Výběr autorádia - rady, návrhy atd.

dotazy a rady na vše kolem hudby
Odpovědět
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTORADIO

Příspěvek od RAIMMI »

jestli ti to neva vem tu iDU...
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Alpine 101R mám a naprostá spokojenost. Chvíli jsem si ale zvykal na ovládání.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

všechny Alpine jsou o.k.
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Já bych vzal 101 když už... Nevím jak je to teď, ale když jsem měl IDA x100, tak bez přídavného imprint procesoru nešel nastavit ani equalizér... ;)
Ty W vůbec neřeš... To je všude stejný...
Peterecek - FK

Příspěvek od Peterecek - FK »

ta Alpinka co se tady řešila, má to samostatné nastavování výstupu a tak? Kámšo mi to teď ukazoval a je to fajnová věc ...nastavit si zvlášť všechyn repro v autě a zvlášť sub v kufru .. nejsou zbytečně přebasované vnitřky a basy se pověšsí jen na sub
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...pokud myslíš CDE-101R...tak ano...má všechna nastavení oddělená (ovl. subwooferu 0-15) ...plus funkci LOUDNESS...která zvýší korekce myslím o 8dB.Můžeš si případně nastavit i HPF/LPF což znamená, že omezíš reproduktorům kmitočty, které se ti nelíbí nebo reproduktory je dobře nezvládají (např. basy) Případně při dokoupení modulu KCE-400BT můžeš příjimat hovory ze svého telefonu ;)
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Peterecek - FK

tak to je naprosto super rádio :)přikoupíme
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 12. říj 2009 13:12:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
DJTOYO - FK

Příspěvek od DJTOYO - FK »

dnes si jedu koupit to CDE 101R tak su zvedavy a doufam ze budu spokojeny!a diky za rady ;)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

PetrMPI píše:Alpine 101R mám a naprostá spokojenost. Chvíli jsem si ale zvykal na ovládání.
Tak to já ani chvilku, vše naprosto intuitivně. 8-)
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
DJTOYO - FK

tak uz to mam napojene a jakstaks nastavene nastaveni zvuku a je to parada jenom musim dojit jak presne nastavit ty frekvence, sirky pasma atd tak doufam ze to nastavim a bude to parada
DJTOYO - FK

muzete mi jeste nekdo poradit jak nastavit to nastaveni zvuku , tim myslim nastaveni stredove frekvence bass centre 80Hz-100Hz-200Hz??,sirku basoveho pasma 1,2,3,4??nastaveni stredove frekvence vysek 10.0khz-12.5khz-15.0khz-17.5khz?a nastaveni high pass filtru 60Hz-80Hz-100Hz!vubec nevim jak to nastavit aby zvuk byl nejlepsi jeste jednou pripominam jestli na tom zalezi ze repro mam Hertz DSK130 a Hertz ECX690 !moc dik za rady
stancek - FK

Re: Pomoc s výběrem autorádia

Příspěvek od stancek - FK »

chtel bych se zeptat.kdyz prekrocim Max. výstupní výkon v radiu treba to ma 4x50w a dam tam př. 1000w co mi to udela nemohu spalit radio,co to proste udela,dik za odpoved je to taky do vyberu autoradia
DJTOYO - FK

tak to tomu taky nikdo nerozumite?ani fancar by neporadil co co znamena a jake by bylo nejlepsi nastaveni???!diky
Radeggast - FK

Zkoušej a co ti bude nejvíc vyhovovat tak tam nech... ;)
DJTOYO - FK

tak mi poradte nekdo kdo mate taky apline cde 101R jak to mate nastavene??
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Mě po odpojení baterky fancarovo nastavení zmizelo, tak default.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Tolik sem toho nikdy neměl.. Ale jako Radeggast.. Zkoušej, rozdíl zvuku uslyšíš 100%.. Chce to si stím trošku pohrát..
DJTOYO - FK

tak ja to nejak pozkusam!dik chlapy ;)
Radeggast - FK

Jen tak plácnu od oka... Zkusil bych:
středová frekvence bass centre: 100Hz
středová frekvence výšek 12,5kHz
high pass filter na 60Hz (když nemáš ten zesík)

Ale připomínám, že jsem takovéto údaje nikdy nezadával, takže nevím co to vůbec se zvukem udělá.. :D
dtp Johny - FK

