Jaký olej pro 1.3 BMM
-
Peca - FK
Výměna oleje
chci se zeptat při kolika tisících bych měl vyměnit olej ve felině když nezdí pořád na krátké trasy a sem tam na delší a jinakpořád po městě a po kolika tisících když jezdím dlouhé trasy.Děkuji za odpověď
-
Návštěvník
Re: Motorový olej
záleží kolik toho najezdíš...pokud tak 10-15t km kombinace město + mimo město, tak stačí jednou za rok, třeba na jaře...ale když ho vyměníš dřív, ničemu neublížíš, jen peněžence
- DonSalieri
Kdyby jezdila jenom dlouhe muzes olej menit po 15tis km, kombinace dlouhe a mesto 10tis km a jemom mesto 7,5tis km, nebo po roce..
1.9TD Passat Variant....
-
Peca - FK
normál polosyntetiky jak se leje.0w 40myslim a je to myslim paramo 
-
pepas
pardon 10w 40tušim.jinak sme to lil to co je předepsaný ale ten výrobce nevim nevim 
Co fa Hekra?
Například Hekra Dynamic Semisyn SAE 10W-40 API SJ/CF/EC - jaký máte názor, případně zkušenosti...
celoroční, palivo šetřící, částečně syntetický motorový olej do moderních benzinových a naftových, nepřeplňovaných i přeplňovaných, čtyřtaktních motorů: je vhodný rovněž pro motory, používající jako paliva LPG a pro motory s katalyzátorem výfukových plynů; díky vysoké výkonnosti může být použit i tam, kde výrobce vozidla povoluje v závislosti na kvalitě oleje prodloužené intervaly výměny - popisek je fajn...
Nechci nic drahého, ani žádný šmejdy... prostě střední cestu; vím jistě, že např. Starline už nikdy víc, vydržel cca 8 tis. km.
Dík za názor.
Například Hekra Dynamic Semisyn SAE 10W-40 API SJ/CF/EC - jaký máte názor, případně zkušenosti...
celoroční, palivo šetřící, částečně syntetický motorový olej do moderních benzinových a naftových, nepřeplňovaných i přeplňovaných, čtyřtaktních motorů: je vhodný rovněž pro motory, používající jako paliva LPG a pro motory s katalyzátorem výfukových plynů; díky vysoké výkonnosti může být použit i tam, kde výrobce vozidla povoluje v závislosti na kvalitě oleje prodloužené intervaly výměny - popisek je fajn...
Nechci nic drahého, ani žádný šmejdy... prostě střední cestu; vím jistě, že např. Starline už nikdy víc, vydržel cca 8 tis. km.
Dík za názor.
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Seleniu lijou vetsinou majitele italu 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Niko
No právě...00Inferno00 píše:Seleniu lijou vetsinou majitele italu
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tady máte za 580,- http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru
ex nebožka 1,6 lpg 

-
venca5 - FK
Zdravim Vás, chcem sa opýtať...mám Feliciu BMM, 50kW...doteraz som tam lial olej 15W-40...môžem tam dať teraz v pohode 10W-40 polosyntetický? Je tam teraz hlava po generálke, najazdené 135 tis km.
Išlo by asi o tento olej: http://olejposta.sk/r_65.html
dik
Išlo by asi o tento olej: http://olejposta.sk/r_65.html
dik
- DonSalieri
Muzes neni v tom nejmensi problem, motoru to jedine prospeje... 
1.9TD Passat Variant....
-
stony - FK
Kdo neleje to Feldy Castrol Magnetec 15w40 za 500 kč z Halfordsu není správný Ital. 
-
Kristensen - FK
Tak za mě do 1,3 15W40 nebo 10W40, do 1,6 10W40 nebo 5W30/40, určitě bych nepoužíval 0W30 ani pro jeden z těchto motorů a jinak značku Liqui Moly, Valvoline, Motul, a konkretně: od Motulu vřele doporučuji Motul 4100 Turbolight, Liqui Super Leichtlauf 10W40 nebo Nova Super 15W40 a Valvoline Durablend 10W40
-
venca5 - FK
co mas proti magnateku?:)stony píše:Kdo neleje to Feldy Castrol Magnetec 15w40 za 500 kč z Halfordsu není správný Ital.
