Výměna rozvodů

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Dejwis

Re: Rozvody BMM

Příspěvek od Dejwis »

Dexter píše:taky se chystam na rozvody, budu si je nechávat dělat u známého, ale nevim kolik chechtáků si mám tak připravit nevíte někdo jak se pohybujou ceny v autoservisech?

no, to záleží jak je ten servis "značkovej" - třeba AutoTrio chce u Feldy cca 500kč za hod práci. Běžné servisy menší, tak 300kč. Pak jsou ale známý, kteří ti nenaučtujou celé hodiny. Počíte, jak se píše že do 5hodin max by to měl mít hotové. Je s tím práce blbá, ale zase to máš na dalších několik tiscí km...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

no mě spíš zajímala ta cena matroše, práci si k tomu pak přičtu, chtěl bych k tomu totiž ještě nechat vyměnit kabely, víčko rozdělovače, seřídit ventily(pokud to neni samozřejmost u rozvodů) a ještě nějaký drobnosti tak bych si chtěl udělat představu kolik za to dam
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

zeptej se Pawlicka kolik za to dal, myslím že to vše kupuje. Jinak kabely jsou za 300kč, svíčka cca po 80/ks, víčko roz. 100kč, palec 30kč. Ceny orientační...
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jojo, v pátek jsme to dokončili, nakonec v pořádku.

Práce mě vyšla na jedno kafe a flašku Ferneta, protože to byl kamarádův otec, navíc jsem přes polovinu práce dělal sám. Origo rozvody na Jarově 405Kč, těsnění pod vanu 315Kč, 55Kč těsnění pod prsa, 204Kč gufero klikovka.

Motor se trochu svěsit musel, nesundal bych z toho ty rozvody. Ale když má k tomu člověk v dílně prostředky, není to žádný problém, stačí fakt povolit jen ten šroub u vodní pumpy. Vymezovací podložka naštěstí třeba nebyla, ani rozdělovač jsem sundavat nemusel. Těsnění pod vanu jsme ještě podmázli, po prvních kilometrech se zdá, že to trochu prosakuje, tak doufám, že si to sedne, budu to muset sledovat.

Jinak rozvody měly najeto poklidných nezávodnických 105tkm. Vytahané samozřejmě byly, ale nebylo to tak hrozné. Volnoběh se decentně tišil.

Při práci jsem pořídil pár fotek. Na fotkách jsou průvodní rozvody.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jinak origo palec 150Kč (druhovýrobu bych nebral), víčko origo cca 300Kč. Zde jsem vzal druhovýrobu za 150Kč, ale nejsem z toho moc nadšenej, na rozdělovači to pořádně nesedí, a dle opálených kontaktů to moc přesně vyfrézované není, příště si raději připlatím.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ty díly jsou nějak krapet dražší,tos kupoval v origo Škodovce?
Jinak máš v háji vodní pumpu.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Všechny Díly z Auto Jarov.

Vodní pumpu? Podle toho fleku? To jsem moc nezkoumal, mám se přichystat na další práci? :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo,teče ti to odkapní dírkou,je v háji gufero.Oprava se nevyplácí,kup novou.

Jinak po výměně rozvodů sem měl taky radost jak je auto tichounký,to je super,škoda že to je jen na chvíli.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Díky za upozornění, už jsem si to našel. Takže další práce, jsem myslel, že budu mít na chvíli pokoj :?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

víčko origo jsem kupoval za 150kč v Praze. Ale jinak tu práci hodnotíš jak? co tam je nejtěžší?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Víčko origo za 150? Kde? Já se díval různě po netu a našel jsem 100-150 vše neorigo...

Nejtěžší, těžko říct. Dělal jsem to v dílně, takže bylo po ruce všechno potřebný a docela to šlo. Hlavně si musí dát člověk pozor na to, aby tam nasadil správně ty nový rozvody, všechno sesadil jak má být a přitom si s tim moc nehnul. A pak tam dát správně zpátky rozdělovač.
xTom

Příspěvek od xTom »

Dexter píše:taky se chystam na rozvody, budu si je nechávat dělat u známého, ale nevim kolik chechtáků si mám tak připravit nevíte někdo jak se pohybujou ceny v autoservisech?
já dělal na fávu nedávno ve škoda servisu a vyšlo to na 3300,- plus ještě s paplcem rozdělovača a klínovým řemenem
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdarec,u nás v servisu ty rozvody vyjdů kolem dvou tisíc.Doba výměny max.4 hodiny,Dělal sem to,abych nekecal,tak 20x.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
komisar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komisar »

