výběr navigace

pokec o všem možném i nemožném
nojmis - FK

výběr navigace

Příspěvek od nojmis - FK »

CHtěl bych otevřít již dříve diskutované téma a to výběr té pravé navigace do auta. Zajímá mě kdo s čím jezdíte, po čem toužíte, s čím máte zkušenosti, zda-li tomtom, garmin, mio apod.

proč ano pro tu nebo tu.

zatím hodím do placu jednu po které pokukuji a to mio 720 ;)
Raceman

Re: výběr navigace

Příspěvek od Raceman »

já zatím jezdím s notebookem a GPS přijímačem přes USB a programem Navigátor4 ale chci přejít na PDA s TomTom
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Já se chystám, až přijdou po vánoční slevy, na Mio A510 s tomtom nebo mio mapou. V autě to nechci stále nechávat a jsem líný tahat mobil a PDA nebo samotnou navi. zároveň. Takže u mě vítězí MDA. A co se týče těch map, tak si myslím že je to skoro jedno hlavně aby byly co nejnovější nebo když by jsi si kupoval origo,tak aby je bylo možno aktualizovat přes net. Nedávno jsem viděl na netu myslím nového tomtoma(asi 6) a byl 3D(aspoň častečně), měl podél trasy obrázky velkých významných budov, což si myslím je jako orientační body dobrý. Já nikdy nevěděl jestli jedu vážně dobře, protože to co bylo na obrazovce bylo úplně jiné než to co jsem viděl kolem sebe :D
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No já se rozhodl pro PDA z důvodů že pokud koupíš jednoúčelovou navigaci tak ti nemusí vyhovovat,na PDA můžeš vyzkoušet různé systémy.Mě se například líbí iGO Way víc než Tomtom,čekám až vyjde nová verze 8.A chci vyzkoušet i jiný systémy.Nebo jich můžeš mít víc,a použiješ tu kterou kde bude lepší.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

přihodím nějaký svoje zkušenosti
Tom Tom 5 sem měl chvíli v mobilu, fungování dobrý, mělo to jen malou chybu, furt mě to tahalo různýma okreskama, ikdyž sem si nastavil třeba jen hlavní tahy... :| a občas to ukazovalo že jedu po poli :roll:
teď mám k dispozici Mio, sice jen C320 ale je skvělá! Jsem nad míru spokojen. Všude mě vedla dobře, rychle přepočítává když schválně odbočím jinam. Nahrál sem si tam samozřejmě jinej hlasovej doprovod (ty původní jsou strašný a než to něco řekne tak už odbočku přejedete), takže momentálně mi radí pěkně rychle hantecem :lol: tak je v autě aji veselo. Mapy mám standartní MioMaps.
C720 je podle mě dobrá volba, ikdyž ten foťák mi už přijde jako zbytečná součást navigace... ovšem BlueTooth bych určitě využil! Ale asi bych koukl rovnou po nějakém pda/telefonu od Mio ať to už rovnou umí vše, ale zase tahat sebou všude velkej telefon co umí všechno... člověk musí zapřemýšlet.
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Já nejsem sice nijak zkušený, ale taky přihodím poznatek. Navigaci jsem měl jen na dva dny půjčenou. Byla to Mio C710.
Ovládání bylo naprosto intuitivní. Během 15minut na zorientování už jsem jí měl nastavenou na cestu..
A navedla mě naprosto skvěle. Takže pokud by se ptal někdo na Mio. Mám jen tu nejlepší zkušenost. Ale jak říkám zkušenost nemám nijak velikou takže nemůžu srovnat...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mno já zkoušel TomTom, Navigon, Garmin, Mio a asi nejlepší je TomTom, aspon z mých zkušenností
Eddie - FK

Příspěvek od Eddie - FK »