Kristensen> 5W ani 0W tam určite dávať nebudem....Z tých olejov poznám len ten Durablend...dobrá cena, ale je to nižšia výkonová trieda...SJ..väčšinou sú už všetky SL..práve tu som tuším čítal, že na tom záleži viac ako či je to minerál alebo polosyntetika...
-
Kristensen - FK
* SA - Oleje bez přísad pro motory pracující v mírných podmínkách s malým zatížením, vyrobené v letech 1940 – 1950.
* SB - Oleje s přísadami proti tvorbě úsad pro motory vyrobené v letech 1951 – 1963.
* SC - Oleje s přísadami proti tvorbě úsad a nízkoteplotních kalů pro motory vyrobené v letech 1964 – 1967.
* SD - Aditivované oleje s detergentními a disperzními přísadami pro motory vyrobené v letech 1968 – 1971.
* SE - Oleje pro velmi namáhané motory vyrobené v letech 1971 – 1979.
* SF - Oleje pro vysoce namáhané motory vyrobené v letech 1980 – 1988.
* SG - Oleje pro motory vyrobené v letech 1988 – 1993, které splňují nejpřísnější požadavky na minimalizaci opotřebení a tvorby kalů.
* SH - Oleje stejných vlastností jako SG jsou však testovány podle náročnějších norem. Určené pro motory vyrobené v roce 1996 a starší.
* SJ - Olej pro motory vyrobené v roce 2001 a starší.
* SL - Oleje překonávající API SJ zvýšenou úsporou paliva a možností prodloužených výměnných lhůt.
* SM - Oleje nejvyšší kvality překonávající API SL zvýšenou oxidační stabilitou, vyšší ochranou proti opotřebení a úsadám. Uvedena v platnost od roku 2004.
- DonSalieri
Durablend je API SL a chybu s nim neudelas..venca5 píše: Z tých olejov poznám len ten Durablend...dobrá cena, ale je to nižšia výkonová trieda...SJ..väčšinou sú už všetky SL..
1.9TD Passat Variant....
-
stony - FK
Já nic. Je to SL. Já dávám výhradně Magnetec. Olej to nežere vůbec, spotřeba super a tichý zvuk.venca5 píše:co mas proti magnateku?:)
-
Niko
Re: Mohu použít olej 10W-40?
Tak dneska jsem do motoru nalil olej 10W/40 SJ od zn. Cinol a motor si chrochtá aj se stišil.Předtim jsem jezdil na 15W40 po celou dobu. A motor má najeto přes 150000kčm.Pokud motor nebude hlučnější a žrát olej tak u 10W40 zůstanu....... 
-
zilman - FK
15W40 je totiz mineral a 10W40 je polosyntetika a felicie byla origo dělaná na polosyntetiku a že se našlo pár šetřílků co tam lili minerál tak to je k pláči
ale pokud je motor v poho tak se mu nic nestane a bude mít kultivovanější chod
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
a já myslel že 15W je plná palba syntetika.. a 5W je minerál.. jinak leju jen 10W a cajk..
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
tohle je řádná blbostzilman píše:15W40 je totiz mineral a 10W40 je polosyntetika a felicie byla origo dělaná na polosyntetiku a že se našlo pár šetřílků co tam lili minerál tak to je k pláčiale pokud je motor v poho tak se mu nic nestane a bude mít kultivovanější chod
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ale bohužel se podle toho všichni řídí a je to vcelku pravidlo že 10W je polo,5W je plná a 15W je minerál.Ale ne vždy to platí?
Nejsem odborník na oleje ale tady je pár odkazů na tohle téma:
http://saabinfo.net/index.php?option=co ... &Itemid=17
Zajímavý seriál ...
Možná by to stálo dát někde, kde by to bylo více na očích ..
http://saabinfo.net/index.php?option=co ... &Itemid=17
Zajímavý seriál ...
