(Felicia 1.3 LX, alternátor 70A)
Zdravím, mám problém pravděpodobně s alternátorem. Když je motor studený a normálně nastartuju tak je vše OK ale když je motor zahřátý na normální provozní teplotu tak se stává že je pokles napětí že kontrolky, světla svítí mín ale při zvíšení otáček je to pořádku. A když auto nastartuju když je teplý motor tak mi po nastartování svítí kontrolka dobíjení do tý doby než přidám otáčky:( dřív to nedělalo a když jsem na to přišel tak jsem se mrknul pod kapotu a vytekla mi baterie tak jsem jí vyměnil a dělá to pořád to samí. Ale je mi divný že to dělá jen chvilkama a jen když je motor zahřátý...
Nevíte čím to může být???
Díky moc za každou radu...
Problém s elektrikou
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s elektrikou
Ohřátím se můžou projevovat např vadné spoje na diodovým můstku.Chtělo by to rozborku,kontrolu/opravu.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Hod ten altik na komplet repas a budes mit klid.
-
Kristensen - FK
Může zlobit i regulátor s uhlíkama, nejlépe nejdřív změřit dobíjení a sledovat co to dělá, mělo by to dobíjet 13,7-14,2 pokud jsou hodnoty jinde tak většinou špatnej regulátor. Jinak je i možnost diodovýho bloku e se ohřeje a někde začne zlobit kontakt
-
Drason - FK
Zkusim zmeřit a pak napíšu kolik tam bylo. Kolik tak přibližně stojí repas altíku? Děkuju...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
repas komplet altiku ze mu das do ruky tvuj on ti da hned jiny je do cca 1000,-Kc