Caute
No ja mam v aute PDA o Dellu Axima x51v a k tomu mam cez bluetooth pripojeny externy GPS prijimac. Cele ma to asi stalo 15 000 Sk,-
Používam v nom IGO My Way Plus a som nadmieru spokojny. Ak mozem poradit, tak najlepsie je kupit si PDA s GPS. Vyuzijes ho na plno a nie ako obycajne Navigacne systemi. S PDA mozes robit co chces. Napr. ti to sluzi aj ako prehravac filmov. Ten externy GPS prijimac mam od Garminu
nojmis - FK

tak představa je pouze navigace do auta hlavně s dokovací stanicí, ne hromada kabelů okolo, napájení stejně přivedu na pevno a ne ze zapalovače. hlavní zájem mám o mio nebo tomtom. mio 520 prý je jako navigace shodná s mio 720(ta má jen několik věcí navíc) o tomtomech jsem také slyšel jen jsem nerozhodný co zvolit. má mio 3D pohled? jak je to u mio s aktualizací mapových podkladů??
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já mám PDA Asus A636N a nahranou navigaci TomTom6 a IGO,ale používám většinou TomTom,je myslím lepší.PDA má zabudovanou GPS a nikdy jsem neměl problém se signálem.Takže jsem nadmíru spokojenej a zatím bych neměnil.Až budou k sehnání nový mapy atd.tak je přehraju a jezdím dál.PDA využívám i na jiné věci,takže nemám jen jednoúčelovou navigaci
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

nojmis píše:tak představa je pouze navigace do auta hlavně s dokovací stanicí, ne hromada kabelů okolo, napájení stejně přivedu na pevno a ne ze zapalovače. hlavní zájem mám o mio nebo tomtom. mio 520 prý je jako navigace shodná s mio 720(ta má jen několik věcí navíc) o tomtomech jsem také slyšel jen jsem nerozhodný co zvolit. má mio 3D pohled? jak je to u mio s aktualizací mapových podkladů??
320 : navigace, mp3 přehrávač, HDD 1GB (už se snad ani neprodává)
520 : 320+bluetooth
720 : 520+foťák 2mpx, kamera, manažer souborů, HDD 2GB
ano, Mio má 3D pohled a podle rychlosti se přizpůsobuje lupa
ale o aktualizací map nevím, ikdyž někde sem o tom četl, ale už netuším jak moc konkrétní ty informace byly :|
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170

ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
nojmis - FK

v případě mio 520 může být napájení +12V místo ze zapalovače napájená trvale? jak je to s dobíjením? nebude vadit navigaci stálé dobíjení i když je navigace nabitá, myslím stejný způsob jako nenecháváme mobily pořád na nabíječce. neuškodí to baterii v navigaci. Určitě to budu používat pouze jako jednoúčelovou navigaci pouze do jednoho auta a rád bych opravdu jen přišel do auta a nacvakl navigaci a dál se o nic nestaral.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

kejzi1 píše:Tak já mám PDA Asus A636N a nahranou navigaci TomTom6 a IGO,ale používám většinou TomTom,je myslím lepší.PDA má zabudovanou GPS a nikdy jsem neměl problém se signálem.Takže jsem nadmíru spokojenej a zatím bych neměnil.Až budou k sehnání nový mapy atd.tak je přehraju a jezdím dál.PDA využívám i na jiné věci,takže nemám jen jednoúčelovou navigaci
U mě byla podobná volba: PDA Asus A639N - má o něco rychlejší procesor a 1GB vnitřní paměť. Taky jsem se před rokem rozhodoval nad koupí autonavigace, dnes jsem rád, že jsem zvolil PDA, využívám jej skoro každý den, navíc připojí se vaše autonavigace např. na benzínové pumpě k internetu a ještě k tomu zdarma? Jinak mám TOM TOM6 a spokojenost veliká, poslední aktualizace vychytaly dobře mapové podklady, jezdí se s ní dobře. A jak si tam hodím hlas ostravaka, tak se cítím všude jako doma :lol: :lol:
Letadlo - FK