Takže jsem se dnes pustil do výměny rozvodu u Felicie BMM rok 1996 co má dcera.Práce piplačka ale šlo to motor jsem musel dáti o 2 cm dolů,abych vytáhl řemenici na klice.Jinak těsnění jsem ještě potřel silikonem takže bude snad bez průniků oleje.Jinak auto jsem natočil až na podruhé měl jsem pootočený palec o 180st,ale už je vše jak má býti.práce 4 hodky se svačinou a bez pomůcekJinak rozvody mne vyšly na 320 kč,gufero na 39 Kč,těsnění vana rozvody 35Kč /7 Kč.zaroven jsem měnil olej i s filtrem.
Dcera spokojena a říká že je po rachtání,motor se uklidnil a je tišší.Jen pak ještě mrknout na vůli ventilů
ŠKODA FELICIE 1,3 50 kW combi 1996
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Tak gufero za 39Kč bych osobně nepokoušel. Modli se, aby to chvíli vydrželo. Já kupoval origo asi za 200Kč.
komisar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komisar »

kupoval jsem vše ve škoda prodejně nevidím důvod jako zde má někdo těsnění na vanu za 350 8-)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 13. črc 2009 9:25:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Co znamená Škoda prodejna? Za 39Kč to asi bude těžko originální ND!
komisar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komisar »

bohužel tato prodejna má jen na škodovky není to nějaký krámek kde je všelico a odebírá výslovně od Škody.jinak dál nemíním prudit ,ono není problém sundat řemenici a vyměnit gufero bez demontáže víka 8-)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 13. črc 2009 9:26:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Já také nechci prudit, jen se mi zdá, že to je šetření na nesprávném místě. Kvůli 150Kč bych to tedy nedělal. Ale třeba budeš mít štěstí a bude to gufero opravdu kvalitní. Ta cena mi prostě jen přijde "podezřelá".
komisar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komisar »

Pawlick píše:Co znamená Škoda prodejna? Za 39Kč to asi bude těžko originální ND!

něco podobné jako zde
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... lic_ma=158

občas jsou i akce a oni prodajíse slevou taky se mi občas naskytla.Nehledě v Autokelly ji mám a 20 % je znát
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

To je ale to, o čem mluvím. Gufero na kliku za 25Kč!!! To je jako si kupovat čínský manžety co vydržej 5000km... Za tu práci to tedy rozhodně nestojí.
schovka - FK

Příspěvek od schovka - FK »

1.3 MPI+posilovač řízení. Tak rozvody mám za sebou.Motor spuštěn níž protože mám řemenici širší kvůli posilovači řízení.Olejové čerpadlo mi vypadlo ihned do ruky tak jsem nezjistil jak bylo nasazené!Dáno ryskami proti sobě.Na víku rozvodů dva imbusové šrouby trochu oříšek :( Povolení řemenice pakec :evil: :twisted:stáhnout už šla bez problémů Staré rozvody šly jemným páčením dolů,na nové jsem použil šrouby,žádné naklepávání,můžu vřele doporučit.Díky radě z tohoto fora.Klín na klikovku jsem nasadil až dodatečně. Obě těsnění podlepena tmelem vypadá že to neteče.Motor svěšen ze silentbloku u pumpy celkem bez problémů.Toť asi vše. Všem co se do toho chtějí pustit hodně zdaru a žádné obavy NÁS to prostě baví. V práci kolegové jenom kroutí hlavou a nechápou?!Někdo běhá za holkama a někdo leží pod autem.Když teda zrovna neběhá za holkama.Jo a ještě bych zapomněl to ozub.kolo na klikovce nové mělo vyražené číslo 3: to je 26,85 a staré číslo 1: to je 27,15 tak jsem dal dvě podložky.Měřeno digi.posuvkou.
dement

Příspěvek od dement »

ahoj lidi mam prozbu potrebuji planek rozvodu Felicie 1.3 Mpi a jak ma byt nastaveny setrvacnik.
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

schovka píše:1.3 MPI+posilovač řízení. Tak rozvody mám za sebou.Motor spuštěn níž protože mám řemenici širší kvůli posilovači řízení.Olejové čerpadlo mi vypadlo ihned do ruky tak jsem nezjistil jak bylo nasazené!Dáno ryskami proti sobě.Na víku rozvodů dva imbusové šrouby trochu oříšek :( Povolení řemenice pakec :evil: :twisted:stáhnout už šla bez problémů Staré rozvody šly jemným páčením dolů,na nové jsem použil šrouby,žádné naklepávání,můžu vřele doporučit.Díky radě z tohoto fora.Klín na klikovku jsem nasadil až dodatečně. Obě těsnění podlepena tmelem vypadá že to neteče.Motor svěšen ze silentbloku u pumpy celkem bez problémů.Toť asi vše. Všem co se do toho chtějí pustit hodně zdaru a žádné obavy NÁS to prostě baví. V práci kolegové jenom kroutí hlavou a nechápou?!Někdo běhá za holkama a někdo leží pod autem.Když teda zrovna neběhá za holkama.Jo a ještě bych zapomněl to ozub.kolo na klikovce nové mělo vyražené číslo 3: to je 26,85 a staré číslo 1: to je 27,15 tak jsem dal dvě podložky.Měřeno digi.posuvkou.
aspoň vím comě čeka aš usoudim žeje třeba výměna dik za podrobní popis ;) :)
burdda - FK

rozvody

Příspěvek od burdda - FK »

ahoj kluci co se stane když se na feldě 1,3 bmm nevyměněj rozvody má 150 tisíc vím že by tam už měly bej jak dávno ale co se stane když je nedostane ? a co by se mohlo po...t děkuju za odpovědi :-)
Stefi74 - FK

