Sníženi hlavy

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Vici
Kontaktovat uživatele:

Re: Sníženi hlavy

Příspěvek od Vici »

no na bmm bych si s tim moc nehral, zvlaste pokud je to 50kW :(
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

a co u MPI? cim snizeni hlavy pomuze tam?
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

o kolik by se musela snizit hlava na bmm 40kw aby se dostala komprese 50 kw bmm?
Havoc - FK

Příspěvek od Havoc - FK »

O 1 mm, ale dostaneš tím jen kompresy ze 136B ale ne jeho výkon. Aby jsi ze 40kW dostal 50kW musíš ještě vyměnit vstřikovače, vačku, hlavu a řídící jednotku. Jinak rozdíl je tam samozřejmě ještě v pístech ale to doženeš tou sníženou hlavou ve tvém případě.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No snížení stojí tak od 400kč výše...ale příjde mi blbost snižovat jenom hlavu;)nic tím nedocílíš ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

ja vim ze jen kompresi to nenazenu, spis si nejakou dobu pohravam s myslenkou hodit na to halvu z 50kw mpi, vacku 50kw bmm, vstrik z 50kw bmm, sani 50 kw bmm, ridici jednotku bmm 50kw, a tu hlavu snizit tak aby mela o 0,2 vetsi kompresy nez bmm 50kw. Ale nevim jestli by to melo nejaky prinos. Motor ma najeto 85 tis, slape vyborne tichej nezere olej, kamos ma favo 50kw a jede mi to lip .
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Tak jako můžeš to všechno vyměnit...když to uděláš domře nebo někdo ti to udělá tak to bude zase šlapat dobře..ale jako myslim že ten rodíl je minimální...spíš bych si do ý tvý sehnal vačku a úpravu a bylo by to lepší;) a mín práce :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Havoc - FK

Jojo, tak jak tu píší ostatní, jen hlava znát určitě nebude, pokud jde o výkon, chce to k tomu minimálně použít lepší vačku a případně další úpravy, čím víc toho nakombinuješ tím lépe.
Třeba já mám spodek klasiku 136B, hlavu 136M se zvětšenými kanály, snížená o 1 mm, slícované sací i výfukové potrubí, samozřejmě i ventily se 7 mm dříky z hlav po 7/1998, vačku 278/278, průchozí katalizátor, celé BMM šlo do pryč a nahradily ho díly z MPI přečipované přímo na tuhle konfiguraci motoru plus ještě nějaké drobnosti na které si nevzpomenu, popisuju to tu velmi zjednodušeně, ale tahá to jemně řečeno "jako hovado" a to jsem s tím ještě neskončil, když jsem na starším karburátoru měl jen hlavu sníženou z důvodu vyžrání od fridexu na 135ce znát to nebylo vůbec a to byl motor jinak ve výborném stavu. Na staré škůdce jsem měl krom hlavy i setrvák a přetryskovaný karburátor a rozdíl byl také minimální. Pokud člověk chce výkon co pozná, bohužel mu nezbude než do motoru hrábnou opravdu trošku víc a minimálně v tvém případě u BMM udělat hlavu, dát vačku, alespoň 268/268 aby jsi něco poznal a samozřejmě přečipovat, u upraveného motoru to taky pomůže, u sériovky to nemá v podstatě význam, respektive neznatelný. Doporučuji i udělat minimálně kvalitní svody, ty také pomůžou, naopak zadní díl výfuku na výkon takový význam nemá a tam jde spíš o zvukový efekt pro lidi kterým se to líbí a výfuky dělané opravdu jen na výkon zase nemývají tak pěkný zvuk a tak by se dalo pokračovat dále...... :-)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já až se mi někdy bude chtít tak budu hlavu snižovat abych se dostal na kompresi 50kw motoru.Ale dělám to proto,protože tam mám vačku a chip od ME
Havoc - FK