Příspěvek od Letadlo - FK »

pardón, to jsem byl já...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Letadlo,kdyžtak se mi ozvi na ICQ nebo na meil,chci si dát nový mapy,ale mám s tím trochu problém
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

nojmis píše:v případě mio 520 může být napájení +12V místo ze zapalovače napájená trvale? jak je to s dobíjením? nebude vadit navigaci stálé dobíjení i když je navigace nabitá, myslím stejný způsob jako nenecháváme mobily pořád na nabíječce. neuškodí to baterii v navigaci. Určitě to budu používat pouze jako jednoúčelovou navigaci pouze do jednoho auta a rád bych opravdu jen přišel do auta a nacvakl navigaci a dál se o nic nestaral.
ta "moje" dlouhodobě pučená 320 si nestěžuje když je pořád připojená na nabíječku. baterky a nabíječky jsou dneska ve všem dělaný stejně a tipl bych že u nabigací se s tím přímo počítá že bude v nabíječce furt, dyť bez ní vydrží navigovat tak max 2h, s bluetooth ještě míň, takže toho se určitě neboj.

Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Návštěvník píše: U mě byla podobná volba: PDA Asus A639N - má o něco rychlejší procesor a 1GB vnitřní paměť. Taky jsem se před rokem rozhodoval nad koupí autonavigace, dnes jsem rád, že jsem zvolil PDA, využívám jej skoro každý den, navíc připojí se vaše autonavigace např. na benzínové pumpě k internetu a ještě k tomu zdarma? Jinak mám TOM TOM6 a spokojenost veliká, poslední aktualizace vychytaly dobře mapové podklady, jezdí se s ní dobře. A jak si tam hodím hlas ostravaka, tak se cítím všude jako doma :lol: :lol:
Jojo...tenhle mám...akorát bez toho "N".
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Já mám už od srpna Navigon 7110 Europe a jsem s ním velmi spokojen. Umí perfektně česky a naviguje hlasem tak že se na něj nemusíš dívat. Mapy byly aktualizované v září Tady je o něm víc. http://navigovat.mobilmania.cz/autonavi ... ?id=130046
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Mam již třetí navigaci od Mia a naprostá spokojenost. V součastnosti mam C 720+ a jsem opravdu spokojen. Je lehká, má malé pouzdro, takže nezabirá mnoho místa. Naviguje skutečně dobře, ovladani je jednoduché.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Hazi píše:Mam již třetí navigaci od Mia a naprostá spokojenost. V součastnosti mam C 720+ a jsem opravdu spokojen. Je lehká, má malé pouzdro, takže nezabirá mnoho místa. Naviguje skutečně dobře, ovladani je jednoduché.

Můžu dotaz? Proč máš už třetí když je dobrá? Já mám Navigon první a protože jsem spokojený tak doufám že nadlouho i poslední.
smazany clen - FK

je možnost u všech současných navigací aktualizovat si mapy?nerad bych si pořídil nějakou a byl odkázanej na pár let starý mapy :|
Eddie - FK

Příspěvek od Eddie - FK »

mr.Freak píše:je možnost u všech současných navigací aktualizovat si mapy?nerad bych si pořídil nějakou a byl odkázanej na pár let starý mapy :|
Jasne ze je. Na kazdu navigaciu je aktualizacia map. Na nete je toho plno. Napr ja mam v PDA IGO a mam tam najnovsiu aktualizaciu map, posledny upload z augusta tohto roku. Ono tie aktualizacie vychadzaju asi kazdy polrok, niekedy aj stvrtrok, to zalezi podla velkosti krajiny. Tak napr. Slovensko a Cesko vychadza asi tak kazdy polrok.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zdenda19895 píše:
Můžu dotaz? Proč máš už třetí když je dobrá? Já mám Navigon první a protože jsem spokojený tak doufám že nadlouho i poslední.
Mam třetí, protože po 269+ vyšla nová c 710+ (bluetooth, flash disk,....) a po c710+ vyšla c720+ (větší dysplej, uzké a elegantní tělo, nove funkce), tak proto mam již třětí a protože sem byl s první spokojen koupil jsem zas Mio a sním sem byl zase spokojen, tak sem koupil další....
Spiritus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spiritus »

