HP Sporting
-
Jooky - FK
Re: HP Sporting
Nevíte někdo proč HP podražilo zadní sportingy? byli za 3600 a ted jsou za 4800 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
se jich zeptej ne?ja je taky mel za 3500
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Zvýšilo se DPH o 1% to je jasný ne ? Loni se taky potraviny zdražily o 5% a na půltě vzrostly až o 70% to je ta česká matematika. Druhá možnost je že si tam asi už skoro každý volá že chce tlumiče bez dokladu a tak to zdražili aby se jim to vyplatilo dávat na černo, co já vím.Jooky píše:Nevíte někdo proč HP podražilo zadní sportingy? byli za 3600 a ted jsou za 4800
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Martinho - FK
Panove,jak se da hejbat se spodni miskou tlumice pri snizovani/zvysovani po drazkach?
-
Kristensen - FK
na předku musíš sundat péro protože to asi nepřetlačíš, nadzvedneš misku a kleštěna roztáhneš kroužek a posuneš ho kam potřebuješ, hlavně vyčistit drážku do který to hodláš dát, na zadku stačí zvednout auto na obou stranách aby nebyla našponovaná náprava a zabrzdíš ručku a montpákama se opřeš o bubny a nadzvedneš misku i s pružinou a někdo ti posune kroužek.
-
Hans - FK
Mám možnost koupit kompletní jeté tlumiče za 4500kč. Jak asi budou vypadat ?
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Můžou bejt OK a nebo taky ne ... zetej se prodejce jestli nejsou poškrábaný pístnice, jestli z nich neteče olej a případně si nech poslat foto.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Hans - FK
Foto neposkytnul. V jakým stavu se dají vzít kvůli případné repasy, je vada i koroze pláště ?
Osobne bych foto chtel. At uz kupuju cokoliv.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
jo jo bez fotky bych nekupoval ... asi má co tajit
... říkal něco na ty pístnice a olej?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Stollby
- Kontaktovat uživatele:
Caute lidi,zitra budu davat novy HP na auto,ale jsou od vyroby hozeny na nejnizsi drazce,nekde tady v topicu bylo tusim od Dedly jak je v pohode hodit do drazek,preek a zadek,do kterych drazek je teda mam hodit aby to bylo v poho?predem diky,proletel jsme nekolik tsranek ale nikd ejsem to nevidel
Vždy je co zlepšovat
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
jestli mas nejake sportovni choutky, zkus zadek niz nez predek 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Goofy - FK
Mám takovej dotázek..možná to tu už bylo řešeno ale nenašel jsem
..
Je možné použít HP sporting určený na fáčko na felicii?? teoreticky by to mělo být stejné ne??motorově aspoň..
Mám možnost mít levně HP z favorita jenže já mám combi,což by byl asi problem že??vím že se dělí na motorizaci a kratkou či kombi..šlo by to nějak spáchat??že by se třeba jen vyměnili ty zadní pružiny pokud by to sedělo??diky
Je možné použít HP sporting určený na fáčko na felicii?? teoreticky by to mělo být stejné ne??motorově aspoň..
Mám možnost mít levně HP z favorita jenže já mám combi,což by byl asi problem že??vím že se dělí na motorizaci a kratkou či kombi..šlo by to nějak spáchat??že by se třeba jen vyměnili ty zadní pružiny pokud by to sedělo??diky
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
normalne to pude,,,az to nasadis pak res jestli to chce zvednout ci snizit..
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Goofy - FK
super..jen mi jde o to že jsme někde četl že se liši zadní pružinou..ale díky za info.. 
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
nebude problem to prizvednout pokud by ti to moc lezelo.... maximalne si nechas dotvorit drazky smerem nahoru popr druhy pruziny,zelazi za jakou cenovku je mas........
