Nezahřeje se, nízká teplota motoru
Re: nizka teplota 1.3mpi r98
Ventilátor spíná podle čidla a spíná ti při naprosto správné teplotě. Vyměň termostat. Tipuju, že ho máš seklej v nějaký polo-otevřený poloze. To vysvětluje nějakejch těch 80°C při ostřejší jízdě nebo ve městě (není uplně otevřenej velkej okruh) a zároveň to vysvětluje to náhle vyskočení teploty nahoru (opět - není naplno otevřenej velkej okruh). Toť můj názor, podle mýho nejpravděpodobnější varianta.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Ventilátor spíná podle čidla v chladiči, čidlo v domku termostatu dává signál do budíků a do řj.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je naprostej omyl a pohoda to není 80 - 85°C je málo, v klikovce se ti dělá kondenz, kterej je kyselej a poškozuje veškeré kovové části. Koukni se na víčko a uvidíš ten sajrajt. ideální teplota je 95°, pro motor je lepší o 5° víc než míň. Termostat ti otevírá brzo nebo úplně nezavírá, tak ho vyměň, pokud máš funkční chladící okruh nemusíš se bát, že by to sahara neuchladila i v létě v kolonách.Vojcek píše:No, tak hlásí že zima už jde konečně dopryč, tak asi ten špatnej termík měnit nebudu, dneska bylo kolem 7 stupňů a ručička byla někde kolem 80-85, což je pohoda.. sice když jsem to netočil tak spadla zase někam kolem 75, ale ve městě to zas vylezlo na těch + - 85.. Ale zas mě štve že pokud stojím párkrát na červenou tak to hned vyletí z těch 80 na 99 kdy sepne ventilátor, jak se rozjedu tak to zase spadne, to asi nebude pro ten motor zrovna to nej.. ventilátor spíná podle toho čidla že? nejlepší by bylo tak kolem 92-94 C.. máte někdo tip?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím,že když si přečteš fórum o topení,chladiči a chlazení,tak se dočteš skoro vše o čem píšeš.Jenom malé upozornění-u felicie není popsána stupnice teploměru.A prostřední čárka---skoro vodorovná-je 90*C.A ručička bez problému může vylézt až k čárce 110* a to hlavně v koloně.Jestli ti na křižovatce na červenou nebo v koloně spíná větrák chladiče mezi těmito čárkami není co řešit.To ,aby kapalina nevařila při 90 zajišťuje tlakové víčko na nádržce.Můžeš tam mít také termostat na 80*C.Ty mě taky nabízeli v mototechně.
-
Teea - FK
Tak hlasim ze Wahler z Fava taky nepomohl
Hadice zacinala byt trochu tepla uz od 70 stupnu a sice drzi pekne ale jen 80 stupnu.
Zacinam mit podezdreni ze vedsina termostatu ackoliv ma vyrazeno 88stupnu je vlastne 80ka
Zacinam mit podezdreni ze vedsina termostatu ackoliv ma vyrazeno 88stupnu je vlastne 80ka
-
mr.Freak - FK
mě se kámoš ptal jaký chci od Wahlera v Autokelly, takže to označený mít musí...pak jsem mu řekl že to je už ten novější tak ho zas schoval, ale i v jejich systému to mě rozdělený...a jinak by mi býval dal 88 nebo kolik to říkal
-
Vojcek
Tak minulej týden jsem byl přeměřit teplotu u známýho opraváře, a podle VAGU drží 84stupňů, což je prý normál, a není potřeba s tím nic dělat.. Jinak tohle je focené v listopadu, dneska je ručička pořád cca stejně, akorát kilometry povyskočily na 75tisíc
.. http://www.skoda-club.net/graphics/owne ... 009332.jpg
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Takto by mohla ta ručička být v mrazech s zapnutým topením.Dneska by měla držet na tý prostřední čárce.
