Chladič, výměna chladiče

Simos 2P
135M, 136M
stef99
Kontaktovat uživatele:

Chladič, výměna chladiče

Příspěvek od stef99 »

Jen jsem se chtel zeptat jestli nemate zkusenosti s chladicem na 1.3ku bez klima. Mam trvat na originalu nebo tam klidne muzu dat druhovyrobce ( nejaky ty mototechny nebo autoKelly..) diky moc
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladic

Příspěvek od Jozefj »

Já si myslím že je hlavní aby chladil a záruka je všude stejná.Já bych šel do levnějšího,jistě se tu ozve hafo lidí co řeknou origo,ale nejsou to brzdy ani řízení.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nazdárek, druhovýroby bych se nebál. Už to není co kdysi a je na to spoleh. Jen si ohlídej rozteče držáků.Duffmann
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

A jak poznam ty roztece? To maj ruzny jo? Kdyz reknu ze chci na 1.3ku MPI rok 00 tak to by mely bejt jen jedny roztece ne?
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Na 1.3 se jen liší zda máš klimu nebo ne. Jinak druhovýroba je kvalitní. Takže , řekneš: Dobrý den, potřeboval bych chladič na 1.3 verze bez klimatizace. Jo ještě ty spodní silentbloky, ty jsou většinou zrezlé, a stojí jen cca 20kč, tak to už neřeším :D
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Na minulý Favo i teď na Feldu jsem dal druhovýrobu za 400,- (koupeno na Aukro od OBautodíly HK) a montáž i funkce ok. Myslím, že to dobře poslouží...
Mikesch - FK

chladič

Příspěvek od Mikesch - FK »

zdravím, chtěl bych se zeptat co obnáší výměna chladiče. Dneska jak jsem jel do práce tak se mi urval náhubek co je na něm hadice od termostatu...takže budu muset měnit v práci...a kolik budu muset koupit chl. kapaliny..Díky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: chladič

Příspěvek od emilio52 »

Je tam šest litránků :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Mikesch - FK

takže by to mělo být všechno v poho,,,ani mi nic nebude zavazet v demontáži? :D
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Psal jsem zde velký návod na výměnu chl.kapaliny + čidla + chladič. Hledej v Motoru 1.3BMM.
Mikesch - FK

Tak jsem to včera zmáknul, všechno relativně v poho až na povolování rezavých šroubů...Pak jsem tam nalél kapalinu a nastartoval...nikde nic neteklo ale malinko se kouřilo od chladiče, tak jsem z toho byl trochu nervozní, stalo se někomu něco podobného...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Mě se taky když jsem dal novej z něj kouřilo, je to takoej divnej pocit, ale brzy je pokoj :-)

Po ujetí pár km, koukni na stav chl. kapaliny, většinou ještě trochu doleješ...
Mikesch - FK

dělal jsem to v práci na parkovišti a dneska ráno jsem ještě doléval :D jenomže jsem ještě zjistil, že i když nic viditelně neteče tak když šáhnu na teplotní spínač pro ventilátor tak je ze spodu malinko vlhký,,,zkusím ho ještě trochu utáhnout
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Dával jsi to těsnění nové že? No možná jsi to nedotáhnul, ale bacha at to nestrhneš, pak by si vytekl :mrgreen:
Mikesch - FK

aha chlapi, tak to bude tím těsněním,,,když jsem sundával to čidlo se starého chladiče tak tam žádné nebylo tak jsem nevěděl že tam ještě patří kroužek...sakra,,,tak ted budu muset znovu vypustit kapalinu co?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

No můžeš to rychle vytočit a hned tam dát to těsnění, něco vyteče, a pak dolít, ale asi bude lepší vypustit a dát v klidu pořádně těsnění a znova nalít, dlouho to netrvá. Těsnění asi 10kč
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Nevypouštěj nic - dá se to v klidu udělat napuštěný. Já to teda aplikoval při výměně čidla za nový. Ty budeš asi potřebovat pomocníka - jednou rukou asi těsnění na vymontovaný čidlo nenasadíš, druhou rukou budeš muset ucpávat volnou díru. Nebo bys musel mít něco připravené na ucpání. Jinak - při výměně čidlo za čidlo "horší" rukou montuješ staré čidlo až je mimo závit, ale pořád ho tlačíš k tomu hrdlu. Pak jen rychle oděláš a připlácneš "lepší" rukou na hrdlo to nové čidlo (lepší rukou protože pak budeš potřebovat cit na závit a nesmíš ucuknout s čidlem aby sis ho třeba přehodil do druhý ruky). Jak píšu - soustředíš se na to "připlácnutí", chytání závitu v tu chvíli neřeš. Takhle "připláclé" čidlo pouští minimálně kapaliny a máš dost času na další akci. Pak teprve v klidu točíš tím "připláclým" čidlem (furt ho přitlačuješ trochu k hrdlu) až ho spolehlivě čistě chytneš na závit. A je to...
azse
Kontaktovat uživatele:

Príruba chladica

Příspěvek od azse »