Já mám do auta PDA Fujitsu-Siemens Pocket LOOX N520. Má už něco za sebou, ale využití nejen v autě, ale i pracovně. Teď ho má kámoš a dohrává mi do něj i mapy do terénu ;)
Jinak ségra dostala k vánocům Garmin StreetPilot c510. Normálně stojí na netu přes sedmičku, ale sehnal jsem jí za 3699 i s mapama. Říkala mi, že s ní nemaj žádnej problém, vše OK a na obyčejný cestování bohatě stačí. Nemá takový volovinky jako modrej zub apod. ale ne každý to potřebuje :P
favo

Příspěvek od favo »

Mám PDA YAKUMO a mapy od Smart Maps a nestojí za nic myslím tím ty mapy podle navigace jsem jel na zimní sraz a navedla mě o cca 1km jinam naštěstí jsem cestu znal a tak jsem dojel po paměti a další příklad široko daleko jediná cesta lesem a navigace na mě řve že jedu mimo zvolenou trasu a na té stejné cestě mě v jednom směru informuje o křižovatce o cca 200m později než tam skutečně je a při opačném směru se o ní ani nezmíní. Mám již nové mapy sice nevím od koho jsou a ani zda jsou dobrý nemám čas ani náladu je do PDA nahrávat 8-) zatím si vystačím s pamětí ale až někam pojedu asi prubnu ty druhý mapy.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smazany clen - FK

Mám nokii E5O se symbianem 3rd, používám TomTom 6 a GPS bluetooth modul Nokia LD-3W a naprostá spokojenost.
smazany clen - FK

Já mám MDA Sony Ericsosson M600i a včera jsem si stáhnul znetu TomTom6 a nejnovější mapy.. Sice to bylo dcl komplikovaný, jak to rozchodit, kde vygenerovat čísla apod ale už mi to funguje.. Včera jsem si od kamaráda pujčil ny vyzkoušení GPS modul a mužu vám říct že je to paráda.
Hned v týdnu koupím modul a držák do auta a o víkendu jedu do Prahy, tak to zrovna pořádně otestuju.. Ale jinak po zěch 5km jsem byl spokojen:-)))))
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

U Navigonu 7110 jsem zadával adresu manželčina strýce u kterého jsem nikdy nebyl, (je to 500Km a odstěhoval se tam před pár lety,) podle mapy. Navigon mi 15m před jeho domem oznámil ,,Dojeli jste do cíle ' '. A to asi byla chyba při zadávání. V odhadu doby dojezdu se na těch 500km spletl o 5min. Většinou se trefí s přesností do 3 metrů. Na odbočky mne upozorňuje perfektně. Dvakrát s předstihem s udáním vzdálenosti v metrech a potřetí bezprostředně před odbočením. Skoro by se s ním dalo jet se zavázanýma očima. 3D zobrazení je perfektní. 2D nepoužívám. Jinak perfektně upozorňuje na překážky na trase a okamžitě nabídne jinou trasu. Sice se mi párkrát stalo že překážku nehlásil, ale to není chyba navigace ale toho že naši silničáři si ještě všude nezvykli uzávěrky hlásit. Za pět měsíců co navigaci mám se ještě nespletla. Když jsem ji zkoušel a schválně odbočil jinam, novou trasu vypočítala takřka okamžitě. Neměnil bych. Nevadí mi že nemá foťák,MP3 a podobné věci. Stejně si nedovedu představit že by hudba z navigace byla kvalitní a MP3 mám v rádiu. Hands free má a to mi stačí. Chtěl jsem kvalitní navigaci a tu mám. :D :D
smazany clen - FK

Tak jsem se dočkal a už mám GPS modul..
Je to výborná vecička
Obrázek
smazany clen - FK

Jestli Vam prijde navigace jako dobra vec, ale zase ji nutne nepotrebujete, tak zkuste soutez s Direct a treba se postesti ;)
Rhino

Příspěvek od Rhino »