Možná by to stálo dát někde, kde by to bylo více na očích ..
-
Marty_pv - FK
hydrant: Marná snaha, stokrát to někde napíšeš a stejně přijde odborník, kterej ví že to je "minerál-syntetika-polosyntetika" prostě proto že to tak je nebo mu to jeho kamarád Franta povídal a ten je děsnej machr do aut.
Na většině olejů je napsaný jestli je polosyntetický nebo plně syntetický (čistě minerální olej aby člověk pohledal, většina už nesplňuje potřebné výkonnostní normy pro nové motory)
Spousta olejů se zimním číslem 5W jsou polosyntetiky, opravdu plná syntetika je třeba Castrol Edge Sport 0W40
Viskozita za nízkých teplot se krom volby základovýho oleje odvíjí od toho jaká je aditivace
Na většině olejů je napsaný jestli je polosyntetický nebo plně syntetický (čistě minerální olej aby člověk pohledal, většina už nesplňuje potřebné výkonnostní normy pro nové motory)
Spousta olejů se zimním číslem 5W jsou polosyntetiky, opravdu plná syntetika je třeba Castrol Edge Sport 0W40
Viskozita za nízkých teplot se krom volby základovýho oleje odvíjí od toho jaká je aditivace
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Keci! Pláčeš hezky, ale na špatném hrobě.zilman píše:15W40 je totiz mineral a 10W40 je polosyntetika a felicie byla origo dělaná na polosyntetiku a že se našlo pár šetřílků co tam lili minerál tak to je k pláčiale pokud je motor v poho tak se mu nic nestane a bude mít kultivovanější chod
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký olej do motoru a převodovky??
Vim ze toto je stare tema(predtim sem psal do diselu omylem)Ale potrebuju poradit s olejem.http://autokelly.cz/#PATH=3761801;13140 ... |SD=0|ST=0| tohle je muj favorit,protoze je kvalitni ma ho kamos vychvaluje (jenze jinny auto) a je lechce dostupny jinak myslite ze je gud volba nebo neco jinnyho?
dk DERMIN
dk DERMIN
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Když už Magnatec, tak jde sehnat levněji, např.: http://www.harkgroup.cz/eshop/index.php ... tail&id=52
Jinak za 120Kč/l seženeš např. Total Quartz.
Jinak za 120Kč/l seženeš např. Total Quartz.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Kamo diky tenhle obchod mi poradil strejda ze pry je to online a navic odber praha.Akorat sem nevedel kde (on brno XD)takze super a du do toho totace
zdar a diky 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
áno olej je to dobrý ale v auto kelly drahý nájdi lacnejší
-
6host - FK
levne oleje maji zde www.bullock-praha.cz nevim jaky maji sortiment(bral jsem mogul a vic jsem se nestaral) ale stal me 375kc 4l coz je si myslim docela dost dobra cena? pozor, nutno objednat pres internet, potom to je za tech 375kc jinak o neco vice
-
Pilgrim - FK
Dobrý večer všem,
minulou sobotu jsme si pořídili Felicii. Jde o model z roku 98, 1.3 MPi ve verzi kombi. Má najeto cca 147.000, vypadá v velmi zachovalém stavu. Jelikož jsme s manželkou auty nepolíbení, rozumíne tomu jen velmi okrajově. Proto moje první kroky vedly sem k Vám
. Jelikož je auto z bazaru nejsem schopen zjistit jaký olej byl v autě používán, jediná stopa byla nálepka Shell na dveřích řidiče. Bohužel z ní již nebylo možno nic přečíst. Známý se kterým jsme ji kupovali (zaměstnanec MB Škodovky) mi doporučil olej vyměnit. S tím že mám koupit polosyntetiku 15W40. Jenže pod tímhle označením jsem našel jen oleje minerální? Můžete mi prosím poradit jak postupovat? Jaký olej zakoupit? Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
minulou sobotu jsme si pořídili Felicii. Jde o model z roku 98, 1.3 MPi ve verzi kombi. Má najeto cca 147.000, vypadá v velmi zachovalém stavu. Jelikož jsme s manželkou auty nepolíbení, rozumíne tomu jen velmi okrajově. Proto moje první kroky vedly sem k Vám