U upraveného motoru co už vačkou a čipem máš tu kompresi poznáš, ale spíš doporučuji přeházet i písty aby jsi si nechal otevřené dvířka na další doladění motoru snížením hlavy, já mám zároveň písty 136 a zároveň sníženou hlavu o 1 mm a neplechu to nedělá, tedy za předpokladu že by jsi z toho motoru chtěl časem ještě něco dostat, výměna pístu je nákladná záležitost pokud si to neuděláš sám a pokud ti to stačí jak to jede a stačí už to jen jemně doladit, pak ta hlava samotná stačit bude taky.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

tak muj puvodni zamer byl trosku ten motor ozivit aby to trochu lepe jelo, spis mi slo o zamenu fabrickych dilu ze by to nebylo tolik nakladne, a myslel jsem si ze by se to lehce pres 50kw pak mohlo prehoupnout. Jinak je mi jasny ze kdyz budu chit z toho motoru dostat vic ze by se musel temer celej prekopat a ze kazda uprava si vetsinou zada dalsi upravu. Spis to vidim ze predelam vyfukovy svod na karbecovy favo a budu si uzivat motoru toho ze slape tak jak ma a nemusim na nej sahat
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Havoc:No do motoru už se mi hrabat nechce,takže písty asi nechám a jen líznu hlavu ;)
Návštěvník

jedna taková otazečka...která z úprav je na autě poznat nejvíc? pořád premyslim o ty vačiči od ME ale porad nevim o jak moc lip to pak jede jestli se tech 10k opravdu vyplati dat za to co to autu prinese...chci zacit tou vačicí a k tomu výfuk z fáva bez katu a treba pristi rok hlavu...
Havoc - FK

Souhlasím s vačkou, ta se projeví nejvíc a doporučuji k ní udělat i hlavu a i ten čip je možnost. Výfuk z fáva bez katu?? Celkem zajímavá imitace sportovních svodů a průchozího katu :-))))))
Nečekal jsem že se tady setkám s tím že někdo z feldou bude dělat downgrade a na feldu cpát věci z fáva :-))))) Jako velmi levná varianta neznatelného zvýšení výkonu asi dobrý, ale většinou je to naopak, každej na fávo cpe věci z feldy :-))) Ironie :-)))
Návštěvník

já ti nevím jestli se to dá nazvat downgrade...oproti origo feldímu výfuku je to upgrade až moc....soudě dle ohlasů,zkušeností a doporučení uživatelů...a je to nejmíň nákladná úprava aby to líp jelo....leto mi vyjdou peníze tak na vačku + chip a možná ten vejfuck...20 litrů by bylo fakt uz moc :D
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Jenom se zeptám, někde jsem čet, že chlápek místo toho aby snižoval hlavu, si dal tour de mototechna s posuvkou v ruce a sháněl těsnění pod hlavu, které bylo nejnižší. Může to mít podobný účinek jako přímo snížená hlava?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No jelikož se používá těsnění jedné tloušťky a o tom že by byly nějaké jiné jsem neslyšel,tak asi ne.A ikdyby,tak bude rozdíl desetin.Ne milimetru.A to poznat nepůjde.Snížení možná poznat jde,ale nesetkal jsem se s tím,tak nevím.Nemůžu potvrdit.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Hosi s tema desetinama opatrne. Selska poucka rika, ze kazdy mm ktery seberes z hlavy, zvysi kompresni pomer o 1 ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já mám hlavu rovnanou dvakrát a vždycky o dvě desetiny a nikdy jsem rozdíl nepoznal. ;)
Niko

Příspěvek od Niko »

