Čištění vstřikovačů

Simos 2P
135M, 136M
olgoj

Čištění vstřikovačů

Příspěvek od olgoj »

Ahoj, nevíte někdo, jestli je na Pardubicku nějaká firma, kde jsou schopni vyčistit vstřikovače ultrazvukem? Díky
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Re: čištění vstřikovačů

Příspěvek od ka-spel »

Na Pardubicku nevím, ale v Prostějově to dělá Fedor a má jako jediný Asnu v ČR. http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=179488 Už jsem to absolvoval loni.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

nejsem si jistej ale něco takovýho bylo na hradeckým letišti ale nevím co to bylo za firmu .Zejtra se jedu projet na kole a když nebude pršet tak to vemu okolo a navečer dám vědět.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Možná si to pleteš se stolicí na trysky pro nafťáky. Tu má nebo by měl mít každý diesel servis. Na benzíny to však neuvidíš.
favo

Příspěvek od favo »

Na čištění vstřikovačů prodává škodovka sajrajt do benzínu a pokud je to znečištěné moc potom je řešení ultrazvuková čistička a myslím si že by neměl být problém sehant nějakou firmu která to dělá (mývají je i v očních optikách ale nevěřím že by si je špinili vstřikovači :D )
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ultrazvukový čističky mají např. na dráze. Tchýně to měla v laborce, kde dělá rozbory oleje a nafty. Jinak běžně se to používá na zestárnutí slivovice. Rozdíl je, že v tom ASNU se pod tlakem.
Olgoj

Příspěvek od Olgoj »

Jen informace pro všechny: to čištění vstřikovacu dělá firma Jet Servis a sídlí na letišti v Hradci Králové, tel. 608070263, http://www.jetservis.cz. Stalo mě to i s montáží 1500 kč.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Čištění vstřiků

Příspěvek od Danis »

Chci se zeptat, zda-li to má smysl a zda-li to chování motoru nějak pomůže. Mám najeto 104 tkm, takže v záběhu :D. Je to pravda co tam píší, nebo zase marketingový tah?
Narazil jsem na tuto fimru v HK - http://www.jetservis.cz/servis.html
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Re: Čištění vstřiků

Příspěvek od Metiu »

Nedavno som v ramci srandy skusal vstreky, ktore mam prichystane do druheho motora a... bol som prekvapeny

Na vystupe su 2 trysky, ktore by mali vytvorit rozpraseny prud v tvare V, no nestalo sa tak.
Najcastejsia situacia bola, kedy sla na plno iba jedna tryska, zatial co druha vytvarala iba jemny (takmer ziadny) prud. Niekedy sa aj stalo, ze jedna opat fungovala a druha iba "curala"

Navrh cistenia:
1.
Spravil som jednoduchy obvod, ktory spina vstreky pri urcitej, vopred stanovenej frekvencii.
Tie by boli ponorene trebarz do denaturovaneho liehu/acetonu/cistica vstrekov(liqui moly) ?
To by som nechal bezat trebarz hodinu.. a potom znova test.

2.
Zamyslal sa uz niekto nad pouzitim lepsich vstrekovacov?
Nejde mi o prietok paliva, ale o schopnost dokonale palivo rozprasit v sacom potrubi.
Premyslam nad tym z dovodu "podarenosti" tych mojich. Samotne trysky su vzdy v inom uhle voci konektoru, teda aj prud paliva je v sacom
potrubi nasmerovany inak pre kazdy valec.

Pre priklad videa
http://www.youtube.com/watch?v=aOM20G-w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KFY_PKJNqbs

Lepsie rozprasenie je mozne aj dosiahnut zvysenim tlaku paliva, to mame odskusane a ozaj to funguje, no mohlo by aj lepsie s lepsimi vstrekmi. Pripadne je mozne skusit "prerazit" bordel vo vstrekoch vysokym tlakom, no to by mohol byt risk (a nemusel..).

K tomuto vsetkemu ma viedol fakt, ze trosku davnejsie sme s chasterom (SK forum) skusali cistit vstreky na jeho felde len ponorenim do liehu na nejaky cas a, podla neho, to pomohlo. Zrazu mu slo vytoci trojku do obmedzovaca bez problemov..

Ultrazvukova cisticka je v stadiu riesenia, potom iste dam vediet vysledky.
PavelZet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelZet »

a nezkusit třeba do benzinu přimíchat nějaký ten čistič palivové soustavy,co se prodává na pumpě? Nebo je to k ničemu? :?:
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jsem jednou nalil do nádrže přípravek od STP myslím a bylo to na čistění vstiků,palivový soustavy a zároveň to rozpouštělo vodu když nějaká byla v nádrži.a že by se něco pokazilo jsme nespozoroval.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

