převodovka 1.9d

vše okolo převodovek
Skalik

převodovka 1.9d

Příspěvek od Skalik »

Zdar všem.
Už několik dlouhých měsíců řeším závadu na mém dehetu. Jel jsem z Chorvatska a po dlouhé jízdě do vrchu jsem chtěl předjet kolegu. Podřadil jsem, přidal plyn a auto se mi neuvěřitelně rozklepalo. Ubral jsem a nic. Přidal jsem a zase. Zastavil jsem a nenašel nic co by to mohlo způsobovat. Při dalším rozjezdu mi auto vibrovalo jako když je zvlněný přítlačák nebo vadná lamela. Pokud je spojka sepnutá nic to nedělá. Ovšem při dosažení rychlosti okolo 80km/h se při záběru znovu vibrace objeví. Ale jen při záběru. S rostoucí rychlostí se to zhoršuje. Po návratu z chorvatska jsem pod to lehl a zjistil, že se vymačkala gumička na závaží dlouhé poloosy. Po výměně lepší, ale závada se posléze vrací. Kuláky, svisláky klouby po výměně, taktéž spojka a přítlačák. Už nevím co. Mám podezření na diferák. Jo při rozjezdu se klepou přední kola a poskakuje palubovka. Sím poraďte nebo dehet poputuje do šmelcu a budou do něj stáčet májky.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka 1.9d

Příspěvek od Ivarek »

Co poloosy?Homoklouby?
skalik

Příspěvek od skalik »

Nové, vůle normální.
skalik

Příspěvek od skalik »

Jo a ještě něco. Jde případně osadit do deheta převodovka ze 16tky?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Namontovat tam jde, ale jezdit s tím bude utrpení. 1.6ka má převody znatelně kratší.
skalik

Příspěvek od skalik »

Tak to není dobrá zpráva. Nemáte tedy někdo nějakou tu dehtovou převodovku ve svých syslátech?
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Já mám v dehtovi převodovku z 1.6tky. Krátká jak sviň, ale mě neva. :lol: Mě se asi závada na diferáku projevovala hučením jak bázen.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli nemáš převodovku nějak zásadně poničenou, tak jí nech raději opravit, než kupovat jinou.
Za generálku dáš možná méně než za jinou převodovku a máš jistotu, že bude zase dobře fungovat.
skalik

Příspěvek od skalik »

Ty Pepane, a jak se ti projevuje, že je krátká?
Skalik

Příspěvek od Skalik »

Atnarfus píše:Jestli nemáš převodovku nějak zásadně poničenou, tak jí nech raději opravit, než kupovat jinou.
Za generálku dáš možná méně než za jinou převodovku a máš jistotu, že bude zase dobře fungovat.
Když mě se do toho nechce vrážet moc peněz. Vy máte všichni feldy vyvoňené, u mně je auto dělník. Převododvka funguje skvěle, ani pětka mi nějak zvlášť nehvízdá. Jen ten diferák. Teda asi.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Převodovku na Dehet nekoupíš za pár stovek. Aby byla slušná, tak pár tisíc vyplázneš.

Dej na mne a jestli chceš aby převodovka fungovala, tak nech vyměnit ložiska a synchrony. Bude to taky nějakou tisícovku stát, ale budeš mít spolehlivou převodovku pravděpodobně na první pokus.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Typnu si na některé ložisko. S malou zátěží je hřídel v ose ale jakmile ji zatížíš tak jakoby vyšplhá někam do strany,je vytlačena mimo osu hřídele a opotřebení ložiska v tomto místě je nasnadě. Takže radu na půlgenerálku převodovky bych bral jako optimum,zvlášť pokud máš auto na práci. Ta investice se ti vrátí, dát auto do šrotu můžeš vždycky ale nikdo ti za něj nedá nic ...
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Já jí tam mám práve z toho důvodu, že jsem nesehnal za rozumnej peníz origo dehet getrýbu v odpovídajícím stavu.
Rozjezdy jsou fakt rychlý, skoro jako u benzínu. Ale jak už jsem psal ve svým tématu, na pětku při 120km/h točím 3 500ot/min.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
skalik

