Vag problem-reset felicie funguje!!

Vše okolo diagnostiky
looki - FK

Vag problem-reset felicie funguje!!

Příspěvek od looki - FK »

Zdarec
Vcera jsem zkousel novy diag. kabel ale mam nejaky problem (koupil jsem modry z aukra).Prvne jsem zkusil program reset felicie:

Kód: Vybrat vše

http://www.pc-autodiagnostika.cz/Ke-stazeni/
a ten fungoval jak má.Normalne nacetl ID jednotky a provedl reset.
Kdyz jsem ale zkousel Vag (3.04) ,tak pise ze jednotka nekomunikuje.Com porty mam nastavene dobre,ale i tak se nic nedeje.Nevite cim to muze byt?? zkousel jsem i verzi 4.09cz,ale i ta nereagovala!!!!!! Mimoto mam dojem ze odesla lambda sonda a diagnostika mi to mela potvrdit.
Mate nekdo odkaz na zarucene fungujici verzi Vagu?? klidne i starsi verzi!
Pripadne i jiny druh softwaru.

p.s. pri sundani přihradky u spolujezdce,jsem objevil nejakou krabicku s konektorem a jednim vyvodem z vrchu,ktery vypada jak antena.Neni to nahodou prijimac na DO k centralu??
Centauria - FK

Re: Vag problem-reset felicie funguje!!

Příspěvek od Centauria - FK »

Zdravím,

S tím VAGem bývá problém,... Musíš se podívat na nastavení portů ve Windows. Ten software potřebuje specifické číslo portu, z hlavy ti teď nepovím jaké. Mělo by to být v dokumentaci.(zkontroluj dvakrát :D ) A i když budeš mít vše dobře nastavené tak se ti může stávat, že ten program stejně ten kabel nenajde. Můsíš zkusit kabel odpojit a znovu zapojit, zkus to v jinem pořádí, třeba prvně zapni VAGcom, zapoj kabel do kompu potom do auta.

Chce to trošku experimentovat, ale určitě ti to pojede

Cent ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nejosvědčenější je 304 CZ a port musí být 1 až 4.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

No stačilo by se podívat po fóru,já osobně jsem tu popisoval celý postup z komunikování PC-převodník USB a Kabel VAG com1-4.
looki - FK

Jozefj píše:No stačilo by se podívat po fóru,já osobně jsem tu popisoval celý postup z komunikování PC-převodník USB a Kabel VAG com1-4.
Nikde jsem nic podrobneho nenasel.A to jsem procetl hafo postu o kablech.
pokud muzes,hod sem odkaz na ten tvuj postup,snad to vyresim a nebudu tu zbytecne spamovat :oops:
mikka

Příspěvek od mikka »

Jack - FK

Příspěvek od Jack - FK »

looki, mám ten istý kábel a mne to fungovalo na prvykrát. Pokiaľ máš k nemu USB ovládač (vytvorí virtuálny port), tak tu je postup, ktorý som dostal s ovládačom:

VAG-COM
vloz si do mechaniky CD a zapoj kabel k ntb , ovladac nechaj najst automaticky. Nasledne chod do spravcu zariadeni , rozbal si sekciu "porty" , tam bude polozka "usb serial com port" (alebo nieco s dost podobnym nazvom). 2x na to klikni , potom zvol druhu zalozku. V nej klikni na "advanced". Hned vlavo hore budes mat moznost zmenit pouzivany COM port , nastav si COM1 az COM4 , ako chces.
Samotny VAG si skopiruj na disk , spusta sa polozkou IHR3040n.exe. V nastaveniach si musis nastavit taky isty COM port , ako si si nastavil v spravcovi zariadeni.
Klikni na ulozit , pripoj kabel , klucik daj do polohy 1 (posledna poloha pred startovanim). Vyskusaj funkcnost.
Ak pojde , otvor priecinok "c...." , spust .exe subor ulozeny v nom. Z vagu zo sekcie "o programu" skopiruj seriove cislo do horneho riadku. Cislo vygenerovane v dolnom riadku skopiruj kliknutim na "registrace/aktivace".

Sorry - text postupu je bez interpunkčných znamienok, lebo som to len skopíroval z môjho návodu.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

looki: v nastaveni Vagu musis dat port 1-4 podle toho jak to mas nastaveny ve widlích
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
looki - FK

takze vyreseno!! zkusil jsem kabel na jinem notebooku a jede bez problemu.nastesti ten druhy notas je taky naš.
Pocet nalezenych zavad je NULA,takze zase parada :thumleft:
Me by jeste zajimalo,jak je mozne,ze na jednom kompu kabel jede a na druhem ne?!!nastaveni je u obou stejne. :shock:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Velmi divné a je i stejný soft.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Divné to je ,ale je to celkem běžné a normální, nebo mám prostě na to smůlu já.
Kdysi jsem si stím hrál jednalo se o čistokrevné RS232 , žádné adaptéry a jiné. Na dvou PC jsem měl k dispozici chodil kabel naprosto normálně , na dalším co jsem si pořídíl do garáže jsem nebyl to schopen to rozchodit, stavěl další kabely/modifikace ani za boha. Zajímavé však je to , že na tom PC které "nefungovalo s kabelem" tak toto PC naprosto normálně fungovalo s jiným seriovým kabelem pro jiné aplikace (tehdy datový kabel pro mobil)

Momentálně jsem se zmohl na noťas, tam kabel funguje naprosto korektně, další kabel pro programování PLC taky , ale pro změnu se nespojím se satelity , i když na stolním PC komunikace mezi PC a sat. přijímačem funguje OK.

Tehdy jsem se o to dost zajímal a pátral, vypátral jsem akorát, že by to mohli dělat mezní hodnoty/tolerance převodníků jak v PC tak v kabelech. A to se bavím o komunikaci přes seriový port, přes USB je to ještě složitější.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Odpovědět