Ethanol 85

:)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Niko: O kolik ti vzrostla spotřeba při 2:1(N:E)? Máš to vyzkoušený?
Niko

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Niko »

Mejra:Když jsem to ředil 2:1tak spotřeba byla 8.5L na sto ale to byli v autě 3 lidi to je 240kg :lol: a díra v plynu od 3500ot když jsem na to šlápl. Ale já mám poladěný výfuk a ten udělá 0.5l navíc.... :( Však to zkus a uvidíš co ti to bude dělat a kolik žrat..... 8-) Každé auto je jiné.....
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Takže při 1:1 jsi měl menší spotřebu než při 2:1 (N:E)??? To asi ne, ne?
A díra v plynu je menší při větším podílu E? To asi taky ne?
Tak ted nechápu, mělo by to být naopak..
Niko

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Niko »

Špatně jsem si to přečetl-měl jsem na mysli poměr 2:1 ethanol:natural. 1:1 je optimum výkon,spotřeba,cena na 100km.Jinak od poměru 1:1 víš myslím větší množství ethanolu způsobuje větší spotřebu na sto km.Na poměr 1:2 et:natu jsem jel nonstop 40km a palubák ukazoval kolem 6.5l na sto(venku bylo -1C) ale v kombi město/mimo město nevím kolik by to ukazovalo..... Musíš si najít tu svou hranici poměru míchání.. 8-)
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Ja uz druhy den ladim auto na cisty E85 a pomalu ale jiste se zacinam dostavat na hodnoty zrychleni, ktere jsem mel predtim s benzinem :)

Na castecne zatizeni to ale jede od zacatku perfektne, auto tahne znatelne lip nez na N95, muzu v klidu vyjet kopec padesatkou na ctyrku be toho, abych se musel obavat detonaci a na udrzeni tachometrove stovky mi staci mnohem min plynu.
Zatim tedy vice mene spokojenost, ale jsem opravdu hodne zvedavy na spotrebu, az to vyladim a zacnu s tim jezdit normalne.
Adler - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Adler - FK »

bitmap: Mě samotného by spíš zajímalo jak se provoz na E85 projeví z dlouhodobého hlediska. Bylo by to až moc růžové kdyby to nemělo i svá negativa. Co jsem se díval do chytrých knih tak hlavně varují před tím že Ethanol nebo respektive Alkoholová paliva mají korozivní účinky na palivový systém (i včetně karburátoru - např. trysky jako i jeho další prvky musí být speciálně ošetřeny). V celku s důrazem je to vyjádřeno i v 20 let staré knížce o automobilových karburátorech kde se zmiňuje i negativní vliv na těsnění a membrány (jejich nabobtnání). Kdo ví jak se bude v tomhle ohledu projevovat E85 (což pravda není úplně čistý Ethanol).
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Adler: chytre knihy jsou jedna vec, praxe je dost mozna jina.
Nez jsem se do toho zacal vrtat, procetl jsem snad vsechny dostupne diskuse na US forech, kde se prestavba na E85 a nasledne zkusenosti z provozu probiraly.
Jsou tam lidi, co na karburatorovych motorech E85 jezdi uz leta a nezda se, ze by to s korozi cehokoli bylo nejak extra horke, nebo ze by obzvlaste rychle odchazely membrany.

Kdo se boji, nesmi do lesa, a kdybychom nezkouseli nezname veci, dodnes bychom viseli za ocasy na stromech :)
Az to nejak naladim, tak pro jistotu vymenim vsechny palivove hadicky, ale tim pro mne upravy konci.
Membran na karburator i palivovou pumpu mam v zasobe dostatek a jejich ceny jsou vic nez lidove, takze i kdybych to mel menit kazdy rok, zily mi to trhat nebude, ale pochybuju, ze by E85 byla zas tak agresivni svinstvo.
A co se tyce koroze cehokoli - uvidime. Zkusenosti z praxe rikaji, ze ani po peti letech provozu se zadna koroze neprojevuje (nepocitame-li pripady, kdy auto stalo rok bez pohnuti venku pod plachtou a lih si pres odvetrani natahl vlhkost), takze snad to bude taky Ok.

