Kolíčky zamykání...

vybavení a úpravy interiéru atd.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolíčky zamykání...

Příspěvek od kejzi1 »

Já dám fotky v týdnu,nějak nestíhám.Jinak jsem musel trošku propilovat ty plasty okolo kolíčků,protože jsem ráno odemčel a jak to šlo ztuha hned se zamklo
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak fotky kolíčků jsou u mě v profilu http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=42
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Rammsteinek píše:Tak už mi konečně přišly. Stači vytahnout stare a nandat nove. Jak budu mit čas asi je pro jistotu zakapnu lepidlem at to drži, drží to ale i bez něj. Je to podle toho jak moc to tam zatlačíte.
Které jsi koupil? Kde? Děkuji
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

To Dejwis: Aukro.cz

http://aukro.cz/item317812062_vnitrni_u ... skoda.html tyhle same količky jsou od jinych prodejců za 190 kč. Jsou tam někde i količky přimo na felicii od milotecu ale tyhle jsou drahé. Bud napsat islemannovi, nebo vyčkat až udá novou aukci na ně ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Rammsteinek píše:To Dejwis: Aukro.cz

http://aukro.cz/item317812062_vnitrni_u ... skoda.html tyhle same količky jsou od jinych prodejců za 190 kč. Jsou tam někde i količky přimo na felicii od milotecu ale tyhle jsou drahé. Bud napsat islemannovi, nebo vyčkat až udá novou aukci na ně ;)
Díky, a nemáš na něho přímo email, že bych mu písnul at je rovnou pošle.... jinak když vyndám původní a dám tyhle co jsi koupil tak zalezou sami až tak dolů což je dobrý? Odkud jsou ty kolečka kolem tepace nahoře? Díky ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dejwis tady máš info o prodejci:
------------------------------------------------
Markéta Bizubová OB Autodíly s.r.o.
kpt.Fechtnera 440
500 09 Hradec Králové
Královehradecký
Czech Republic
aukro@obautodily.cz
602 669 233-techn.věci 724 229 520-platby
-----------------------------------------------------
smazany clen - FK

Ty kroužky kolem kolíčku sem měl normalně v autě už jak sem to kupoval myslel sem že to ma každá :shock: :shock: . A email je

obautodily@seznam.cz nebo isles@seznam.cz z těhle mailu mi chodily informace.

K tomu zadělávání nevim jak je to u Kejziho ale u mě čim vic na to tlačiš tim vic zajedou dolů, zdá se mi ale že ty zadní lezou dolu víc. Bylo by ale lepší udělat mu větší dírku protože se může stát pokud maš central že ten motorek bude zbytečně namáhán jako u mně že se mi odšroubovalo servo od konzole. Do budoucna mam v plánu dat ty količky nastálo zalepit je dolů , nechat funkční jen u řidiče a dát diodu která blikne při zamknutí. To ale až časem. Ted je nutné vyřešit ostatní věci
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jo ty kroužky jsou normálně sériový.Ty máš asi proti vyháčkování ty vyšší,tak normálně zajdi do škodovky a mají tam tyhle nízký.Stojí to asi 5kč.
Jinak jsem to právě musel trochu propilovat protože motorky byli moc namáhaný.Ale stejně když je moc chladno tak mi občas zadní dveře neode¨mknou,ale to mi dělalo i s původními kolíčky.Musím to asi v létě rozdělat,vyčistit táhla a promazat,chodí to nějak moc těžko
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

103457 píše:Dejwis tady máš info o prodejci:
------------------------------------------------
Markéta Bizubová OB Autodíly s.r.o.
kpt.Fechtnera 440
500 09 Hradec Králové
Královehradecký
Czech Republic
aukro@obautodily.cz
602 669 233-techn.věci 724 229 520-platby
-----------------------------------------------------
Díky ti... 8-)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Rammsteinek píše:Ty kroužky kolem kolíčku sem měl normalně v autě už jak sem to kupoval myslel sem že to ma každá :shock: :shock: . A email je

obautodily@seznam.cz nebo isles@seznam.cz z těhle mailu mi chodily informace.