-
Krkawec - FK
Tak jsem se konečně odhodlal koupit termostat. Koupil jsem Verneta, neorigo a hned ho vyměnil. Původní termostat byl z jedné strany ulomený, tím pádem byl pořád otevřený, proto ani není divu, že auto netopilo. Nový drží krásně 90stupňů a felda opet topí jak divá:-)
-
mouzi - FK
pocitam, ze jsi kupoval celou skrin s termostatem, ne? ja jo a koupil jsem to v autokelly,, vydrzelo to tyden.. zajimalo by me, jestli se da vymenit ten termostat samotny, aniz bych musel menit celou skrin.. z oficialnich zdroju jsem se docetl, ze je nedemontovatelny 
mouzi: Jde to naprosto bez problému, dá se vyměnit pouze termostat bez skříně, ale doporučuju koupit nový těsnění.. Ten tvuj novej reklamuj
-
mr.Freak - FK
já bych už nikdy neuvažoval nad těmi z Autokelly, jsou to fakt šmejdy, jak jeden tak druhej co tam mají
mě už půl měsíce bezvadně funguje Vernet a Matymu zde taky, takže můžu jen doporučit, myslím že to je sázka na jistotu
sice stojí nový cca 400 ale vyplatí se
mouzi: můžeš jezdit i bez termostatu, akorát se motor neohřeje a nebude se mu to uplně líbit
mr.Freak: kámoš v AutoKelly koupil novýho Wahlera a je s ním spokojenej, funguje, jak má...
mr.Freak: kámoš v AutoKelly koupil novýho Wahlera a je s ním spokojenej, funguje, jak má...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nemáš pravdu, záleží jen a jen na štěstí, na jakej natrefíš. Postolicuje se ti origo ze škodovky, úplně stejně, jako obyč polskej, já osobně jsem měl s tím polským u bejvalý feldy zrovna štěstí a fungoval bez problémů 2 roky.mr.Freak píše:já bych už nikdy neuvažoval nad těmi z Autokelly, jsou to fakt šmejdy, jak jeden tak druhej co tam majímě už půl měsíce bezvadně funguje Vernet a Matymu zde taky, takže můžu jen doporučit, myslím že to je sázka na jistotu
sice stojí nový cca 400 ale vyplatí se
-
mr.Freak - FK
asi jsem zapomněl dodat, že jsem měl na mysli víka s termostatem, ten se u Wahlera nedělá, nebo aspon ho tam nemají, jinak samotný termostat od Wahlera do BMM je OK, ale ty polský víka tam je mnohem mnohem větší šance že nebude fungovat než u Vernetu...sám mi to říkal kamarád co tam dělá, že to jsou šmejdy, vrací se a praskaj...od Vernetu jsem neslyšel zatím jednu jedinou stížnost, takže pravděpodobnost koupě zmetku je menší než u Polska
-
Karlous - FK
Moje zkušenost: Origo termostat po letech praskl, tak jsem koupil polský plastový půldomek s termostatem zajištěným segerovkou. Měl jsem ho tam rok, fungoval normálně, auto topilo, ručička teploměru se držela na prostřední rysce, jen v létě v kolonách lezla ke stovce. Z nudy a zvědavosti jsem koupil Vernet 88°, ostříhal, obrousil a nacpal místo toho polského. Je to asi 2 měsíce, auto topí jako nikdy předtím, ručička teploměru se drží stále kousek nad prostřední ryskou, uvidíme v létě.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
poláci dělaj termostaty na segrovku, včem je mnohem mnohem větší šance že nebude fungovat
-
mr.Freak - FK
ta šance je taková: poměr funkčních kusů ke kusům koupeným...tzn. že pokud fungujou 4 Vernety ze 4, je šance větší, než když 1 polskej funguje 4 známým co jej kupovali, popř po týdnu reklamovali..aspoň já se teda něčím takový řídím při výběru čehokoliv...kouknu kolik lidí mělo s čím nejméně problémů a to má pro mě váhu při rozhodování
-
Krkawec - FK
mouzi: celá skříň termostatu to nebyla, jen samotný termostat a ten plastový kryt, možná je to ono víko termostatu... původní byl z jedné strany ulomený, tím pádem nonstop otevřený a voda šla pořád do okruhu a auto netopilo. Za těch pár dnů co jezdím s Vernetem si teda rozhodně stěžovat nemůžu... šlape, jak má 
-
mouzi - FK
tak ja nevim, dneska jsem to byl reklamovat, nejak jsme to poresili a kdyz jsem jel domu, motor se normalne zahral na 90°.. tak nevim, jestli si ze me ten termostat dela prdel.. po par kilometrech se rucicka ustalila asi na 85°, pak jsem zaparkoval u obchodu a kdyz jsem po asi 15 minutach vlezl zpatky do auta, tak tam bylo tak 100°.. pak jsem ujel mimomesto asi 15 km, mezitim rucka spadla tak na 75°, zase jsem zastavil u obchodu, a to asi na 5 minut a po navratu opet ukazovala pres 90°.. tak nevim, jestli je to normalni nebo co s tim je.. copak se motor zahriva, kdyz nejede? 
mouzi: taky se mi stává, že když někde nechám auto stát, pak se vrátím, je teplota vyšší - to se ale rychle změní po nastartování, tedy rozběhnutí vodního čerpadla, okamžitě to klesá.