Ted me spis zajima spotreba pri normalnim jezdeni, jestli me to nahodou nevyjde draz nez benzin, ale doufam, ze ne, protoze se na to jezdi fakt prijemne :)

Niko: podrobnosti k motoru viz zde -> ./viewtopic.php?f=16&t=14150

Na motoru se musi upravit, resp. zvetsit vsechno, co ma nejakym zpusobem na starosti dodavku paliva a pripravu smesi. Idealni by bylo upravit i motor, ale to bohuzel neni na poradu dne, protoze v zime zas budu muset jezdit na nejaky 95 oktanovy patok, protoze na E85 bych to nenastartoval.
Dal jsem vetsi palivove cerpadlo, prevrtal jehlovy ventil, zcela zmenil osazeni trysek a vzdusniku, prevrtal jsem trysku akceleracni pumpicky a taky jsem musel prevrtat kanal od tela karburatoru k rozprasovaci, protoze 2,5mm bylo malo :D
Az to zacne nejak rozumne jezdit, chci jeste vyzkouset jine rozprasovace 1. a 2. stupne, jestli by se tam nedala nahnat nejaka spotreba/vykon.
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Kdyby slo jen o vetsi trysky, bylo by mi hej, ale tohle neni ten pripad.
Nezapomen, ze LEKR je karburator urceny pro 40kW benzinove motory a ja s nim ted krmim motor s vic nez o polovinu vyssim vykonem a jeste k tomu na E85, takze si bud jisty, ze jsem ku*va musel vrtat :)
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bitmap: Ty to aspoň bereš vědecky a nastuduješ si něco než naliješ E85 do nádrže ;) U karbecu si to dovedu představit, vytáhneš z toho výkon kterej by jinak znamenal jezdit za hranicí klepání a odpravit motor. Podstatná pro normální použití je ekonomika jízdy (vím že ty na spotřebu nejedeš) - hoď sem aspoň číslo kolik ti to vezme čistýho E85 (pohádkám o tom jak to na líh jede líp a ještě mín žere nevěřím, to je tak reálný jak chiptuning od ABC)
Adler - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Adler - FK »

bitmap: Asi bylo v mém předchozím příspěvku vhodné zmínit že vliv na palivovou soustavu mě zajímá z toho důvodu že mimo Fel vlastním i karburátorového Formana. Možná je to jen mé zdání, ale mám pocit že jsi předchozí příspěvek pochopil trochu jízlivě vůči tobě což tak nebylo myšleno ani v nejmenším. Píšu to jen pro případ aby nedošlo k nedorozumění ;)

Jinak pravdu máš v tom že i kdyby se potvrdily zvýšené negativní účinky na palivovou soustavu pak není problém tohle řešit prostou výměnou jelikož zrovna co se LEKRu týká pak dárců náhradních orgánů se válí všude poměrně dost a i nové díly jsou natolik levné že i tak se to stále vyplatí. O provozu na E85 na Formanu taky přemýšlím. Úprava pro mě taky nebude problém čili si seženu nějaké LEKRy do zásoby a pustím se taky do laborování s tím že jeden (ten stávájící) karbík budu mít na N95 a druhý na E85.
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Adler píše: Možná je to jen mé zdání, ale mám pocit že jsi předchozí příspěvek pochopil trochu jízlivě vůči tobě což tak nebylo myšleno ani v nejmenším. Píšu to jen pro případ aby nedošlo k nedorozumění ;)

Ne to vubec, to se omlouvam, jestli moje odpoved vyznela nejak nabubrele, urcite jsem to tak nemyslel :)
Jak na tom budou hadicky, membrany, potazmo cely motor ukaze az cas, ale neobavam se, ze by se stala nejaka katastrofa. Pro jistotu hodim do kufru po jednom kusu tech nejvic exponovanych dilu a bude vystarano.
Jinak, docela se divim, ale i kdyz je rano pod nulou, tak to nastartuje na drc. Jizda za studena je sice otresna, takze musim chvili pockat nez vyjedu, ale start a volnobeh po startu je jako na benzin, takze je zde mala jiskricka nadeje i pro provoz v zime :)