00Inferno00 píše:Hosi s tema desetinama opatrne. Selska poucka rika, ze kazdy mm ktery seberes z hlavy, zvysi kompresni pomer o 1 ;)
Mě to sebrali o 1 mm mám tam těsnění koupené za kilo v obchodě a vše drží jak má.... :D :D Jinak mám motor 1.3 50kw BMM... Z kopce je poznat lepší brzdovej účinek motore a na akceleraci trochu živější.
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Faster píše:Jenom se zeptám, někde jsem čet, že chlápek místo toho aby snižoval hlavu, si dal tour de mototechna s posuvkou v ruce a sháněl těsnění pod hlavu, které bylo nejnižší. Může to mít podobný účinek jako přímo snížená hlava?
Ten chlapek byl D-F a od te doby uz ponekud zmoudrel, takze hodil hlavu na brusku a naladil si co potrebuje, neb je do nebe volajici blbost stravit odpoledne behanim po mototechnach se suplerou, abych dosahl nejakeho pofiderniho "snizeni" o nejakych 0,2mm.
Dandula007 - FK

Příspěvek od Dandula007 - FK »

Trošku se přidám do mlýna diskuze snižování ač je to možná OT, ale sám o tom uvažuji u 1.3mpi 50kw s čipem od Cimbu. Psal jsem do ME, s dotazem na vačku, ale teď přes kamaráda řeším komplet a to včetně snížení a toto mi odepsal, má tam kamaráda (jméno v textu Pepa vymyšlené) ;)

V excelu nemají ceny jednotlivých komponentů ale ceny uprav a sad na úpravu. Když stojí sada (bez montáže) vačka s chip cca 7500,- Kč (vč. DPH) a sada vačka +chip + hlava cca 14000,- (vč. DPH) tak mi ta palice s potrubím vychází na nějakých 6500,- (vč. DPH) s tím, že by se to dalo asi zrealizovat i bez DPH a možná ještě nějaká slevička ze známosti. Realita je ovšem taková, že i když tam Pepa dělá již X let, je to ale prostě jen zaměstnanec takže nemůže dělat nějaké cenové zázraky. To co za kolik bude je na majiteli firmy ing. Čepkovi. Každopádně pokud bys o tom vážně uvažoval, tak by asi bylo lepší zfouknout to najednou, protože těch vaček mají zcela jistě více druhů a je dost možné, že k verzi s palicí by byla lepší nějaká jiná vačka než jen k verzi SW+vačka. Kdysi jsem doma i kopii grafu z brzdy udělané 1.3 v excelu vačka+SW+hlava - bylo tam nějakých cca 63 kW při 5300 ot. a 121 Nm v cca 4000 ot. - bohužel jsem ho již před časem někomu dal.
Niko

Příspěvek od Niko »

Mě by zajímalo co v tom excelu na tý hlavě všechno dělají?????
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To už se tu jednou řešilo:
:arrow: úprava sacích a výfukových kanálů
:arrow: úprava spalovacích prostorů
:arrow: zapérování
:arrow: snížení na požadovaný kompresní poměr

snad jsem na nic nezapomněl.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Niko

Příspěvek od Niko »

A větší sací ventily nedávaj?Foto by nebylo těch kanálů a spalováku????
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Tady: http://jirkaf007.rajce.idnes.cz/Fotky_H ... b_ventilu/
ty ventily jsou sériový z Fábie a jsou stejný jako ty v ME hlavě (průměrem)
Niko

Příspěvek od Niko »

Ta hlava je od excelu??? Jinak ty kanálky jsou až po sedla ventilů vybroušený???
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Jo hlava je od Excelu, Kanály vypadají stejný po celý délce.
kelda

snizeni hlavy a odlehceni setrvaku

Příspěvek od kelda »

zdravim mam takovy mensi dotaz,pac budu menit tesneni pod hlavou napadlo me kdyz uz to budu mit rozebrane nechat snizit hlavu.zajima me jestly to bude mit nejaky efekt a jestly budu muset dal nejak upravovat motor.diky za rady
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: snizeni hlavy a odlehceni setrvaku

snnizeni bude mit urcite nejaky efekt, ale bacha at to neprezenes. Vzal bych ji max. 0,5 - 0,6 mm, radsi min nez vic ;)
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
kelda

