Pekně mi piští repráky...

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Pekně mi piští repráky...

Příspěvek od smazany clen - FK »

Prosím, potřebuju poradit ! Zapojil jsem si zesilovač, zadní reproduktory a rádio. Když nastartuju a zapnu rádio, a přidám plyn, začnou mi ty reproduktory do toho vyhrávání pěkně pištět a nevím co s tím... Díky
Bolthorn - FK

Re: Pekně mi piští repráky...

Příspěvek od Bolthorn - FK »

No a táhnul jsi každým prahem zvlášť signálové a napájecí kabely?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...no..problém bych neviděl ani tak v možná v kabelech jak v tom co je to za zesiklovač, jak a čím je napájen a jaký máš signálový kabel.Může to dělat i špatná zem u RCA a podobně.
Pak jsou k dispozici i odrušovací kodenzátory a kdyby i to nepomohlo tak je chyba v samotném alternátoru u kterého komutátor a uhlíky to mají zasebou.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

bolt: Tohle nemusí být vždy tímto. Ale také bych to nadhodil jako první. Já mám napájení na jedné a signály na druhé straně a stejně mě to tam ruší. Zvláštní je že to začlo až ted!

Collin..
Návštěvník

No zesilovač mám tenhle http://www.fusionelectronics.com/europe ... oduct.aspx
Jo o tom kondenzatoru mi uz rikal i tatka neco....mam cely komplet od toho fusion...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak zesilovačem to určitě nebude.Budeš muset prověřit celou kabeláž a zkontrolovat spoje a hlavním spojem je ukostření.Jaký jsi použil kabelový set :?:
smazany clen - FK

No všechny kabely byly k tomu...to sedí perfektně jako, to jo.... To vidím na ten kondenzátor, ale co s ním? kam s ním?
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

hlavně pořádné ukostření... mi to též robilo.. zkus jiný ukostřovací šroub.. bo mě to pomohlo...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

měl jsem stejný problém, v reprákách to pištělo podle toho jak sem přidával plyn. Skoro jako turbo, měl sem tam i odrušovač, ale nic. dělal to alternátor, pomohl mi až kapacitor, ten to dál nepustil
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Mi to dělá taky.Začalo to dělat ale až zhruba po roce co tam muziku mám.Vyzkoušené snad všechno a výsledek nulový.Zajímavé že při zesilování a zeslabování rádia se hlasitost pištění nemění.Asi to dělá zesík.Dá se to nějak řešit?
smazany clen - FK

No tak já jsem dneska zkusil tu nejjednodušší možnost a to, že jsem změnil ukostření, prostě sem to pích na jinej šroub ;)
Snad se to nevrátí...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Tomas6 píše:Mi to dělá taky.Začalo to dělat ale až zhruba po roce co tam muziku mám.Vyzkoušené snad všechno a výsledek nulový.Zajímavé že při zesilování a zeslabování rádia se hlasitost pištění nemění.Asi to dělá zesík.Dá se to nějak řešit?
...jistě, že se to dá řešit.Pokud se ti tento problém objevil až teď tak asi bude problém v ukostření zesilovače.Vzniká tam přechodový odpor a přenáší se tak rušení od alternátoru.
...ezeikel to jen přehodil a asi zatím bez problémů...pod kabelovým očkem musí být plech zbavený zbytků barvy :!:
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Ještě otázka k tomu zemění.

Použít při napájení zesilovače umístěného vzadu kostřící bod, nebo táhnout spolu s + kabelem přímo od baterie i - kabel?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

kostřící bod určitě vzádu....kostřící kabel by neměl být delší jak 1m nebo 1,5m ted přesne nevim. já ho umístil pod naviják bezpeč. pásů zad. sedadel je tam dostatečně velká plocha i šroub(v očku jsem musel krapet zvětšit otvor aby mi proles vůbec ten šroub) ale hlavně jak psal fancarhifi to místo obrousit až na plech :!: dává se i na uchyceni bezp. pásu dole u prahů ale tam se mi to moc nezdálo i kvůli tomu přístupu...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Taky to mám pod navíječem.Kostra je ok.Nemůže to dělat altík?Že by jskřily uhlíky na kolektoru.Jestli to správně nazývám.Piští to i při odpojeném signálu.
Návštěvník

Dexter co to prosím tě plácáš??? Nepleteš si tu délku s kapíkem?? Kostru mužeš naprosto s přehledem táhnou přímo k baterii.

Collin..
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Tomas6 píše:Taky to mám pod navíječem.Kostra je ok.Nemůže to dělat altík?Že by jskřily uhlíky na kolektoru.Jestli to správně nazývám.Piští to i při odpojeném signálu.
...pokud jsi si jistý ukostřením tak chyba může být v alternátoru a to nejenom u uhlíků, ale i komutátor...

...Dexter...natáhnout i kostřící kabel od baterie je přímo ideál...ale praxe je taková, že se používá jako vodič karoserie a tím se šetří kus kabelu a u 20qmm, který stojí cca 150,-/1m je to znát...
Dexter - FK

Collin... jj sry sem měl ještě nějak v hlavě ten kapík co jsem před tímto tématem četl v tom druhým temátu co tady je, nějak jsem se zamotal no sorry :oops:
Návštěvník

No mě se omlouvat nemusíš ;)
A jaké téma myslíš?