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Hanz - FK
chlopi dotaz, kola 195/50 R15 ET45 s podložkama 1.5cm a HP sportingy. Mezi kolem a lemem blatníku mam asi tak 3cm a dost často škrtám o lemy. Když vezu 4 lidi nemužu skoro zatáčet
Je nějaka možnost tomu zamezit? nějakej doraz bo co? moje znalosti tlumičů končí u jejich vyndání 
-
Kristensen - FK
zahodit podložky eventuálně i kola a dát tam ty co tam maj být, nebo vytáhnout blatníky ven. Když dáš jakékoliv dorazy tak tlumiče totálně stratěj smysl
-
Hanz - FK
sundat podložky jsem chtěl. Ale ani za boha se mi to nepovedlo. jsou tam skoro nalisovaný
takže si asi nechám vybouchat blatníky
-
Martinho - FK
Kamarada napadlo, proc kdyz se na HP dodelavaji drazky, tak jestli by taky nesel na tlumic vysoustruzit zavit,aby z toho byl normalni stelovak... nezkousel to nekdo, nebo spis proc to jeste nikdo nezkusil??
-
Kristensen - FK
úvaha dobrá ale tohle H/P dělá na ostřejších verzích tlumičů, tady je to defakto zbytečné, jinak potřebuješ dvě matky proti sobě jako kontra, jinak ten závit tam je pro nejpřesnější doladění na danou trať a taky na dovážení vozidla.
-
Martinho - FK
jasne,to vim,ze na jiny druhy tlumicu to HP dela... jen me tak napadlo, ze prace by stim byla stejna jako s dodelavanim drazek a ucinek asi lepsi... 
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
prace stejna jako delat drazky nebo zavity?ta zavity budes delat 10x dele......... a vysledek stejnej ,snizene auto...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Kristensen - FK
Každopádně ti stávající drážky budou dělat problem v závitu a prostě šoupneš o drážku tam nebo zpět a je to kdežto závity budeš muset soustavně doměřovat vejšku aby to bylo stejné. Jediný co by závitem odpadlo je v podstatě asi demontáž tlumiče z auta ale zase když vemu nečistoty a v zimě sůl tak asi ten závit nebude moc rozumný řešení
-
Martinho - FK
podle me udelat zavit soustruhem na kulatine neni takovej problem,ne? co si pamatuju ze skoly,tak to bylo raz dva... ale tady je to treba jiny,nevim 
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
na kulatine jak na kulatine ale budes muset umet ten soustruh nastavit a ten zavit jet tak na 5X za tu dobu udelas 5jinyhc párů tlumicu a jak pisu vysledek stejny...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
nechci chytracit ale je to jednoduchy,proc vymejslet neco co funguje,,,proc to delat slozite kdyz to jde jednoduse a na to klickovani mezi kanalama to staci 
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Martinho - FK
jasne,vzdyt ja nic nerikam....
jen to byl napad,kterej jsem sem nahodil ,aby jste to vy,ketry tomu rozumite zhodnotili....
-
EmilTriner - FK
tady je to pěkně videt, kolega si to nechval na Forda dělat a byl to dost oser, zvlášť woser to je když to nejni na vozidlo u kterýho by to fakt k něčemu bylo / třeba zlepšení x sec na 1km/
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 719d55c78a
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 719d55c78a
- mako
- Kontaktovat uživatele:
dotaz:jak je to z repasi hpček? když to pošlu na repasi tak je budou i barvičkovat nebo co všechno s tím udělají a hlavně kolik to zhruba stojí peněz? 
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Mako: nejjednoduší je tam zavolat a domluvit se 
http://www.sigra.cz
Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
- mako
- Kontaktovat uživatele:
to jo, já myslel spíš zkušenosti jiných
jo a ještě jeden dotaz, jak zjistím že jsou hp v pr*ely? netečou nikde
VW passariantion+VW felicia diesel power
-
Kristensen - FK
To je trošku problem, klasické měření tlumičů nedokáže popravdě posoudit zda je tlumič H/P KO nebo OK, jediná opravdu ověřená možnost je zajet do H/P a nechat posadit tlumič na jejich stolici kde poběží cca 10-20 minut a bude vykreslovat graf útlumu, potom ti řeknou v jakém je stavu. Ještě kdysi z favoritů jsem vzal h/p s 120 000km za sebou a při cestě pro zásoby h/p jsem ho vzal a nechal posadit na stolici a jeho účinnost byla při provozní teplotě 70 procent.
-
Miskoo
Už aj ja som hrdým majitelom podvozku od HP. A je to kurňa rozdiel. díki Vicimu 
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
Tak HPfilia dorazila uz aj ku mne
HP sk. N, stary model
Stale to ale sedi o dost lepsie, nez klasicke sportingy.