Příspěvek od dtp Johny - FK »

cus taky bych chtel poradit z vyberem autoradia ale u me to bude asi o malinko vetsi cene tak do5000 .Pac to moje sencoracky chrastitko uz nak prestava slouzit :( ALe mel jsem ho 4 roky a apokojenost samozrejme ze nezahralo jako alpina ci pioneer ale me to mp3 a usb a kartu takze taky dobry no Ohledne noveho radia libise mi to co ma adio Pioneer deh-6000ub jsem presvecenej ze uz jsi pro nej pujdu ale kdyz jsou tady takovy odbornici tak me napadlo skusit se zeptat na naky jiny jeste treba lepsi mozna i levnejsi ;) nevim necham to na vas moje .Mokud se ptate co na tom posloucham tak vsecko ale prevazne RnB hip hop a Dnb sle to je asi jedno to je asi v nastaveni no ;)
Radeggast - FK

Good, ale má to pouze 2RCA, tak abys věděl... ;)
dtp Johny - FK

co to znamena to 2RCA trosku me do toho zasvet te jak rikam mam sencora a ten toho moc nema no ;)
Radeggast - FK

2RCA - 2 výstupy na zesilovač... Třeba přední a zadní repro nebo přední repro a sw...
Někteří si totiž chtějí napojit přední, zadní i sw na zesilovače... V tom případě bys musel mít 3RCA... (ono to jde i se 2RCA, dokonce i s 1RCA, ale má to svá úskalí)

Myslím, že pro tebe dobrá volba rádia...
dtp Johny - FK

abys rozumel mam doma tohle Rodek RN110BR a zesik primo na to Axton A260 a ve predu mam naky pia ale nevym jaky ale 13 tak jsem chtel tomu dat nakou poradnou stavu stim sencorem to hraje si myslim ne moc dobre asi :lol:
dtp Johny - FK

A co tohle radio kolik ma cra Alpine IDA X 301 a nebo jak je natom oprotui tomu piu .Pokud bys mel naky nabytky taky mi neco napis bych si vybral no ;) zatim tyto 2 mam na vyber
Radeggast - FK

Tak to ber to Pio, jestliže máš zes jenom na SW, tak by ti klidně stačilo i 1RCA...
Případně: Alpine CDE-9880R nebo Clarion DXZ 588RUSB...
dtp Johny - FK

A jeste se chci zeptat existuje nakej basak ktrej bude davat tlaky spis ven nez do vnitr auta rozumis jak to myslim tenhle rodek basuje spis v aute a pen nic nejde :( tak nevim cim toje a jeste kdyz bych chtel casem zadni repra tak je muzu taky tahat pres radio anebo porebuju dalsi zesik predpoklad ze stoho axtonu kterej je jen na sw nemuzu tahat uz zadny zadni repro jen sw mam pravdu ze jo .Takze me tedka napadla otazka zada to pio anebo alpina budou dobra volba anebo mam spis priplatit akoupit si uz neco poradny co zvladne vsecko ;)
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

mam na prodej alpine 9880 v zaruce,super stav,komplet baleni cena 3500 kdyby nekdo chtel
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Radeggast - FK

I s Pioneerem, i s Alpinou, i s Clarionem můžeš připojit přední i zadní repro na rádio a sw na zesilovač...
dtp Johny - FK

Jasne takze asi tedka zalezi na tom co si vyberu vid .Jen me zaskocilo to RCA u toho pia anebo to nema resit a co ten boofer je naky tykovy jak jsem se ptal ;)
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

řeším menší dilema mezi dvěmi rádii..vím že alpine je alpine,ale boužel mi moc nesvětší vzhledově,vím že to tak není duležité jako hudební vlastnosti..
a tak se chci zeptat jak je na tom pionner zvukově??kdysi jsem měl ve 120ce pincka a byl jsem spokojen...
ted ale přemyšlim nad těmito dvěmi :?:

pionner DEH-P700BT nebo tedy alpine CDA-105Ri

pionner
http://www.rachot.com/produkty/autoradi ... t-129.html
Obrázek
alpine
http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/alpine-cda-105ri
Obrázek
DJTOYO - FK

jeste sem premyslel ze bych koupil nejaky sw a zesilovac do kufru ale shanim neco levneho ale dobreho nemusi byt ani nove,nevite nekdo o necem?a nebyva nekdo pobliz okr.Hodonin,Breclav??protoze kdybych neco sehnal potreboval bych to napojit!diky za tipy a rady!!
Radeggast - FK

Goofy: Pokud míníš někdy v budoucnu vylepšit, tak bych šel do Clarion DXZ 788RUSB... ;)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Rádia pěkný, ale to už je v případě feldy jak házet perly sviním. :roll:
Radeggast - FK

ka-spel: Tohle má výhodu v tom, že si většinu věcí (vpodstatě všechno) můžeš dát i do novýho auta... ;)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

To máš zase pravdu, to beru.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

goofy: mam v aute asi treti radio od pioneru a jsem snima spokojenej ve srovnani se sony, jvc apod srackama...ted prijde kamosovi alpine s "podobnyma" vlastnostma jako ma moje radio takze jsem s nim domluveny ze si ho v aute testnu a vysledek ti par reknu..pioneera bych si koupil vzdy ale alpine by dneska mel uz asi prednost
méně znamená někdy více...
Obrázek
Peterecek - FK

fancarhifi:

čau, konverzovali jsem na ICQ ohledně audia do felicie teď před pár dny a bavili jsme se o Alpine 101R rádiu , někde jsem se tu dočetl že je lepší to dávat na spínané napětí, že to hodně žere i ve standby režimu, co je na tom pravdy?
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Vsechny radia od Alpine hrozne zerou i po vypnuti..Vetsinou neco pres 100mA
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...oh01...to ale není problém Alpine... :roll: ...ale Felicii...ta totiž nemá spínané +12V na klíčku :!: ...za druhé.. není to jen u Alpine...

...Peterecek...jsou dvě možnosti...zapojit spínané +12V na klíček (spínačka pozice 15) nebo použít vypínač...na ten ale musíš myslet.Ještě bych chtěl upřesnit...pokud používáš auto denodenně...není problém ....
Peterecek - FK

ok jezdím denně a když se třeba stane že to nechám týden stát, bude problém? Nebo takhle, bude nějaký rozdíl s tím mým dosavadním PanasoniceM? tam neustále svíít kontrolka SRC a nikdy nebyl problém
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...rozdíl od Panasonic bude...to už jsem ti potvrdil...v případě, že auto na týden odstavíš....dal bych tam ten vypínač.Paměť (memory) zůstane pod napětím takže veškerá nastavení zůstanou :!:
Peterecek - FK

no to mě moc netěší teda takové provizorní řešení :) docela se divím že zrovna Alpine s něčím takovým nepočítal ... a žerou tak všechny Alpine nebo jen tento konkrétní model nějak extrémně víc?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...no moment...to jsi mi nerozuměl...Alpine nepočítá, že budou jezdit auta s tak nedokonalým vybavením ;)

...u aut s tzv. nulou...je to bez problémů...vatáhneš klíček...a permanentní napájení je přerušené...zůstane jen MEMORY...takže chyba není na straně Alpine a ani jiné značky...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

fancar: prosímtě budu mít stejný problém s odběrem u toho Pio-P77MP nebo má menší odběr než Alpina? než ho do auta dám, rad bych se na to připravil, dík
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Rád bych si od Vás taky nechal poradit.
Požadavky jsou jen tyhle:
aux vstup, usb a červené podsvětlení. Cena, co nejnižší (max. 3-3500,-)
Ve dveřích jsou 16 + výšky a po stranách kufru ty malý oválky 4x6 nebo kolik to je. Měnit nebo dělat pořádnou muziku v dohledné době neplánuju (možná za rok).
Zatím jsem koukal na tyhle kousky:
http://www.ahifi.cz/autoradia/pioneer-deh-2100ub.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/autoradio ... gt33u.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/sony-cdx-gt434u-6311.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/clarion-cz209er.html
http://www.ahifi.cz/autoradia/kenwood-kdc-w4044uay.html
Hudbu budu asi nejvíc pouštět z mobilu se k790i a když si vzpomenu na flashku tak z flashky :)

Radši bych chtěl nějaký origo rádio škoda/vw/seat ale zase u nich nebude aux ani usb i když bych to mohl řešit mp3 kazetou ale to není moc elegantní řešení. Prostě origa rádia se mi vzhledově líbejí nejvíc a hlavně do interiéru dobře zapadnou. Což se třeba o těhle rádiích, co po nich pokukuju říct nedá všechno je to takovej cirkus-diskotékovej vzhled :evil:
Peterecek - FK

osobně se mi moc zamlouvá ten Pioneer, párkrát jsem měl možnost s ním pracovat, super rádio :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...za mě jen clarion...v této ceně bez konkurence :!:

....odběr u Pio 77...nejspíš to budeš muset vyzkoušet, ale myslím, že s tímto nebude problém...

...i když v manuálu Pio 6100BT bylo zdůrazněné zapojení spínaného +12V kvůli možnému vybití baterie...
Radeggast - FK

Taky mám v manuálu od pia, že musím mít spínané +12V... Když jsem to měřil, tak při vypnutém stavu to žralo docela dost (150-170mA), pokud jsem ale vydělal panel, tak v pořádku (kolem těch 20-30mA)... ;) Takže to změř, ale myslím, že když budeš oddělávat panel, tak bude vše O.K.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

já si stáhl nějaký PDF na netu ve formě manuálu a tam nic takovýho nebylo...resp jsem možná slepý ale instalaci, zapojení, zprovoznění jsem četl a nic o tom nepíšou...

btw myslíš panel jako ten odjímatelný panel co se dává do krabičky? :oops: ten samozřejmě nechávám jen když hraju
Odpovědět