Jaká je vaše maximálka?

Simos 2P
135M, 136M
RedmeX - FK

Re: Jaká je vaše maximálka?

Příspěvek od RedmeX - FK »

otázka je ako ten čas merali, stopkami to v poho môže byť :) Trochu ti urobí nepresnosť merania, niečo optimistický tacháč a už máš sekundu dole... :lol:
Ja mám v lete zo svojej feldy tiež pocit, že musí dať 100 pod 13s (mierne vykuchaná :D )ale nemám to ako presne zmerať, stopky stoja za prd...
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Jojo, přesně tak jsem to myslel. Že v reálu to bude víc.
Docela zajímavý by mohlo být měření pomocí GPS softku, který začně měřit čas ve chvíli kdy se hneš a udělá ti časovou značku při dosažení 100km/h. Mohlo by to být jedno z nejpřesnějších měření, který se dá udělat doma :)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
JarHru - FK

Příspěvek od JarHru - FK »

Mejra píše::lol: já teda nevím.. ale mě by felda nedala 100 ani za 15 sec.. :lol: a co se dělali na strakonickým srazu sprinty.. tak vše okolo 16 - 22 sec na úseku, na kterém jsem jel já max 80-90...

Stefi74 .. jsi tu? měl jsi na tom sprintu přes 100?
To mi jako chceš říct že tam dali 100 až po 16 vteřinach ?
Nu ja to dnes testoval znova.Kámoš sedel vedle me abych se tim nezdrzoval já.A celkovy cas byl 13,2 s.
S 1.3 MPi pro upresnení...a je fakt že mam najeto teprv 31 tis. :D :D :D
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

já maximálku nemám tady není kde :D
ale aspoň něco: http://www.youtube.com/watch?v=805vo57jhds
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

jo sem ze starý školy mam radši mechanický ovládaní motoru ;) ale určitě se Mpi a jine ladí líp na vyšší výkon :thumleft:
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

mě jde 1.3 BMM 50kW 4. do 150km/h víc jsem radši nezkoušel a jak tam dam pětku tak končim, prostě s ní to je mrtví to i s tou 4. zrychlim ze 140 na 150 rychlejc než s 5.
jendazlesa

Příspěvek od jendazlesa »

Tak já už konečně jel těch 162 co mám napsanejch v techničáku :D Ale zajímavý je, že jedu na 4 okolo 140 a už to nechce táhnout, zařadím 5 a cítím jak mě to zase táhne až přes těch 160 a pak už byla zatáčka :? No ale je mi divný proč ta 4 nechce dál, tady plno lidí píše jak to táhnou až do omezovače...
Kuba22

Příspěvek od Kuba22 »

Ja jel se svoji Feldou 172km/h. 1,3 MPi 50kw, 97, 109tis km.
JarHru - FK

Příspěvek od JarHru - FK »

Tak dnes po přivaděči na Plzen 170 :D s moji 1.3mpi 50kw http://www.youtube.com/watch?v=QRTRcvISli4
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No tak já tenhle tejden 170 a ještě pořád zrychlovala mrška jedna :twisted: Jenže mi to pokazilo auto který jsem dojel a musel sem brzdit :?
RedmeX - FK

zdenex: máš pravdu to je presne dôvod, prečo som zrýchlenie ešte nemeral, lebo nemám nič čo by bolo presné :)
Inak na dialnici som na jeseň bežne lietal niečo cez 150 na zimákoch a felda vôbec nepôsobila nestabilne, alebo mala problémy brzdiť. Len sa prudké brzdenie nesmelo opakovať viackrát po sebe :lol:
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

na dalnici z fajneho kopce 190km/h tachometrovych..ani jsem netusil, ze tam rucicka dojde.. jednou stacilo, pavuciny jsem vymetl a zase jezdit s rozumem :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

moje 1.3BMM s najetejma 400tis. víc jak 150km/h zatím nejela :D, zato Pašík jede 140km/h na 3jku :mrgreen:
favo

Příspěvek od favo »

tgfh píše:Tak to jsi musel mít na tacháči tak 220 ne? :lol: ot motoru kolik? 6300? :D
Na tachometru bylo taky mezi 190-200 otačky motoru byly na hranici 6000 ot/min jako důkaz předkládám foto z Dedlovy feldy a podotýkám že Dedla měl kratší kvalty jak já