Ahojte

Zacala mi kvapkat voda na hornej prírube chladica.Dotiahol som sponku na hadici,ale nepomohlo.Dal som dole hadicu a vsimol som si,ze príruba na jednej strane je zatlacená.Dal som novú sponku,dotiahol som a zacala voda este lepsie tiect. Este raz som dal dole hadicu a príruba uz bola prasknutá.Moze prasknut príruba od toho,ze sponku som viacej dotiahol,alebo je zly materiál? Chladic som kupoval pred rokom. Tu este len zatlacená
DSCN4514.jpg
a tu uz prasknutá príruba
DSCN4517.jpg
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Príruba chladica

Příspěvek od Ivarek »

Kolik stál ten chladič?Předpokládám že origo nebo alespoň slušná druhovýroba to nebyla,co?U nějakých tureckých nebo polských šmejdů bych věřil že tou sponku můžeš to hrdlo takhle natrhnout když jí dorveš na krev.
azse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azse »

Neviem aky to je vyrobok,ale stal 1.280 SK. Podla Vás to mozem reklamovat,alebo mi povedia,ze som moc dotiahol tu sponku.
Naposledy upravil(a) azse dne sob 18. říj 2008 20:46:40, celkem upraveno 1 x.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No tak za ty peníze to asi žádný šmejd nebude.No hele reklamovat to můžeš zkusit.Za to nic nedáš.Záleží na krámu kdes to kupoval,jak se k tomu postaví.Třeba uspěješ.
azse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azse »

Hmm.Alebo je predražený šmejd.Inak odvtedy už som zistil,že v tom obchode dosť draho predávaju niektoré sučiastky,takže to bude asi niaky polsky, alebo možno čínsky výrobok.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Demontaz chladice 1.3

Příspěvek od Kuladmin »

Chci ze jen optat je potreba pri vymene chladice sundavat treba masku, svetla, naraznik? Jedna se o klasickou 1.3 zadne pridavne veci (klima, servo) prvni karoserie - nezesilena - prvni maska. Jsou tam pod tim nekde sroubky ktere je treba chytit klicem apod?
Predem dekuji za odpovedi.
Hazi - FK

Re: Demontaz chladice 1.3

Příspěvek od Hazi - FK »

Ne ne neni třeba nic jiného sundávat.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ok Diky moc za odpoved. Mrska asi nekde dole trosicku proteka tak bude muset ven - spoje suchy.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jestli tekl chladič, tak by chtělo tu masku sundat a asi ošetřit proti korozi z druhé strany. A vůbec to tam kolem chladiče ošetřit, než se nasadí nový.
Já jsem to sundával skoro komplet předek, protože se mi to nezdálo. A měl jsem pravdu ;)
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Kuladmin: přesný problém mám já, taky někde teče mrška, ale já to řeším jiným vozem. Ten předek jde odstrojit krásně, tu masku bych sundal určitě, už proto že k chladiči budeš mít lepší přístup=lépe se ti bude nandavat a vyndavat...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Chladič-Origo vs. Čína

Příspěvek od kejzi1 »

Tak dneska jsem přijel do práce a už delší dobu pozoruju že se mi trochu ztrácí voda.Pořád jsme nevěděl kde a už jsme to dnes zjistil,dojel jsem do práce a od chladiče šla pára,takže asi trochu prolíná

Chci se tedy zeptat.Má cenu kupovat origo chladič a nebo mi bude stačit Čína za 400kč? Četl jsme že Favo má čínu a spokojenost,ale nevím jak ostatní

Mám na mysli tento chladič:

http://www.aukro.cz/item906887948_novy_ ... a_1_3.html

Díky za vaše rady a zkušenosti ;)
Aleš

Re: Chladič-Origo vs. Čína

Příspěvek od Aleš »

Já mám takový chladič přes 5 let, tehdy stál cca 600, origo tuším hodně přes 1200, kromě dojmu, že některé ty pozinkované části začaly dost rychle reznout (povrchově) tak o něm do dneška víc nevím, (myšleno, že funguje,neteče a nic nepotřebuje)
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Já mám z autokelly....stál cca 490Kč nebo 590Kč? Ted nevím, ale origo to není a všechno v pohodě... mám ho ale teprve rok....Myslím, že za origo to budou akorát vyhozený prachy
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Aleš:To by bylo super.Za ty peníze bych to neřešil.Origo jsem našel tuším za nějakých 1300
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mám ten samej,dokonce od stejnýho prodejce z Aukra.Výrobce Vika.Kupoval jsem 2 kusy.Na Fáčku 3 roky a na Feldě rok a půl a ani na jednom není žádný problém.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

já mam taky ten z autokelly za 500kč už dva roky a v pohodě.
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