K tomu zadělávání nevim jak je to u Kejziho ale u mě čim vic na to tlačiš tim vic zajedou dolů, zdá se mi ale že ty zadní lezou dolu víc. Bylo by ale lepší udělat mu větší dírku protože se může stát pokud maš central že ten motorek bude zbytečně namáhán jako u mně že se mi odšroubovalo servo od konzole. Do budoucna mam v plánu dat ty količky nastálo zalepit je dolů , nechat funkční jen u řidiče a dát diodu která blikne při zamknutí. To ale až časem. Ted je nutné vyřešit ostatní věci
;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Mají web http://shop.obautodily.cz/ kde maj velice zajímaavé zboží na vozy Škoda ;)
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Já objednával v neděli přímo na jejich shopu, tak už jen čekám až přijdou :)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

zemlak píše:Já objednával v neděli přímo na jejich shopu, tak už jen čekám až přijdou :)

Kolíky? Které? ;)
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Tak už jsou doma, teda spíš ve Feldince ;)
Objednal jsem ty na škodu - 100Kč - v sekci Octavia (ne přímo na felícii ty dražší od milotecu).
A vypadá to přesně tak, jako na fotkách, co už ukázali někteří přede mnou. Vyladil jsem to aby při zamčení byli přesně s povrchem tý kulatý krytky okolo (záleží na tom jak moc se zašroubují).
Nic jsem pilovat nemusel, zajeli tam jak po másle a jdou hladce. A jsou moc hezký. :)
smazany clen - FK

Rammsteinek píše:Tak už mi konečně přišly. Stači vytahnout stare a nandat nove. Jak budu mit čas asi je pro jistotu zakapnu lepidlem at to drži, drží to ale i bez něj. Je to podle toho jak moc to tam zatlačíte.
Pokud vím, tak se tam ty kolíčky šroubují. Na tom táhlu je normální závit.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

zemlak píše:Tak už jsou doma, teda spíš ve Feldince ;)
Objednal jsem ty na škodu - 100Kč - v sekci Octavia (ne přímo na felícii ty dražší od milotecu).
A vypadá to přesně tak, jako na fotkách, co už ukázali někteří přede mnou. Vyladil jsem to aby při zamčení byli přesně s povrchem tý kulatý krytky okolo (záleží na tom jak moc se zašroubují).
Nic jsem pilovat nemusel, zajeli tam jak po másle a jdou hladce. A jsou moc hezký. :)
;) ;) ;) díky, super..
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Já to říkal už na začátku, že stačí vyndat starý a našroubovat nový, nic víc. A drží.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Ano protože na tahle je samořezný závit a količky sou uvnitř s takeho měkkeho materialu. Pokud se nechce šroubovat tak se zamačkne a pak šroubuje nebo kombinace těchto možností.
smazany clen - FK

smazany clen - FK

Ano
smazany clen - FK

Super... A dalo by se udělat to, aby přední zajely úplně nadoraz a zadní byly trošku povystrčený??? Nemyslíte, že se tohle dá vyháknout??? Oproti origo s takovou tou "stěnou" okolo proti vyháčkování???
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Myslím, že by se to tak udělat dalo.. ale možná, pokud bys za ně chtěl "tahat", tak by je to chtělo pojistit troškou lepidla. Nejsem si jistej, alen ěkdo tu psal, že mají trošku jinej závit než originál, tak aby ti nezůstali v ruce, zvlášť když nebudou zašroubovaný až do konce.
Když o tom přemýšlím, tak jsem ani nezkoušel za ně vzít, jestli tam držeji.. jen jsem je zaštouboval tak moc, aby když se zamkne, nekoukali vůbec ven a ovládám je jen centrálem.
A pokud bys chtěl, aby ti všechny koukali ven pořád, tak vem ty od toho Milotecu, asi budou delší, když jsou origo na feldu. Tyhle jsou dlouhý asi tak jako ty originální, když by se jim uřízla ta hlavička se vzorkem, za kterou se vytahují. Prostě jsou kratší.

A tak jak to mám já, tak si myslím, že to vyháknout stopro nejde.
IMG_6352.jpg
IMG_6353.jpg
IMG_6363a.jpg
smazany clen - FK

Takhle by to úplně stačilo... Paráda... No asi objednám... Díky moc za rady... Jak sem psal... Castokrát o ty kolíčky zavadím a zamču všechny dveře a ještě si u toho přiskřípnu kůži, takže přemýšlím, že bych si u řidiče úplně kolíček zrušil, ale na ostatní tři dal (pokud bych zavadil a havaroval bych, nebylo by možno dveře otevřít)...
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Já to mám hodně zašroubovaný, takže pokud zamknu, tak je nevytáhnu. Jedině nehtem vyrvat tu krytku co je okolo, a pak by asi otevřít šlo. ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Tak včera v 14h jsem objednal kolíčky zamykání a před 2 hodinama mi přišly :) - ještě jsem objednal jednu věc kterou ukážu později na webu i tady....kolíčky vypadaj fajnově.... za 100kč - nekupto
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jak to tu tak čtu...jak je možné že jsou serva s těma kolíčkama nějak moc namáhaná? Nebo to špatně chápu?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mě se to namáhalo víc,ale propiloval jsem ty kroužky a je to dobrý.Co se týká zadních dveří,tak to mám asi zatuhlý na táhlech,protože mi to dělalo i s origo kolíčky
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Tak už je mám taky, výměna za 5 min, no problema :D
smazany clen - FK