Re: rozvody

Nestane se nic akorat je hlučnej časem akorat nepude dobře seřídit vule ventylu a výrobce ani neudaval dobu výměny je bezudržbovej takže se mění individualně na uvažení
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D já mám 115 tis. a chrastí to pěkně, tudíž výměna bude na místě..
Stefi74 - FK

Ja 146 a de to ;)
Martin.003 - FK

Příspěvek od Martin.003 - FK »

já mam 1,6 mam 150.000km a zatim v poho, jen se lidi nemůžou dohodnout jestli se mění, někdo říká že ne někdo že jo.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

počkat 1,6 mají řemen - ten se musí měnit.. mýlím se snad?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ne nemýlíš 1.6 má řemen kterej se mění po ujetí 90 000km ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

To si pis ze se musej menit napinaci kladka a remen tady nekdo ceka az se mu to rozsype a pisty se potkaji s ventily.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D já vím, že jsem to měl jako strašáka.. švagr měl 1.6ku a říkalo se a představoval jsem si jak tam má ten řemen a jak snadno se roztrhne oproti řetězu.. :D tak přece jenom řemen a řetěz nu.. potkání ventilů hold není prdel..
Martin.003 - FK

dostal jsem ji když měla najeto 96.000km tedka má 150.000km a šlape pořád jak hodinky, tak asi byl dělanej
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Na asi se nehraje!!! Jestli nevis zda byl nebo nebyl to sakra riskujes jestli se ti to rozsype oprava bude pekne mastna. Byt tebou necham ho urychlene vymenit pokud planujes s tim autem i nadale jezdit a mit ho dal. Budes mit jistotu a klid. Stejne se uz zas blizi dalsi termin vymeny.
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

Sadra17 píše:ne nemýlíš 1.6 má řemen kterej se mění po ujetí 90 000km ;)
sádro 1.6 nemá předepsanou výměnu, jen kontrolu napnutí řemenu po 30000km...samozřejmě každej normální člověk to radši mění
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D nevím no, divil bych se, kdyby nebyla předepsaná.. švagr s 1.6 to docela hlídal.. ale tak každýho věc.. to je se vším.. ale na motoru by se nemělo šetřit..
Martin.003 - FK

dřív se mi o to starali jiní, takže jim budu veřit, ale stejně jsem měl v planu v letě je udělat.
mikka

Příspěvek od mikka »

Předepsaná každých 30 tis.km není jen kontrola napnutí řemenu, ale taky kontrola jeho stavu: prasklin, separace vrstev, roztřepení okrajů, trhliny v základně zubů a pod., s tím že "jsou li zjištěny nedostatky, musí se ozubený řemen bezpodmínečně vyměnit".
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Ony ty rozvody u 1.3 stejně po pár tisících od výměny začnou chrastit znova.
Já je začal slyšet po cca 15tkm.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Podle veškerých dostupných informací je u Feldy 1,6 předepsána kontrola napnutí po 30 000km a výměna rozvodu 60 000km nebo 6 let, 90 000 je na feldu už hodně moc a riskujete přetržení protože většinou už v 80 tisících je řemen v totálně špatném stavu, protlačené zuby, vrchní guma oleštěná od kladek a spuchřelá, na zatlačení výrazně tvrdší než novej řemen. A k tej 1,3 tak tam 120 000km pokud chcete aby auto jezdilo spolehlivě a nesnižoval se mu výkon.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D i čína rozvody jsou.. to jsou ty okolo 250..
Kristensen - FK

No tak to bych opravdu chtěl ušetřit pár drobných když origo přijdou na 290,-
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D to je jasné.. číny v tomto případě nepřicházejí ani trochu v úvahu.. ;) rozvody jedině origo..
Stefi74 - FK

Jo čína a ještě se rozletěj jak to tady někdo psal a zmršej motor :lol: :puker:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... %8F%C3%A1k
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D jo, taky jsem viděl.. prdne kolečko a hirošimahadr...
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

:lol: hirošima hadr
Tak jsem alespoň trochu více vzdělanější, číny jsou.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Kristensen - FK

Jinak většinou se kolo rozletí proto že se zadře vačka a to se rozletí aj na origo rozvodech
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

;) ale dost pochybuju o tom, že bude materiál stejnej jak u číny tak u originálu..
Chose

Příspěvek od Chose »

V bývalém zaměstnání sme měli na služební feldě 350000 kiláků a rozvody ještě původní :shock: ,taky tam nebylo nic jiného slyšet :lol:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Odpovědět