Příspěvek od kelda »

takze staci snizit a dal uz nic kvuly tomu menit nemusim?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jde o to co od toho cekas a kolik do toho chces dat. A kolik ma ten motor nalitano pokud ma 200tis a nikdy zadna generalka tak radeji nedelej nic nebo pak odejde spodek. Kdybys to chtel poradne tak snizit hlavu jina vacka a cip. Ale to jsme financne uplne nekde jinde. A Zvlaste pokud mas 40kW verzi zas o nicem tamy by to chtelo rovny pisty z 50kW. atd atd atd
A odlehcovat setrvacnik neni jen s prinosem je hezky ze jde rychleji vytocit ale taky rychlej padaji otacky.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

takovej drobnej dotaz mimo, kdyz 40kw udela kompresi jako u 50kw , v pripde bmm prehodi vstrik a ridici jednotku, ale vacka 40kw zastane bude to velky rozdil oproti tomu kdyby tam byla vacka z 50kw?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Mildacaso: BMM má pro 40 kW a 50 kW i odlišnou hlavu (jiný průměr kanálů), když už tak to udělat pořádně (písty, hlava, vačka, vstřik a jednotka z 50 kW) - kombinace vačka 40kW a jednotka 50kW asi nepojede zrovna ideálně
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Myslím že samotný snížení hlavy.U mě by to ještě potřeba bylo,protože mám 40kw a mám vačku a jednotku od Motor-Excel,takže jestli někdy budu sundávat hlavu tak půjde na snížení abych se dostal na kompresi jako u 50kw motoru

Kuladmin:Jel jsi s odlehčeným setrvákem?Nevšimnul jsem si že by mi otáčky klesaly rychleji
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Marty_pv : no na hlavu jsem nejak zapomel , driv jsem uvazoval o prekopani ale posledni dobou od toho nejak upoustim.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ano jel jsme s odlehcenim setrvakem jeste ve 120 je pravda byl hoodne odlehcenej a ty otacky ano padaly dost a nekdy i dost nizko az bliklo dobijeni a mazani ;)
Samozdrejmne ne kdyz clovek brzdi motorem ale kdyz na neutral prida hned padal zas dolu apod.
Zalezi jak hodne se vezme a hlavne nezapomenout vse vyvazit.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Co vsechno chces vyvazovat, vyvazi se jen setrvak :salut:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jojo vyváží se jen setrvák společně s přítlačákem.

Jinak jelikož mám ještě jednotku od ME,tak mi ty otáčky klesají pomaleji,takže jsem změnu nepocítil ;)
Hopity - FK

Příspěvek od Hopity - FK »

jaký kompresní poměr by měla 135b při snížení hlavy o 1,5 mm? A dalo by se ještě jezdit na N95?
favo

Příspěvek od favo »

No nevím sice je to starší téma , ale jak koukám na tu palici tak dle mého laického názoru se spalováků nikdo ani nedotkl, výfukový kanály taky nejsou nijak přehnaně upravené. Spíš to vypadá jako by jen lehce škrábly otřepy. Jediný kde je vidět zásah úpravce jsou sací kanály a to ať se na mě nikdo nezlobí, ale za toto chtít tolik peněz. :?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Škoda,že je zde nepovolená citace předchozího příspěvku...
"laický názor" - to je právě ten problém....
Já jsem v žívotě nezažil výkonější 1.3 MPI co byla červená Jirkafová a to byla právě tahle hlava...

