Kvalita nafty

AEF
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Re: naftová paliva

Příspěvek od Jojin »

Diablo píše:ja cerpam primo v praci tak me to ani nejak nesere, naftu stacim do nadryi ja tak i vim co tankuju. Navic za 0KCS to bych vzal i smejd :D
...potom je jen otázka času kdy se nějakýmu managorovi rozední v lebeni a nechá namontovat do autíček satelitní sledování. Pak už nebude naftička za dáčo...tohle udělali v jedný přepravní firmě a zjistili že za rok na naftě tratí cca 5 melounů (firma je dost veliká(Hanzalík)a byl to jen přepočet) tudíž předložili pánům šoférům účet, buďtě jisti že dojednoho zaplatili.
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Diablo píše:Diesel ma hulit a tecka :twisted:
Z vojny si pamatuju že tanky měly vstřik nafty do spalin jako zadýmovací prostředek. Dýchat se v tom sice nadalo ale vidět taky nebylo nic. Diabolo určitě ale nestojí o bílý kouř,touží po tom klasickém alá TATRA 111 :twisted: . Takže vyrobit nové výfuckové potrubí,místo tlumičů a podobných chujovin udělat jednoduchou směšovací komoru, do té komory ve vhodný okamžik začít vstřikovat naftu a nechat ji bafnout :o . Dále doporučuji do kufru Feldy umístit brzdicí padák .... :D
Obrázek

Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

panove me octa zacla hulit a bagr si krasne pohuluje, ja jsem uz vlastne stastnej clovek :D ekoloie fuck off :lol:
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Dovolím si parafrázovat slova klasika "... že na tebe ty nezbedníku Kuchtovou teď zavolám." :shock:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 29. srp 2009 18:25:49, celkem upraveno 2 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Obrázek

Diablo - FK

klidne muzes, ukazuju ji zetorackou 4Otku v jesterce se zamacklim cudlem a proturovani a ten dyn by jsi mohl krajet :D by si mohla nakrajetna chlebicky :D jako dresing
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

První dojmy po použití VIF. Motor je malinko hlučnější ale ochotně zabírá. Poslední spotřeba před nasazením VIF (po vyčištění sacích kanálů a zaslepení EGR který byl doposud jen odpojen) byla 4,98 l/100. Tož uvidíme ...
Obrázek

Diablo - FK

ja jsem byl hnedky ze 4l na 7l, takze me to vubec, ale vubec nepomohlo :lol:
G.O.N.K. - FK

Příspěvek od G.O.N.K. - FK »

Ja jsem ted ze srandy u frydku-mistku natankoval 30 l směsné nafty a pohota. beze zmeny. auto slape jak hodinky. byla za 21 kč za l.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Čus lítám už nějakej pátek,je mi 37let a jezdím od učńáku.Sic s Ávií ale každej rok kolem 90tis.km+faka.Když slevní rostlinej olej jako třeba v Globusu před 3lety na necelých 13ká tak sem lítal v klidu na něj,jen sem smrděl jak čerstvá hranolka s putiky.A u osobáků???123MB spolkl vše od cezenýho friťáku,trafo oleje,což i kamarádi s vW na to chrochtají a ž po rostlinej.Teť MB je nachystanej na repasi tak lítáme v 1,9D Cordoba a s rostlińákem taky dojede.
Sic ho použivám jen když zapomenu natankovat a potřebuju dojet.Vždy bylo lepší crtnout to 1:3 s naftou,zmizla hlučnost vetilů.Zmíním že ti s VW vymíšleli i předehřev oleje a skušenosti byli 1A,bodeť oni 1kový golfíky a já 3l vou 123MB.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Tak po čtyřech měsících spotřeba 5,1 a pohodička.
Obrázek

Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Návštěvník píše:Čus lítám už nějakej pátek,je mi 37let a jezdím od učńáku.Sic s Ávií ale každej rok kolem 90tis.km+faka.Když slevní rostlinej olej jako třeba v Globusu před 3lety na necelých 13ká tak sem lítal v klidu na něj,jen sem smrděl jak čerstvá hranolka s putiky.A u osobáků???123MB spolkl vše od cezenýho friťáku,trafo oleje,což i kamarádi s vW na to chrochtají a ž po rostlinej.Teť MB je nachystanej na repasi tak lítáme v 1,9D Cordoba a s rostlińákem taky dojede.
Sic ho použivám jen když zapomenu natankovat a potřebuju dojet.Vždy bylo lepší crtnout to 1:3 s naftou,zmizla hlučnost vetilů.Zmíním že ti s VW vymíšleli i předehřev oleje a skušenosti byli 1A,bodeť oni 1kový golfíky a já 3l vou 123MB.
Jo u takových aut se to na rostliňák lítá krásně. U Feldy s Lucasem to není až taková pohádka, ale i tak jich několik jezdí i bez jakékoli úpravy.
lesek - FK

Příspěvek od lesek - FK »

tak už to tu někdo na ten olej zkuste, kopněte to francouzský čerpadlo do zadku a dejte tam pořádný Boschácký čerpadlo. Jinak Lucas vážně nedoporučuju, mám dvě ukroucený v garáži. Po montáži Bosche klid... Lešek
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

A na kolik by vyšel ten Boschák?
Obrázek

lesek - FK

já toho mýho kupoval za 1500,- z GIII, ale seženeš už třeba někdy na aukru i od koruny GII atd. Musí se to koupit s řemenicí a trubkama. Boschák stříká jinak, čerpadlo se musí na rozvodech "přečasovat". Vstřiky seděj. Elektrika na stop ventil a nejlíp zaslepit EGR. Do Lucasáckýho držáku se musí nechat udělat u soustružníka mezikruží pro usazení čerpadla a trochu upravit držák "žebro". Na Boscháckym čerpadle se musí upravit zadní držák jinak by se časem zničil rozvoďák. Lešek
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Aký je výsledok náhrady Lucasa za BOSCH? Niekte som čítal, že BOSCH je hlučnejší, trocha lepšie ide a viac žerie. Čo som sa ale nikde nedočítal, že či sa chovania motora ( priebeh výkonu a momentu ) nejako zmenil. Lucas by mal byť technicky vyspelejší ( riadenie predvstreku ), ale nejako nadšený z toho nie som. Nemám to ani s čím relevantne porovnať, teraz jazdím s Kangoom 1.5dCi a napriek zhodnému výkonu 47kW je ten motor ako z iného sveta :D .
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já jezdim s Lucasem tak nějak na všechno co teče a trochu hoří. Najezdil jsem takhle za poslední dva roky přes 40tis km a zatim se nic neděje. Samozřejmě to ředim s naftou (směsnou). Jen každý léto musim vyndat a vyčistit vstřiky a na zimu vyměnit N.filtr.
lesek - FK

možná to trochu hlučnější bude, ale má to takovej kultovovanější projev, co se týče jízdy tak bych řek že to víc tahá od spoda a co se týče startů tak to se snad nedá ani srovnat, mnohem víc se to dá točit... Náchylnost na paliva jako že by se s tim něco mělo stát úplně odpadá. A co vim od lidí, který dělaj auta, Boschák vklidu přežije 2 motory a těší se dobré kondici. A přidat čerpadlo si můžeš třeba před každou jízdou jak je libo :D . Ale je to celý na "klasiku". Lešek
Alpinet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alpinet »

čuss.Začal jsem používat Opičí kapky (3dcl na nádrž),jede to fakt pěkně.Co se týče nafty ,tak jsem na tom stejně jako diablo,rovnou z cisterny z Čepra (čistá),nalejvam si jí z kanystru přes trychtýř se sítkem,ale po používání opičích kapek se mi začalo sítko v trychtýři jakoby zalepovat,až nechce nafta protejkat,což se nikdy nestalo,tak mam obavy ,aby mi to neudělalo neplechu v čerpadle,ne ve vstřikách.používam ředidlo Bezaromatik+m2t od husqarny.zatim problemi s motorem nejsou.stalo se vám to taky,nebo čím by to mohlo být?pánové porad te
Bývalo: Felicia kombi LX 1.9D Egr-Off,Kat-Off
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
Odpovědět