Je to už celkem dlouho, co jsem si navigaci pořizoval a nechtěl jsem tehdy nic složitého, jen jednoduchý Blaupunkt. Tudíž mám Becker. Nejsem moc zastáncem těch "malovaných" navigací - celkem mi ta slovní s jednoduchým náčrtkem stačí. Ačkoliv je pravdou, že někde v cizině ve velkém městě paní přestává stíhat nadhazovat :-) Taky v době, kdy jsem to kupoval já, bylo grafické provedení u navigací opravdu příšerné. Teď už je to o dost lepší. Jak tady už někdo zmiňoval - hodně dobrá navigace je TomTom. Kdybych si dneska pořizoval znovu, tak bych bral asi tuhle.
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

nojmis píše:v případě mio 520 může být napájení +12V místo ze zapalovače napájená trvale? jak je to s dobíjením? nebude vadit navigaci stálé dobíjení i když je navigace nabitá, myslím stejný způsob jako nenecháváme mobily pořád na nabíječce. neuškodí to baterii v navigaci. Určitě to budu používat pouze jako jednoúčelovou navigaci pouze do jednoho auta a rád bych opravdu jen přišel do auta a nacvakl navigaci a dál se o nic nestaral.
Můj šéf má C520, a má přímo ten stojánek (dok) přivrtanej na palubce a do něj vyvedeno napájení. Jen přijde, zacvakne a jede. A myslím že ta C720 nemá o moc víc funkcí, ale nevím jakej je teď mezi nima rozdíl, ale vím že, když to kupoval, tak vybral tu levnější. Prý ta dražší nenabídla o moc víc..
A štvalo ho že do toho stujánku je vyveden jen mono zvuk z přehrávače, takže to nemoh natvrdo z toho zavést do rádia, musí tam vždy zastrčit malej jack konektor.
Ale jinak je s ní spokojenej.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak jsem si dneska pořídil můj první smartphone a to Motorola mpx 220.A protože občas se kouknu i dál jak do Zlína,tak se zajímám o navigaci.Údajně by mělo postačit koupit GPS modul a sehnat nějké mapy.Ideální je prý TomTom 5.21.Ale ať hledám jak hledám nikde to ke stažení nemůžu najít a kupovat se mi to moc nechce. :D Tak jestli nědo máte nějaký tip tak poraďte prosím.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Na sraze jsem měl rodinou navigaci Garmin GPSMap60CSx a pro použití do auta nedoporučuju. Na turistiku popřípadě geocaching je ideální, ale kamkoliv s ní jedu autem, vždycky zabloudím a ukazuje naprosto nesmyslný trasy. Je možný že na ni mám vadnej přijimač, bo kámoš má tu samou a kde já nechytnu jedinou družici on chytne 4. Za ty peníze vůbec nestojí a příslušenství je prostě příšerný. Za stojánek s přísavkou 900.- za kábel do zapalovače 700.- Ještě že sem jí nekupoval za svý a stojánek si můžu pujčit od kámoše.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

Tomas6 píše:Tak jsem si dneska pořídil můj první smartphone a to Motorola mpx 220.A protože občas se kouknu i dál jak do Zlína,tak se zajímám o navigaci.Údajně by mělo postačit koupit GPS modul a sehnat nějké mapy.Ideální je prý TomTom 5.21.Ale ať hledám jak hledám nikde to ke stažení nemůžu najít a kupovat se mi to moc nechce. :D Tak jestli nědo máte nějaký tip tak poraďte prosím.

mapy se daji stahnout na internetu,zkus http://www.warforum.cz :D ja tam zatim stahly mapy na vsechny smartphony co sem kdy mel
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
a

Příspěvek od a »

PetrMPI píše:Na sraze jsem měl rodinou navigaci Garmin GPSMap60CSx a pro použití do auta nedoporučuju. Na turistiku popřípadě geocaching je ideální, ale kamkoliv s ní jedu autem, vždycky zabloudím a ukazuje naprosto nesmyslný trasy. Je možný že na ni mám vadnej přijimač, bo kámoš má tu samou a kde já nechytnu jedinou družici on chytne 4. Za ty peníze vůbec nestojí a příslušenství je prostě příšerný. Za stojánek s přísavkou 900.- za kábel do zapalovače 700.- Ještě že sem jí nekupoval za svý a stojánek si můžu pujčit od kámoše.