Příspěvek od skalik »

No ju. Co taková půlgenerálka stojí? Viděl jsem tu už dost nabídek, ale ze žádné nejsem až tak chytrej. Znáte někoho poblíž Příbrami, kdo by to byl schopen zmáknout? Nejsem nenáročnej co? :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Poptával jsem opravu převodovky z 1.6ky a bylo to v rozpětí 3-5k. Záleží jestli je to i s demontáží z auta a co všechno se bude měnit.
skalik

Příspěvek od skalik »

No kdyby to bylo do té pětky bez demontáže, tak to jde. Jen splašit někoho kdo to udělá. Nerad bych s tím drandil někam až na Moravu.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

mě toto dělal na naftě vnitřní kloub na delší poloose... kolem 90km/h to třepalo autem jak sviňa, stačilo trošku ubrat plyn a dobré, ale jak jsme přidal tak zas třepání.. které při vyšší rychlosti pak zmizlo. samozřejmě jsm eprvní vyměnili oba venkovní klouby a pak jsme ěli dál..
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
shadow - FK

Příspěvek od shadow - FK »

Ty už mám vyměné. Mně to bohužel s rostoucí rychlostí nemizí, ale sílí. :( :?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Vibrace rostoucí s rychlostí vždycky způsobuje vnitřní kloub.Ta guma se asi poškodila kmitáním poloosy.Vnější kloub se projevuje cvakáním při pomalé jízdě na plný rejd.Pokud se projevuje při vyšší rychlosti,tak to všelijak lupe,dupe a bouchá a mění se to s tím,jak rejduješ kolama.Nikdy ale nevibruje.Kup si repliku kloub,k tomu originál obě dvě manžety a bude po problému.Pokud máš v převodovce alespoň dva litry oleje,nemůže se ti ložisko takhle najednou vysypat.A navíc by se neprojevovalo vibracemi takhle silnými a převodovka by v určitých otáčkách ,,hukala" a při vyšších by se to zase uklidnilo. :)
shadow - FK

Podívej klouby mám vyměněné, jak vnitřní tak vnější, oleje v převodovce je dost. Teď jsem vypozoroval, že když nastartuju tak se ozývá takové šoupání-svištění. Když vymačknu spojku je to pryč. Pustím a je to dobrý. A někdy taky ne. :ugeek: :?:
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

shadow píše:Podívej klouby mám vyměněné, jak vnitřní tak vnější, oleje v převodovce je dost. Teď jsem vypozoroval, že když nastartuju tak se ozývá takové šoupání-svištění. Když vymačknu spojku je to pryč. Pustím a je to dobrý. A někdy taky ne. :ugeek: :?:
volnoběžný ložisko, to je normálka, dělá mi to taky.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

skalik píše:No ju. Co taková půlgenerálka stojí? Viděl jsem tu už dost nabídek, ale ze žádné nejsem až tak chytrej. Znáte někoho poblíž Příbrami, kdo by to byl schopen zmáknout? Nejsem nenáročnej co? :lol:
V"okolí"Příbramě je Raceman ... Race sorry,prásknout jsem tě nechtěl ale hlásit se to musí ... ;)
Obrázek

RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Já ji nedávno kupoval do jedné felicie a chtěli za ní tuším 3000 kč.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

no asi bych to udělal kdybych měl teď čas ale nejdřív musím dodělat oktávku a pak může přijít takovejhle kšeftík ale možná bych gearbox dokázal sehnat aby se jen vyměnil
Raceman

Příspěvek od Raceman »

mě teď tak napadlo :D mám tu skříň z okty i s celým motorem TDi :) na motor musí jít nasadit když se vyndá ten redukční mezikus takže už jen přehodit řazení který k tomu taky mám a pak poloosy s vnitřníma kloubama jelikož okta má klouby na příruby ... teoreticky by měly jít použít poloosy z golfa jen je otázka jestli bude sedět délka a modul tisícihranu pro vnější kloub
shadow - FK