Marty_pv: vedeckym pristupem bych to rozhodne nenazval, spis jsem jen nastudoval to nejnutnejsi minimum k tomu, abych aspon castecne vedel, co delam a neskoncilo to cele katastrofou.
Udaje o spotrebe sem urcite hodim, zatim ale sam zadna cisla neznam.
Mozna jen jedno - na N95 jsem pri normalnim jezdeni vyjezdil pul nadrze (podle rucicky palivomeru) behem +- 300km.
Momentalne ladim bohatost na plny plyn a reakce karburatoru, takze plyn je vic v koberecku nez v normalni poloze a do stejne polohy jsem dostal rucicku palivomeru po 231km, coz se mi zda docela dost na to jak s tim ted jezdim, takze spotreba mozna nebude uplne udesna.
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

;) tak dneska jsem zase čepoval Ečko.. a v prospektu na benzíně jsem se dočetl, že normální vozy bez úpravy můžou ředit benál s ethanolem do poměru 1:1.. takže s tou škodlivostí na motor to nevidím tak zle.. co se týče spotřeby, tak asi zřejmě o malinko vzrostla nebo zlstala.. ale na cenu.. je to mín.. ;) dneska u náás všiváci na Eurooilu zdražili Optimal z 29,20 na 29,60.. takže zase důvod, proč ředit.. ;)
zatím žádný negativní věci na tom nevidím.. snad jediné je to, že mi prý auto zapáchá víc.. prostě jako lihovar no.. :)
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Tak tu mame spotrebu za posledni nadrz - udesnych a strasidelnych 11l/100km - doslova jsem pri jizde v realnem case pozoroval jak rucicka palivomeru pomalu klesa dolu :lol:
Cim to bylo:
- prilis vysoka hladina paliva v karburatoru. Nebyl po ruce mensi vrtak nez 3,5mm, tak jsem jehlovy ventil tak nejak podle oka prevrtal na 3,5mm a potom spatne tesnil.
- prilis velka tryska 1. stupne a natvrdo otevreny obohacovac, takze bohatost byla spis na hrane, kdy to cuka kvuli premire paliva, nez kvuli jeho nedostatku.
- prilis bohata volnobezna smes. Blbnul mi volnobeh, tak jsem mel opet volnobeznou smes nastavenou na hranici, kdy stacilo pridat jednu otacku a motor se zacal dusit kvuli prilis bohate smesi.

Vysledkem toho vseho bylo, ze to sice zrychlovalo jako svine pri sebemelsim pohybu plynu, ale zralo to jako tank a smes byla celkove tak bohata, ze kdyz jsem po jizde otevrel kapotu a polozil ruku na ventildekl, uplne v pohode jsem ji tam udrzel jak byl motor studeny, pritom termostat byl zavreny :)
Takze trysku na prvnim stupni jsem trochu zmensil, obohacovac vratil do polohy v jake ma byt, jehlovemu ventilu jsem vratil seriove rozmery (dusledkem je sice to, ze plovakovka vyschne uz na dvojku v 6000 otackach, ale to zatim resit nebudu, dokud mi nevyjde dalsi spotreba) a nakonec jsem dal mensi vzdusnik volnobehu, takze mi staci asi o ctyri otacky sroubu bohatosti min nez predtim a volnobeh drzi krasne.
Je to ted sice trohu zdechlejsi, ale spotrebu ocekavam minimalne o 2l/100km nizsi nez predtim. Nabral jsem vcera plnou nadrz, tak uvidime :)
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