-
mouzi - FK
aha, tak to je potom jasne.. akorat nevim, co si mam myslet o tom termostatu, jestli teda funguje nebo nefunguje ci co..
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
103457 ja si dovolím oponovať , tá segrovka nemá drážku po dvoch vybratiach sama vypadla , za druhé s tou segrovkou vždy otváral termostat skoro , po montáži orezaného z felicie bmm to už fungovalo , navyše ten plast je taký forový a rosilo to bez tmelu
neviem čo tu každý rieši origo termostat je síce drahší ale funguje napoprvé , netečie otvára zatvára dobre , a vydrží 5-7 rokov
neviem čo tu každý rieši origo termostat je síce drahší ale funguje napoprvé , netečie otvára zatvára dobre , a vydrží 5-7 rokov
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Suri
je to naprosto individuální, kus od kusu bez ohledu na výrobce. Prostě se trefíš na dobrej nebo ne.
Koupil jsem origo celou komoru i s termostatem a termostat fungoval 7 měsíců.
Suri nelze tvrdit, že origo bude dobrej. U feldy rozhodně ne. Měnil jsem termostat několikrát a mě osobně se osvědčil Polskej.
Ovšem 100 lidí 100 názorů.
je to naprosto individuální, kus od kusu bez ohledu na výrobce. Prostě se trefíš na dobrej nebo ne.
Koupil jsem origo celou komoru i s termostatem a termostat fungoval 7 měsíců.
Suri nelze tvrdit, že origo bude dobrej. U feldy rozhodně ne. Měnil jsem termostat několikrát a mě osobně se osvědčil Polskej.
Ovšem 100 lidí 100 názorů.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ja sa nechcem hádať , origo termostaty často trpeli prasknutím plastu a vypadnutím struny a celého termostatu a auto sa hneď chladilo a nezohrialo , ale doniesli mi origo termostat po 7 rokoch z felicie a jeden 2ročný z mojej felicie obidva menené , origo , v autorizáku , a teraz ako mi ich doniesli po výmene kvapaliny za novú tie termostaty prestaly fungovať rovnakým spôsobom , v kvapaline bol usadený bordel a po naliatí novej kvapaliny sa asi uvolnil a dostal na gumičku samotného termostatu ktorému bránila vo funkcii - výsledok bol taký že predtým funkčné termostaty ktoré pekne fungovali sa zmenili na toto : po štarte vyliezla teplota na 110 kým sa otvoril a potom držal tých 90 , po vychladnutí sa to zase opakovalo , na tom 7 ročnom bola gumička rozstrapkaná a vyžraná , v tom mojom bola lepšia , gumičku som vybral zo zlomeného čo som mal a zložil jeden dobrý ktorý som daroval a pol roka jazdí krásne . Pôvodne sme mali vo felicii 7 rokov termostat , potom nový origo ktorý popisujem v predošlom príspevku prečo odišieľ a teraz je tam pol roka nový origo , všetky fungovali krásne . ale je to kus od kusu , na 1,6 som montoval aj origo aj poliaka , origo čo tam bolo predtým malo 10 rokov celé zažrané od kvapaliny , nové origo fungovalo pekne a už tomu bude rok skúsim zistiť či funguje , a ten poliak tiež fungoval bezvadne
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
som s toho magor
Mam felic. 1,3MPi r99.
termostat som menil asi pol roka do zadu aj cislo aj co sa len dalo. Teras mam problem s kurenim ze mi to nekuri ale ked sa pozeram na ricicku tak mi beha v pohode takzevyzera ze ho otvara a zatvara ako ma...alesom si vsimol ze edk am volnobeh tak mi ide skoro az studeny vzduch a ked mu prikurim na 3000ot. tak vtedy mi ide teply. ked pustim zase sa ochladi. Voda mi neubuda nieje ani v oleji a ani opacne. Este mam namontovane LPG asi dva mesiace. skusi predsa dat druhy termostat???
termostat som menil asi pol roka do zadu aj cislo aj co sa len dalo. Teras mam problem s kurenim ze mi to nekuri ale ked sa pozeram na ricicku tak mi beha v pohode takzevyzera ze ho otvara a zatvara ako ma...alesom si vsimol ze edk am volnobeh tak mi ide skoro az studeny vzduch a ked mu prikurim na 3000ot. tak vtedy mi ide teply. ked pustim zase sa ochladi. Voda mi neubuda nieje ani v oleji a ani opacne. Este mam namontovane LPG asi dva mesiace. skusi predsa dat druhy termostat???