Dneska jsem se pustil do předělání a řeknu vám, že to vypadá moc dobře a funguje to tak jak má... Doufám, že se vše osvědčí jak má... S problémem jsem se ale sektal na zadních dveří, kdy se kolíčky prostě nechytily na té tyčce... Proto jsem vzal nějakou starou tenkou "bužírku", roztřihl ji, položil na tyčku a nasadil kolíček, aby se vyplnilo místo mezi tyčkou a kolíčkem... Potom jenom nastavit do jaké výšky má zadní kolíček zajíždět a bylo hotovo... :) Uvidíme, jak se vše osvědčí v praxi...
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Tak jsem se pustil do předělávání kolíčku na zamykání proti vyháknutí myslím že to bude dobré.Tady přidávám pár fotek
před úpravou:
Obrázek Obrázek

po úpravě:
Obrázek Obrázek
gerrik - FK

No mně se po nějaké době ten chrom v šedým plastu přestal líbit, vypadalo to jak pěst na oko. Vyměnil jsem si je s Fabii, ty jeji černé kolíčky se mi zdají lepší, a Fábka má chrom, tam to padne líp ;) Ale dostat ty chromované do Fábie, to byl porod :oops:
smazany clen - FK

Tak já taky přidám nějaké to foto...

Obrázek Obrázek
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Mám to přesně jako tady kolega Radeggast a super...pěkně to vypadá. Moc moc hezký
smazany clen - FK

Vždycky žasnu, kolik se toho dá napsat o takové konině jako kolíčky zamykání a držák parkovacích lístků :D Ale na fabia klubu nás trumfli - 12 stránek o stříbrném tlačítku ruční brzdy.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Ladis píše:Vždycky žasnu, kolik se toho dá napsat o takové konině jako kolíčky zamykání a držák parkovacích lístků :D Ale na fabia klubu nás trumfli - 12 stránek o stříbrném tlačítku ruční brzdy.
Tak rychle pišme, ještě nám chybí 9 stránek :lol: :lol:
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Danis píše: Tak rychle pišme, ještě nám chybí 9 stránek :lol: :lol:
Tak jsem Vás mystifikoval, zatím mají jen devět stran ;)
P.S. Už mám chromované kolíčky i ten čudlík...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Hele klucí, kde koupím ty nízké umělé kryty? Díky
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Dejwis píše:Hele klucí, kde koupím ty nízké umělé kryty? Díky
Ty koupíš v každý prodejně s dílama na Feldy.Já je kupoval asi za 5kč/kus
smazany clen - FK

A stříbrný knoflík ruční brzdy teda dělat nebudem nebo co? :twisted: :)
smazany clen - FK

JoS píše:A stříbrný knoflík ruční brzdy teda dělat nebudem nebo co? :twisted: :)

No do toho knoflíku bych šel, protože jsem si dal na ručku kožený kryt z Octy a ten stříbrnej kolíček by se mi tam líbil. :-)

Jinak taky už jsem si předělal kolíčky. zbrousil a zkrátil jsem ty původní, dal jsem si na panel tlačítko na odemy a zamyk, ale funguje až po zapnutí zapalování a dal jsem si čidlo na náraz kdybych byl náhodou zamčenej při bouračce, tak aby se mi to odemklo a mohl bych být hned zachráněnej. :-)
nemik - FK

Příspěvek od nemik - FK »

