Vyčištění a reset klapky 1.3MPI - jak na to?

Simos 2P
135M, 136M
Odpovědět
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Re: Škrtící klapka, kolísání volnoběhu a vše okolo

Příspěvek od Metiu »

drv.Astor:
Pozeral som prave schemu, vyzera byt, ze by to mohlo mat suvis s polom cislo 18 na riadiacej jednotke motora, no v scheme nieje detailne nakreslena aj riadiaca jednotka klimy, takze tazko povedat, ci sa to ma pripajat na plus alebo minus :(
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

takze to vypada, ze to jde....ted jeste s cim to spojit, jestli +/-
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Tak už jsem si myslel, že se ten volnoběh srovnal, ale dnes cestou z PCE jsem zjistil že nikoli. Dělalo to celou cestu a pořád. Dá se nějak zjistit jestli je těsnění pod sáním špatný bez sundaní sání?? Asi ne že. Takže to těsnění vyměním a uvidím. Ale má to jednu výhodu, funhuje to jako tempomat. :D V obci na čtyřku po rovině to drží 2000 otáček bez šlapání na plyn :D
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

polito benzinem, kdyz se otacky zvednou, tak je to to tesneni
Smajda - FK

Příspěvek od Smajda - FK »

jojo nejlepší test na těsnost sání je benzínem takže vem čistič brzd a postříkej místo kolem hlavy kde je sání, a pokud ti to nějak hompne volnoběhem tak je KO
michal2

Příspěvek od michal2 »

Zdravim,
rad bych pozadal o radu nejakeho odbornika.Mam feldu z konce r.1995.Mel jsem spatne palivove cerpadlo,ktere mi vymenily a do
nadrze dali nejake cistidlo palivoveho systemu.Pak mi auto cca 2 mesice stalo.Nyni kdyz jedu,tak cca po 10-15 km mi zacne auto chcipat a musim rychle podradit abych dostal otacky aspon na 3100 a vys.Pokud se chci rozjet na semaforu musim to vytacet nez zacnu povolovat spojku.Dekuji za pripadne rady.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

než spekulovat čím by to mohlo být je lepší nejprve udělat diagnostiku přes VAG
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

michal2 píše:Zdravim,
rad bych pozadal o radu nejakeho odbornika.Mam feldu z konce r.1995.Mel jsem spatne palivove cerpadlo,ktere mi vymenily a do
nadrze dali nejake cistidlo palivoveho systemu.Pak mi auto cca 2 mesice stalo.Nyni kdyz jedu,tak cca po 10-15 km mi zacne auto chcipat a musim rychle podradit abych dostal otacky aspon na 3100 a vys.Pokud se chci rozjet na semaforu musim to vytacet nez zacnu povolovat spojku.Dekuji za pripadne rady.
To muze delat i zapalovaci civka.. U BMM to dela casto . . .
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

kdo rozumi VAGu a hodnotam skrtici klapce, tak at mi rekne, co mam rozbite :D .... muze zvyseny volnobeh zpusobit spatny koncak vyfuku? rikam predem, ze klapku jsem necistil, pokazilo se to "samo od sebe" :) ... kdyz jsem dneska sundal plastovy dekl od sani, tak klapka je z vrchu cista, zadne usazeniny....nejaka rada?

Muj problem
nastartovani.. volnobeh 1000 ot. = studenty motor. pak se to ustali na 1250 ot.....no a pak kdyz je to zahrate, pokud auto vytocim pod 3000 ot.. volnobeh je v rozmezi 1800-2000... kdyz vytocim nad 3000, volnobeh spadne na 1250ot.