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
elvis - v jinem tematu pise "103457" o tomto problemu neco: Nemůže mít vliv to, že je hladina Fridexu na spodní rysce? Hladina kapaliny má malý vliv, ale může ho mít, jelikož se může topení zavzdušňovat. Poznáš to tak, že když ti to bude míň topit toč motor přes 3 tis. otáček a pokud to bude topit lépe je to hladinou.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
pred tyzdnom som to tu tiez niekde videlo nicom takom ale uz som to neska nevedel najst. dufam ze mi oodpise namoj problem ale dik.a hladinu mam tesne pod max...a aj ked je motor zahtriaty tak je tiez tesne pod max
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Nečet jsem to celé,ale odpovím na dotaz----Jestliže máš LPG tak je teplota v topení pořádku ,jelikož teplá kapalina napřed jde do odpařovače (regulátoru-reduktoru) ,kde část tepla převezme LPG a zbytek jde teprve do chladiče topení a to už se musí točit motor více.Navíc doporučuji rukou zkontrolovat hadice od topení,pokud by byly horké obě dvě a topení studené tak bude pravděpodobně vadná příčka v tělese topení---výměna vložky.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Start na benál,vyjedu z garáže,jdu zavřít vrata,pak vyjedu ze dvora,zase zavřít vjezdový vrata (to celé tak cca 4 min),po cca 200m vytočím motor tak aby se přepnul na LPG a po dalších 300m už mi fouká pěkně vlažnej až teplej vzduch.Studenej motor rozhodně nevytáčím.
Jestliže musí točit nad 3000 aby mu to topulo tak určitě není vše v pořádku.
Před tou montáží LPG to topilo normálně?Nezmršily při ní něco?
Jestliže musí točit nad 3000 aby mu to topulo tak určitě není vše v pořádku.
Před tou montáží LPG to topilo normálně?Nezmršily při ní něco?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No já to beru podle svý feldy,teď v mrazech jsem měl starost to vůbec ohrát na teplotu termostatu a to jezdím denně cca 25km do práce jednu cestu.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
pred montazou to fungovalo...aspon mylsim no mynuly rok urcte vymenil osm termostat a chodilo to v pohode...a tuto zimu opet problem....na dalsi tyzden idem rozobrat ventilator a radiator tento bohuzial nebude cas tak uvidim ako pochodim ci klapka alebo samotny radiator a uz vymenim aj tesnenie pod hlavou aj to co je nad filtrom olejovim trochu mi s tamde stale tecie olej
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
takze problem vyrieseny, vymenil sa radiator a auto kury ako besne...stary radiator ked som sa pozrel do svetla videl som len tmu...ale uz ed som mal kupeny druhy tak som ho vymenil tento oplachnev vycistim a bude ako nahradny. taktiez sa vymneil aj termostat tomu tiezriadne zasibavalo 
-
Kapr350 - FK
Teplota
Ahoj, jaká je teplota ted v techto marazivých dnech chladící kapaliny nemužu vubec ohrát auto ani za dlouhou dobu jízdy. Čím to bude? Predem říkám, že termostat je v pořádku a když dám papír před chladič. Tak je vše OK. Příklad Zahřeju na 90 stupnu a jítko se to schladí pod 70 což je mi divné.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. úno 2011 18:15:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
mjamriska - FK
Re: Teplota
mne to drzi teplotu tak 1 mm pod 90 stupnov, ked som v tych velkych mrazoch dal karton pred chladic tak sa mi prehrievala
-
Kapr350 - FK
Mě to právě nejde... furt to memužu ohrát nebo ohreju a hned se schladí jízdou fakt nechápu
-
keenworth - FK
A to že je termostat dobrej si poznal jak? Měl si ho venku a vařil si ho ve vodě? Nebo říkáš, že je dobrej, jen kvůli tomu, že je novej? Tohle bývá na 99,9% vždycky termostatem.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
to je snad dobře ne ?!
mě se to v těhle mrazech taky hned ochladí na 70 a nějaký drobný
-
Kapr350 - FK
Normálně jednak novej a tedy asi 2 mesíce měněnej za original a spína normálně kolem 70 stupnu velkej malej okruh
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Nastartuj ujed 1-2-3 km a sahni si na hadici co vede z termostatu do chladice a jestli bude tepla i u chladice tak ko termostat. 