Collin..
Dexter - FK

no chtěl jsem přispět do toho temtu jakej kapacitor jestli má cenu ho tam dávat nakonec jsem se ale rozhod ze nebudu psat dalsi uvahu nad tim jestli ho použít a tak jsem nic nenapsal ale nějak mi zustal v hlavě a zamotal to no :lol: :roll: tak pardon autorovi otázky :D ale jak se psalo ohledně tý ceny taky jsem to ještě neviděl někoho tahat až k baterce
Návštěvník

To že jsi to neviděl nikoho tahat až k baterce myslíš ted kostru?

Collin..
Dexter - FK

jj kostru
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Zkusím až budu mít chvilku odpojit altík.Teoreticky by se to mělo zklidnit.Přinejhorším ho zkusím vyměnit za nový.Nebo dá se to nějak odrušit?Vím že by měl teoreticky pomoct kapacitator,ale na moju sestavu je myslím vcelku zbytečný.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

sem tenkrát zkoušel dávat odrušovač před rádio a nepomohlo to. Bylo mi doporučeno dát altík elektrikáři, já koupil kapa a měl sem klid
smazany clen - FK

Zkoušel jsi už natáhnout kabeli mimo auto a zapoit na jiný radio tak zkus tohle
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Stacilo by si kupit kvalitne Chinch kable.Nie tie co mas v napajacej sade.Tie co su v tej sade su smiesne ja si som teraz kupil 35mm napajaciu sadu a hned som ten Chinch kabel vyhodil je tenky,uplne tvrdy neohybatelny a vobec to tienenie na nom je slabe.To pistanie moze byt aj s toho aky mas Chinch kabel,preto ti to piska lebo tienenie na kably je slabe skus tam dat kvalitny hoci je ovela drahsi ale vysledok bude stat za to.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Cinch kabel je kvalitní.To jsem podchytil hned při montáži.Piští to i při odpojeném RCA.Zkusím odpojit altík,popřípadě vyměnit.Tak moc to řešit nebudu.Jezdit se s tím dá.Při normální hlasitosti to není slyšet.Jen třeba při mezeře mezi stopama na cd.Prostě ve chvíli kdy by mělo být absolutní ticho.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

OK.Ja budem teraz zapajat zosik a ked mi to budem robit tak to budem riesit a ak nie tak budem rad.Ked na nieco pridem tak ti napisem.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
smazany clen - FK

každopádně zkoušl jsi odrušovač na linky a na napajení zesu.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

Dexter píše:jj kostru
sory ale já zase poprvý slyšim že to někdo netahá k baterce ;) a že muzice se věnuju asi 15 let :D jinak já už jsem psal v tématu hned vedle ,měl jsem samej problém a bylo to rádiem,taktéž se hlasitost pískání neměnila....
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

vanplus: sory ale já zase poprvý slyšim že to někdo netahá k baterce

Tohle myslíš vážně za 15let praxe?
vanplus - FK

ano opravdu,a to myslim i ty patlaly,co třeba zesík maj jen tak volně v kufru nebo napájecí kabely maj z dvoulinky na 220v apod....nepamatuju si že bych někdy viděl zapojenej zesík "jednim" drátem od baterky....
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

vanplus: Mě je to celkem putna, ale trošku protiřečíš, ne??? Jednou řekneš, že čučíš, že to není k baterce a potom řekneš, že si nepamatuješ, že by to tahal někdo od baterky...

BTW: Za 15 let praxe taky ale musíš vědět, že ve většině kabelových setů je pouze 1m mínus a přikupovat ještě k tomu další 5m mínus by se celkem prodražilo...
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Nepamatuješ nebo neviděl?

Já sem nejvíce viděl případy naopak..
vanplus - FK

Radeggast píše:vanplus: Mě je to celkem putna, ale trošku protiřečíš, ne??? Jednou řekneš, že čučíš, že to není k baterce a potom řekneš, že si nepamatuješ, že by to tahal někdo od baterky...

BTW: Za 15 let praxe taky ale musíš vědět, že ve většině kabelových setů je pouze 1m mínus a přikupovat ještě k tomu další 5m mínus by se celkem prodražilo...
přečti si to pořádně :D je tam-NETAHÁ K BATERCE!!!! a proto čučim a jeden drát znamená jeden drát ne dva dráty od baterky....radši to neřeš když tomu nerozumíš :D takový sračky jako nějaký sety nekupuju právě proto že to je o ceně a většinou se tam na něčem šetří,a já nekupuju zásadně levný věci...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 18. říj 2009 19:46:49, celkem upraveno 5 x.
vanplus - FK

Collin píše:Nepamatuješ nebo neviděl?

Já sem nejvíce viděl případy naopak..
neviděl,ale celkem to chápu,pokud vidim jako laik 2 kabely od baterky a 2 kabely k zesilovači tak bych si myslel že to mám propojit- plus na plus a mínus na mínus ;) ....a pokud už někdo ví že existuje mínus ve formě karoserie ,takový lidi ke mě většinou nejezděj :D
Odpovědět