A spozoroval si aj nejaké vyčistenie ? Niečo sa zlepšilo ? Ja ti napríklad predám denaturovaný lieh deci za 100,- Kč a tak isto ti to odvodní sústavu a " vyčistí "palivový systém. Len výsledok tohoto postupu je ťažko definovateľný. A podmienky na poriadny test väčšina z nás asi doma nemá. :x
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no jediný co jsem si tak nějak všimnul tak že motor běžel na volnoběh tak jako klidnějc,předtím bylo občas znát jakoby špatný spalování a detonace potom se to tak nějak ustálilo a běželo to plynulejc, kultivovanějc.jinak asi nic a vstřiky jsme nevyndaval takže nevím jk vypadaj po tom.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jj akorát to bylo snad modrý
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

mě čistili dříve u bejvalky vstřík i s dekarbonizací motora a vysledek byl znát,ale nevim jestli tim vstřikem a nebo dekarbonizaci,celkově jsem zaplatil 2300kč,ale motor šel znatelně lepe a u upraveneho ještě víc
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Faust: a kde sis to nechal dělat :?: V tý hradecký firmě co jsem uvedl na začátku :?:
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

bohužel to ten pán už nedělá,bylo to tak zpětně 4roky.ale o té hradecké firmě už jsem slišel a když si vstřiky vymontuješ tak ta cena není zas tak strašná za 100% vísledek.někdo říka že stačí jen aditiva do benzinu ale tohle opravdu vyditelně ostraní.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Niko

Příspěvek od Niko »

Zdař všem.Tak jsem si nechal u této firmy vyčistit vstřik na 1.3 BMM jednobod http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=179488 a musím říct že to pomohlo než ty zázračné vodičky co jsem zkusil.... :evil: Vstřík jsem si tam donesl abych ušetřil za montáž v jejich servise :mrgreen: Za samotnou zkoušku chtěli kolem 150 kterou mi i ukázali.Ale přece jsem si ho nechal vyčistit a musím říct super-auto ožilo,spotřeba šla dolů o 0.5l na 100km podle PC a volnoběl se sklidnil. ;) Za čištění a zkoušku chtěli 650 kč ale když jsem to vzal bez papíru tak to bylo za 530kč........ :D :D PS: to jim nechcu dělat reklamu to co jsem tu napsal prostě to funguje................... :!:
mlhosi

Vstřiky

Příspěvek od mlhosi »

Prosim kto mi poradí ako demontovat vstriky,očistit a skontrolovat ci su dobre? Dik
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. úno 2011 15:03:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: aspoň jednou použij hledání a nezakládej nový téma, nebo jdi na .sk
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Nechat v servisu vycistit na ultrazvukove cistisce... Ideal kdyz jeste spinaj vstrikovace aby se vycistili uplne vsude... Vstrikovace jsou jak nove
pepiv - FK

Re: Čištění vstřikovačů

Příspěvek od pepiv - FK »

Zdravím. Osobně doporučuji při problémech se vstřikovači vyčištění vstřiků v servise FEDOR Auto Prostějov. Cena je 400,- Kč za vstřikovač + poplatek za servisní práci (demontáž a montáž). Zároveň vám vymění i palivový filtr, což je rozumné. V tomto servisu si zákazník bohužel připlatí za hodinu servisní práce, která není levná, avšak kvalita opravy a její rychlost je vždy vynikající. Což mě osobně velmi u Fedora potěšilo, je lidský a nesmírně vstřícný přístup přijímacích techniků jednajících s klienty. Neodpustím si zmínit paní Lenku Fedorovou (zároveň jednatelka společnosti), jejíž jednání se zákazníkem je velmi milé, vstřícné a profesionální. Zkrátka zaměstnanci ostatních servisních zařízení a prodejen s autodoplňky by se mohli od těchto lidí učit.
A ještě doporučení: jako prevenci před znečištěním vstřikovačů mi bylo doporučeno přidávaní speciálních čistících aditiv do benzínu. PS: Na benzín jezdím málo z důvodu provozu LPG, takže riziko zanášení vstřikovacích trysek je několikrát vyšší než při provozu pouze na benzín.
franci13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od franci13 »

Čistění vstřiků provádí např. v Blansku,Prostějově,Nedvědici,Praze atd. Vše najdete na : www.asnu.cz
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Neobjednáme ve větším množství samotné vstřikovače http://factory.dhgate.com/injector/fuel ... 58622.html ? Přišlo by to levněji jak čištění. :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ahoj chlapi mam ten samý problem mpi 1.3 mpi vstriky ale jsem od mladé boleslavi kdo to tady v okoli delá?? :king:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Hradec Králové ...Opravy, diagnostika, kalibrace, repase, úpravy, prodej
JET SERVIS
Letiště - Budova 74
503 41 Hradec Králové
Telefon: 608 070 263
Email: info@jetservis.cz

http://www.jetservis.cz/
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
martan01

Příspěvek od martan01 »

Tak jsem se chtel nechat vstrikovace take vycistit.
Firma cistiti vstrikovace pred samotnym cistenim dela test.
Vsechny vstrikovace byli v absolutnim poradku. Davkovali palivo tak jak maji.
Zaplatil jsem 808kc za kontrolu a na kazdy vstrikovac byl nasazen novy tesnici krouzek.
Jsem zvedak zda bude vse OK.
Doda - FK

Příspěvek od Doda - FK »

Kdyby měl někdo zájem tak vstřiky můžu taky vyčistit ultrazvukem.
Odpovědět