-
Keldon - FK
Výměna oleje je jeden z úkonů, který byste měl provést co nejdříve. Buď si tento úkon uděláte sám (pokud máte ty možnosti) a nebo využijete služeb sevisu. Ale teď pozor! Já jelikož ty možnosti nemám a ani zdravotní problémy mi neumožňují výměnu provádět sám to praktikuji následovně. Objednám příslušný olej na internetovém obchodě na www.oleje.cz. Pak zajedu do pneuservisu Barum, kde mi výměnu provedou na počkání. Jsem objednán na určitou hodinu, takže motor je ještě teplý, navíc jsem u výměny přítomen,takže mám kontrolu nad tím, co se mi do motoru leje. Ve značkovém servisu přistavíte auto ráno a než se mechanik k výměně dostane, tak je už motor často studený. Takto provedená výměna je více na škodu než pro užitek. Součástí každé výměny oleje musí být i výměna olejového filtru. Zde doporučuji značku Mann a pozor na to, abyste použil ten správný filtr. Pro felicie 1.3 a 1.6 jsou totiž rozdílné. A teď jaký olej? Já používám tento:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=607
Je poměrně levný a kvalitní (dle tech. listu má lepší parametry než dražší tento):
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1471
Ostatně, pro jaký olej se rozhodnete záleží jen na Vás. Co se týče viskozity je 10W-40 jakýsi zlatý střed pro felicie všech motorizací. Já osobně bych olej 15W-40 do motoru felicie už nelel. Teď už jenom zbývá objednat olej a najít nějaký vhodný rychloservis, kde Vám na počkání olej vymění.
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=607
Je poměrně levný a kvalitní (dle tech. listu má lepší parametry než dražší tento):
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1471
Ostatně, pro jaký olej se rozhodnete záleží jen na Vás. Co se týče viskozity je 10W-40 jakýsi zlatý střed pro felicie všech motorizací. Já osobně bych olej 15W-40 do motoru felicie už nelel. Teď už jenom zbývá objednat olej a najít nějaký vhodný rychloservis, kde Vám na počkání olej vymění.
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Radino:
vůbec si stím nelam hlavu,pokud chceš 10W/30 Mogul extrem dej ho motoru,uvidíš sám Mogul není zas tak špatný,jezdil jsem na něj 18letsi se Š120,ale olej nežrala:výměna po 8.000Km a nikdy jsem nedoléval ani decku
vůbec si stím nelam hlavu,pokud chceš 10W/30 Mogul extrem dej ho motoru,uvidíš sám Mogul není zas tak špatný,jezdil jsem na něj 18letsi se Š120,ale olej nežrala:výměna po 8.000Km a nikdy jsem nedoléval ani decku
-
emge
Je potrebné dodržiavať odporúčanie výrobcu a ten požaduje pre Feliciu 1.3 olej, ktorý spĺňa koncernovú normu VW 500.00, VW 501.01 (pred cca 2 rokmi bola modifikovaná a nahrádza už aj normu VW 500.00), alebo VW 502.00. Olejov, ktoré normu spĺňajú, je veľa, takže výber je bohatý.
Stotožňujem sa s odporúčaniami Keldona, tiež používam olej viskozitnej triedy 10W-40 - konkrétne:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=128 (na Slovensku ho kupujem za lepšiu cenu)
Vo veľmi dobrej cene je aj tento olej:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=434
Olej 10W-30 by som rozhodne neodporúčal (je redší a cena nie je výhodná) a neodporúčal by som ani 15W-40 (horšie vlastnosti v zime a pri studených štartoch). Vhodné sú aj oleje 5W-40, majú výhodu v zime a pri častých studených štartoch a jazdách na krátke trasy, sú však drahšie.
Po prekúpení auta by som odporúčal olej čím skôr vymeniť a rovnako aj všetky náplne - chladiacu kvapalinu, brzdovú kvapalinu, možno aj prevodový olej. Majitelia áut pred predajom už údržbu dosť zanedbávajú.