HP sk. N, stary model
Stale to ale sedi o dost lepsie, nez klasicke sportingy.

- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
metiuova felda je ppc
saaam som sa na nej viezol...
Dalej mam otazku: mam HPsporting, typ Tuning, na kratku feldu, ale ja mam combika...
...pruziny su rozdielne pre kratku a combi. Dnes som nasadil na zadne tlmice seriove combi pruziny zo zadu a hned sa mi svetla vyska vyrovnala...sedi to pekne, pohodlie je podobne, mozno trosku maksie
Otazka vsak znie, ci tym nieco nepokazim? Ked tam bude seriova pruzina? Pretoze HP pruzina je na kratku a dost mi zadok sedel...
Dalej mam otazku: mam HPsporting, typ Tuning, na kratku feldu, ale ja mam combika...
...pruziny su rozdielne pre kratku a combi. Dnes som nasadil na zadne tlmice seriove combi pruziny zo zadu a hned sa mi svetla vyska vyrovnala...sedi to pekne, pohodlie je podobne, mozno trosku maksie
Otazka vsak znie, ci tym nieco nepokazim? Ked tam bude seriova pruzina? Pretoze HP pruzina je na kratku a dost mi zadok sedel...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Marty_pv - FK
ludkym: Tlumící jednotka je naladěná jako komplet (tlumič + pružina) - vyhoď sériový pružiny a zvedni to o drážku nebo dvě
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
a co som debil alebo co?...ved som to mal na najvyssej drazke, mal som tam vyrobenu podlozku pod mysku pruziny , aby to bolo este vyssie. Nepomohlo, pri plne nalozenom aute to pri prejazde vymolov strasne buchalo, ako keby by piestnica narazala na vrchnu maticu.
...ja im to poslem do firmy a nech mi to naladia
...ja im to poslem do firmy a nech mi to naladia
Naposledy upravil(a) lukydm dne pát 23. dub 2010 16:42:50, celkem upraveno 1 x.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
-
Marty_pv - FK
ludkym: Když ty taky nenapíšeš že jsi to měl úplně nahoře - tak si nech poslat z HP správný pružiny. Sériová na HP tlumiči je asi tak dobrá jak říznutý péra nebo "sportovní" pružiny na sérii - zkracuješ životnost kompletu
-
Martinho - FK
Muzete nekdo poradit o kolik se da dat HP dolu na kolech 7x16, 195/45 , aby to nedrelo o misku tlumice a o lemy??
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
taky zalezi na ET.... jinak i tak to jdu slozit na max,proste se uberou mrtve otacky shora a predela se o na misky ze zadnich tlumicu,taky tak jezdim... a zadny problem.. zadek bude bez problemu,jen predek je zajimavejsi
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Martinho - FK
Nerad bych do toho rezal, takze spis jestli to jde bez takovejch uprav...
Predstavoval jsem si to -70/-50 tak by to slo??
Jinak ET 38
Predstavoval jsem si to -70/-50 tak by to slo??
Jinak ET 38
-
Kristensen - FK
Nezapomeň že se dělaly H/P pro seriové pružiny.Marty_pv píše:Sériová na HP tlumiči je asi tak dobrá jak říznutý péra nebo "sportovní" pružiny na sérii - zkracuješ životnost kompletu
lukydm: zavolej do H/P a určitě se s nima nějak domluvíš.
-
Marty_pv - FK
Kristensen: HP na sériovou pružinu jsou úplně jiný než HP sporting - nejsou stavitelný a tlumiče jsou určený pro použití sériové pružiny.
-
Kristensen - FK
Původní označení tlumičů je: H/P Sporting "produkční" jsou na seriovou pružinu a vzadu stavitelný. H/P Sporting "special" je sestava s pružinama a všechny stavitelný což má asi spousta lidí zde.
-
Marty_pv - FK
Stavitelný nebo ne, ty pružiny (HP sporting "special" vs. série) mají odlišnou charakteristiku stejně jako tlumiče, je podle mě blbost dávat dozadu sériovou pružinu na HP tlumič nebo obráceně