100 octanů pro 1.6 mpi?

:)
smazany clen - FK

100 octanů pro 1.6 mpi?

Příspěvek od smazany clen - FK »

zdar všem,jen jsem testoval na svym miláčkovi pro zajímavost benzín od omw Carera 95 a Carera100 octanů.Vyjel jsem nádrž co to šlo a na 100km dlouhou a stejnou trasu jsem nejdříve natankoval Carera 95 a bylo to opravdu znát.Motor šel do zátahu hned od spodních otáček a například do prudšího stoupání byla akcelerace živější,,mluvím o sériovém motoru".spotřeba byla o 15% menší než u nejlevnějšího naturalu co jsem tankoval předtím.tohle palivo je dražší o 90 hal a podle mého názoru se vyplatí.samozřejmně respektuji že ne každý je ochoten za benzím připlati více než je nutné.
Pak jsem natankoval carera 100 octanů a to už byla jízda!motor šel jak hodinky a podle mně jsem na dálnici v poho vrněla při 170 bez problémů.tohle palivo je levnější o 30 hal než shell v power ale podle mne je naprosto srovnatelné.Mojí felicite 100 octanů zachutnalo a spokojeně si vrní,na dálnici jsem to málem přepísk,úplně cítíte jak vám auto jde pěkně za plynem.pokud chcete doporučuji vyzkoušet.nejsem žádný odborník jen zde publikuji svou zkušenost.tak jestli chcete svoji feldu prohnat co jí to pude doporučuji :D
smazany clen - FK

Re: 100 octanů pro 1.6 mpi?

Nevím,jestli je to s těmi 100okt. správně,protože nejsem odborník,ale můžu potvrdit,že mám vysledovaný,že tahle německá mrcha je na oktanový číslo háklivá.Ono to s horším benzínem nějak jede,snímač klepání asi stáhne předstih.Ale právě,že jenom jede.To 1,3 si poradí lépe.Jenom se jako neodborník domýšlím,že je to tím,že 1,6 má na rozdíl od českého motoru větší vrtání,než zdvih? Kdyžtak mě opravte. :)
smazany clen - FK

JoS píše:1,6 má na rozdíl od českého motoru větší vrtání,než zdvih? Kdyžtak mě opravte. :)
Naopak...
...1.6 má vrtání 76.5 a zdvih 86.9...
...1.3 má vrtání 75.5 a zdvih 72...

...ale řekl bych že tohle na to nebude mít vliv...1.3 si s nízkým oktanovým číslem taky moc nerozumí...když do 1.3 natankuju N91 (podle techničkáku můžu), tak to sotva jede, hodně žere a je to ještě uřvanější než normálně...
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

JoS píše:Nevím,jestli je to s těmi 100okt. správně,protože nejsem odborník,ale můžu potvrdit,že mám vysledovaný,že tahle německá mrcha je na oktanový číslo háklivá.Ono to s horším benzínem nějak jede,snímač klepání asi stáhne předstih.Ale právě,že jenom jede.To 1,3 si poradí lépe.Jenom se jako neodborník domýšlím,že je to tím,že 1,6 má na rozdíl od českého motoru větší vrtání,než zdvih? Kdyžtak mě opravte. :)
tak v tomhle se presne nevyznam v tech pomerech ale ja mam taky 1,6 a musim souhlasit s KIMCOU ja to sice zkousel na 95 od JETu a pak sem natankoval shell W-power racing a bylo to fakt znat jelo to uplne jinak nez na 95 zivejsi rychlejsi akcelerace a prislo mi ze ma tichy chod nez normalne..spotreba sla dolu..po zkusenostech vyzkousim i OMW ;)
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
smazany clen - FK

Tyler píše:
Naopak...
...1.6 má vrtání 76.5 a zdvih 86.9...
...1.3 má vrtání 75.5 a zdvih 72...

.
Nojo,máš peavdu,já to otočil. :oops:
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

To musím zkusit ten OMW... Jinak to je nějaká novinka od OMW? Nebo sem si toho vůbec nevšimnul...
smazany clen - FK

u nás v příbrami to maj tak měsíc.buď je obyč 95,a pak je Carera 95 a Carera 100 ;) možná v praze a ve větších městech to maj dýl :D
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

kimca píše:u nás v příbrami to maj tak měsíc.buď je obyč 95,a pak je Carera 95 a Carera 100 ;) možná v praze a ve větších městech to maj dýl :D
U nás tu Carera 95 nevedou :( jenom obyčejnej Natural 95 a Carera 100
smazany clen - FK

to je divný ale třeba to nemaj všude,na Benzině ten 100 oktanovej taky maj jenom někde ale ten stojí za prd :D
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