To jsou fakt hrozný pálky.. A ty debilové chtějí ještě zdražovat až bude zas vyšší podíl biosložky v palivu.. Vždyt biosložka je levnější.. Prostě se vždycky najde důvod ke zdražení.. Už asi nikdy nebude benzín za 23 Kč jako tomu bylo před rokem a kouskem.. :?
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Bioslozka neni levnejsi, je naopak drazsi nez srovnatelne mnozstvi benzinu.
U nas je u E85 bioslozka zcela osvobozena od spotrebni dane a podivej se, kolik stoji proti benzinu. Kdyb se na ni vztahovala spotrebni dan jako na benzin, stal by litr pomalu pade a nikdo by to nekupoval.
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Beztak zachvíli bude i na Ečko spotřební daň a bude vyřešeno.. Ikdyž to by asi v EU neprošlo.. ;)
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Mejra: Jestli bych mohl ten článek ocitovat:
Bioethanol má vysoké oktanové číslo a jeho použití v zážehových motorech nepředstavuje velký problém. Hlavní úprava motoru spočívá ve zvětšení vstřikované dávky paliva z důvodu jeho nízké výhřevnosti. Nárůst spotřeby při použití paliva E 85 činí přibližně 40 % (4).


Takže při použití čistýho E85 (cena benzínu na Unicorn Brno-Žarošická 30,50, E85 20,90) a při běžný spotřebě feldy cca 6,5 l N95 bude spotřeba 9,1 E85
Náklady na 100 km N95: 198,25 Kč
Náklady na 100 km E85: 190,19 Kč
Náklady na 100 km (E85:N95 1:1) 200,46 Kč (při nárůstu spotřeby jenom cca 20%)

Má smysl takovou věc potom řešit? Když budete jezdit za míň tak motoru berete díky menší výhřevnosti (=míň energie z jednoho cyklu) výkon, při zachování stejnýho výkonu je úspora mizivá nebo žádná
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

;) mě to v zimě vychází takto
N95 - 100km = 220 Kč (Optimal 95)
směs 2:1 - 100km = 205 Kč (Optimal 95 a E85)

ten optimal minimalizuje negativní účinky Ečka - a to korozivnost.. Optimal totiž obsahuje příměsy.. viz stránky Čepra - stanice Eurooil..

takže jakžtakž to vychází u mě líp.. ale jde o ostatní věci.. dneska jdu kouknout na svíčky a filtr atd.. tak uvidím..

mimochodem teoretický výpočty občas jsou lehce někde jinde.. ;)

a ohledně spotřeby taky záleží jak se s tím autem jezdí atd.. moje vyšší provozní náklady způsobuje fakt, že jezdím denně v 5ti lidech.. navíc je zima..
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Teorie se nemusí shodovat s praxí, ale když tady vidím jak někdo našlápne tlak ve vstřikovači a pak se raduje jak mu na palubáku klesla spotřeba, tak to už je fakt k pláči. Kdybych si chtěl takhle simulovat nízkou spotřebu tak si taky přišlápnu tlak, ale tankovat budu furt stejně
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Marty_pv píše:Má smysl takovou věc potom řešit? Když budete jezdit za míň tak motoru berete díky menší výhřevnosti (=míň energie z jednoho cyklu) výkon, při zachování stejnýho výkonu je úspora mizivá nebo žádná

Uspora je, pravda, dosti zanedbatelna, ale:

1. porad tam nejaka uspora je
2. auto lepsi zrychluje a mnohem prijemneji se s nim jezdi, protoze E85 snese vselijake manevry, ktere by normalni benzin nedal ani ve snu
3. diky osvobozeni bioslozky od spotrebni dane dostane stat jen par korun za spotrebni dan z podilu benzinu + neco malo za DPH, ale jinak se z celkove castky odvede statu vyrazne mensi cast nez kdybych stejne penize platil za benzin, coz alespon pro mne predstavuje opravdu podstatnou vyhodu proti benzinu, protoze o cim mene penez mne stat oloupi, tim mene jich potom muze rozflinkat za vselijake nesmyslne programy, buzeraci a fizlovani, coz je bez diskuse fakt obrovsky pozitivni :)
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bitmap: Podle mě je jenom otázka času kdy zase zvýší povinnou biosložku v N95 a na E85 uvalí daň.
ad2: U karburátoru věřím, u elektronickýho vstřikování to asi bude míň poznat (hlavně při poměrech 2:1 nebo 3:1 ve prospěch benzínu bude zvýšení oč zanedbatelný)
ad3: ta myšlenka se mi líbí (čím míň peněz na daních nahrabou, tím míň rozhází), ale biolíh kvůli tomu tankovat nezačnu ;)

