Značka je Sencor - tohle je po 3,5 letech první prolém s ním. Tak prosím nepište rádobyrady kup si jiné rádio
Nehrají reproduktory
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Nehrají reproduktory
Tak po všech dnešních nezdarech (více v mém tématu), mi najednou za jízdy postupně během tak 5 vteřin zeslabovat a pak přestalo hrát rádio. Všechny 4 repra nehrajou a vypadly najednou. Rádio funguje normálně, dají se přepínat skladby, ladit rádia atd. je vidět grafický sloupec zvuku jak se pohybuje při hraní, ale z repra nevychází ani píp, ani šum prostě nic. Kabely ke konektoru jsou nejspíš v pořádku. Konektor správně zasunut? Kde by mohla být chyba?
Značka je Sencor - tohle je po 3,5 letech první prolém s ním. Tak prosím nepište rádobyrady kup si jiné rádio
koupím až to bude nutné (doufám že to nebude kvůli tomuhle
)
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Najednou nehraje
promin ale odpovedel sis samsmrcek píše:Značka je Sencor
méně znamená někdy více...

-
Psykopath - FK
Macman: 
s největší pravděpodobností odešel koncový stupeň, když budeš mít štěstí, většinou se dá vyměnit, pokud s sebou nevzal nic dalšího, a taky je možné, že cena opravy se vyšplhá k ceně nového rádia...
s největší pravděpodobností odešel koncový stupeň, když budeš mít štěstí, většinou se dá vyměnit, pokud s sebou nevzal nic dalšího, a taky je možné, že cena opravy se vyšplhá k ceně nového rádia...
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
u radia v ceně 1500 kč se hodí jen jedna oprava...
měl jsem taky sencora.. a byl skvělěj.. po roce se vevnitř totálně rozpadl.. jsem nevěřil co se může stát..
měl jsem taky sencora.. a byl skvělěj.. po roce se vevnitř totálně rozpadl.. jsem nevěřil co se může stát..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...smrcek...nic jiného se ale nedá odpovědět...včera jsem měl podobný případ...Sencor...vše svítí...neladí a ani hlásek...takže verdikt...OUT
...ceny autorádií jsou tak nízko, že s takovou cenou by neměl mít nikdo problém...
...ceny autorádií jsou tak nízko, že s takovou cenou by neměl mít nikdo problém...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
Psykopath - FK
kdybys bydlel blíž, tak bych se ti na to mrknul, ale takhle to asi nemá cenu...
-
robin1 - FK
smrcek:
Pozri sa, aký je tam koncový stupeň.
Alebo napíš aký je to model, skúsim pohľadať niekde schému.
Pozri sa, aký je tam koncový stupeň.
Alebo napíš aký je to model, skúsim pohľadať niekde schému.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj tak rádio se po 100 km jízdy rozhodlo hrát
Model sem do pondělí určitě napíšu
Díky za rady.
Macman:

Macman:
mam jeden dobrej typ, čim by to mohlo bejt. Stalo se mi to stejný, co tobě- prostě mi rádio najednou přestalo hrát a pak zas hrálo a pak zas ne. Tak jsem prolejzal kabely a objevil jsem, že na jednom drátě vedoucímu k zadním reproduktorům byla přodřená bužírka a jak se to občas dotklo kastle, tak rádio přestalo hrát. Opravil jsem porušené místo na drátu a od té doby mám klid. Ale hledal jsem to poměrně dlouho.
-
Peterecek - FK
kup nějaké Alpine 9880 .. Sencoru dej pusu na potenciometr a zahoď do potoka 
-
daviidesek - FK
nejdou repraky
Dobry den,
Mam dotaz ohledně reproduktorů.Zapojoval jsem je dozadu na plato a nehrajou.V radiu jsou zapojeny, kabely nataženy a mělo by být všecko dobře zapojený.Kdyz zapnu radio, tak nehrajou.Díky za rady.Tomudle nerozumím, takže se omlouvám za špatný popis.
Mam dotaz ohledně reproduktorů.Zapojoval jsem je dozadu na plato a nehrajou.V radiu jsou zapojeny, kabely nataženy a mělo by být všecko dobře zapojený.Kdyz zapnu radio, tak nehrajou.Díky za rady.Tomudle nerozumím, takže se omlouvám za špatný popis.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
Re: nejdou repraky
...jediná možnost pokud to máš dobře zapojené je, že máš nastavený FADER na FRONT...jen tak by do zadních repro nešel signál...jinak si překontroluj zapojení v ISO...
-
daviidesek - FK
právě tomudle vůbec nerozumim
... elektrikář mi to zapojoval a právě, že vůbec neví čim by to mohlo být a v radiu taky nevim, jak to nastavim.Prostuduju návod a snad to tam nějak najdu.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...no...zapojoval ti to elektrikář...a mu to hrálo... 