To si asi zajedu do Pb pro Benzín místo do Dobříše na Shellku :-D
smazany clen - FK

můžeš to zkusit já sem fakt spokojenej,ale nevim jak to máš daleko :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já chci zkusit někdy Vervu na Benzině
smazany clen - FK

to sem kámo zkoušel a nebyl jsem vůbec spokojenej,pomalu žádný rozdíl :D ale to je na každym jakej na to má názor :D
Jurka - FK

Já sem zase jednou frknul do své 1.6ky V-Power racing a taky se to tady chválilo, ale přišlo mi že to jede hůř... normálně jezdím na obyč V-Power.....ale sem zvědavej na tu kareru 100 od OMV...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já jezdil asi 3x na V-Power a dvakrát super ale potřetí to totálně nejelo a žralo jak tank
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

kimca píše:můžeš to zkusit já sem fakt spokojenej,ale nevim jak to máš daleko :D
No asi cca 15 km :-D takže jedině až po cestě někdy okolo, když pojedu
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

kimca píše:to je divný ale třeba to nemaj všude,na Benzině ten 100 oktanovej taky maj jenom někde ale ten stojí za prd :D
taky VERVA 100 je pouze obchodní název a ve skutečnosti je to 98oktanů.. když koukneš na stojan,je tam malá tabulka,jaký normy danej benzín splňuje a o jakej benzín se jedná..

dobrej tahák na zákazníka,to jo..
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Cena/kvalita je Shell 95 - jede mi lépe než obyč 95 a papá méně než obyč 95. Shell je good ;)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

s shell V-power racing mi prijde ze to auto jede uplne stejne jako s V-power.. ale nejvic je poznat ta carrera.. od OMW.. s tim to jede jako bych za sebou tahnul jeste jedno auto.. do kopce se tomu nechce.. jede to uplne hrozne... to uz je lepsi normal 95 od OMW nez tohle...
Jurka - FK

MagicanBlack píše:s shell V-power racing mi prijde ze to auto jede uplne stejne jako s V-power.. ale nejvic je poznat ta carrera.. od OMW.. s tim to jede jako bych za sebou tahnul jeste jedno auto.. do kopce se tomu nechce.. jede to uplne hrozne... to uz je lepsi normal 95 od OMW nez tohle...
To myslíš carrera 100? Někdo tu psal, že to jede dost dobře...chystám se to taky zkusit, ale doufám, že to nedopadne jako u shellu....normálně tam tankuju V-power pak se prubnul v-power racing a taky jako kdybych zasebou táhnul ještě tatru... bylo to celý línější... tak sem zvědavej co udělaá ta Carrera 100 od OMV
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

vzal jsem plnou carrery95, jezdim ted svym jen popojizdecky. nijak lip to nejede, spis hur. a spotreba minimalne o litr nahoru.... (1,6ka long + vacka M-E)
treba tady ta nase OMW do toho lije vodu... nevim. podobnou zkusenost mam se slavnym V-powerem (tankovany opet na pumpe u nas).
priste se na to z vysoka vy....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Jurka píše: To myslíš carrera 100? Někdo tu psal, že to jede dost dobře...chystám se to taky zkusit, ale doufám, že to nedopadne jako u shellu....normálně tam tankuju V-power pak se prubnul v-power racing a taky jako kdybych zasebou táhnul ještě tatru... bylo to celý línější... tak sem zvědavej co udělaá ta Carrera 100 od OMV
jo s v-pomrdem racing jsem taky tahal tatru...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Jurka - FK

V-power obyč od shellu je fakt dobrej i menší spotřeba to mám už vypočítaný, ale ten racing to je opravdu želví power teda.... Zkusím dojet nádrž co nejvíca natankovat 10L carrera 100 a uvidí se... ale stojí tady v Brně 35,50 docela pálka teda:(
MagicanBlack - FK

ne normalka 95 carrera.. a bylo to vazne jako tahnout neco za sebou.. na dalnici kdyz jsem jel.. tak v kopci kde normalne zrychluju.. sem se bud drzel na stejny rychlosti nebo sem spomaloval.. uz nikdy..
smazany clen - FK

věc názoru u mně to vyhovuje,tak sory všem ale já si za svým názorem stojim :? omlouvám se všem kdo byli zklamaní :?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

kimca píše:věc názoru u mně to vyhovuje,tak sory všem ale já si za svým názorem stojim :? omlouvám se všem kdo byli zklamaní :?
mozna jde o to u jake pumpy to clovek bere...
Jurka - FK

A jestli sou vůbec tyhle motory stavěný na takovej benál... jestli to vůbec skousnou
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

