Zvýšení volnoběhu 1.3 MPI

Simos 2P
135M, 136M
drv.Astor - FK

Zvýšení volnoběhu 1.3 MPI

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Jde pomocí VAGu nebo nějak nastavit vlastní otáčky volnoběhu? ...při 800ot/min se auto celé třepe, když otáčky zvednu tak o 100-200 motor pěkně ševelí a nic se netřepe....
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení volnoběhu

Příspěvek od Kuladmin »

Nelze. Pokud je to studeny a jede na 800 to je samozdrejmne malo ale pokud je to ohraty a je to na cca 800 je to spravne pokud se trepe neni to otackami motoru teda pokud nevynechava zapalovani pripadne vstriky. Byt tebou zacal bych vycistenim klapky a jejim nastavenim resp zresetovanim do zakladni polohy pomoci pc a pri te prilezitosti i projetim stavu chyb v RJ. Dal to trepetena nesnazi se ti u toho jakoby menit otacky? Kolik ma nalitano rozvodovy retez? Nechrasti tam uz jak ....? Dalsi moznost silenbloky unaveny utrhany atd.
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Mně se to taky u 1,3 MPI třepe nějak více při těch 800. Jinak vše ok, otáčky drží, motor jde krásně do otáček a he tichý.
Já se rozhodl vyměnit nějaké silentbloky. Tak snad to bude lepší.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 12. říj 2009 20:23:52, celkem upraveno 1 x.
drv.Astor - FK

stony píše:Mně se to taky u 1,3 MPI třepe nějak více při těch 800. Jinak vše ok, otáčky drží, motor jde krásně do otáček a he tichý.
Já se rozhodl vyměnit nějaké silentbloky. Tak snad to bude lepší.
napis pak prosim te jestli se to zlepsilo... na silentbloky jsem se dival a vypadaji dobre
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Tak nic. Příšla nařadu roční servisní údržba. Vyměnil jsem motorový olej, filtry, svíčky a motor si už jen krášně brumlá.
Takže nic dalšího zatím neměním. :?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jsme vyměˇ%noval všechny silentbloky.to co popisujete sjem ředtímt aky řešil.jezdím na lpg a tam to bylo ještě znatelnější.vyměnil jsme všechny komlet uložení motoru i převodovky a teď necejtim že motor běží.a chce to mít sprváně nastavenej ten silenblok na převodoce na hoře, taková ta kostka.nesmí bejt ani moc vzadu a ni mco vepředu.musí bejt uprostřed tak aby když motor běží tak aby byla ta kostka uprostřed toho silentbloku a netlačila nějak víc na jeho strany.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
drv.Astor - FK

byl to urvaný silentblok na vodní pumpě... vyměněno a je klid, auto se netřepe :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no vidíš tak aspoň že tak ;) ať slouží
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
drv.Astor - FK

Jinak ty otacku volnobehu jdou pry nastavit primo na klapce, je tam prej nejakej sroub....nevim, nestudoval jsem.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Otáčky volnoběhu nastavit nejdou,ty jsou napevno daný v řj,která si je sama udržuje pomocí škrtící klapky.
vitanek-best - FK

zvednutí volnoběhu

Příspěvek od vitanek-best - FK »

Cau panove,
Nevite, iak by se dal zvednout volnobeh? Sice uz pouzivam tu vychytavku, jak se nasimuluje jednotce, ze je jakoby zapla klimatizace. Ale pot4eboval bych ho zvednout tak na 1200 otacek. Neptejte se proc :)

Dokaze mi nekdo pomoci? Je to celkem akut. Dekuju.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 04. čer 2011 20:45:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
Odpovědět