Zdravím,no nevím co máš za problém konkrétně s tvojí navigací,Já osobně jsem s Garminem naprosto spokojený.
Navigace kterou používáš ty není určená do auta i když při troše skromnosti se s ní jezdit dá.
Múžu se zeptat co používáš za mapu,že ti ukazovala naprosto nesmyslné trasy. ;)
smazany clen - FK

Já můžu garmin taky vřele doporučit. Dříve jsem jezdil právě s garminem (nějaký ten základní, teď přesně nevím) a naprostá spokojenost. Teď jezdím s TomTom One (tedy taky základní) a ne že by byl k zahození, ale garmin reagoval rychleji. Uvidím po delším testování, třeba se mi TomTom taky zalíbí, ale zatím vede garmin.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Mám tam normálně TOPO czech. Ale asi je fakt zralá na reklamaci, bo jak jsem jel jednou do Zlína, tak se i sekla a v Praze se zas hledala tak 3 minuty, přitom to nebylo v žádný těsný uličce... I na ten geocaching, jakmile se s ní jde do lesa, tak opět problémy se signálem. V Německu byla úplně nepoužitelná, ale tam to bylo možná nahrátýma mapama. Jak kdy prostě, někdy dovede, ale někdy hází takový kraviny, že radši vypnout a vytáhnout obyč mapu. Garmin nemusí být špatnej, bo mapy má podrobný, ale asi jsem kápnul na pondělní model.
a

Příspěvek od a »

PetrMPI píše:Mám tam normálně TOPO czech. Ale asi je fakt zralá na reklamaci, bo jak jsem jel jednou do Zlína, tak se i sekla a v Praze se zas hledala tak 3 minuty, přitom to nebylo v žádný těsný uličce... I na ten geocaching, jakmile se s ní jde do lesa, tak opět problémy se signálem. V Německu byla úplně nepoužitelná, ale tam to bylo možná nahrátýma mapama. Jak kdy prostě, někdy dovede, ale někdy hází takový kraviny, že radši vypnout a vytáhnout obyč mapu. Garmin nemusí být špatnej, bo mapy má podrobný, ale asi jsem kápnul na pondělní model.
No tak pokud to máš na normálni ježdeni,tak to chce spíš mapu s uličnim detailem momentálne Atlas Czech 7.
Topomapa je schopná tě vodi ve městě i po pěší zoně.
Pokud máš problé se signálem tak zajdi do obchodu nebo k někomu kdo má zastoupení Garmin a oni ti poradí.
Jinak já nemám sebemenší problém ;)
smazany clen - FK

Zdenda19895 píše:U Navigonu 7110 jsem zadával adresu manželčina strýce u kterého jsem nikdy nebyl, (je to 500Km a odstěhoval se tam před pár lety,) podle mapy. Navigon mi 15m před jeho domem oznámil ,,Dojeli jste do cíle ' '. A to asi byla chyba při zadávání. V odhadu doby dojezdu se na těch 500km spletl o 5min. Většinou se trefí s přesností do 3 metrů. Na odbočky mne upozorňuje perfektně. Dvakrát s předstihem s udáním vzdálenosti v metrech a potřetí bezprostředně před odbočením. Skoro by se s ním dalo jet se zavázanýma očima. 3D zobrazení je perfektní. 2D nepoužívám. Jinak perfektně upozorňuje na překážky na trase a okamžitě nabídne jinou trasu. Sice se mi párkrát stalo že překážku nehlásil, ale to není chyba navigace ale toho že naši silničáři si ještě všude nezvykli uzávěrky hlásit. Za pět měsíců co navigaci mám se ještě nespletla. Když jsem ji zkoušel a schválně odbočil jinam, novou trasu vypočítala takřka okamžitě. Neměnil bych. Nevadí mi že nemá foťák,MP3 a podobné věci. Stejně si nedovedu představit že by hudba z navigace byla kvalitní a MP3 mám v rádiu. Hands free má a to mi stačí. Chtěl jsem kvalitní navigaci a tu mám. :D :D

Ted sem se koukal na pokriti na strankach vyrobce... je to pravda co tam vydim na CR nebo je to jenom nejaka "jina verze mapy"? http://www.navigon.com/site/cz/cs/popup ... overage/10
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