Obrázek
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

já jsem zatim s tim jel na 4 160..Je to podle tachometru ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Favo + All
No,no,jednou jsem si tak trochu testoval tachometr -jak ukazuje. Stejně jsem tam měl drobnej překlep (při 6000rpm by to mělo být tuším 193km/h) Ale to je stejně fuk...
Jinak se považuju za "normálního" člověka a dnes už mě nějaký megarychlosti v běžným provozu nic neříkají,protože je to téměř na nic a nevidím v tom nějakou skutečnou sportovní hodnotu. Uspoříte tím možná tak 10 minut za rok.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Prochy20 - FK

Příspěvek od Prochy20 - FK »

Dneska na R7 před Slanym z kopce ale fakt kopce, něco mezi 185-188km/h, s 1.6, neměl jsem ani v plánu to takhle hrotit ale když jsem viděl ten kopec a prázdnou dálnici tak mi to nedalo, to jsem ještě zapomněl vzadu zavřít pootevřený okýnko :) myslim že by na těch 195 ještě šla ale už byl čas brzdit...jinak normálně do 170km/h bez problému ale přehopnout se přez 170km/h dá fakt někdy práci :)
dinkin - FK

Příspěvek od dinkin - FK »

takže dnes na jedné takové pěkné rovince s 1,3MPI 50KW dala 145 :lol: víc ani nic, rovinka ještě byla ale autu už se moc nechtělo :( asi jí budu muset víc cvičit :lol:

:arrow: nejhorší je, že když mně takhle chytnou, kde můžu jet 90, tak celej život už asi chodím pěšky :salut:
gastr - FK

Příspěvek od gastr - FK »

tak dneska jsem jel cestu brno olomouc tak sem tomu dal trosku nabumbat tak prozatim moje maximalka 170 po rovince a z kopce 185 az jsem se divil ze to tolik zvladne :D :D
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja jsem ted jel 160 s tim mym kombikem na 4 s tim,ze mi to tocilo 6050 ot/min cca...je to mozne?
RedmeX - FK

Už sériový podvozok s dobre nastavenou geometriou musí byť stabilný pri rýchlostiach ako je 150-170. So sériou som síce takto nešiel, ale so stabíkom, rozperou a zadnými podložkami som jazdil rok a felda sa správala veľmi pekne pri jazde po diaľnici. Najdôležitejšie je mať dobre nastavenú zbiehavosť na prednej náprave, inak je to naozaj boj.
Na rozumne postavenom podvozku nie je problém jazdiť ako s dobrým moderným autom. Akurát bacha na brzdy, vednú už pri pomyslení na brzdenie 130-0 a podobne :lol:

Inak maximálne som išiel okolo 155 vykuchaným interierom, asi 100kg vecí v kufry, pričom dve "dosky" trčali otvoreným kufrom von. Všetko bolo upevnené tak, že sa to ani nepohlo a dosky dokonca vytvárali citeľný prítlak na zadok :D Felda by zrýchľovala s radosťou ďalej, ale počasie nebolo ideálne...
Tuner2 - FK

Příspěvek od Tuner2 - FK »

Takhle jede moje 1,3 skoro MPI :D

Maximálka na dálnici v Německu 193km/h: Obrázek

Maximálka na válcové brzdě 207km/h: Obrázek
Tuner2 - FK

tghf: Díky.

Ivarek: Ano je to cyklo tacho, normální tacho už ani v autě nemám a stejně běžný tachomatr v kerémkoliv autě přidává 5 -10%. Mám to cejchovaný s GPS a i podle výpočtu to sedí: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=115

Stačí zadat 5q 3,9, gumy 195/50 R15 5. převodový stupeň a otáčky 6200rpm což byl strop kde jsme na brzdě končili a vyleze Vám z toho 210km/h, takže ukazuje naprosto přesně.
panzic - FK

Příspěvek od panzic - FK »

dnešní poznatky z půlnočního výletu do Tesca...

felicia 1.3MPi combi 1998... omezovač zapíná zhruba při 6100ot/min
na trojku sepnul omezovač při 113 dle GPS
na čtverku při 154 dle GPS
pětku jsem bohužel nedal ze dvou důvodů:
1) stav gum(tahle zima bude jejich poslední)+ teplota vzduchu a hlavně vozovky+ byla docela mlha
2) musel jsem sjet z dálnice... :D ...mimochodem kombinace Feroda kotouče+Feroda desky je skvělááá(měnil jsem před 1000km zhruba i s pístkama...)