Udelal jsem zaznam videa z VAGu.. 1. moje felda = spatny volnobeh, 2. tatova felda = dobry volnobeh.... hodnoty se lisi znacne v "skupina 003" a zejmena v "uhel skrtici klapky a sklon"

1. video moji feldy = volnobehy uplne vhaji :x
http://www.youtube.com/user/F135L#p/a/u/1/KaI3QnWwog0

2. video vagu otcovy feldy = vse vporadku
http://www.youtube.com/user/F135L#p/a/u/0/468MdCR9sYY

Diky za jakekoliv rady k vyreseni problemu ;)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

problem vyresen, bylo spatne tesneni sani.. vymeneno za nove a uz je volnobeh krasnych 800 a auto jezdi jako zamlada.. jeste ze to nebyla klapka :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

čau kluci mám taková malý problém na 1.3MPi 50kw,auto jezdí jak má všechno ok dobře startuje atd..ale když jedu a auto je dobře zahřaté a zastavím vylezu ven tak u výfuku je slyšet jako vy auto na volnoběh malinko vynechávalo kouknu na otačkoměr a otáčky na volnoběh kolísají 650-800 opravdu jen málo,ale u výfuku je slyšet malé občasné vynechávání svíčky jsou tam 2 měsíce tak si myslím jesi nepomůže vyčištení klapky??
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

kolísanie voľnobehu je bežný jav . klapku vyčistiť a dať nastaviť supervagom , inak napichnúť pamäť závad a pozrieť či v závadách nie je náhodou LAMBDA SONDA prípadne čidlo tlaku vzduchu , podľa toho čo tam bude treba zjednať nápravu , inak sviečky sú aké ? typ a výrobca
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Lambda je dobrá před měsícem to bylo na technické a svíčky sou Brisk Extra 3bodová jsou doporučené pro felicia
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

sviečky odporúčam zahodiť nemám dobrú skúsenosť , už verím jedine CHAMPION RC89PYC , inak vyčistiť klapku a nastaviť naozaj neuškodí
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

Tak ja bych je treba nevyhazoval... jezdil jsem na ne a auto jezdilo dobre + super spotreba ;-)
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Určitě ja je taky nevyhodím dávám je tam co auto je a spokojenost vydím to na tu klapku
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Cusek, mi to delalo presne to same, 1.3MPI 50kW. Nepomohlo pretesneni sani ani svodu, nepomohlo vycisteni klapky a cidla teploty a tlaku nasavaneho vzduchu, nemel na to vliv ani reset klapky na kanale 98, jelikoz mam fildy 2 a u druhe to nedelalo, prohodil jsem postupne listu, vstrikovace, regulator tlaku paliva, klapku i snimac otacek. Druha filda vzdy v pohode, prvni kolisala. Pak jsem prohodil svicky, kolisani se projevovalo ve druhe filde a v prvni ok, tak zanovni DR15TC sly ven a misto nich dovnitr NGK BKUR5ET-10 a slape jako hodinky. Jeste dodam, ze v druhe filde 1.3MPI 40kW mam Champion RC89PYC a jsou ok.

Z Brisku jsem v poslednich dvou letech zoufaly, reklamoval jsem zazracne DOR15LGS-v mrazu uplne prestaly palit, DR15TC maji po 10000km problem s opalem stredni elektrody a dokonce jsem z Rapidu musel reklamovat DR15TC, protoze jim praskl izolator. Tak jsem do nej dal obycejne D15YC a vse funguje v poho - to jen tak na okraj.
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Chtěl bych se zeptat..čím může být že studený motor nedrží zvýšený volnoběh? Má ho jako za tepla..Taky když vyjedu hned, tak při řazení rychle padají otáčky, po ujetí asi 1000m je všechno v pohodě, otáčky padají pomaleji. Zajimavý je, že když s autem jedu ten den podruhý, a vychladne mu mezitím motor, tak ty zvýšený otáčky drží..taky by asi nezaškodilo, kdyby měl ten volnoběh tak o 100-200 ot. víc, trošku v autě rezonují plasty..Díky za nápady ;)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

vyčistiť a nastaviť klapku a pozrieť pamäť závad , môže to byť čidlo teploty a tie otáčky klesajúce môže robiť snímač tlaku v saní najčastejšie je zoxidovaná svorkovnica
SWalker

Chcipani na volnobeh 1.3 MPi

Příspěvek od SWalker »

