Problém s volnoběhem ...

MPi 1AV
AEE
Ykias

Problém s volnoběhem ...

Příspěvek od Ykias »

Ahoj,

asi před měsícem jsem si přivezl z bazaru pěknou feldu 1.6 MPI SPORTLINE r.v 2000 ( 75PS ), která je dotažená z Německa. Nikde nic neroste a stav tachometru je 80 000Km. Mám stím ale jeden velikej problém, který mě už začíná vytáčet. Asi po 1000 ujetých kilometrech mně začlo auto zlobit, vůbec nemělo odpich a nechtělo jed a hrozně kolísali otáčky... z 1000 - 2500, na radu kamaráda že je to špinavá klapka jsem ji vyčistil a auto začalo fungovat tak jak má. Ale teď nastal další problém... občas se mi stává že auto z ničeho nic chcípne a to při neutrálu a při volnoběhu občas kolísa né tak razantně, sice minimálně že to není ani slyšet ale kolísají otačky. Nevíte čím by to mohlo být?

Děkuji za radu...
jezek
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s volnoběhem ...

Příspěvek od jezek »

Řeší se to tady snad všude.
Zapalování funguje správně? Svíčky, kabely, cívka...
Co říká diagnostika?
Provedl jsi reset jednotky při vyndání klapky?
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Mozna by nebylo marny udelat uz i rozvody! Buh vi kolik to ma opravdu nalitano.
Smajda - FK

Příspěvek od Smajda - FK »

jaks ji čistil? měls ji uplně zdělanou a vyčištěnou do čista?...jinak jak píše výše udělal jsi reset po vyčištění? nejlépe programem od motordiagu přimo na to. ;) radek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj,

noo jen jsem to prostříkl olejem... jsem neznalý :-( proto jsem se obrátil na zkušené... kde mám sehnat ten reset stroj na jednotku a jak se to dělá? Nechci za to dávat v servisu velký peníze :/ Mám známýho kterej je celkem dost zručnej mechanik amatér ale nemá ten stroj na to resetování. Nešlo by to nějak jinak???
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Musí se to pořádně vytřít a vyčistit hadrem!
Odpojil bych na noc baterku, pak když ji připojíš tak zapni zapalovani, ale nestartuj. Počkej tak 1-2 minuty a pak nastartuj a nech to chvili bublat na volnoběh.
Až se to ohřeje, pak až bych s tim někam jel (musí se to seřídit).
Tady na foru
JoS

Příspěvek od JoS »

jezek píše:Musí se to pořádně vytřít a vyčistit hadrem!
Odpojil bych na noc baterku, pak když ji připojíš tak zapni zapalovani, ale nestartuj. Počkej tak 1-2 minuty a pak nastartuj a nech to chvili bublat na volnoběh.
Až se to ohřeje, pak až bych s tim někam jel (musí se to seřídit).
Přesně tohle je potřeba udělat,ale U TEPLÝHO MOTORU!!!Zahřát auto na provozní teplotu,odpojit na 5 minut a pak ten postup s klíčkem.Základní nastavení VAGem se taky dělá u teplýho motoru.Tu klapku raději vyndej ven,vezmi toluen nebo benzín,hadr a starej kartáček na zuby a pořádně ji vyčisti.Jde o to,aby se hlavně vyčistily boky difuzoru,kde klapka dosedá,aby tam při volnoběhu mohla být malá mezera pro průchod vzduchu.Samozřejmě je nejlepší ji vyčistit a vyleštit pořádně celou. :)
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Takle treba aspon to udelat: Obrázek Obrázek
Po vycisteni: Obrázek Obrázek

Vytreno hadrem, po rozpusteni bordelu benzinem s olejem (nebylo nic jinyho po ruce)
Tady na foru
JoS

Příspěvek od JoS »

jezek píše: Vytreno hadrem, po rozpusteni bordelu benzinem s olejem (nebylo nic jinyho po ruce)
Jo,taková směs se chová skoro jako nafta,takže to ty suché úsady dobře rozpustí.
nekdo

Příspěvek od nekdo »

zdar panove mam take problem s volno behem a i s potrebou 1) koupil sem a vymneil svicky byly tam snad jeste od vyroby tim to ale nebylo 2)koupil sem novou lamda sondu tim to take nebylo a porad nevim cim to je ze je takova spotreba a kolisaaj otacky. budu moc rad za nejakou radu :D :)
Odpovědět