jinak se dá s feldou stabilně na dálnici držet 150 tachometrových
maximálku mám zatím asi 180 s feldou, s mazdou mx-3 1.8 V6 asi 210(pak mladá přehlušila rádio i motor :D ) a innotech corvete... to jsem nestačil sledovat tachometr jaký to byl mazec (jako spolujezdec jenom...)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Tuner2 píše: Ivarek: Ano je to cyklo tacho
Jak si vyresil zapojeni? Tohle jsem chtel udelat, ale nejak jsem ztroskotal natom ze nevim jak udelat snimani cidlem.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

dal bych to na vnitřní kloub polosy a "protikus" na převodovku. nebo nevim jestli je nějaký lepší místo :?:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Tuner2 - FK

Michelin1: Mám to vyřešené magnetem přilepeným na poloose a držákem na snímač na převodovce:
http://img.skoda-virt.cz/vase_auta_uplo ... -38_97.jpg

Fávo: JJ to víš u nás se smí jen 130km/h :lol:
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Tak včera jsem feldu taky protáhnul po dálnici,po více kilometrech po městě jsem měl konečne zas moznost najet na dálnici,mam 1.3Mpi 50kw ,čip cimbu,vložku KN,a vzal jsem půl nádrže želví power.A se třemi lidmi na rovice podle tacho nějakejch 180km a podle gps 177km/h což si myslimže ujde,z kopečka by šla v pohodě přes 180km/h ,ale překvapilo mě že tachometr moc neproměřuje,vím že co jsem jezdil třeba s focusem tak tam byl rozdíl i 9km/h podle gps
Naposledy upravil(a) straca dne pát 25. úno 2011 17:54:02, celkem upraveno 1 x.
Redpunk2

Příspěvek od Redpunk2 »

Já se svojí 1.3 ,mpi 40kw skopce sem jí hnal 180km/h jinak po rovince 160km/h.
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

tak ted o víkendu 30 km na dálnici sem jí nepustil a držel celou dobu plyn na podlaze ...ustálená rychlost 150 kmh (gps)153 tach. z mírných kopečků to vyskákalo až na 160 :lol: otáčky sem moc nesledoval ale na 150 to točilo přes 4 tisíce a na těch 150 konečná ... na vymláceném podvozku a na zimních R13 165/70 je tahle rychlost už kritická, navíc mám pocit, že hluk v téhle rychlosti způsobuje otok mozku, protože sem po téhle jízdě nebyl schopný napsat jedinou sms bez vynechání písmenka nebo pravopisné chyby.
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

redpunk2: to ti jede dost pěkně ja mám taky 1.3mpi 40kw a max jsem dal 172 tach a gps 167km/h a bylo to trochu z kopečka, jinak na rovince tak kolem 155km/h ale to už po delší době
renegade1 - FK

Příspěvek od renegade1 - FK »

Tak to máte dobré ja mám 1,6 mpi combi rv 98 a mám problém s toho dostat 130,ale jak jsem to auto kupoval tak mi bylo řečeno,že to má omezovač,ale tomu moc nevěřím.Jak to zjistím jestli to opravdu ten omezovač má?
thepromise - FK

pochybuji že by to mělo omezovač rychlosti zrovna na 130 :shock:
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Je to blbost, nedovedu si představit, jak by takové zařízení fungovalo na mechanickém principu a elektronika? No to už vůbec ne... Snímání rychlosti je u Felicie pouze mechanické a řídící jednotka motoru nemá žádné údaje o rychlosti vozu...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

On má zřejmě na mysli omezovač otáček... :D
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Ivarek: no jedině tak, že by si pletl dojmy a pojmy - někdo mu řekl o omezovači otáček a on si to pak nějak v hlavě pomíchal s rychlostí :cyclops: Jiný omezovač ve Feldě prostě není a nemůže být, jo pardon, ještě omezovače ve dveřích, ale ty už vůbec nemají vliv na rychlost :lol:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Jezdil jsem s normalnim palivem (N95) 150 a nedavno, par dni zpet jsem nalil do prazne nadrze Vervu 100, jel jsem 165 a Felda chtela dal, jenze musel jsem brzdit. Takze odhaduji moji max rychlost na rovince tech 170Km/h. 1,3 Mpi 50kw, 97, 132 000km :o
Podvozek musí být rychlejší než motor.
Honda Civic Vtec
Favorit 136L, vačka, hlava, HP
Bylo:
Felda 1,3 Mpi, 50kw, Cimbu, HP
thepromise - FK

o palivu byla řec mockrát...možná že aditivum by po čase "výkon" motoru zvedlo.. ale takovýhle rozdíl a ještě po první nádrži.. to je jen pocit
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

