Kontrolka vyhřívání zad.skla

Smells
Kontaktovat uživatele:

Kontrolka vyhřívání zad.skla

Příspěvek od Smells »

Čusík,potřebuju poradit od nějákýho zkušenýho felckaře :-)
Když zapnu na Dědkovi světla stačí jenom obrysovky tak se mě rozsvítí i kontrolka vyhřívání zadního světla.Dočasně jsem to vyřešil vytažením jednoho konektoru na zadním skle,teď v létě je to jedno,ale na zimu se vyhřívání docela šikne a nechci se o něho připravit :-( Teď kontrolka svítí jen když vyhřívání zapnu ,ale samozřejmě nefunguje protože je odpojený.
Neporadí někdo kde hledat chybu.
Díky
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
mikka

Re: Kontrolka vyhřívání zad.skla

Příspěvek od mikka »

Někde je špatná kostra, tipuji u přístrojové desky. Ukostřovalo se to přes kontrolku vyhřívání zadního skla a přes zadní sklo na kostru v 5. dveřích.
Když jsi odpojil ten konektor na zadním skle, tahle náhradní kostra přestala taky fungovat, a mělo by se to projevit - něco přestalo svítit, např. i jiné kontrolky. Podle toho by se dalo upřesnit, kde je chyba.
Přístrojová deska má kostru na bílém konektoru T10b, pin č. 3.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Tak je to asi nějakej studeňák v zadních dveřích.Vytáhl jsem žárovku z osvětlení SPZ a zhasla i kontrolka vyhřívání.To osvětlení nefunguje a přestal valit i zadní stěrač. :-(
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Tak to byla ukroucená kostra do pátých dveří v te housence.Nadstavil jsem jí a už všechno valí jak má.

Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

tak mám stejný problém jako kolega- kontrolka výhřevu mi ale svítí neustále, pokud zapnu světla a nepomáhá ani odpojení drátu od skla. Nejede mi ani stěrač vzadu a nevím jestli je to v té housence někde zlomeny nebo v přístrojovce(relátka, vypínače...) nebo někde u stěrače nebo žárovek na spz :x :x :x
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Mates: u mě to byla ta housenka co vede z patých dveří jakoby do střechy auto.V housence byl přetrženej drát co vede na kostru,takže se mě veškerý elektycký věci co jsou v pátých dveří kostřili o vyhřívání.Zkusil bych proměřit kostřící drat co je v pátých dveřích s kostrou co je u levýho zadního světla.Jestli nenaměříš žádnej odpor tak je to jasně někde v tom kostřícím dratu.

Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

měřič zatím nemám, tak jsem šel po kabelech, všechno promazal, ukontroloval a nenašel nikde nic, kostřící kabely jsou ok, jedině, že by to dělal motorek stěrače nebo kostřící bod byl v haj*zlu, což asi těžko... Zkusím natáhnout kabel přímo k stěrači od jinýho kostřícího bodu, jestli povalí a uvidí se...
spunt - FK

Prosim o radu

Příspěvek od spunt - FK »

Ahojte,som tu novy,kupil som Feliciu COMBI asi pred mesiacom ,vsetko v pohode,vcera mi zacala svietit kontrolka ohrevu zadneho okna,prestal fungovat zadny stierac a osvetlenie spz,pozrel som poistky a su v pohode.....dakujem za postrehy
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu

Příspěvek od straca »

projdi zadní kabelový svazek,viděl bych to na špatnou kostru nebo zlomený drát v půchodce zadních dveří kostra(hnědý drát je právě společný pro celé páté dveře )
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Projdi průchodku do 5. dveří .. .s největší pravděpodobností bude KO ;) (kabely vevnitř)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
spunt - FK

Příspěvek od spunt - FK »

dakujem za radu,bolo to v priechodke 5dvery,preruseny hnedy kablik..kostriaci...uz je vstko OK!..dakujem
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Tak mě osud dohonil a mám podobný problém - tzn. zlomený drát v průchodce. Dá se ještě koupit celý svazek z dveří ke svorkovnici origo novej, nebo opravy pouze samo-domo? Pokud jo, co to má za objednací číslo?

T.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Laciněji to přijde nastavit novým kabelem zaletovat a zaizolovat smršťovací bužírkou .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

emilio52: tak o tom žádná, ale já jsem si říkal že když už mám tu elektriku v 5. dveřích tak strašně dojebanou, že než to celý předělávat, půl dne se s tím patlat a mrznout v garáži tak radši dám pár stovek za novej kabel a za chvíli nemám co dělat.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Vrba myslím,že protahovat celej svazek je o mnoho horší práce,než zaletovat jeden drát.

103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Smells to si nemyslím.
Pokud to chceš dobře zaletovat a zaizolovat, tak bude stejně nejvhodnější ten svazek vytáhnout. Měl jsem stejný problém s vodičem pro 3tí brzdové světlo. Abych to mohl udělat pořádně, svazek jsem vytáhnul. Musíš před tím než ho začneš tahat ven pochopitelně všechno odpojit a hlavně si na svazek navázat pevnej provázek. Svazek vytáhneš ven, provázek logicky dovnitř. Zpětným tahem za provázek zase naopak natáhneš svazek dovnitř. ;)
Odpovědět