No dle mého názoru, je tento benzín vhodný pro vozy které mají proměné časování ventilů, což ty naše vozy nemají a proto nemohou využít ten potenciál který tento vysokooktanový benzín nabízí a proto to může přinášet problémy při jízdě a snižovat negativně výkon motoru. To je můj názor a nikomu ho nevnucuju.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Jurka - FK

no vyzkoušíme uvidíme:)
smazany clen - FK

chlapy já jen chtěl říct že jestli jste to zkoušeli a bylo to na houby tak že se omlouvám :? sem nechtěl aby ste byli třeba naštvaný :? fakt promiňte
smazany clen - FK

Dejwis píše:Cena/kvalita je Shell 95 - jede mi lépe než obyč 95 a papá méně než obyč 95. Shell je good ;)
s tím naprosto souhlasím...v poměru cena/spotřeba se nenajde lepší benzín...od obyčejných benzínek ala ono či Tesco je to dost znát a oproti V-poweru atd to už takovej rozdíl není, ale rozdíl v ceně je celkem velkej...na ozkoušení je to třeba dobrý, ale tankovat budu obyč 95 a stačí to :)
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Peters56 píše:No dle mého názoru, je tento benzín vhodný pro vozy které mají proměné časování ventilů, což ty naše vozy nemají a proto nemohou využít ten potenciál který tento vysokooktanový benzín nabízí a proto to může přinášet problémy při jízdě a snižovat negativně výkon motoru. To je můj názor a nikomu ho nevnucuju.
přesně toho samého názoru jsem i já...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já když tankuju na shellu tak jedině obyč natural,protože jsem měl V-Power a žralo to a nejelo,takže ho už v autě nechci
Jurka - FK

kejzi1 píše:Já když tankuju na shellu tak jedině obyč natural,protože jsem měl V-Power a žralo to a nejelo,takže ho už v autě nechci
A ty máš 1.6ku?
Jurka - FK

Jo už vím..nemáš a to je podle mě rozdíl...já když sem měl 1.3ku, tak sem taky tankoval obyč Natural 95 os shellu a na ten to jelo nejlíp...když sem natankoval V-power, tak zase jako bych táhnul mamuta. Ted co mám 1.6ku tak sem postoupil na vyžší level a chutná tomu V-power, ale natankuju racing a zase táhnu mamuta:) Ale tu carreru 100 zkusím...láká mě to
smazany clen - FK

Zatím nejlepší výsledky s v-powerem 95.Máme ještě Golfa II 1,8 osmiventil a u něj je to taky znát,že to jede líp. :)
MagicanBlack - FK

100 octan bude znat kdyz budete mit snizenou hlavu.. a tim zvetsenou kompresy.. 100 octan hori o malinko dyl.. proto bude lepsi.. 95 by to zapalovalo driv nez by melo.. vyzkouseno na udelanym motoru do favorita..;-) na 95 to palilo blbe.. ale 100 byla krasa.. chodilo vsechno jak ma...;-)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

MagicanBlack píše:100 octan bude znat kdyz budete mit snizenou hlavu.. a tim zvetsenou kompresy.. 100 octan hori o malinko dyl.. proto bude lepsi.. 95 by to zapalovalo driv nez by melo.. vyzkouseno na udelanym motoru do favorita..;-) na 95 to palilo blbe.. ale 100 byla krasa.. chodilo vsechno jak ma...;-)
nemyslis to nahodou tak ze ten motor s 95kou zvonil ale se 100 sel ok? to bylo asi tim ze mel moc velky KP pro pouziti N95
MagicanBlack - FK

jo jo.. presne tak.. uz sice nevim presne kolik mel KP ale hlava byla stazena o hrozne moc.. Takze to na 95 zvonilo.. a vubec to nejelo.. byl to neskutecnej rozdil... ale motor byl skoro nepouzitelnej:-D sice sel jak satan.. ale desne to zralo.. no a ted uz je po mnotoru..:-(
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Já už tu Carreru 100 též zkoušel, a velký rozdíl jsem zrovna nepocítil... Mám 1.6tku.
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vondry »

Mám taky 1.6 Mpi dřív jsem blbec tankoval u ona pak jsem natankoval u Shellu 95 a z počátku nic až při druhém natankování u Shellu to bylo zdát než se vypláchl ten puvodní "šmejd" z ONA s autem to troch ucukl oa najedno ubylo znát ,že to jede a líp to šlo do otáček (říkal jsme si že motor asi odchází prtotže před smrtí nejlíp jede :lol: ) . Od t édoby tankuji jen na Shellce protože jí mám při cestě a nebo u OMW sem tam jsme to proplachoval 100octanovým benzínem V-power od Shellky,ale víc se hřál motor. Takže od té doby tankuji jen 95 na Shell nebo OMW , pokud potkám Shellku s 95 V-power tak beru ten a nebo od OMW 95 Carreru a nemužu is stěžovat auto jede líp než dřív a klesla spotřeba. 100 Octanový benzín už do auta nedávám protože se víc zahříval motor a častějc spínala sahara .To jsou mé osobní zkušenosti.
Odpovědět