pepinof: největší část z ceny benzínu neplatíš arabům, ale maďarům co vedou náš stát :evil:
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Marty_pv: nemyslim si, ze by se v dohledne dobe cena E85 zvysovala z jinych nez trznich duvodu.
Jak psali v tom clanku, mame tady narizeni EU o nejakem procentualnim zastoupeni biopaliv, ktere je treba dodrzet a zaroven z uvaleni spotrebni dane na E85 nekouka zadnej poradnej vejvar vzhledem k tomu, ze na to nikdo nejezdi, ani v budoucnu pravdepodobne nebude.

Prestavba me mimo projeteho paliva nestala ani korunu, takze pokud se nekdy provoz na E85 stane nerentabilnim, uvedeni do puvodniho stavu je otazka pul hodinky v garazi, takze si myslim, ze neni moc co resit :)
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

:D klucí, koukal jsem na svíčky.. řekne mi někdo jakej je stav pokud jsou takovýhle - Obrázek
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Obrázek

mám BMM
Uživatelský avatar
jirkaf
Příspěvky: 4539
Registrován: ned 16. pro 2007 18:16:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od jirkaf »

Proč by se ty svíčky měly něnit? normálně bych je očistil, nastavit mezeru (pokud to bude možné) a jezdit dál.
Pokud svíčka neni nějak popraskaná nebo nemá na sobě neodstranitelnej bordel na místech kde se to nedá odstranit tak není důvod ji vyhazovat.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Očistím je, ale jak nastavit tu mezeru? Jo a ten černej bordel a trošku toho nánosu neva?
Uživatelský avatar
jirkaf
Příspěvky: 4539
Registrován: ned 16. pro 2007 18:16:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od jirkaf »

Nevim jak kdo kolik nastavuje, ale já dělám 0,8mm (normálně tu packu přihneš nebo oddálíš od elektrody aby si měl správnou mezeru ... tu svíčku ještě před tím očisti drátěným kartáčem.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

:D z litru benálu je daň 11,48 kč myslím.. ač ted je výše.. koukni do článku co jsem přidával viz výše, tam to máš
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Příspěvky: 4134
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od emilio52 »

Sem zvědavej kdo se jako první pochlubí že mu odešel motor kvůli úspoře na benzínu . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

:D to se uvidí.. ale bude to když už, tak v zájmu vědy.. jinak dneska jsem byl v servise.. protočili to, změřili.. a cajk..
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Příspěvky: 4134
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od emilio52 »

jedna nebo tři nádrže nic neznamená ale co to udělá za rok? Já tomu zkrátka nedůvěřuju .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

Já vím.. Ale prostě se v tomto držím toho, že pokrok je jen uskutečnění utopií..

A jedno je jisté, auto mám rád.. Kdybych viděl, že mu to ubližuje, tak je to jasné.. ;)
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

emilio52 Jak odešel motor, zas nějaké formality :D My jsme ti bláhoví co do auta na benzín lejeme benzín, jak vidíš tak je trendy tankovat lihobenzin nebo benzin řezat naftou.
Ať žije placebo efekt a česká spořivost ;) nic proti kluci, lejte si do auta co uznáte za vhodný
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Ten placebo efekt mi na vrcholu testovaciho kopce pridal nejakych 10km/h proti obycejnemu BA 95 :D

