemal ani tých 50kw, opravami/ úpravami si ju dal do lepšieho stavu a pozbieral zatúlané koníky
-
Dejw - FK
jo a co upravy od excelu.Jedna se jen o upravu ridici jednotky a vacky...nebo delaj i neco vic?abych to presneji preferoval to co maji v cenove nabidce,ze mi udelaj 68 kw to je jen uprava ridici jednotky a vacky
a kdybych chtel udelaj mi i neco jineho v motoru 
-
RedmeX - FK
vačka a rj od ME ti dá len 61kw. Tá úprava na 68 už je aj hlava, objem a iné veci. Máš to tam pod grafmi z brzdy.
Vůbec tomu nerozumím ale když se výkon motoru dá spočítat podle spotřeby , proč se vyrábí motorové brzdy ?
Dále jak lze spočítat nárust výkonu díky koncovému tlumiči výfuku který defakto mění jen zvuk.
A konečně mám jak se tady píše nasypaných v motoru přes 20000,- kč a jezdím za 8.3 litrů/100 km a můj otec má serii od výroby a jezdí za 5,9 litrů/100km kdo z nás má tedy výkonější motor ?
Jediný a opakuji jediný způsob jak zjistit výkon motoru je motorová brzda. Nic jinýho neexistuje ani sebelepší kalkulačka to nedokáže spočítat.
Dále jak lze spočítat nárust výkonu díky koncovému tlumiči výfuku který defakto mění jen zvuk.
A konečně mám jak se tady píše nasypaných v motoru přes 20000,- kč a jezdím za 8.3 litrů/100 km a můj otec má serii od výroby a jezdí za 5,9 litrů/100km kdo z nás má tedy výkonější motor ?
Jediný a opakuji jediný způsob jak zjistit výkon motoru je motorová brzda. Nic jinýho neexistuje ani sebelepší kalkulačka to nedokáže spočítat.
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak nějak. 
tgfh:
Jdi se s tvojí teorií vyfotit do nějakýho tuningovýho časopisu.
Jdi se s tvojí teorií vyfotit do nějakýho tuningovýho časopisu.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s favem
A pokud chceš vědět kolik ti přidaly provedené úpravy musíš na tu brzdu prostě před i po. Což jsem já bohužel tenkrát neudělal, tak vim prd kolik tam bylo
A pokud chceš vědět kolik ti přidaly provedené úpravy musíš na tu brzdu prostě před i po. Což jsem já bohužel tenkrát neudělal, tak vim prd kolik tam bylo
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
zde se dozvidam lepsi informace, nez v nejakem "tjunink casaku"
...
osobne muzu rict, ze bitmapovi to jede dobre, toho jedineho jsem videl pri jizde
stejnak obdivuji vas zarputilce, kteri se snazi z motoru vytahnout kazdy konik na ukor financi... ja bych si koupil stareho Swifta Gti a byl bych spokojen
az nekdo s feldou pujde na motorovou brzdu, rad bych se o tom docetl... protoze na valcovou si muze zajit kazdy
osobne muzu rict, ze bitmapovi to jede dobre, toho jedineho jsem videl pri jizde
stejnak obdivuji vas zarputilce, kteri se snazi z motoru vytahnout kazdy konik na ukor financi... ja bych si koupil stareho Swifta Gti a byl bych spokojen
az nekdo s feldou pujde na motorovou brzdu, rad bych se o tom docetl... protoze na valcovou si muze zajit kazdy
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Jo.....ten výpočet je fakt geniální.
Bohůžel na nic.
Což je škoda, protože takhle by si mohl napočítat plno hp navíc a nemusel do toho cpát prašule. Ideální představa.
Bohůžel na nic.
Což je škoda, protože takhle by si mohl napočítat plno hp navíc a nemusel do toho cpát prašule. Ideální představa.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
tgfh - FK
Měl jsem v plánu zajet na brzdu už před 3 měsíci, ale finanční situace mi to nedovolila, možná tam příští rok zajedu, protože vidím, že těch nechápavců je víc.
Nechápete jednu věc, chip je vychcané zvýšení výkonu. Jde o to, že chip křivku o 500 ot. posune, to snad víte, to způsobí to, že jen tato blbost přidá necelých 5kW.
Spočítal jsem, že kdybych nachipoval sériovou Feldu bez toho aby se to o 500ot. posunulo, byl by výkon 53,7kW (při stejných 5000ot.), zdá se vám to zase tak nereálné?
Vačku člověk pozná více než chip, protože jezdí v normálních otáčkách, tam chip přidává jen málo, jako to je ostatně se všemi úpravami, jen je tam ta vychcanost s tím posunutím, takhle nahnat kW dokáže jedině chip.
Nechápete jednu věc, chip je vychcané zvýšení výkonu. Jde o to, že chip křivku o 500 ot. posune, to snad víte, to způsobí to, že jen tato blbost přidá necelých 5kW.
Spočítal jsem, že kdybych nachipoval sériovou Feldu bez toho aby se to o 500ot. posunulo, byl by výkon 53,7kW (při stejných 5000ot.), zdá se vám to zase tak nereálné?
Vačku člověk pozná více než chip, protože jezdí v normálních otáčkách, tam chip přidává jen málo, jako to je ostatně se všemi úpravami, jen je tam ta vychcanost s tím posunutím, takhle nahnat kW dokáže jedině chip.