antenni zesilovač
-
lukas87
antenni zesilovač
Zdarec nevite nekdo kde jse da sehnat slusny antenni zesilovač do auta dik
-
21
Re: antenni zesilovač
http://cartuning.cz/zbozi/produkt-1237/ ... radio.html
ja mam něco takovyho
ja mam něco takovyho
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, nechcem otvarat novu temu tak pisem sem
kupil som prednedavnom Feldu a neskor aj radio..no len prijem je neaky poslabsi..mam PIONEERa takze v tom by nemala byt vada..trosku som pozeral na antenu..a neako nevidim ziadny kabel na zosilovac..moze byt antena v 2000 roku bez zosilovaca? alebo kde sa ten zosilovac napaja?
BLACKY N&M 1.3 Lxi 50 kW + Sporak , čierna metaliza,
AUDIO: Pioneer DEH-2220UB, JBL GT5-963

-
Keke - FK
zesilovač má felda zabudovaný v anténě jak šroubuješ ten prut tak v tom na střeše a pak musíš mít i ten prut takový omotaný,to je taky zesilovač 
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
já stěma omotanejma prutama nemam moc dobrý skušenosti na rodiných vozech sem to vyházel a nahradil obyčejnejma 1.2metru dlouhejma prutama a hraje dobře pokud nepomůže výměna prutu vyměn anténu slušnou skušenost mam s touto anténou
http://www.autodoplnkyfro.cz/antena-str ... -7766.html
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
http://www.autodoplnkyfro.cz/antena-str ... -7766.html
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
...takze zosilovac sa nenapaja + od radia? lebo mal som jednu antenu ktoru som montoval ocovi do favorita..a ta bola urcena do felicii...a mala vyvod pre antenu+cerveny kabel ktorym sa napajal zosilovac...

-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
ano ten červený drát se napojuje k autorádiu-najdeš ho jednoduše po spuštění rádia najdeš vzadu v konektoru drát na kterém se oběví 12V a po vypnutí odpadne 
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
No to viem:) su som zapajal..ale ja checm vediet ako je to vo Feliciach..tam mi radio neide.

-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
feldy maj origo anténu se zesilovačem ten zesik dost odchází dostane se tam vlhkost a zoxiduje a uhnije.
vyskoušet jedině tek že najdeš stanici co hraje a z konektoru odpojit to napájení zesíku příjem by se měl zhoršit.
já to řešim rovnou výměnou antény nebo sundej anténu vykuchej zesík místo něj to propoj drátem a to napájení u rádia odpoj a mělo by to taky hrát.
vyskoušet jedině tek že najdeš stanici co hraje a z konektoru odpojit to napájení zesíku příjem by se měl zhoršit.
já to řešim rovnou výměnou antény nebo sundej anténu vykuchej zesík místo něj to propoj drátem a to napájení u rádia odpoj a mělo by to taky hrát.
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
No to som chcel pocut
len jednu otazku chcem vediet..kde sa pripaja tan zosilovac? na ISO konektor? lebo je tam prichystana "0napychovacka" len ja ju mam volnu..tak preto neviem ci mam zosilovac..alebo nie...ale asi ho mam..a kabel je niekde odpojeny..

-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
je to v tom iso konektoru tohle by ti mělo pomoc http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=323 
Tady najdeš popis:
http://re5p3ct.ic.cz/navody/z_zapojeni_iso.html
Vajdo, jestli u tebe leze z antény jenom antenní kabel je možné, že novější fildy měly napájení po koaxiálu, ale moja šunečka z r. 96 má napájení po samostatném drátu. Ať se vyjádří majitelé novějších vozidel.
Na odkazu koukni na poslední bod 4. Pokud tvoje rádio neumí napájet po koaxu, musíš připojit spomínanou výhybku. Někdy se tomu říká fantomové napájení. Pozor pouze na vhodné konektory na obou stranách.
http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... VW---.html
http://re5p3ct.ic.cz/navody/z_zapojeni_iso.html
Vajdo, jestli u tebe leze z antény jenom antenní kabel je možné, že novější fildy měly napájení po koaxiálu, ale moja šunečka z r. 96 má napájení po samostatném drátu. Ať se vyjádří majitelé novějších vozidel.
Na odkazu koukni na poslední bod 4. Pokud tvoje rádio neumí napájet po koaxu, musíš připojit spomínanou výhybku. Někdy se tomu říká fantomové napájení. Pozor pouze na vhodné konektory na obou stranách.
http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... VW---.html
Naposledy upravil(a) hydrant dne stř 03. bře 2010 10:39:54, celkem upraveno 1 x.
-
lukume - FK
teď ste mi nasadili brouka do hlavy..koupil sem si rádio pioneer a na tom přibalenem iso kabelu jak je modrý vodiš pro ovladani anteny je rozpojený a má se spojit jestli je to určeno pro ovládání antény..mám ho teda spojit nebo ne? minulé rádio ho mělo přivedený tak tento sem taky propojil tak se bojim aby se nějak nedokur...
prosím jeslti by mi to mohl někdo vysvětlit. Je to felda r.v 1996
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
hydrant => praveye to potrebujem zistit..ci sa mi napaja po tom koaxialu...ci nie..lebo niekto spominal ze sa zosilovac napajal hore pri antene..tak som uz nevedel..prave preto by som chcel vediet ci mi treba toho fantoma alebo nie..je to 2000 r. dovezena z PL, a nakokniec ci ta antena vlastne ma zosilovac 

Tady je příklad:

