Má někdo taky takovou zkušenost, nebo mám jen já nějak atypický sedačky (r.v.99)? Ten úložný 2x "prostůrek" mám teda poctivě odmakaný...
Originální schránky pod sedadla
-
borlan - FK
Originální schránky pod sedadla
Stále jsem toho názoru, že úložných prostorů ve Feldě není nikdy dost...
Takže jsem pořídil origo výsuvné schránky pod sedadla řidiče a spolujezdce. Netušil jsem teda, že montáž bude taková ja*ačka! Ukázalo se, že asi nemám na sedačkách vše jak má být, jinak si nedovedu vysvětlit. Pracně jsem vymontoval sedadla a pokoušel se přišroubovat vodicí lyžiny schránek - k přednímu úchytu je přístup odpovídající asi tak 20-30ti ku*vám a podobným výrazům
. Přestože má jedno oko lyžiny protáhlý tvar, aby se eliminovaly nepřesnosti, tak ani to nestačilo a musel jsem propilovat. OK, lyžiny namontovány. Pak šok - schránka nejde zasunout a vysunout aniž bych zdvihl ovládací rukojeť posuvu sedadla! To se mi opravdu nechce pokaždé odaretovávat "vymakanou" polohu. Zjišťuji jak demontovat rukojeť - celkem snadné - takže se chystám přiměřeně přihnout (ještě nerealizoval), aby schránka pod ní projela. A poslední - schránka než se zasune a docvakne do lyžin tak narazí zadní hranou a konci bočnic do plechu sedačky (chybí na docvaknutí cca3-5mm) - chystám se příslušně zaříznout-zapilovat.
Má někdo taky takovou zkušenost, nebo mám jen já nějak atypický sedačky (r.v.99)? Ten úložný 2x "prostůrek" mám teda poctivě odmakaný...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje zkušenost s mont. origo schránek pod sedadla
Já je montoval tak že jsem ležel u auta a montoval to na sedačku nevymontovanou,takže takových slov padlo ještě víc.A s tím vysouváním jsem na tom úplně stejně.Takže když tam dávám doklady nebo něco,tak ji ani nevysouvám jen prostrčím ruku tou škvírou a dám to tam a vytáhnout to taky jde celkem dobře,protože nemám nervy na to vysouvání a zasouvání schránky
-
borlan - FK
Tak to teda smekám, na namontovaný sedačce bych to asi neustál. Až to naohejbám, tak dám echo jak to dopadlo a třeba se taky rozhodneš - přece jen ta škvíra je malá a honit tam nějakou drobnost...kejzi1 píše:Já je montoval tak že jsem ležel u auta a montoval to na sedačku nevymontovanou...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já je montoval teď o víkendu, sedadla jsem vyndal a montáž proběhla bez problémů, první jsem dotáhl přední matku v kulaté díře a druhou tu zadní v oválné díře a žádný problém. Montoval jsem to pod obě sedačky a řekl bych perfekt. Schránky krásně jezdí mezi rukojetí sedadla aschránko je asi 1 cm místa, takže ok a jsou zasunovat až do zadu do západky kolejnic. A neměl jsem ani problém s montáží kolejnic, u přední matky překáží rukojeť sedadla, ale prsty jsem tam strčil a matku zašrouboval rukou a posléze dotáhl klíčem.
Jestli třeba není víc výrobců těch schránek. A origo nepásnou přesně, jak se to někdy stává u neorigo dílů.
Já je koupil tady od uživatele Miloš a obě byly origo zabalený v továrních krabicích s těma malýma emblémama škodovky.
Jestli třeba není víc výrobců těch schránek. A origo nepásnou přesně, jak se to někdy stává u neorigo dílů.
Já je koupil tady od uživatele Miloš a obě byly origo zabalený v továrních krabicích s těma malýma emblémama škodovky.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám taky origo,bylo to v origo krabicích a dotýká se to těch rukojetí a přesně jak píše borlan,pokud nenadzvednu ovládání posunu sedačky tak tu schránku nevysunu 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A nemůže být rozdíl v roku výroby, nemontovalo se víc druhů sedaček?
U mých dvou feld, 1,3BMM / 96 a 1,6MPi / 97 jsem schránky namontoval bez nejmenších problémů a a s prostorem mezi rukojetí. A nemáte obráceně ty kolejnice? Levou za pravou a vzhůru nohama ? V každé kolejnici je takový výřez a ten přesně padne na ten plastový šteft, bočního krytu sedačky.