Montoval jsem jak čínu tak polský - cena vždy okolo 500kc , a vše bylo ok, akrát se může stát, že na uchycení ventilátoru nebyly dořezané závíty, vzál jsem to závitníkem a je to OK. Jo btw oba měly takové zvláštní uchycení větráku jak na klasický větrak tak pak mi to připadlo, že se na to dá nasadit i nějaky vetsi asi z 1.6 nebo tak, protože má i takové ty domečky na uchycení vetřáku na konci chladiče. Ale nějak jsem to nezkoumal. dal jsem tam větrák ze starého chladiče a vše funguje jak má.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Já mám tenhle rok a půl sice neteče ale rezne před očima a je uvolněnej od horního držáku, takže poletí do kopřiv a pujde jinej.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Drív údajně stály čínský chladiče zaho*no protože ty trubky na kerý se dává guma byly z slabýho materiálu a dalo se je kvalitní sponou zbortit, což dnesku už údajně nehrozí.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já mám na autě taky čínu už přes rok za 390kč a absolutně bez problémů,všechno těsní, drží,sedí jak má jediný co že zmatovatěl ale to mě vůbec netrápí ;) spíš mě teď trápěj ty origo hadice na vodu který teď v zimě pořád tečou :x
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

na dva roky je čína dobré riešenie , na viac nie , rozpadajú sa lamely , kamarátovi praskol celý plastový bok a nemrzka OMW za 1000 korún vytiekla na zem (škoda 120 ) , nehovoriac o tom že u vás nie je problém zohnať originál dosť lacno - 1100-1200kč , to u nás nenájdeš , jedine na objednávku za 2100 sk
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

minuly tyzden som akurat menil chladic, znacka vika.. stal cca 500kc, spokojnost
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Dej Viku.Já mám taky nějakou čínu,myslím že ještě víc šikmookou než je vika a drží.Už asi pět nebo šest let je na tom autě.Myslím že vika co se týče kvality je alespoň trochu na úrovni.Čerpadlo mám už asi tři roky,pumpa mi vydržela cca 100tis.km...No pořád lepší jak CM.
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Na starsim aute mam Viku tri roky a nikde nerezne, ani netece, na novejsim asi mesic a jeste se leskne ;) Obe auta jezdi celerocne, to starsi kazdodenne. Pouzite materialy dokonce vydrzely manipulaci v mrazu - menil jsem jej pri minus 15 stupnich, coz je nejspise znamkou toho, ze uz z nas nedelaji az takove blbce, jak predtim. Jak by rekl Jan Haubert z Visaku: Mit v aute vika radiator, to je ta spravna znamka panku :)
Chose

Příspěvek od Chose »

Taky mám na feliš chladič za 400 kaček a je to pohoda,myslím že za ty prachy ho klidně možeš měnit každé dva roky :lol:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Kejzi:

http://cc-autodily.cz/chladic-favorit-f ... shmessages

já kupoval tento- podívejte se na to uchycení ventilátoru - nechce to někdo vyzkoušet a zkusit tam dát větší větrák??? Vím , že je to možná zbytečná otázka, stačí dát termospínač, který spiná dříve, ale kdyby tam pasl větší větrák tak by to bylo super!!!!!
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Připadne mi to , že ten čínský je asi i pro verzi s klimou , když jsem narazil na Fávovo auto a ten tam má větší větrák a uchycení je podobné . CHtělo by to vyzkoušet. Chtělo by,aby se zde vyjádříl Fávo, ten by to mohl poznat, zda jsou stejné nebo ne.

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 58&start=0
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

s tou cinou....na moji felis 1.3 mpi nevydrzel ani rok a prasknul.podotykam ze ne kvuli mrazu ,tak jsme koupil origo za nejakych 1100 a myslim si teda ze to kvalitne bude trosku jinde,uz jsen kdyz jsme se koukal na rozdilny zpracovani....tolik me zkusenosti
Vždy je co zlepšovat
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Větší větrák by mě taky zajímal ;) v létě jakmile stojim někde v koloně tak teplota elze nahoru, sepne větrák, ale teplota leze nahoru pořád. Větrák se může utočit, ale chladič se prostě jinak než jízdou neochladí. A někdy to na Jížní spojce v létě ve 30 stupních vypadá i tak že musím pořád vypínat motor nebo mít puštěný topení na max :(

Pasuje na chladič třeba větrák z 1.6? Nebo celej chladič z 1.6 i s větrákem?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Na chladič z 1,3 bez klímy by do sahary vetrák z 1,6 pasoval ale museli by sa obrezať lopatky lebo sú vyššie , každopádne to funguje a je to lacnejšia náhrada ako zháňať chladič na felíciu 1,3 s klímou a nato dávať saharu z vetrákom z 1,6 bez klímy ...
Najkrajšie riešenie chladenia aké som kedy na felícii videl mal Viči - chladič s dvojstupňovým ventilátorom z 1,9D ktorý musí u chladiť všetko . Pôvodne som chcel tiež chladič na 1,3 s klímou a vetrák z 1,6 ale akákoľvek snaha zohnať tieto diely nové alebo v dobrom stave bola nereálna prípadne cenovo nedostupná , preto ak do toho dať veľa peňazí tak radšej do dieselového ktorý odvedie viac roboty .
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No ještě chvíli nechám můj chladič kouřit,voda ubejvá zatím minimálně :)
Pepedus - FK

Příspěvek od Pepedus - FK »

Já už mám čínana v autě 2 roky a naprostá spokojenost nikde neteče já jsem za něj dal 500 kč.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já už tam čínu vozím asi 3 měsíce a zatím bez problémů ;)
Odpovědět