Stotožňujem sa s odporúčaniami Keldona, tiež používam olej viskozitnej triedy 10W-40 - konkrétne:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=128 (na Slovensku ho kupujem za lepšiu cenu)
Vo veľmi dobrej cene je aj tento olej:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=434
Olej 10W-30 by som rozhodne neodporúčal (je redší a cena nie je výhodná) a neodporúčal by som ani 15W-40 (horšie vlastnosti v zime a pri studených štartoch). Vhodné sú aj oleje 5W-40, majú výhodu v zime a pri častých studených štartoch a jazdách na krátke trasy, sú však drahšie.
Po prekúpení auta by som odporúčal olej čím skôr vymeniť a rovnako aj všetky náplne - chladiacu kvapalinu, brzdovú kvapalinu, možno aj prevodový olej. Majitelia áut pred predajom už údržbu dosť zanedbávajú.
-
acheron21 - FK
Re: Jaký olej pro 1.3 BMM
Zdravim,
chcem sa opytat,doteraz bol vo felde mineralny olej 15w 40,a asi by som presiel na 10w 40.Mam ostat pri mineralnom,alebo to preplachnut a dal daku polosyntetiku?
Pravda je ze motor ma uz skroro 170 tis.ale zvnutra je celkom cisty a celkovo myslim v dobrom stave.
diky
chcem sa opytat,doteraz bol vo felde mineralny olej 15w 40,a asi by som presiel na 10w 40.Mam ostat pri mineralnom,alebo to preplachnut a dal daku polosyntetiku?
Pravda je ze motor ma uz skroro 170 tis.ale zvnutra je celkom cisty a celkovo myslim v dobrom stave.
diky
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Furt to samy dokola.... Pokud nežere olej, klidně nalij 10w40, hlavně tam nelij nějaký čistící sráče od STP a podobných firem...
Pokud bys to jó chtěl propláchnout tak nalij nejdřív nějakej levnější např. Cinol a výrazně zkrať první výměnu
Pokud bys to jó chtěl propláchnout tak nalij nejdřív nějakej levnější např. Cinol a výrazně zkrať první výměnu

-
acheron21 - FK
a ostat pri mineralnom oleji? alebo polosyn. bude lepsia?
pytam sa, pretoze mam aj mineral aj polosyn. co su 10w40
dik
pytam sa, pretoze mam aj mineral aj polosyn. co su 10w40
dik
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Citace z oleje.cz:
Rozdělování olejů na minerální, polosyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku.
Jestli už máš nakoupeno, tak se rozhoduj podle konkretnich oleju kerej je lepší. Tady to dělení na syntetiku atd je blbost, stejně to mixujou z bůhvíčeho...
Rozdělování olejů na minerální, polosyntetické a syntetické je přežitek ze 70. a 80. let minulého století. Tehdy to mělo i svůj praktický význam. V dnešní době to již nic neříká a tyto termíny by se neměly už vůbec používat. Ostatně i respektované instituce API, SAE a ACEA je také na začátku 90. let minulého století vyřadily ze svého slovníku.
Jestli už máš nakoupeno, tak se rozhoduj podle konkretnich oleju kerej je lepší. Tady to dělení na syntetiku atd je blbost, stejně to mixujou z bůhvíčeho...

-
acheron21 - FK
mam moznost dat bud MOGUL GX-FE alebo CASTROL MAGNATEC,obe 10w40,
co by ste poradili?
dik
co by ste poradili?