Když už se tu to téma tak rozebírá ... nevíte někdo o nějkým PDA s wifi a blueTooth (foťák nepotřebuju) využití jako gps a pokud možno, aby se k tomu dala sehnat kolíbka s napajením mimo zapalovač v nějaké rozumné hranici ..... jako bych se docela hodně rád dostal pod 10 tisic
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

mystery - FK

Ivarek píše:Já mám tohle a spokojenost.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43167
Tak cena by se libíla a teď dotazy :) :
* připojím se s tím někde je kde otevřená síť normálně na internet ?
* je k tomu nabíjecí kabel do auta ?
* jak je to s přijmem signálu? je potřeba ještě něco kupovat nebo stačí koupit nějakej držák ?
* o ty mapy ? musí se kupovat nebo se to dá někde stáhnout ?
smazany clen - FK

Zajimalo by me,zda umi TomTom uklazat prekazku na trase a vyhledat vhodnou objizdku? Jsem laik mezi GPS....tak nevim zda je toto vubec mozne u GPS.....:)
smazany clen - FK

Othon píše:Zajimalo by me,zda umi TomTom uklazat prekazku na trase a vyhledat vhodnou objizdku? Jsem laik mezi GPS....tak nevim zda je toto vubec mozne u GPS.....:)
Otázkou je, co si představuješ pod "překážkou"
Jinak je tam vola vypočítat objízdnou trasu, ale z dat GPS nezjistí například dopravní nehodu, nebo podobně. Musel by nějak získávat dopravní informace a to většina GPS navigací do auta umí.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

mystery píše: Tak cena by se libíla a teď dotazy :) :
* připojím se s tím někde je kde otevřená síť normálně na internet ?
* je k tomu nabíjecí kabel do auta ?
* jak je to s přijmem signálu? je potřeba ještě něco kupovat nebo stačí koupit nějakej držák ?
* o ty mapy ? musí se kupovat nebo se to dá někde stáhnout ?
Jo,já to zkoušel u kámoše a normálně jsme surfovali po wifi i BT.V balení je držák na sklo a dobíjecí kabel.Příjem signálu vpohodě.V autě bezproblémů,ani nevyklápím anténku a signál mám dobrej.Co se týká navigací (programů) tak tam mám iGO a TT (a pak nějaký teréní na kešky atd).Zkoušel jsem i jiný ale tyhle se mi líbily nejvíc.Stáhnout se dá všechno,jak programy tak mapy.
Ale nejlepší budeš mít když si trošku pročteš portál o navigacích.Jsou tam i recenze,rady při výběru atd.Třeba ti tam padne do oka něco jiného.

http://navigovat.mobilmania.cz/testynavigaci/
mystery - FK

Ivarek píše: Ale nejlepší budeš mít když si trošku pročteš portál o navigacích.Jsou tam i recenze,rady při výběru atd.Třeba ti tam padne do oka něco jiného.
http://navigovat.mobilmania.cz/testynavigaci/
SE tam určo podívám, ještě bych totiž chtěl aby gps dokázala měnit trasu (například jedu a vidím kolonu na dálnici tak automaticky sjedz z dálnice tak aby GPSka sama našla jinou cestu)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

mystery píše: SE tam určo podívám, ještě bych totiž chtěl aby gps dokázala měnit trasu (například jedu a vidím kolonu na dálnici tak automaticky sjedz z dálnice tak aby GPSka sama našla jinou cestu)
Jo,to umí asi všechny...odbočíš a začne to hlásit.."přepočítat"..nebo "změna trasy" a už ti to určuje novou štreku.Ještě se musím naučit zadávat upozornění na radary a jiný vychytávky.
smazany clen - FK

martinsz píše: Otázkou je, co si představuješ pod "překážkou"
Jinak je tam vola vypočítat objízdnou trasu, ale z dat GPS nezjistí například dopravní nehodu, nebo podobně. Musel by nějak získávat dopravní informace a to většina GPS navigací do auta umí.
a myslis ze treba tahle to ma? http://www.levnapc.cz/navigace-tomtom-one-v3.html u vyrobce jsou na vsech navigacich stejny mapy se stejnym pokritim?
Odpovědět