Raceman: Čéče, tu sílu by ta moje chrchla asi nezmákla :lol: . Odkud jsi? Pokud bys sehnal nějakou tu fofrskříň za rozumnej peníz, určitě bychom se domluvili. Popřípadě kdybys měl náladu na tu GO.... Zatím zdarec.
shadow - FK

Kua už to vidím, z Příbrami :roll: Jsem se nějak nepodíval no.... :lol:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

já mám jen skříň z 1,3 ale zkus se zeptat na dobříši nebo v dublovicích a nebo na Mníšku jestli jí tam nemají
já pojedu do dublovic pro nějaký věci tak se tam podívám když si vzpomenu
shadow - FK

No vrakáče v okolí už jsem projel, ale zdá se mi že za ní chtěj všude strašnej ranec. Nejhorší je ten ž..ák v Dubně. Chtěl mně nacpat getrýbu z Ibizi, že prý je stejná, musel bych si jí vyndat a chtěl "jenom" devítku. Strašně se divil, že ji nechci. :roll:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tam nejezdím protože je nejdražší .... jezdím do Dublovic a nebo k Benešovi na Buk vedle Eurotransu
Polák na druhý straně je taky dost drahej
sem tam má něco Bezouška nad Podlesím
zkus ještě v Obecnici a nebo v Bohutíně jestli tam něco nemá
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jo jinak ta převodovka z Ibizy není stejná ;) tu co ti nabízel byla klasická koncernová VW typ 02K
prostě do feldy jde jen převodovka z feldy a z ničeho jinýho
shadow - FK

Raceman:Hoj, tak jak je to s tebou, měl bys na mně čásek?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Skalik píše:Zdar všem.
Už několik dlouhých měsíců řeším závadu na mém dehetu. Jel jsem z Chorvatska a po dlouhé jízdě do vrchu jsem chtěl předjet kolegu. Podřadil jsem, přidal plyn a auto se mi neuvěřitelně rozklepalo. Ubral jsem a nic. Přidal jsem a zase. Zastavil jsem a nenašel nic co by to mohlo způsobovat. Při dalším rozjezdu mi auto vibrovalo jako když je zvlněný přítlačák nebo vadná lamela. Pokud je spojka sepnutá nic to nedělá. Ovšem při dosažení rychlosti okolo 80km/h se při záběru znovu vibrace objeví. Ale jen při záběru. S rostoucí rychlostí se to zhoršuje. Po návratu z chorvatska jsem pod to lehl a zjistil, že se vymačkala gumička na závaží dlouhé poloosy. Po výměně lepší, ale závada se posléze vrací. Kuláky, svisláky klouby po výměně, taktéž spojka a přítlačák. Už nevím co. Mám podezření na diferák. Jo při rozjezdu se klepou přední kola a poskakuje palubovka. Sím poraďte nebo dehet poputuje do šmelcu a budou do něj stáčet májky.
mě dělal dehet asi to samé.. .jel jsme cca 90 a jak jsem přidal začlo se to třepat, stačilo ubrat, rychlost neklesla ale třepání ustalo.. pak když se jelo rychlej to zas skoro přestalo a ve 110 za szačlo, a opět dala se noha z plynu a dobrý. dělal to vnitřní kloub na delší poloose... (předtím jsme vyměnili oba vnější klouby, samozřejmě to nepomohlo, ale tak nevadí, má to najeto skoro 400tkm). od výměny toho vnitřního kloubu je pikap zas jako nový :-)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Mám dojem že na začátku předeslal že má všechny klouby nové .. bylo by dobré si připustit že ten nový kloub už není nový a vyměnit ho ... holt smůla. :!:
Obrázek

Raceman

Příspěvek od Raceman »

shadow píše:Raceman:Hoj, tak jak je to s tebou, měl bys na mně čásek?
se mnou je to teď špatný protože nestíhám ani svoje věci natož věci pro jiný
skalik

Příspěvek od skalik »

