kouř od brzd

RE5PECT - FK

kouř od brzd

Příspěvek od RE5PECT - FK »

vím že to taddy už mockrát bylo ale vždy se to někomu stalo když auto stálo já s ním jezdím každej den no a dnes jedu asi tak 2 km na benzinku přijedu tam smrd jako prase a kouř jak kdyby hořelo když tím myslím kouř tak kouř ,celá benzínka v kouři! šáhnu na kolo (pravý přední u spolujezdce) a ani jsem k němu nemohl dát ruk! auto poslední půl kilometr netáhlo prostě nejelo tak že už to v to chvílli brzdilo! může to být špatným samostavem? nebo čím to ještě může bejt že se to tak najednou pos*alo! díky za rady
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 13. lis 2009 15:52:53, celkem upraveno 1 x.
RE5PECT - FK

Re: kouř od brzd

jo auto jsem měl je to tak 2 mesíce na válcích a všechno bylo jak má bejt ! brzdy sou tam asi tak rok nový, jen se natíraly třmeny , je možný že se ta gumička nevím jak to nazvat ta co plní funkci jakoby samostavu rozbila??? díky
RE5PECT - FK

tak že k té brzdě co brzdí furt, rozdělal sem ju a ten hlavní pístek v třmenu bo jak se to jmenuje se ani nehne, po zmáčknutí brzdového pedálu vyleze o malinko ven a pak nezaleze! je v řiti todle??? nebo bude fela v hlavním brzdovím válcu jak to zjistím??? díky za rady
RE5PECT - FK

tak sem vytáhl pístek v třemenu, nešel vůbec ven je orezlej čím ho ošetřit aby vše fachčilo jak má? gumičky a prochovky vše sem už koupil nový!
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

No v hlavním brzdovým valcu to nebude . To by spíš přesavalo brzdit . Ja bych ty třmeny zhodil rozebral ,vyčistli , povyměnoval gumičky a budeš mít klid . Když už , tak at už je to pořádně . ;) A bude po problémech .
RE5PECT - FK

jasný já už zjistil čím to je gumičky a vše sem už koupil nový ted mě de vo to čím ten vorezlej pístek a třmen ošistit ;) ještě že mám feldu všecky prychovky gumičky atd atd na obě kola za 92 kč :lol: :lol:
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Samotná výmena gumičiek pomôže väčšinou len na krátky čas. :x Bodaj by ti to vydržalo dlhšie. Očistiť,brúsnu pastu na filcový kotúč do vŕtačky a manuálne vyleštiť skoro do zrkadlova. Mizerná robota.
pepinoCD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepinoCD »

Kup novej pístek,stojí pár kaček a máš klid.
RE5PECT - FK

JJ už jsem objednal u autokelly zítra jedu pro nový pístky a vše udělám z novejch dílů at mám pokoj, udělám obě dvě brzdy at je to pozichrovaný ;)
pepinoCD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepinoCD »

Dělal jsem celé přední brzdy před dvěma měsíci a mám klid.Taky jsem to bral v AUTOKELY
RE5PECT - FK

Víš já dal před rokem brzdy na výměnu jednomu automechanikovi u nás na dědině a ta pi*a mě řekl že je vše vyměněné! je vydět že nebylo je to akorád zm*d ulhanej, drahej hned zítra du na ním ukázat mu jak to vypadá at mě vrátí prachy, zlodejnu podporovat nebudu
pepinoCD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepinoCD »

Já mám v dědině o osum baráků vedle autodílnu,ale co můžu si opravuju sám.A co neumím,tak vozím o 10km dál.Naštěstí toho moc není.Když si dám auto opravit,tak si hned doma pod to lehnu a vše zkontroluju.Lidi jsou svině.
RE5PECT - FK

já bych di to udělal taky sám ty brzdy ale nebyl čas auto sem potřeboval a já měl v tu dobu ruku zlomenou tak že se nadalo nic dělat než to dát jemu ale už nikdy, vše si dělám sám mám vystudovanou dopravku tak že sme dělaly sem tam aji s automechošama!zatím není nic co bych si doma neudělal sám az ba ty brzdy kdy to prostě nešlo! tady je vidět že když si to čovek neudělá sám tak to nemá a nebo to stojí za hovno :lol:
RE5PECT - FK

Tak že problém vyřešen ;) vyměněný písty v třemenech za nový udělal sem pro jistotu i druhý kolo, dával jsem nový těsnění nový prachovky a faká to jak za mlada :lol: :lol:
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

zdravím, mám stejný problém, taky jsem dojel na benzinku a od kola dým jak kdybych je chtěl přepadnout a zapálit. počkal jsem, až kolo vychladen, dundal ho a nic se mi nezdálo zaseklý, pro jistotu jsem prostříkal ložisko, který se mi zdálo spíš než brzdy... ROk byl klid a ted znova, při jízdě do kopce jsem cítil, že auto míň táhne a po chvilce zastavil, opět stejný případ, jen o hodně menší dým. Bude to asi ta Brzda? Mohlo se ještě něco dalšího vypi*čit?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

S tímhle problémem jdou udělat dvě věci:

1.udělat to jenom tak jako (zvlášť teď v zimě to rádo jenom zarezne a jinak tomu nic neni)
odklopit třmen, vyndat deštičky, všechno vyčistit, bez destiček vyzkoušet jestli chodí třmen volně na čepech, pod gumičku pístu stříknout trochu brzdovky a zatlačit ho kus dovnitř, složit to a doufat, že to bude fungovat

2. udělat to pořádně a mít zase pět let pokoj
koupit opravnou sadu (píst, gumičky, ventilek), koupit novou hadičku
kompletně rozebrat třmen, všechno vyčistit, dát nové gumičky a píst, dát novou hadičku
stojí za úvahu i výměna kotoučů a destiček, aby to bylo fakt komplet a na roky klid

Já to dělám jenom podle druhého bodu. Opravná sada stojí stovku, hadička taky tak. Jedno odpoledne + 400Kč a mám jistotu, že to auto bude několik let brzdit jak má.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Atnarfus mi mluví z duše, já jenom doplním, že vždy na jaře při přezouvání na letňáky vyklopím brzdič, vyndám destičky a očistím dosedací plochy.
Rovněž vždy roztočím a pomažu šroub co drží těhlici na tlumiči. A ještě se mi nestalo, že by zarezl. Je to jenom chvilinka práce.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

no udělám to taky tak... jen jsem chtěl vědět zda to není něco ještě jinýho. a hadičku myslíš kterou přesně?
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Brzdové hadice co vedou ke třmenu, většinou jsou po letech uvnitř v rozkladu a přicpávaj průchod takže vytvářej špunt, zabrzdíš a už neodbrzdíš, jinak pokud jsou pístky rezatý že jsou na nich puchýře tak měnit ihned za nové.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

jen se ujistím, hadice-z gumy a ne trubky z hliníku, ju? ;) no zklontroluju všechny a koupím případně vše potřebné, to bude nejjednodušší :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Mates dne ned 14. bře 2010 7:08:20, celkem upraveno 1 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Hadice jsou černé gumové s kovovým kordem (dráty uvnitř gumy).
Trubky jsou ocelové potažené tenkou vrstvou plastu proti korozi.
Odpovědět