Rozhodl jsem se si pořídit také tyhle kolíčky. Chtěl bych se Vás zeptat na pár věcí.Jak jsem procházel diskuzi tak je mi jasné že jsou dva druhy kolíčků : přímo od Milotecu, nebo z aukra. Rozhodl jsem se pro stříbrné kolíčky z hlediska bezpečnosti, aby se mi nikdo nedostal do auta vytáhnutím kolíčku šnůrkou. Jenže pokud kolíčky od Milotecu po zamkutí nezalezou na úroveň tapeců tak přece nejsou bezpečné a dají se šňůrkou vytánout přece?? Říkám to správně?
A dále mě napadlo, že pokud kolíčky z aukra od uživatele isleman zalézají pod tapec, tak je nemohu použít na feldě když nemám centrál. Je to pravda? To bych po zamknutí už neotevřel zadní dveře že? Poradí někdo?
smazany clen - FK

nemik píše:Rozhodl jsem se si pořídit také tyhle kolíčky. Chtěl bych se Vás zeptat na pár věcí.Jak jsem procházel diskuzi tak je mi jasné že jsou dva druhy kolíčků : přímo od Milotecu, nebo z aukra. Rozhodl jsem se pro stříbrné kolíčky z hlediska bezpečnosti, aby se mi nikdo nedostal do auta vytáhnutím kolíčku šnůrkou. Jenže pokud kolíčky od Milotecu po zamkutí nezalezou na úroveň tapeců tak přece nejsou bezpečné a dají se šňůrkou vytánout přece?? Říkám to správně?
A dále mě napadlo, že pokud kolíčky z aukra od uživatele isleman zalézají pod tapec, tak je nemohu použít na feldě když nemám centrál. Je to pravda? To bych po zamknutí už neotevřel zadní dveře že? Poradí někdo?
Ty količky mužeš zašroubovat jak vysoko, resp. nizko chceš. U těch milotecovych by to bylo asi jednodušší. Každopadně když se nema ten haček nebo provazek o nic zakousnout tak to přece nevytahnu nebo se pletu? Nikdy sem ještě felu nehačkoval.
nemik - FK

Příspěvek od nemik - FK »

Oooops :? tak dlouho jsem nad tím dumal až jsem zapomněl na to že povrch těch kolíčků od milotecu je hladký kovový a tudíš se provázek nezasekne jako u původních. Díkec za rychlou odpověď! Objednávám kolíčky ;)
smazany clen - FK

Tak hele teda kdyz tady resite ty tlacitka od Milotecu mam je tez ale kazdy jde zasroubovat jinak hluboko co s tim poradte dik .
smazany clen - FK

Možna bych to podlepil, akorat to by bylo napořad. Nebo do količku zkus něco strčit at to nezajede tak moc. Třeba kousek gumičky do vlasu nebo papir. Nic vic mě nenapadá :shock:
smazany clen - FK

Mám kolíčky z Aukra a bez centrálu bych je nepoužíval... Mají větší průměr a já musel na zadní dveře dávat mezi tu tyčinku a kolíček kus gumy, aby to zvládlo odpor od toho kroužku, co je v tapecu... Takže ty z aukra bych nedoporučoval... Ale to je jenom můj názor...
smazany clen - FK

Rammsteinek píše:Možna bych to podlepil, akorat to by bylo napořad. Nebo do količku zkus něco strčit at to nezajede tak moc. Třeba kousek gumičky do vlasu nebo papir. Nic vic mě nenapadá :shock:
Hele problem je prave ze opacny potrebuju aby zajizdely uplne a oni couhaji docela dost ven tak ze nezajedou uplne pod tapec sou docela venku teda u ridice zajede az dovnitr ale ty ostatni jsou tak tak a vypada to cudne kdyz je kazdej jinak .
gerrik - FK

Radeggast píše:Mám kolíčky z Aukra a bez centrálu bych je nepoužíval... Mají větší průměr a já musel na zadní dveře dávat mezi tu tyčinku a kolíček kus gumy, aby to zvládlo odpor od toho kroužku, co je v tapecu... Takže ty z aukra bych nedoporučoval... Ale to je jenom můj názor...
Já musel vyndat ten kroužek co je na tapecu a odříznout ty packy co jsou dole, ty ten kolíček jakoby brzděj. Ten to chodí jedna báseň :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

gerrik píše: Já musel vyndat ten kroužek co je na tapecu a odříznout ty packy co jsou dole, ty ten kolíček jakoby brzděj. Ten to chodí jedna báseň :D
Musel jsem to udělat přesně jako ty.Já jen ty nožky trošku odpiloval
Mikesch2

Příspěvek od Mikesch2 »

Zdravím všechny, chtěl bych se vrátit k tomu tlačítku pro odemčení auta co se řešilo na začátku. Nenašel by se někdo kdo by mi to přesně popsal? nejsem elektrikář, ale snad bych to zvládnul udělat. díky :)
Odpovědět