-
daviidesek - FK
ne, právě že jemu to taky nehrálo a vůbec neví čím to je, protože to zapojil dobře.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jako autoeletrikář by ti to měl zjistit a né řict nehrajeto a hotovo...
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...stav se ....mrknu na to... 
-
daviidesek - FK
Tak už jsem asi na to přišel, bude to tim, že elektrikář je blbec
.Protože on mi to zapojil přes skeče do těch dir, jak to je na zesilovač atd.A kamarád mi říkal, že se to musí prý zapojit do toho hlavního konektru, takže musim najít schéma.Je to tak pravda prosím?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...to si pan elekrikář dělá kozy....
..on to zapojil do RCA...
..to snad není možný...
...zadní reproduktory jsou zapojené v ISO konektoru na pozicích 1-2 a 7-8.Napiš mi na mail...pošlu ti schema
...zadní reproduktory jsou zapojené v ISO konektoru na pozicích 1-2 a 7-8.Napiš mi na mail...pošlu ti schema
OMFG. Prej pan elektrikář
Nebyl to náhodou elektrikář jenom protože měl třeba na uniformě dva blesky?
Nebyl to náhodou elektrikář jenom protože měl třeba na uniformě dva blesky?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
daviidesek - FK
byl to kámoš ze třídy elektrikářů a říkal, že zapojoval už v hodně autech repráky, tak proto to pro mě byla jasná volba, páč tomu nerozumim.Když to zapojil a nešlo to, tak jsem mu říkal, že si myslim, že to má spíše bít v iso, páč tam jde napětí a nakonec sem zjistil, že nejsem až tak blbej
:-D
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
vidíš sis to mohl rovnou zapojit sám 
-
daviidesek - FK
jenže já ty dráty do toho iso nenarvu, tak nevim, jak je tam připojit.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...ty origo kabely vydělej...ty piny musíš vypíchnout...a na kabely od zadních repro nalisovat nové konektory...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... O-konektor
...schema ISO máš...ty vnější kabely jsou zadní reproduktory...vnitřní 4 jsou přední repro...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... O-konektor
...schema ISO máš...ty vnější kabely jsou zadní reproduktory...vnitřní 4 jsou přední repro...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Vasek: Přesně to to bylo
Spadnul kabel z předního repra a dotýkal se dveří
Díky za pomoc. Každej než aby nabídnul k řešení takovou prkotinu tak napíše, že je to celý na vyhození
Sencor není žádná super značka, já to vím, ale zatím mi funguje
a hraje taky slušně 
Sencor není žádná super značka, já to vím, ale zatím mi funguje
tak to jsem rád že jsem pomohl, že ti to ale trvalo závadu najít. Já taky nemam bůh ví jaké rádio, ale dokud hraje, tak si ho nechám. Holt nemůžu mít všechny věci nejlepší.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
NN já to našel hnedkon jak si to napsal, ale dlouho mi trvalo odpovědět do tohoto tématu 
-
6host - FK
zdravim,
stal se mi takovej vtipnej pruser, jel jsem do mycky a kamos zapomel otevreny okynko( na wapku) no a myju myju a najednou koukam ze strikam do atua, proste jsem si toho nevsiml, od ty doby nehraje radio, lae radiem to neni, zkousel jsem jiny a taky nehraje, kam mohla zatect voda a neco poskodit? radio normalne sviti a funguje ale nic nehraje, vedou kabely k reprakum jeste pres neco nebo je primo kabel mezi reprakem a radiem? abych mohl vyloucit chybu.
EDIT: tak v reprakach chyba neni, kabely tam jsou ok a poruseny mezi radiem a reprakem nejsou, poradi nekdo ?
dik
stal se mi takovej vtipnej pruser, jel jsem do mycky a kamos zapomel otevreny okynko( na wapku) no a myju myju a najednou koukam ze strikam do atua, proste jsem si toho nevsiml, od ty doby nehraje radio, lae radiem to neni, zkousel jsem jiny a taky nehraje, kam mohla zatect voda a neco poskodit? radio normalne sviti a funguje ale nic nehraje, vedou kabely k reprakum jeste pres neco nebo je primo kabel mezi reprakem a radiem? abych mohl vyloucit chybu.