Jé zase jsem zapoměl přihlašovací údaje, ale jsme to já, Skalik. Abych rozštípl polemiku o této závadě, opravdu to byla převodovka, bo dneska když jsem jel feldu pustit do světa, se mně před Prahou téměř vysipala. Začalo to už doma, kdy do zatáček při rozjezdu lehce pohvízdávala, jako to dělá pětka. Nevěnoval jsem tomu větší pozornost. Na cestě Lipence- Jesenice už začala hvízdat i za jízdy přímo a za jakékoli rychlosti a bylo takřka nemožné řadit. Pískání bylo intenzívnější při deceleraci. Zastavil jsem na benzíně a hned jak jsem vylezl z auta, mě vzal po rypáku smrad převoďáku. Tak jsem to zdechl a ozvala se tak nepříjemná rána z převodovky, až mě zamrazilo. Takže závěrem, jel jsem si pro nové auto s tím, že na feldu už jsem měl v Praze odpal. S feliškou jsem doskákal do městečka Mnichovice, tam koupil nové auto a jí jsem tam musel nechat potupně stát na parkovišti. Takže místo toho, abych zítra naložil rodinku a jel je vyvézt, pomastím si ráno pujčit plaťák a pojedu pro tu zdechlinu. Tak a uplně na konec, opravdu je jízda s převodovkou ze 16tky v dehetu tolik rozdílná? Skalík :salut:
skalik

Příspěvek od skalik »

Jé zase jsem zapoměl přihlašovací údaje, ale jsme to já, Skalik. Abych rozštípl polemiku o této závadě, opravdu to byla převodovka, bo dneska když jsem jel feldu pustit do světa, se mně před Prahou téměř vysypala. Začalo to už doma, kdy do zatáček při rozjezdu lehce pohvízdávala, jako to dělá pětka. Nevěnoval jsem tomu větší pozornost. Na cestě Lipence- Jesenice už začala hvízdat i za jízdy přímo a za jakékoli rychlosti a bylo takřka nemožné řadit. Pískání bylo intenzívnější při deceleraci. Zastavil jsem na benzíně a hned jak jsem vylezl z auta, mě vzal po rypáku smrad převoďáku. Tak jsem to zdechl a ozvala se tak nepříjemná rána z převodovky, až mě zamrazilo. Takže závěrem, jel jsem si pro nové auto s tím, že na feldu už jsem měl v Praze odpal. S feliškou jsem doskákal do městečka Mnichovice, tam koupil nové auto a jí jsem tam musel nechat potupně stát na parkovišti. Takže místo toho, abych zítra naložil rodinku a jel je vyvézt, pomastím si ráno pujčit plaťák a pojedu pro tu zdechlinu. Tak a uplně na konec, opravdu je jízda s převodovkou ze 16tky v dehetu tolik rozdílná? Skalík :salut:
skalik

Příspěvek od skalik »

No a ještě píšu hrubky jak kokot. To je den :lol: :puker:
JoS

Příspěvek od JoS »

šestnáctka má stálý převod 3,83 zatímco dehet má 4,11. Ta šestnáctková je na dehet strašně krátká.Furt budeš řadit,jak u dvacet let starýho Meďoura a sníží se ti maximálka.Celkovej přínos krouťáku půjde do háje. :(
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

volovina. dehet má myslím 3,5.
se 4,11 by se fakt jet nedalo :-D
mikka

Příspěvek od mikka »

Pro motory 1,9D mají starší převodovky 14S převod pro pětku 0,717 a stálý převod buď 3,350 (na pětku při 100 km/h má motor ca 2314 ot./min.) nebo 3,579 (na pětku ve stovce má motor ca 2472 ot./min).
Novější převodovky 14SK mají převod pětky 0,756 a stálý převod 3,579 a na pětku při stovce má motor ca 2607 ot./min.

Pro motory 1,6 mají starší převodovky 14S převod pro pětku 0,795 a stálý převod 3,833, (na pětku při stovce má motor ca 2936 od./min.).
Novější převodovky 14SK mají převod pro pětku 0,756 a stálý převod 3,833 a motor má ve stovce ca 2792 ot./min.
skalik

Příspěvek od skalik »

Hotovo, opraveno, byl bych blázen tak skvělé autko pouštět do světa. :D Vzal jsem to z gruntu, a vyměnil převodovku aj s poloosama. Felda je jak vyměněná. Už je to zas muj dělňas. ;)
Odpovědět