Jinak, nevim, co a proc by melo odchazet.
Po celem svete lidi upravuji benzinova auta na E85 a nemaji s tim zadne problemy ani po nekolika letech a desetitisicich kilometru, tak nevim, proc by Felicia mela byt prvni auto na svete, kteremu by to melo ublizit :)
Uživatelský avatar
Mejra
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Mejra »

pokud by to tolik ubližovalo, tak by úprava od firem byla mnohem náročnější než je.. vždyt felda se předělává na Ečko jen tím, že se dají trošku jiný vstřiky a sešteluje se jednotka.. vše jen za tím, aby to lilo víc E..
kdyby to palivo bylo tak ničivý, tak by se musela měnit celá palivová soustava..
ale už mě to nebaví neustále obhajovat Ethanol.. prostě pro většinu to bude jen věc, co není benzín a tudíž špatná..
Uživatelský avatar
Smells
Příspěvky: 114
Registrován: pon 08. zář 2008 22:00:28
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Smells »

To se musím Ečkářů zastat,ale auto jede opravdu líp na směs benzínu a Ethanolu.Dával jsem asi tři nádrže,snad jako první tady na foru do Fildy.Teď už zase jezdím na benzín,protože přeci jen je na to auto stavěný a finanční úspora veškerá žádná :)
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bitmap: Karbec do toho vůbec nezatahuju, tam se o nějakým zlepšení (a hlavně na čistej E85) dá mluvit, i když zase za cenu ne zrovna ideálního volnoběhu
U přidání do benzínu (v poměru 3:1 nebo 2:1 N95:E85) si troufnu tvrdit že jakýkoliv zlepšení na základě zvýšení oktanovýho čísla je maximální blbost a jenom psychologickej efekt (u BMM stříkačky)
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Marty_pv: volnobeh uz jsem vyresil, zas to cvaka jakoby se nechumelilo.
Jezdit na vselijake michanice asi opravdu moc smysl nedava, ale kdyz to nekoho bavi, tak proc ne, ze :)
Marty_pv - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bitmap: Jsme všichni dospělí lidi a (až na výjimky :D ) svéprávní, takže každej může dělat s autem co uzná za vhodný. Já nejsem proti novejm věcem pokud za tím vidím potenciál pro zlepšení, ale podle mě je E85 jenom výsledek lobbingu lihovarů a eko-teroristů
kopr - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od kopr - FK »

ja jezdím na špiritus už cca 1500 km leju tak skoro čisty akorát bud do toho dávám trochu acetonu ať to hoři rychleji a nebe ještě kapku naturalu včera jsem natankoval 25litru ethanolu a 2,5litru naturalu ujel jsem cca 180 km a taky v klidu zítra sundam hlavu a mrknu se co a jak
Dedla
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol 85

Příspěvek od Dedla »

Na aceton,toluen apod.,bacha! Za mlada jsem nějakou takovou sračku testoval ve Škoduli a rozpustilo mi to plovák v karburátoru. :lol:
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
thepromise - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od thepromise - FK »

tak dneska to jedu zkusit...jen proto že sem tohle celé téma četl dvakrát a proto, že mám pumpu na ethanol pár km od domova xD...
uvidím co to udělá na feldě v mpi..dám jen 10 litrů éčka k asi cca 30 naturalu 95...projedu to dlouhou trasu...zakvrdlám nádrží...a pak to rozseknu...
bud dobrý nebo špatný..udělá dojem..příjmu to...neudělá a líh ubde můj nepřítel:D stejně už nepiju:P
thepromise - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od thepromise - FK »

uvidím kolik tam načepuju slivky za 3 kilča .. v nádrži je asi 30 litru i s rezervou:)...jinak chci to ředit na max 2:1 (Natural Ethanol) nevěřím tomu moc a tak chci pro jistotu více benzínu... to už by znát mělo bejt alespon trošku...a když se mi to bude líbit...nalepím si na zadní sklo nápis BioFelda FlexiFuel xD...
smazany clen - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim jen abych prispel do debaty teda pokud to k necemu prispeje jezdim na ethanol85 mesic za tu dobu jediny rozdil co jsem pozoroval je pri startu kdy hned po startu a seslapnuti plynu se zakuckava ale po cca minute behu motoru je vse ok a palivo je k nerozeznani dokonce se mi zda ze motor a celkove auto se tvari a chova lepe spotreba je plus minus stejna ovsem o 10kc levnejsi ethanol je jasny favorit ted uz jen sehnat nejlevnejsi ethanol85 v okoli olomoucka ....
Celkove zatim mam samy plusovy body minusy vidim snad jen u pumpy kdyz cerpadlarka se me po kazde pta jestli sem se nespletl ale jinak auticku se ethanol libi.....
S pozdravem Biořidič :-)
smazany clen - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od smazany clen - FK »

