Zapojení stmívání
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení stmívání
Zdravím. Udělal jsem si ze stavebnice obvod pro stmívání na osvětlení v interiéru, ale mám nejasnost v zapojení dveřního spínače ve felicii. Jsou tam 3 piny. Drátky jsou hnědý s bílým pruhem, zelený s bílým pruhem a hnědý. Stmívání potřebuji připojit paralelně na dveřní spínač, ale překvapily mě tam ty 3 dráty. Víte někdo, jak to je zapojené? Nevím, jestli není lepší přistoupit k zapojení někde jinde, než na místě, kde je dveřní spínač (aby to pak nefungovalo jen při otevření těchto konkrétních dveří).
Díky za rady
Díky za rady
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení stmívání
Pomohlo mi to, jen ještě nevím, kde najdu ten zadní kabelovej svazek, kde jsou ty dva spínače propojený, protože, když to zapojím až u spínače, tak to bude fungovat jen při otevření těch konkrétních dveří, jestli jsem se nepřehlídnul.
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Trošku si tu pleteš pojmy 
Dveřní spínač = 1 kablík .... při otevření dveří sepne kostru
Napojit to můžeš kam chceš ... třeba i k jednomu dveřnímu spínači (pokud se ti to tam vejde) ... spínače jsou propojený
Umístění zadního kabelovýho svazku: vydloubni pravej (u řidiče) plastovej kryt prahu a objevíš kabely
. Pokud chceš nějaký vhodný místo kde k nim přistoupit tak ten plast co máš vedle nohy je na to ideální ... po sundání (šoubek za ti krytem prahu) se objeví svorkovnice kde je svazek napojenej.
Napojit to můžeš kam chceš ... třeba i k jednomu dveřnímu spínači (pokud se ti to tam vejde) ... spínače jsou propojený
Umístění zadního kabelovýho svazku: vydloubni pravej (u řidiče) plastovej kryt prahu a objevíš kabely
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Presne jak pise Maty. Klidne to muzes zapojit primo u vypinace, protoze jsou propojene. Lepsi to ale bude napojit na svazek (opet jak psal Maty) nebo (pokud se ti to tam vleze) primo ke stropnimu svetlu. Me se tam postupne smivani veslo. Zalezi na tom, jake zapojeni stmivani si vyrobil.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Je to tišťák 3x3cm, takže nevím, jestli se do stropního světla vejde. Ještě jsem ho nerozebíral, nevím, jak je to tam udělaný a nerad bych ten kryt ulomil. To stropní světlo se dá rozebrat metodou šroubovák? (Stejně ho musím rozebrat, protože tam místo žárovky půjde LED).
Koukal jsem znovu na to schéma a už mi to došlo, že to klidně můžu dát na ten jeden spínač - asi jsem trochu mimo.
Koukal jsem znovu na to schéma a už mi to došlo, že to klidně můžu dát na ten jeden spínač - asi jsem trochu mimo.
Nejdriv "vyloupni" cele stropni svetlo. To udelas tak, ze zaberes za jednu z kratsich stran. Potom ho muzes odpojit a hrat si s predelavkou na LED. Tistak 3x3 cm by se tam mel v pohode vejit (jde jeste o vysku tistaku, jestli tam je nejaky veliky kondik...), takze nic jineho resit uz nemusis.
EDIT: Jinak pak to svetlo rozebres jak rikas metodou sroubovak.
EDIT: Jinak pak to svetlo rozebres jak rikas metodou sroubovak.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Díky.
Je tam malej kondík 220 mikrofaradů (byla to nějaká stavebnice, pak sem třeba překreslím schéma, kdyby si to chtěl někdo taky vyrobit). Ten kondenzátor po rozpojení nenapájí obvod, ale drží otevřenej tranzistor, kterej přemosťuje spínač a až se nabije/vybije teď přesně nevím, tak se T zavře.
-
PJDefort - FK
u mě- dveřní spínač = 3 drátky...vysvětlí mi někdo k čemu?Maty píše:Trošku si tu pleteš pojmy
-
Vrba - FK
PJDefort: mrkni na schéma odkazované v druhém příspěvku. Určitě pochopíš.