U mých dvou feld, 1,3BMM / 96 a 1,6MPi / 97 jsem schránky namontoval bez nejmenších problémů a a s prostorem mezi rukojetí. A nemáte obráceně ty kolejnice? Levou za pravou a vzhůru nohama ? V každé kolejnici je takový výřez a ten přesně padne na ten plastový šteft, bočního krytu sedačky.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to mám dobře a r.v.1999
-
Turkej5
do novějších felin to nepasuje jenom kuli tý páce na posouvání sedadel,, jiank se to da v poho namontovat. Ja to tam mam a mam rocnik 2000 a nevadi mi to, i kdyz se neda vysouvat, da se do ni bez vetsich problemu dostat..
-
smazany clen - FK
Já mám Felicii rok výroby 1998, montovat jsem musel ty schránky také na vymontovaných sedačkách, páku na posun sedaček jsem musel na obou sedačkách přihnout nahoru, jinak překážela. Ale od té doby je to OK. Jinak těm schránkám nic nepřekáželo.
-
smazany clen - FK
Já jsem taky montoval origo schránky škoda a jedna z nich mi po namontování šla vytáhnout jenom do půlky. Musel jsem ten šuplík z jedné strany dost ubrousit, aby to fungovalo. Protože mám rok výroby 98, musel jsem ohnout i páky na posuv sedaček. Naštěstí to šlo ohnout i bez jejich vymontování přímo ze sedaček.
Přesně.. na novej model je to trochu piplačka... jelikož jsem při tom chyt nerva, tak jsem je tam nedal 
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Teda to jsi takovej nervák??
Já u toho teda nadával taky dost ani se radši k autu nikdo nepřibližoval ale povedlo se a je tam.Sice nejde vytahovat ale to neva
-
borlan - FK
Tak koukám, že to opravdu není u mne jen výjimka a že myšlenka na ohnutí toho ovládání posuvu sedadla je správná. Jinak montovaný to mám opravdu správně a jsou to origo taky od Miloše. A jak jsem četl tady tak jsem si taky uvědomil proč lidi chodili kolem auta velkým obloukem - ty ku...y apod. lítaly asi často a dost hlasitě...jojo, nerv sem chytal ale nakonec díky slovní ventilaci ustál...není to slušné, ale pomáhá to... 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
To mi taky připomělo když jsem montoval tenkrát HP sporting a zarezl mi jeden šroub v origo tlumiči,tak nikdo ze sousedů taky kolem auta radši nešel protože jsem tam u toho pěkně nadával,pak jsem vzal pilku na železo,šroub uřízl a uklidnil jsem se 
-
motis - FK
Takže já jsem to montoval do 95 a všechno sedělo, nic jsem nemusel ohýbat, řezat ani pilovat, vše prostě pasovalo. 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč, já taky v pohodě.motis píše:Takže já jsem to montoval do 95 a všechno sedělo, nic jsem nemusel ohýbat, řezat ani pilovat, vše prostě pasovalo.
Kdyby jste si koupili pořádný auta, tak se nemusíte nervovat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Už se to na starém foru řešilo, ale raději se znovu zeptám. Pod výškově stavitelnou sedačku se šuplík namontovat nedá, že jo?
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Ne ,nenarveš ho tam !
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem nahodil obě (Ř a SP), a jelikož jsem to dělal opravdu pomalu, tak mně to vyšlo na 1 hod/schránka. Jsou to origo a jelikož jsem dopředu věděl, že v plastových kolejničkách to nebude moc dobře chodit a jarová voda je jen na chvíli, tak jsem jejich posuvné hrany namazal takovým speciálním tukem (dostali jsme ho k plastovým shrnovačkám) a teď schránky jen lítají. A pásnou tam přesně.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Na starou 100% v pohodě, žádný ohýbání. Alespoň je taková má 97.
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Polička pod sedadlo
Zdravím Vás chtěl bych se zeptat kde a zhruba za kolik se dá sehnat polička pod sedadlo spolujezdce. A ještě zda se dá dát i pod sedadlo řidiče
-
Martin_Happy - FK
Re: Polička pod sedadlo
no tak to bude problém, je dost nedostatková
je z edice Felicia Space line (viz wikipedie
)
Pokud jí budeš chtít získat asi ti nezbyde než dlouze a pečlivě hledat, mám jí já, Kalfa a jinak nevím o nikom
Pokud jí budeš chtít získat asi ti nezbyde než dlouze a pečlivě hledat, mám jí já, Kalfa a jinak nevím o nikom
-
Psykopath - FK
No já jsem ji jednou viděl v nabídce nějakého obchodu, myslím, že na starém foru byl odkaz na ten obchod, taky bych tu poličku chtěl, ale nějak jsem na to zapomněl a už je pozdě... Zkusíme počkat na ostatní, jestli se vyjádří zda se to dá ještě sehnat....
