Úpravy a maximální výkon 1.3 MPI

Simos 2P
135M, 136M
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Re: max vykon

Příspěvek od Ksanda »

mause: myslim, ze M-E nepotrebuje zadný reklamni tahy :)
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

reklama na M-E? to existuje? Jediný co znám je jeden jezdící jezek :lol: Ten když šlápne na pedál, tak si začnu nadávat, že mám línou plečku

jinak chip jen optimalizuje chod, ale podle mě kW nepřidá. To udělá až vačice. Ale zajímalo by mě, kolik přidá samotná vačice od M-E v kombinaci s jejich chipem. 10kW sem někde slyšel, ale to mi přijde moc. Jestli má jezek 64 s hlavou, tak podle mě je 60 bez snížení hlavy málo
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Podle grafů přímo ze stránek M-E je po vačce s čipem výkon 60 kW (u mpi)
Ptal jsem se mailem na zvýení výkonu u BMM a tam udávají 56 kW pro vačku+čip a 62 kW pro komplet (vačka, čip a hlava)
Martin_Happy - FK

vačicé přidá 10 kW a hlava jen 4? Tak to jsem nečekal
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Vona totiž taková vačice je svině hbitá :thumleft:
Obrázek
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

martin: to je len optický klam ;) už sériová felda má viac ako 50kw, niekde namerali až 55 a tiež viac Nm, takže vačka pridá menej, ale Nm tak neklesajú v otáčkach... Hlava zlepší hlavne priebeh Nm a u tých je nárast naozaj výrazný!
Marty_pv - FK

OT jirkaf: Já měl párkrát v motoru kuny a výkon nepřidaly :D A přitom jsou hbitý taky, ze mě asi tuner nebude :lol: /OT
Redmex to vystihl - většina 136M motorů má v sérii víc než 50 kW
Martin_Happy - FK

Wow, takže na obou Feliciích je víc kW, to je bezva. Takže oni jen tvrdili, že to má 50kW, aby chudáci VW u nás prodali vůbec nějaký 1.6. A vysvětluje to i mojí zkušenost s 1.6, kterou sem řídil a jela mnohem hůř než moje 1,3. Na rovince sem z ní dostal těsně před koncem 130, kdežto u svý mám 130 před koncem rovinky a pak ještě zrychluju přes 130 (ale ne moc) a proto sem míval dřív dojem, že 1.6 je zbytečná. Pak sem jel v normální (ale to sem neřídil, jen mě někdo vezl) a to celkem šlo, ale nemohl sem posoudit, zda je rychlejší. Myslel sem si, že to bylo jen zajetím a tím to bylo teda jen částečně, ale jestli MPíčka mají fakt přes 50, tak se to tím vysvětluje.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

ono asi aj 1,6 bude na tom o niečo lepšie ako na papieri, ale graf série na brzde som nevidel, takže presne neviem...
Automobilka "musí" uviesť nižší výkon ako je realita, lebo jednak nikdy dva motory nie sú rovnaké a jednak vekom sa vlastnosti zhoršujú, tak majú istú rezervu... Okrem toho 136M počas výroby dostali lepšiu hlavu valcov, ale graf výkonu nikto nemenil, takže ja by som ten nárast hádal aj tam.
O inom sú marketingové triky alá VW, kde u tdi udávali naschvál nižší výkon, aby mali zákazníci pocit ako super to ide oproti podobným motorom konkurencie...(viď 77kw 1,9tdi u okty II- na brzde mali vždy 87kw a viac Nm)
Martin_Happy - FK

pask by to tedy znamenalo, že stará Octavia 1.6 MPI a poslední Felicia 1.3 MPI by při sprintu jely vyrovnaně, protože i kdyby pro Octavii hrálo těch maximálně 5kW navíc, tak pro Felicii hraje těch mínus 300 kg
Marty_pv - FK

To nejde moc dobře srovnávat, ta oktávka bude jinak zpřevodovaná - ale obecně tady ty podmotorovaný varianty Octy jsou jak obézní chlap na dětským kole (protože rozdíl v pohotovostní hmotnosti nějakých 300kg se sakra projeví), horší než to je akorát ta 1.4/44 kW
Martin_Happy - FK

Já vim, že zpřevodování je jiné. My sme právě tuhle Ocztavii měli. Jako jela no. Ale to bylo ta všechno. Rozjela se, jela a pak zastavila. Nic víc, nic míň. S pružností seriový 1,3
to nejde srovnávat. Ta Octavia byla fakt děsnej lenoch
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Martin_Happy: podivej se poradne na stranky M-E, tvoje otazky tam jsou zodpovezeny ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
URNA
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava BMM na MPI?

Příspěvek od URNA »

No ale musíš ho svěsit aby jsi jí vyměnil..to je herší než když ho vyndáš..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Sadro - aj si to robil? na favorite sa mi to podarilo ale na zosilnenej feliciovej kasni je to nereálne a nakoniec sme zhodili motor na vozíku nižšie a prehodili .
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

měnil sem rozvody tak bylo vidět že by to šlo :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ja som menil tiež aj vačku a bol to oprc
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No jo ale rozvody je ho..o..Když chceš vyměnit vačku tak svěsit motor určitě na vodní pumpě a ty co si nechtěj kurvit auto tak i u převodovky..Já jsem si tam ohnul plech asi tak 10 čísel..abych tu vačku vůbec vyndal..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Vačku jsme dělali už několikrát a vždy stačí svěsit motor, ale je u toho potřeba poodpojovat další věci aby si je zbytečně tahal a netrhal. Na MPi například hadice od benzínu + hadici mezi termostatem a nadobkou na vodu atd ...
Naposledy upravil(a) jirkaf dne úte 25. kvě 2010 16:34:25, celkem upraveno 1 x.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

přesně jak řiká jirka!;) já jsem to neodpojoval páč jsem se s tim nechtěl srát :D
.........
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

já se asi budu muset svést v nějaký vaší 1,3 mpi. Jednu takovou mám a snažím se jí už 6000km zajíždět co to dá...krom ujetých 350 km na nádrž sem z ní nic hbytějšího nedostal :cry: a mimochodem horší spotřebu sem neměl ani u favorita... předchozí dnes už zesnulé boužel totálně schnilé 1,6 ce bez posilovače v kombíku s 250tis na tacháčí se nevyrovná vůbec :D je ale fakt že většina feld 1,3 jede líp než ta moje 1,3...ale pochybuju že se vyrovná těmhle 1,6 kám ve feldě a asi i v oktávě...musel bych to vidět abych uvěřil :D
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Ono to zajíždění není o tom, že vyjedeš celou nádrž na 350km, hlavní je jezdit na otáčky na které normálně rád jezdíš a hlavně jezdit hodně.
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

no to já hodně nejezdím...max 500km měsičně...a otáčky držím od 2 tis (začátek zeleného) do 5 tis
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

No těma 500km/měsíčně nevypaříš ani vodu ve výfuku. Musíš to aspoň 3x ročně projet na velké cestě, ne že pojedeš 20km 160km/h ale aspoň 400km normálním tempem.
Odpovědět