Nizky volnobeh, nelze vytocit pres 1500
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Nizky volnobeh, nelze vytocit pres 1500
Ahoj, kamarad ma problem.
Auto mu jede na volnobeh na hranici chcipnuti.
Kdyz slapne na plyn a otackomer vyleze na 1500 pak se motor zacne chovat jako kdyby nekdo porad slapal a sundaval nohu z pedalu a nedostane se pres 1500ot.
Kdyz tomu max nalozi tezko mu to preleze 1500 a od 2000 uz to jede normalne.
VAG pise spatny signal na volnobeznem spinaci otacek.
Zkousel jinou klapku, jinou lambdu, dokonce kdyz ji odpoji vag nic nenapise.
Diky za pomoc.
Auto mu jede na volnobeh na hranici chcipnuti.
Kdyz slapne na plyn a otackomer vyleze na 1500 pak se motor zacne chovat jako kdyby nekdo porad slapal a sundaval nohu z pedalu a nedostane se pres 1500ot.
Kdyz tomu max nalozi tezko mu to preleze 1500 a od 2000 uz to jede normalne.
VAG pise spatny signal na volnobeznem spinaci otacek.
Zkousel jinou klapku, jinou lambdu, dokonce kdyz ji odpoji vag nic nenapise.
Diky za pomoc.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nizky volnobeh, nelze vytocit pres 1500
daj dole nasavanie od klapky...nastartuj a otacaj klapkou rucne a sleduj co sa bude diat! Mozno je to len chyba v plynovom lanku
...vycistit klapku, skontrolovat palec rozdelovaca, konatkty ku snimacom, hlavne cidlo nasavania!
...vycistit klapku, skontrolovat palec rozdelovaca, konatkty ku snimacom, hlavne cidlo nasavania!
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
smazany clen - FK
zdarec lidi,já měl problém s klapkou-žádná regulace volnoběhu,nešel ten motorek zřejmě,rozdělal sem ji,vyčistil,zkontroloval,složil,dal sem ji tam a děje se mi výše uvedený problém taky,nastartuju,volnoběh vyletí normálně na 1100 drží se to tak 2sec a chcipne:( jinak když držím plyn,tak to jede,ale od 1400-1900 to netálhne a má to basovej zvuk,pak to vystřelí,vydělal sem ji a při volnoběhu jsou plíšky spojeny,při sešlápnutí plynu se odpojí,tim to nebude,nevíte?.....nenapadá mě nic,sháním jinou klapku,dělala problémů dost,ale kdyby někoho něco napadlo,sem s tím 
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Tak kamos psal ze to snad bylo klapkou a lambdou. Jak ho uvidim napisu.
-
smazany clen - FK
ano,klapkou,to je mi jasné,já ji rozdělával,ale nic sem neudělal,nic nezměnil a začlo to dělat,lambdu mám novou
jde mi to to,jestli se někomu todle s klapkou stalo,jestli ví,čím to a jestli se mu jí podařilo spravit:)
-
SoJ
No,já ji rozdělal,vyčistil,odporovou dráhu potenciometrů jsem zakápl Diavou tmavou a už rok to chodí bez potíží.Jediný,co mě tíží,je letní chrchlání studeného motoru a díra na plynu,která se ale zlepšila výměnou čidla podtlaku za jiné starší.Zkus odpojit baterku po zahřátí motoru na 90st. na pět minut,pak ji připoj,zapni zapalování a počkej,až si klapka osahá krajní polohy,pak nastartuj anech chvíli běžet.Autorem tohoto postupu je jiný člen fóra,řeší to,maslím vyjmutím pojistky č.1 na dobu těch cca pět min.Výsledek je stejný.

-
smazany clen - FK
ok,já to zkusím,ale na benzín to nejede vůbec,je to divný,jede to jen na LPG:-D chytne to jen s plným plynem na benzín a v zápětí se to přepne na plyn a na plyn to jede normálně až na 1500-1900 ot.to je basovej zvuk a nejede,jinak jo,tak nevím,taky sem čistil dráhu potenciometru no. uvidíme jak to půjde
díky za radu
-
smazany clen - FK
tak sem zkusil tu vaši metodu,90C,5min odpojit baterku,od té doby to krásně drželo volnoběh,takže díky!!
ovšem 1200-1900 pořád mrtvé otáčky=následný VAG nějaké chyby,zákl nastavení a už felda šlape 
Čau lidi, mám úplně stejnej problém akorát s tím, že se nedostanu nad 2500 otáček ani víc. Zkoušel jsem kompletní vyčištění klapky podle návodu - myslím od Atnarfuse mimochodem krásný video na YouTube
název je : Škrtící klapka Octavia 1.6 (včetně potenciometrů - obě dráhy) motor startuje bez problémů jen po několika sekundách má tendenci zdechnout,ale potom se vzpamatuje a otáčky vylezou na svých 600 / 750 podle teploty motoru. Vyzkoušel jsem snad všechno možné vyčistit : kontakty k čidlům, kontrola svíček i palce rozdělovače,jednotlivé kontakty ke svíčkám , čidlo teploty přisávaného vzduchu; VAG stále píše chybu 00282 - teda "nastavovač škrtící klapky" a 00530 - potenciometr škrt.klapky
Takže mám objednanou novou klapku sice VIKA, ale zkusím starou dát na repas a zatím se pokusím vydržet s čínou...
pls. máte někdo zkušenosti s ŠK Vika? písněte Díky Coudy
Takže mám objednanou novou klapku sice VIKA, ale zkusím starou dát na repas a zatím se pokusím vydržet s čínou...
pls. máte někdo zkušenosti s ŠK Vika? písněte Díky Coudy
Naposledy upravil(a) Coudy15 dne pát 12. úno 2010 20:41:40, celkem upraveno 1 x.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
ja mam turecku, asi VIKA, neje tam napis, len bola lacnejsia...mam ju asi cca5rokov a pohoda, trosku viac huci, ale funguje 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born