Ahoj. Mam problem s castym chcipanim motoru: kdykoliv jedu (je jedno jestli je motor studeny nebo zahraty), tak mi auto chcipa. Vzdy kdyz vyradim na neutral nebo kdyz dele podrzim spojku tak mi auto chcipne. Kdyz zaradim rychlost tak se chytne, ale jakmile znovu vyradim nebo zmacknu spojku tak znovu chcipne. Nenapada vas cim to je?
A dneska navecer jsem uz nenastartoval. Vcera jsem jeste jel a nastartoval jsem na drc, dnes navecer jen rosvicene kontrolky ale motor se nerozjel :cry:
Baterii jsem nabijel asi pred 2 mesici, pro jistotu jsem ji dneska hodil na nabijecku a dolil destilku, uvidim jestli se auto zitra chytne.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcipani na volnobeh 1.3 MPi

Příspěvek od emilio52 »

Zapalovací modul ,snímač otáček . Asi by to chtělo na diagnostiku .
A možná ti to taky nedobijí když máš po dvou měsících baterku prázdnou a nebo baterka už odchází (odešla )
Změřit kolik dává altík .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

ja spíš typuju klapku..vyčistit a provést základní nastavení..

a baterka bude samostatnej problém..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
SWalker

Příspěvek od SWalker »

Baterka by snad mela byt OK, je kupovana neco malo pres 2 roky. Uvidime co to udela rano, kdyztak s tim sjedu do servisu. Diky
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

baterka a 2 roky to je už docela možný že je po ní...

nejezdíš krátké trasy?? je prostě možný že se nestihla nabít..
Jawinka 350/638 -> 639
SWalker

Příspěvek od SWalker »

Vetsinou jezdim denne 30km tam a 30 zpet, v poslednich 14 dni jsem jezdil jen popojizdky po meste.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

si myslím že se jen nestihla nabít.. uvidíš jak ji nabiješ...

nech vyčistit klapku a provést její základní nastavení a ja si myslím že to bude ok...-)
Jawinka 350/638 -> 639
SWalker

Příspěvek od SWalker »

A nevis na kolik to asi prijde? No, asi mi stejne nic jineho nezbude :(
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

myslím že jestli si řeknou o 500 tak to bude hodně..

ale určo nejezdi do škodovky ;)
Jawinka 350/638 -> 639
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A jen pro zajímavost pak dej vědět čím to bylo ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
SWalker

Příspěvek od SWalker »

Tak nabitou baterku jsem dal do auta a chytlo bez problemu, byl jsem to trochu projet a zrovna se stavil v servisu-ptal jsem se na vycisteni klapky, v nejhorsim pripade by cisteni trvalo pul dne a muselo by se delat ultrazvukem (cena 700,-). Bohuzel, prede mnou byla dalsi dve auta a ja potrebuju odpoledne jet pryc, takze to nejak preckam do pristiho tydne a dam vedet.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

kluci nevíte kde bych sehnal nejaký software pro jednotku simens mám jen ten na skrtící klapku tak jesli nevíte o nejakym kompletnim.
SWalker

Příspěvek od SWalker »

Dnes jsem byl v servisu, nechal jsem vycistit a znovu nastavit klapku a taky jsem vymenil svicky (ty stare byly uz vypalene) a jeste jsem procistil vzduchovy filtr. Vypada to, ze auto uz je v pohode-nikde nechcipa, krasne si drzi otacky a jede mnohem lip :) Diky
JoS

Příspěvek od JoS »

Ultrazvukem se čistí vstřikovače,klapka pouze flanelovým hadrem.Trvá to i v případě demontáže klapky max.20 minut.Za 30 min. to udělá průměrný učeň.Raději změň servis,nebo si tady na fóru něco nastuduj a udělej si to sám. :) Vždycky ti někdo poradí v případě,že bys něco nevěděl.
Krkawec - FK

Příspěvek od Krkawec - FK »