DaveScore píše:Takze odhaduji moji max rychlost na rovince tech 170Km/h. 1,3 Mpi 50kw, 97, 132 000km :o
Můj odhad je 200 Km/h :thumleft: Tohle přeci nemyslíš vážně... :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

smrcek: Tak já se svojí 182 podle GPS s blikající kontrolkou mazání a zcela v sérii 40kw.Holt motory před smrtí jedou nejlíp.Ale tahle 40kw po úpravách jede stejně ;-)
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

smrcek: Myslim to vazne, pocit to byt nemohl, kdyz jsem jel tu stejnou trasu. Mozna v tom bylo vice faktoru, ale z Feldy jsem proste vytahl vic, nez obvykle. :)
Honda Civic Vtec
Bylo:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mě zaráží, že si naměřil 165 (nejspíš na tachometru), ale myslíš, že by dala 170 :lol: Mě dala prachsprostě obyčejná 50kW mpi na dálnici 175 km/h a tu rychlost si dokázala udržet do prvního kopce po rovině, úplně v cajku ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Ze si da prachsproste 175km/h po rovinne si muzu nechat zdat, to jedine z kopce... :D
Honda Civic Vtec
Bylo:
RedmeX - FK

dave: ak vylucime, ze mas v neporiadku motor (netesne piestne kruzky, pridrety na kluke, husty olej), tak sa zameraj na filtre a vyfuk (pripadne loziska kolies, tlak v pneu), tie su kriticke hlavne vo vysokych otackach pod ponym plynom, kde sa prave pri snahe o maximalku pohybujes. Odmenou ti vsak bude zlepsenie dynamiky v celom spektre otacok...
Nie je totiz mozne, aby 50kw felda v dobrom stave nesla po rovine minimalne tacho 180+ a realnych 170+...
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Ok, diky za info. Jen mi je divne, ze tech 140 je tam opravdu brzo, pak tomu dojde dech a uz to moc neleze.
EDIT: Nebo mi to spatne ukazuje :D, nedavno jsem daval s bratrem sprint na letisti (on ma Focuse 1,8 TDDi 66kw) pokazde jsem ho predjel, kdyz jsme se pak bavili kolik jsme meli na tachometru ja mel nejakych 150 a on 160 :D, coz bylo divne, kdyz jsem mu ujizdel :scratch:
Naposledy upravil(a) DaveScore dne sob 31. pro 2011 15:12:04, celkem upraveno 1 x.
Honda Civic Vtec
Bylo:
ferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferat »

1,3MPi, r.v. 2000, cca 89 000 km. Zimní gumy Barum Polaris 2, mírný boční vítr, v nádrži cca 30l Shell W-power, 2 osoby a cca 50kg nákladu na D5 na rovném úseku 175km/h dle tachometru. Takže odhaduju takových 166-170 v reálu. Ještě by trochu šla, ale vzdal jsem to. :scratch: Nic se nemá přehánět. :mrgreen:
Ferat Felicia Trumf 1,3MPi/50kW, vyrobena 27. 4. 2000 v Kvasinách Obrázek Žádnej učenej z nebe nespad!!! Ale blbce jako by shazovali... :-) Pamatujte... ! Chybama se člověk učí!!!
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

140km/h, pak uz se zacala blizit vesnice a dostavily se bobky z toho jak se mi cukal volant-mam totiz ve predu kazdej tlumic jinej (vpravo seriovej,vlevo sportovni)o
thepromise - FK

těmi tlumiči se moc nechlub :D sry za ot..
mojí max sem už dával .. ale mám nový motor takže... nový V-max 170 kmh dle tachometru 150 je limit na brzdy podvozek a možná i motor :D.. ale těch 150 dám i s plným autem ( ověřeno )
Vasek

Příspěvek od Vasek »

update mojí maximálky:
Obrázek

německá dálnice, carrera 100 a kopec. Po rovině umí 180km/h.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Odpovědět