dik
ahojte mam otazku,, Jeden znamy odomna ziada aby som mu zohnal olej do auta co mi vobec nerobi problem. Chce olej Shell helix ultra 5W- 40 z toho dovodu ze ho pouziva v ostatnych dvoch autach co ma a zeby nemusel mat kopu olejov na pripadne dolievanie. Jedna sa o feliciu 1,3 MPi najazdene 117 tisic km aky olej tam bol predtym nikto netusi auto kupil pred troma dnami. Takze dat mu ho ? alebo ho presvedcit na nieco ine?? dakujem,,,
-
HarryPotter1
- Kontaktovat uživatele:
acheron21:
Jestiže ti nevadí až 100% rozdíl v ceně,určitě bych volil Castrol.Má oproti Mogulu něco navíc.Jak uvádí výrobce,respektive prodejce:/Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 kombinuje "inteligentní" molekuly se syntetickou technologií zajišťující pevnější mazací film. Udržuje vůz na špičkové úrovni po delší dobu. Díky "inteligentním" molekulám poskytuje více ochrany než jiné oleje v době kritické fáze startu a rozjezdu, ulpívá na motoru a vytváří silnou vrstvu, která chrání motor v průběhu startu, rozjezdu a v době jízdy. Zajišťuje ochranu motoru za všech jízdních podmínek./
Ale Mogulem určitě nic nepokazíš.
Hodně doporučovaný je zde http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=557
který používám ke spokojenosti také.
Jestiže ti nevadí až 100% rozdíl v ceně,určitě bych volil Castrol.Má oproti Mogulu něco navíc.Jak uvádí výrobce,respektive prodejce:/Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 kombinuje "inteligentní" molekuly se syntetickou technologií zajišťující pevnější mazací film. Udržuje vůz na špičkové úrovni po delší dobu. Díky "inteligentním" molekulám poskytuje více ochrany než jiné oleje v době kritické fáze startu a rozjezdu, ulpívá na motoru a vytváří silnou vrstvu, která chrání motor v průběhu startu, rozjezdu a v době jízdy. Zajišťuje ochranu motoru za všech jízdních podmínek./
Ale Mogulem určitě nic nepokazíš.
Hodně doporučovaný je zde http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=557
který používám ke spokojenosti také.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To už můžeš vzít rovnou Total 5W40 za stejný prachy tady http://www.autodily-prostejov.cz/motoro ... 40-5l.html
nebo http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru (pozor na prodejně jiná cena, nutno nejdříve objednat na e-shopu)
Pokud trvá na Shell http://www.autodily-prostejov.cz/motoro ... 40-4l.html
nebo http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru (pozor na prodejně jiná cena, nutno nejdříve objednat na e-shopu)
Pokud trvá na Shell http://www.autodily-prostejov.cz/motoro ... 40-4l.html
ex nebožka 1,6 lpg 

-
acheron21 - FK
HarryPotter1:
presne pri tom Totale som aj skončil.Už ho tam mam asi 2 mesiace a som spokojný zatiaľ. Zdá sa mi ze motor ide "lepšie" vytočiť.
Ale tiež sa mi zdá že to trocha ten motor čisti.Po asi 200km bolo vidno zafarbenie, takže to určite rozpustilo dáke veci vo vnútri. Ale teraz možno po 1000 km vyzerá byť rovnaký.Predtým tam bola 15w takže sa tento prvý Total chystám meniť po cca 3-4tis.Motor ma 160 tis.,ale olej nežere, skôr naopak...pribudlo,ale to už sem nepatri.
Takže ten Total fakt vyzerá byt slušný olej a ja som ho mal aj za super cenu.
presne pri tom Totale som aj skončil.Už ho tam mam asi 2 mesiace a som spokojný zatiaľ. Zdá sa mi ze motor ide "lepšie" vytočiť.
Ale tiež sa mi zdá že to trocha ten motor čisti.Po asi 200km bolo vidno zafarbenie, takže to určite rozpustilo dáke veci vo vnútri. Ale teraz možno po 1000 km vyzerá byť rovnaký.Predtým tam bola 15w takže sa tento prvý Total chystám meniť po cca 3-4tis.Motor ma 160 tis.,ale olej nežere, skôr naopak...pribudlo,ale to už sem nepatri.
Takže ten Total fakt vyzerá byt slušný olej a ja som ho mal aj za super cenu.
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Tak už máme za sebou 2x olejíček castrol magnetec 10w 40 A spokojenost! Doporucuju
-
Montimuf - FK
já a tři feldy o které se starám jezdí na Total Quartz 7000 a jsem velice spokojen
Je levný a výkonný