Čauws, mám takový menší problém se škrtící klapkou. Problém nastal při vytočení otáček na omezovač za ne příliš zahřátého motoru už tak před půl rokem, přičemž se to opravdu po několika km (někdo tu psal, že se nastaví po 30km) samo vrátilo do normálu. Jenže problém se opakoval před několika dny ze stejného důvodu. Pak se to opět nějak zpravilo a volnoběh držel přibližně těch 800ot/min. Dneska jsem jel po cestě z práce a do kopce jsem měl na otáčkoměru asi 4.000ot/min. Netuším, jestli se klapka ještě vůbec sama nastaví do normálu, ale i kdyby, blbne to poslední dobou dost často. Ještě podotknu, že felda si jako by sama přidává plyn, při jízdě v nižších otáčkách, myslím 1.500ot/min cuká, nereaguje čidlo průtoku, počítač ukazuje přímou spotřebu 0,0. Klapka je myslím ještě z výroby a nečištěná. Motor 1,3Mpi s chipem ECU od Cimbu, r.v. 1997, najeto 180.000km. Nevím, jestli je opravdu po ní nebo by mi pomohlo ji vyčistit. Každopádně budu rád za všechny zkušenosti a rady. Krátké video je ke shlednutí na youtube.com na adrese: http://www.youtube.com/watch?v=OqsUBOFYqTI
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

Mam jednu rychlu otazku, kolko je maximalny uhol otvorenia skrtiacej klapky? VAG mi ukazuje pri plno zoslapnuti plynu 73, ale myslim ze klapka sa da otvorit az na 90, ne?

Krkawec: ked vytacas studeny motor na obmedzovac, tak si prasa... podla toho videa by to mohlo byt napr. tesnenie medzi sacim potrubim a hlavou, ale kazdopadne, najprv vycistit klapku a potom VAG
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Jasný při plném otevření musí mít klapka 90 stupnu
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

a to si myslis, alebo to vies na 100%? myslim si to aj ja, ale chcem mat istotu
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Mechanicky se vzdy otevre na sto procent, tedy na 90 (u karbcu to bylo tusim 87) stupnu. Horsi je, co rika elektricky. A ted nevim, jestli ukazuje uhel ve stupnich, nebo v procentech.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Dnes sem vyndal klapku celou vyčistil,byla docela špinavá,vyndal sem i to čidlo co je za ní myslím na snímání teploty vzduchu že?No a kdyz sem dal vše vyčištěné zpět tak to nastartuju a otáčky zůstali vyset tak na 1800 spadli až když sem tuknul do plynu na nějakých 1100 a když přidám plyn tak tak otáčky klesají nornálně ale u 2000 zpomalí a padají děsně pomalu a navíc při zahřátém motoru drzí tak 950 a dřív 750 známí mi řekl že je to normál ze si to pa 100-200km zase sedne do normálu je to tak??A taky sem slysel ze po čištění klapky se má delat reset řj??vadí když ho neudělám?jinak to jede normálně
piskot - FK

Příspěvek od piskot - FK »

Může si to sednout a také nemusí. Lepší je udělat reset pomocí simos manageru a pak základní nastavení přes vag.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Tak sem chtěl ten reset udělat propojím to zapnu klícek najdu správný kom a napíse mi to jednotka neodpovídá?
piskot - FK

Pojistky v pořádku? Test kabelu ok?
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

v pojistkovce v pořádku a test taky
piskot - FK

Neodpojoval Jsi náhodou kabeláž od ŘJ? Není zrada někde tam?
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

jo odpojoval dneska ale pak sem s autem jel takze by to melo byt dobre pripojené ne?
piskot - FK

Jaké máš napětí? Můžeš diag vyzkoušet někde jinde?
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

napětí normal 12v ja mam jen ten simos manager na reset ale kabel je funkční mam ho pucený
piskot - FK

A vag nemáš? Ten potřebuješ k základnímu nastavení. Tak se nejdřív zkus poohlédnout po vagu a s ním se zkus spojit s ŘJ.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

a nemáte nejakej odkaz kde bych ho stáhnul na usb kabel?
piskot - FK

mrkni do SZ ať nezasíráme fórum
Odpovědět