Motor mam 1.3 Glxi liju tam cisty Ecko jak rikam mesic na tom jezdim a v pohode spotreba je plus minus stejna spis jsem nepostrehl zvyseni spotreby ale nemam jak to zmerit presne nejak bych se toho Ecka nebal sam jsem nad tim premyslel dlouho a nemel se koho zeptat tak jsem to zkusil a jede to dokonce mi prijde ze pri zahratem motoru lepe nez benzin ale to je jen muj dohad chce to vic lidicek co to odzkouseli..........
stony - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od stony - FK »

Jsem četl že se dělaly testy a stejné auto nejdříve jelo na plnou nádrž benzínu a potom na plnou nádrž Ethanolu. No a na ten Ethanol to sice jelo líp, ale celkový nájedz byl o 30% nižší než na benzín. TO bylo bez úprav.

V praxi se doporučuje dát do auta aspoň vysoce propustný vzduchový filtr K&N a pulzní svíčky nové generace. Pak by auto mělo jet normálně.
Taky k těm startům. Je speciální letní a zimní směs jako u LPG. Pokud začne zima a pumpař ještě doprodává letní směs, tak to po ránu nemusí startovat.

EDIT: Doplněné užitečné info....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 31. bře 2010 18:41:39, celkem upraveno 2 x.
smazany clen - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od smazany clen - FK »

Rozdil jsem pozoroval jen jak sem psal pri startu kdy je motor uplne studeny ze hur akceleruje pri seslapnuti plynu ale to se cca po minute chodu zpravi a je to v cajku ............
stony - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od stony - FK »

Dobre info o přestavbě:
http://www.4cc.eu/E85_alcoworks.htm
http://www.4cc.eu/E85_pulstar.htm

Jinak píšou že v autě vyrobené po roce 1990 by nemělo rozežírání hadiček nastat, protože se změnila technologie výroby. A taky že kovy nerozežírá Ethanol, ale MEthanol. Že Ethanol ten motor spíš vyčistí.
Takže jen dát jiné svíčky, lepší filtr a můžete jezdit na čistý E85. No stress.
bitmap - FK

Re: Ethanol 85

Příspěvek od bitmap - FK »

Pulzni svicky nove generace ... :lol: :lol:
Ja nechapu jak je mozny, ze vam to na cisty Ecko zere stejne jako na benzin. Mne to zere o 2l/100km vic nez na benzin pri normalnim jezdeni a kdyz trochu zatopim pod kotlem, tak muzu pomalu v realnem case pozorovat, jak mi klesa rucicka palivomeru.

EDIT: tohle je perla jako svine:

"Jiskra je zároveň až desetkrát mohutnější - působí kolem celé svíčky, nezapaluje tedy směs v jednom malém bodě, ale zapaluje ji v celém okolí elektrod - směs je přímo donucena vybuchnout v plném svém objemu. Uvnitř válce tím dojde k ideálnímu spalováni palivové směsi. Téměř dokonalý výbuch palivové směsi nejen zvyšuje výkon motoru, ale díky větší razanci hlavně kroutící moment - ve válcích dojde při takto inicializovaném spalování k mnohem rychlejšímu shoření celé směsi a k většímu tlaku."

Kdo ma alespon mlhave povedomi o tom, co se deje ve spalovacim prostoru behem horeni smesi, musi mit pri cteni tohohle blabolu silne nutkani si v zoufalstvi rozbit lebku o stul a kdo na zaklade tech kecu vyhodi 500,-/ks za skvele plazmove svicky nove generace by mel byt soudem minimalne na rok zbaven svepravnosti a volebniho prava dozivotne, protoze takovy clovek bude ochoten klidne uverit i proveditelnosti predvolebnich slibu Jyrky Pandourka :D
Odpovědět