EDIT: tak v reprakach chyba neni, kabely tam jsou ok a poruseny mezi radiem a reprakem nejsou, poradi nekdo ?
dik
-
lokutus7323 - FK
Nefungující reproduktory
Dobrý den,
včera jsem přijel domů, vymontoval atobaterii, nabil a znovu zapojil. Radio normálně svítí a reguje v pořádku, ale vůbec nehrají reproduktory. Není nic slyšet...koukal jsem se, jestli to náhodou nemám ztlumený,nebo něco tak, ofoukal a otřel suchym hadříkem kontakty mezi panelem a zbytkem rádia, furt nic... Mohli by jste mi poradit, co se mohlo stát, eventuelně jak to opravit? Děkuji
(Felda funguje normálně a vekšerá dalšíí elektronika taky)
Mám rádio : Kenwood KRC-557L
Děkuji za odpovědi, Michal
včera jsem přijel domů, vymontoval atobaterii, nabil a znovu zapojil. Radio normálně svítí a reguje v pořádku, ale vůbec nehrají reproduktory. Není nic slyšet...koukal jsem se, jestli to náhodou nemám ztlumený,nebo něco tak, ofoukal a otřel suchym hadříkem kontakty mezi panelem a zbytkem rádia, furt nic... Mohli by jste mi poradit, co se mohlo stát, eventuelně jak to opravit? Děkuji
(Felda funguje normálně a vekšerá dalšíí elektronika taky)
Mám rádio : Kenwood KRC-557L
Děkuji za odpovědi, Michal
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefungující reproduktory
má to funkci ztlumení ? (mute) Jinak kontrola kabeláže
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
lokutus7323 - FK
Re: Nefungující reproduktory
No tedko jsem dorazil domů, tudíš jsem za tu cestu vytopil auto a repráčky z ničeho nic naskočili. Docela mi to pije krev, kdykoli je tomu autu "zima", tak třeba nefunguje ukazatel palivoměru nebo otáčkoměr a rozběhne se, hned jak se auto zahřeje... tekdo i repráčky. Čím to sakra může bejt? Tohle jsem ještě nikde neviděl...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nehrají reproduktory
hele a co kostreni? mrkni na spinacku na kontakty... a od radia bych zkontroloval ISO konektory popr pripojeni z radia na repro
méně znamená někdy více...

-
lokutus7323 - FK
Tak jsem zkontroloval konektory, když jsem se sehnul pod palubní desku, ale bohužel se tam jinak nedostanu pořádně. A jde takový vůl, že ani netuším jak to rádio vysunout. PRý na to existují speciální háčky, které bohužel nemám... nelze to nějak obejít? jak to demontovat bez nutnosti používat to specielní nářadí?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...autorádio vytáhneš pomocí plíšků....
http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... utoradia-5
...ustřihni si s plechu dva pásky široké cca 5-8mm...pak rádio vytáhneš a můžeš řešit problém co s tím
http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... utoradia-5
...ustřihni si s plechu dva pásky široké cca 5-8mm...pak rádio vytáhneš a můžeš řešit problém co s tím
-
lokutus7323 - FK
Tak jsem to provedl, rádio vytáhl po chvíli hraní si se mi reproduktory rozběhli. Druhý den ráno opět nefungovali... takže bude asi někde v kabeláži vlhkost,nebo já nevim. a předpokládám kvůli šumu rádia, že odešel předzesilovač (v Praze chytám rádio dobře,ale u sebe ne, přestože táta v autě rádio chytá čistě).
Fancarhifi : Netušíš kolik by mohla stát oprava v servisu?
Fancarhifi : Netušíš kolik by mohla stát oprava v servisu?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...případná oprava bude nákladná a to si můžeš pořídit jiné rádio...mrkni ke mě do bazaru něco tam mám....
-
lokutus7323 - FK
Ahoj,
kouknu se, určitě. Nicméně furt mám pocit, že to autorádio jako takový je v pořádku, spíš bych to viděl na špatnou kabeláž nebo kontakt někde, a ten předzesilovač v anténě je buď špatně zapojenej, nebo se tma dostala voda a nefunguje. Spíš myslím, že nefunguje.
Repráky jsou taky v pořádku (vyzkoušeno).
kouknu se, určitě. Nicméně furt mám pocit, že to autorádio jako takový je v pořádku, spíš bych to viděl na špatnou kabeláž nebo kontakt někde, a ten předzesilovač v anténě je buď špatně zapojenej, nebo se tma dostala voda a nefunguje. Spíš myslím, že nefunguje.
Repráky jsou taky v pořádku (vyzkoušeno).
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
lokotus: A co ti brání v tom to zkontrolovat, když tedy máš tušení? Mě to opravdu dělal jenom spadlý káblík z repráku, který se dotýkal dveří (viz. první příspěvek). Odborníci na audio mi poradili, abych si koupil jiný rádio. Asi jsem divnej, ale tohle je pro mě krajní záležitost, která přijde na řadu pouze tehdy, když jsem si jistej, že to v ničem jiném není, anebo že oprava není rentabilní 
-
lokutus7323 - FK
Ahoj, chápu tě. Ale felda je moje první auto, a jinak s elektrikou v autě nemám zkušenosti, nejsem si jistej jestli bych to spíš víc nezkazil. Krom toho, že doma na to nemám pořádný vybavení.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...odkud jsi...