Přirovnal bych tento "laický názor" k mému,jaký mám na počítače a notebooky - Stojí to furt tolik peněz,jsou to šílený sračky a lidi to stále kupujou! :?:
.... kus plastu,nějaký obvody,tištěné spoje... a to vše shity z číny vyráběné v megasériích... :-?
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
favo

Příspěvek od favo »

Dedlo jenže u toho příspěvku bylo napsáno , upravené spalováky, sací a výfukové kanály. Už jsem hlav z felicie a favoritů viděl hodně i z fábií , konečně dvě plonkovní mám doma a ať na tu fotku koukám sebe líp tak tam žádný zásah nevidím. Že jsou upravené sací kanály to vidím i já , ale ty spalováky mi prostě nedaly spát. Že je hlava snížená vidím taky a jak velký zásah je na výstupu u výfukových kanálech je taky patrné. Nikdo nikde nepsal že to nemůže fungovat , jen jsem zpochybnil výši ceny za množství odvedené práce a jak jsem psal je to můj laický a rize soukromý názor na věc. Ovšem chápu že když to někdo umí udělat tak aby to fungovalo lépe, chce na tom samozřejmě vidělat a čím méně práce to dá a prodá se to s větším ziskem , tím lépe pro něj. I já patřím k lidem co si za to rádi zaplatí když to chcou ,ale mám právo pochybovat že je cena adekvátní.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Favo: Z fotky nic moc nevykoukáš,detaily ti unikají a pořád je to hliníková hlava.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
bitmap - FK

Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze vyfotit upravenou hlavu tak, byly byt aspon trochu zrejme provedene upravy, je zhola nemozne.
Ani kdyz tu hlavu mate v ruce a svitite si do toho baterkou, porad to vypada jen jako seriovka lehce poskrabana smirglpapirem a jednotlive zmeny jsou patrne az kdyz se vedle polozi seriovka a srovnaji se jednotlive detaily.

Z nekterych prispevku se mi zda, ze za upravenou hlavu se obecne povazuje hlava s kanaly vybrousenymi do absurdnich rozmeru, velke ventily, spalovaky roztodivnych tvaru a kdesi cosi, ale o tom to neni.
Pokud nekdo nestavi ciste zavodni motor, ale chce ho rozumne pouzivat i v leve pulce otackomeru, nerkuli pri castecnem zatizeni, tak kouzlo lezi prave v mnozstvi malych, pro netrenovane oko temer nepostrehnutelnych detailu, spis nez v pristupu bigger is beter, se kterym se da napachat vic skody nez uzitku.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 13. bře 2010 10:03:13, celkem upraveno 1 x.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

bude znatelný rozdíl když nechám upravit hlavu na MPI?? s vačkou od ME a chcípem??

jestli se to hodí? a nebo se na to vyprdnout.. pořád o tom uvažuju ale nevím zda se náklad rovná poznatelnému rozdílu??? :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
bitmap - FK

Znatelny bude rozdil zcela urcite, ale jestli rozdil bude adekvatni vynalozenym prostredkum si musis rozhodnout sam.
Zeptej se treba kolegy Jezka, ten ma taky na 1,3 hlavu+vacku+chcip, ale zatim to ma zaspuntovane seriovym vyfukem.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

psal jsem si se sagim ten je schopný udělat hlavu za 4000.. s tím že zůstavají origo ventily.

newim ale pokud to opravdu půjde poznat aspon z půlky jako vačka asi to provedu v rámci udržby před prasklým těsněním pod hlavou :D

holt je to těžký s těma svodama je to opravdu moc peněz :-( :cat:
Jawinka 350/638 -> 639
bitmap - FK

K tem svodum - pisu to uz po ste, ale opakovani je matka moudrosti, ze :)

Kaslat na svody, pokud chces dosahnout nejaky rozumny pomer cena/vykon.
Kdyz upravis litinu, das favo 1. dil, stred bez tlumice a dozadu origo seriovku, udela to skvelou sluzby za zlomek ceny "poradneho" vyfuku, ktery bude za 3x tolik penez lepsi o nejakych 5%.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

favo svody jsou doma nachystaný:-)

ale zpátky k hlavě pokud ji teda sníží, upraví palováky, a slícuje ventily s tím že tam zůstanou původní a vymění komplet těsnění...

hodí se to? a ten poznatelný výkon.. nebude to jako chip? :cat:
Jawinka 350/638 -> 639
Odpovědět