Vpravo dolu je fantom adapter, dalo by se to zbastlit i doma.
K4 přijde do rádia, drát 12V/60mA na ISO konektor, vývod 5.
K3 se připojí na přívod od antény.
To jestli je anténa napájená po koaxu zjistíš nejspíš, když odtáhneš tapec u antény a podíváš se, zda z ní leze jenom koax, nebo i napájecí vodič.
A pro upřesnění, pokud se podíváš na zesilovač, tak za konektorem K2 je napájení odbočeno přes tlumivku L1, filtrováno kondenzátorem C6 a vyhlazeno C2. Výstup zesilovače je od napájení oddělen kondenzátorem C5.
Tohle by mělo stačit k pochopení napájení zesilovače po antenním napaječi.
Samozřejmě, pokud nechceme tahat samostatný napájecí vodič od antény u které je samostatné napájení, lze adapter použít i u antény, akorát ho zapojit obráceně.

Vpravo dolu je fantom adapter, dalo by se to zbastlit i doma.
K4 přijde do rádia, drát 12V/60mA na ISO konektor, vývod 5.
K3 se připojí na přívod od antény.
To jestli je anténa napájená po koaxu zjistíš nejspíš, když odtáhneš tapec u antény a podíváš se, zda z ní leze jenom koax, nebo i napájecí vodič.
A pro upřesnění, pokud se podíváš na zesilovač, tak za konektorem K2 je napájení odbočeno přes tlumivku L1, filtrováno kondenzátorem C6 a vyhlazeno C2. Výstup zesilovače je od napájení oddělen kondenzátorem C5.
Tohle by mělo stačit k pochopení napájení zesilovače po antenním napaječi.
Samozřejmě, pokud nechceme tahat samostatný napájecí vodič od antény u které je samostatné napájení, lze adapter použít i u antény, akorát ho zapojit obráceně.
-
vajdo
- Kontaktovat uživatele:
Nasiel som nieco take:
Test anteny zda ma zesilovac ci ne je jednoduchy:vemte ohmetr a nastavte rozsah cca 200 ohmu jeden kablik od meraku pripojte na stredni stineny vodic od anteny a druhy pripojte na prut anteny ohmetr by mel ukazovat cca 0-20 ohmu=antena nema zesilovac ,pokud namerite hodnoty radu k-ohmu /pri zviseni rozsahu/tak ma antena zesilovac a vyzaduje napajeni fantomove, nebo muze byt prerusen nekde stredni stineny vodic k antene!!!
funguje to tak? ak mi ohmeter ukaze ze tam zosilovac je..uz len zistit ci je to fantom..alebo samotnym napajanim +12V..alebo v poslednom pripade..zosilovac nemam vobec
alebo ze tam je..a je v prdeli..lebo aj to sa dost casto stava dosledkom vody..
Test anteny zda ma zesilovac ci ne je jednoduchy:vemte ohmetr a nastavte rozsah cca 200 ohmu jeden kablik od meraku pripojte na stredni stineny vodic od anteny a druhy pripojte na prut anteny ohmetr by mel ukazovat cca 0-20 ohmu=antena nema zesilovac ,pokud namerite hodnoty radu k-ohmu /pri zviseni rozsahu/tak ma antena zesilovac a vyzaduje napajeni fantomove, nebo muze byt prerusen nekde stredni stineny vodic k antene!!!
funguje to tak? ak mi ohmeter ukaze ze tam zosilovac je..uz len zistit ci je to fantom..alebo samotnym napajanim +12V..alebo v poslednom pripade..zosilovac nemam vobec

-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
modrý kabel je určen k ovládání el. antény a můžeš ho napojit a na přívod k anténímu zesilovači nebo jako ovládání k subhofru atd prostě všude tam kde potřebuješ mít 12V po spuštění rádia.lukume píše:teď ste mi nasadili brouka do hlavy..koupil sem si rádio pioneer a na tom přibalenem iso kabelu jak je modrý vodiš pro ovladani anteny je rozpojený a má se spojit jestli je to určeno pro ovládání antény..mám ho teda spojit nebo ne? minulé rádio ho mělo přivedený tak tento sem taky propojil tak se bojim aby se nějak nedokur...prosím jeslti by mi to mohl někdo vysvětlit. Je to felda r.v 1996
pokud máš anténu se zesilovačem u které podél koaxu vede další drát většinou červený tak to na něj připoj je to plusový přívod k zesilovači.pro ověření na drát s iso konektoru přilož měřák a po spuštění rádia se na něm musí oběvit 12V
-
Lukky - FK
Zesilovač v zabudovaný v anténě - nefunguje
Ahoj,
nemáte někdo schéma zesilovače, který je umístěn v anténě? Mám prošlehlý tranzistor - FET. A navíc je zenerka v háji. A já podle barevného označení nejsem schopen dát do hromady jaká tam má být. Předpokládám, že bude jen ochranná, takže bude asi na hodnotu kolem 12V, ale nevím. Navíc u typu tranzistoru si taky nejsem jist.
Kdyby měl někdo zkušenost,
poraďte prosím.
Díky.
nemáte někdo schéma zesilovače, který je umístěn v anténě? Mám prošlehlý tranzistor - FET. A navíc je zenerka v háji. A já podle barevného označení nejsem schopen dát do hromady jaká tam má být. Předpokládám, že bude jen ochranná, takže bude asi na hodnotu kolem 12V, ale nevím. Navíc u typu tranzistoru si taky nejsem jist.
Kdyby měl někdo zkušenost,
poraďte prosím.
Díky.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 26. čer 2011 10:42:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3