Jak spina pri 70??? to jako ze se otevira pri 70 ?? Pokud jo tak se nediv ma se otevirat pri cca 88.
A to ze je novej a jeste original dnaska opravdu neznamena ze je vporadku a funkcni.
Jak spina pri 70??? to jako ze se otevira pri 70 ?? Pokud jo tak se nediv ma se otevirat pri cca 88.
A to ze je novej a jeste original dnaska opravdu neznamena ze je vporadku a funkcni.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
kdyz je venku -8 tak to podle me nikdy nemuze mit vysokou teplotu
-
Kapr350 - FK
ahá tak to by lae bylo divný ne když je novel pár měsícu a hned pryč ne?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ale muze proto tam prave je ten termostat
Prvni okruh musis tutove ohrat na 90 kdyz otevre naraz termostat padne dejme tomu k tem 70 ale pak zas musi lezt k te 90.
Dneska bohuzel bezna vec ze nove termostaty jsou uplne na vetsinou az xy nty 2-3 funguje jak ma. (Dnesni kvalita vyroby je bohuzel zalostna).
Dneska bohuzel bezna vec ze nove termostaty jsou uplne na vetsinou az xy nty 2-3 funguje jak ma. (Dnesni kvalita vyroby je bohuzel zalostna).
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne úte 22. úno 2011 18:12:54, celkem upraveno 1 x.
-
keenworth - FK
Marwin: Dobře? Když máš teplotu na 70, tak to není dobře ani když je takováhle zima. Pořád by si tam měl mít aspon těch 80-85 i když je fakt zima. Ted ráno jezdím do školy... je cca -9°C... mám tam polskej termostat, kterej není nic moc, ale dokáže držet vodu na těch 85 i při zapnutým topení. Pro motor není zdravý když pracuje při 70, ani ekonomický.
Kapr350: Ale on nemá otvírat při 70°C... jsou dva druhy termostatů, jeden otvírá při 88 a druhej teď nevím. Ale mnohem častějc se dává ten 88...a to je že novej neznamená, že funguje. Dneska jsou ty polský termostaty jeden šit vedle druhýho
Kapr350: Ale on nemá otvírat při 70°C... jsou dva druhy termostatů, jeden otvírá při 88 a druhej teď nevím. Ale mnohem častějc se dává ten 88...a to je že novej neznamená, že funguje. Dneska jsou ty polský termostaty jeden šit vedle druhýho
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Druhej termotat je na 80st (se otevira) do feldy ale normalne patri 88.
-
keenworth - FK
Kuladmin: Jo, správnej termostat drží vodu v malým okruhu, než se ohřeje cca na 90, ale ukaž mi, kterej termostat to dneska dokáže? Ted mi na stole leží jeden polák 88°C, vyndal sem ho z auta protože neudržel teplotu, vařil sem ho, ale otvíral správně, potom až koukám, že i když byl zavřenej, tak kloudně nedosedal a propouštěl vodu, kvalita zpracování teda nic moc.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
teď koukám že je to o MPi,já mám teda ještě ten hliníkovej z fazola 
-
keenworth - FK
To je jedno, funkce má být stejná ne? Ať hliníkovej nebo plastovej domek. Prostě správnej termostat má držet 90°C i když je venku kosa jak v Rusku.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
dobře a jak dlouho se ti to teda ohřeje na těch 90? tím pádem mám asi termostat v pytli
-
keenworth - FK
jedu tak 3-4km, pak trošku kopeček a už to je tak na těch 85... když to nechám blafat na volnoběh, tak se to zařeje tak za 10 minut, ale říkám, že mám taky trochu pochybnej termostat, mohlo by to jít i trochu rychlejc...jenže říkám, kvalita termostatů stojí fakt za prd...nevím jak origo, ale ty polský nic moc... musíš mít fakt štěstí a trefit na dobrej kus...já teď přemýšlím, že zkusím poopravit ten starej, aby nepropouštěl a dám ho možná zase zpátky.