-
iworys - FK
neshánej policky ale rovnou cele sedacky, mas dve mouchy jednou ranou 
Ja jsem tedka nasadil sedacky z Octavie a ty jí mají, takze je to pohoda
Ja jsem tedka nasadil sedacky z Octavie a ty jí mají, takze je to pohoda
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Zas nejsem tak zručnej abych je tam přidělal
Ja mam policku pod sedadlem ridice, spolujezdec ma smulu
Takze ano, i pod sedadlo ridice se da sehnat. Byla na aute uz pri koupi a Space line to neni, jinak na aute nebylo nic jinyho dodatecne pridelavanyho, netusim, jak se tam dostala...
Kolik by se na ni dalo trhnout, kdyz je tak vzacna?
Kolik by se na ni dalo trhnout, kdyz je tak vzacna?
-
Goofy - FK
tak zas tak cenná asi nebude,mě vyšla na 200,- ale kupovaná v inzerci... 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zas taková vzácnost to není,já jí mám pod obouma sedačkama.Před časem je jeden maník prodával na ahc za 60kč,byly to funglovky,origo balený,odsud si je koupilo dost lidí.Martin_Happy píše:no tak to bude problém, je dost nedostatkováje z edice Felicia Space line (viz wikipedie
)
-
Martin_Happy - FK
no cenná neni, Víc než 200 se za ní nedostane. Ale moc se nevidí, tak sem myslel vzácná.
Ivarek: Má je ještě? Ještě jednu bych užil
Ivarek: Má je ještě? Ještě jednu bych užil
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nene..to je tak rok a půl zpátky,ale ten jich měl snad kolem 70 kusů pokud si dobře pamatuju.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Už je ale nemá, protože poslední paket jsem koupil já (před těma dvěma lety). A dle informací, aby se vyplatilo rozjet znova výrobu, muselo by se jich vzít asi 1000ks...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna věc, myslím, že pod sedadla u new face jde špatně namontovat, někdo se s tím tady trápil a musel více ohnout nějakou tyč pod sedadlem.
A já neberu ani jednu, už je mám jak Ř, tak i SP.
A já neberu ani jednu, už je mám jak Ř, tak i SP.
-
Martin_Happy - FK
to se mi nezdá. Space line byla na základě kombajnu New Face
-
Ahmed - FK
nemáte někdo fotku jak taková polička vypadá nainstalovaná? já jsem zatím neměl tu čest ji někde spatřit...
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
-
mystery - FK
Dívám se a asi to nebude moc pro výškově stavitelné sedačky, že? 
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Pro výškově stavitelné sedačky to použít nelze!
-
DannyS - FK
Do new face, když mám sedačky GLX, ten šuplík také půjde? 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
ma nekdo toho vynalezu nejakou fotku?vubec nevim o co jde.......
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
eddie.ber ji tu nedavno prodaval a daval tu fotku..vypada to jak klasicky suplik od stolu jenom oplastovany a cerny
méně znamená někdy více...

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejde použít pod výškověstavitelnou sedačku.
-
Goofy - FK
co se týká montáže tak slov padlo hodně
dokonce i ty co neznám..zkoušel jsme ji tam šoupnout prvně přímo v atě ale nakonec šla sedačka ven..
spíše co mě se*e je že ty šrouby jsou nějaký krátký a a jen na 2 mi drží matka
takže vysunout nejde nebot se kříží takže vubec nevím co s tím..asi navrtám nové dírky a přišroubuji 
spíše co mě se*e je že ty šrouby jsou nějaký krátký a a jen na 2 mi drží matka
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Někdo tu psal, že měl problémy s madlem u sedaček z new face, ale že by byly krátký šrouby, to jsem ještě neslyšel.
Tak dej delší šrouby. Nebude to jednodušší než vrtat díry?
-
Goofy - FK
nejsem si jistej jestli ty šrouby jdou vubec ven
nějak jsem to ještě nezkoumal..jen mě to napadlo při instalaci..jak bude čas tak se na to mrknu coi s tím..
-
Goofy - FK
ta to jsi mě potěšil,aspon vím že to jde bez problému ven..snad se k tomu dostanu do konce roku 
Tak polička je pod sedadlem a je uplně super, montáž uplně brnkačka. Jen jsem očekával pevnější provedení toho uchycení k sedadlu, ale jinak super věc.
-
Martin_Happy - FK
polička je senzační. Nacpal sem tam všechno z kastlíku, takže je v něm už místo