Pořízení nového tažnýho a vozíku
-
gerrik - FK
Pořízení nového tažnýho a vozíku
Chlapi, mám dotaz ohledně tažnýho. Díval jsem se na web a ono se tažný koupí a sám si ho mohu namontovat? Já myslel že se vaří ke kastli
Nebo to musí montovat odborná firma?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. čer 2010 10:55:11, celkem upraveno 1 x.
-
Dexter - FK
Re: Pořízení nového tažnýho
ne nevaří já ho mam na 4 šrouby, můžeš si ho namontovat sám, duležitý je aby mělo vše k zapsání do TP. ale z vlastní zkušenosti ti můžu říct že ho namontovat není brnkačka, já potřebobal ještě další dvě ruce a spoustu neslušných slov 
-
Snehulak - FK
měl by ti ho namontovat servis a nebo aspoň štempl na papír s kterým se jde na úřad. Alespoň tak sem to měl na passatu
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Koupíš si nové TZ, já ho koupil třeba zde:
http://www.hook-tz.cz/cz
vzal jsem to neodnímatelný, abych nemusel kouli sundavat.
1) Sám doma namontuješ, je to naprostá brnkačka, kastle je připravená, elektrika rovněž v příslušenství, zvládne i deb...
2) Ihned odjedeš na STK a tam si za 200,.Kč necháš vystavit protokol o kontrole
3) s protokolem zajedeš na magistrát, kde ti TZ za 50,-Kč zapíšou do TP a OTP
S sebou na STK a magistrát potřebuješ doklad o koupi a doklady k TZ, hlavně typový list.
http://www.hook-tz.cz/cz
vzal jsem to neodnímatelný, abych nemusel kouli sundavat.
1) Sám doma namontuješ, je to naprostá brnkačka, kastle je připravená, elektrika rovněž v příslušenství, zvládne i deb...
2) Ihned odjedeš na STK a tam si za 200,.Kč necháš vystavit protokol o kontrole
3) s protokolem zajedeš na magistrát, kde ti TZ za 50,-Kč zapíšou do TP a OTP
S sebou na STK a magistrát potřebuješ doklad o koupi a doklady k TZ, hlavně typový list.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevaří .. teda aspoň naše není vařený...je přišroubovaný k rámu vozu 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
gerrik - FK
Já jsem našel toto http://www.vapol.cz/cz/produkt/tazne-za ... a-felicia/ a tak jak, musí ho montovat servis nebo nemusí? 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hlavně musíš vybrat podle kastle, jestli máš combi nebo krátkou feldu.
To tvoje je na krátkou a je bez elektroinstalace.
Namontovat si ho můžeš sám, ale musíš si nechat montáž zkontrolovat na STK.
To tvoje je na krátkou a je bez elektroinstalace.
Namontovat si ho můžeš sám, ale musíš si nechat montáž zkontrolovat na STK.
-
Snehulak - FK
aha tak to možná bude rozdíl, já měl štempl ze servisu (i když sem si to dělal sám) a šel rovnou na dopravní ins. když si to uděláš sám musíš si to nechat zkouknout
Pokud si namontuješ sám a dáš 200,- za kontrolu na STK, tak je to pořád nejlevnější varianta.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
-
gerrik - FK
No jo, tady je na kombíka http://www.tazne.cz/z14456-tazne-zarize ... icia-kombi i když o této značce jsem nikdy neslyšel
ještě dotázek, felda je nějak připravená na montáž tažáku, co se elektriky týče? Jako vyvedené kabely nebo tak něco?
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Jinak v halfords meli tazne snad za 1200,- coz myslim pekna cena...
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
U nas se to rusi,bylo tam tazny na oktu za 1300 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
elektrika v autě není připravená, já měl elektriku, jako součást tažného, byl to mezikus mezi konektor a světlo, takže jsem vytáhl ten konektor co vede do zadního světla, takovej ten širokej placatej, vrazil do mezikusu tažnýho a až potm celý do světla.
pochopitelně na obou stranách světel. V kufru už je připravená i díra na kabel je zalepená takovou žvýkačkou. Není potřeba ani sundavat nárazník. Opravdu montáž maximálně na hoďku.
Ovšem toto všechno bylo u toho tažnýho, jak jsem dával odkaz. U jiných výrobců nevím, jak daleko mají připravenou elektriku.
pochopitelně na obou stranách světel. V kufru už je připravená i díra na kabel je zalepená takovou žvýkačkou. Není potřeba ani sundavat nárazník. Opravdu montáž maximálně na hoďku.
Ovšem toto všechno bylo u toho tažnýho, jak jsem dával odkaz. U jiných výrobců nevím, jak daleko mají připravenou elektriku.
-
gerrik - FK
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je mnohem složitější budeš muset nastavovat kabely. Určitě byh nepoužil ty nařezávací spojky, žárovky mají dost velkou spotřebu, kabeláž se klepe a za světlem je vlhko, nedával bych tomu dlouhou životnost. Raději letovat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U toho odkazu co jsem dával já mají elektriku na konkrétní typ vozidla již připravenou.
http://www.hook-tz.cz/cz/elektroinstalace
Ale teď jsem koukal, že se dá i samostatně koupit elektrika.
http://www.e-hook.eu/tazne-zarizeni-sko ... 60504.html
http://www.hook-tz.cz/cz/elektroinstalace
Ale teď jsem koukal, že se dá i samostatně koupit elektrika.
http://www.e-hook.eu/tazne-zarizeni-sko ... 60504.html
-
gerrik - FK
To by neměl být problém, tak to připájím, hlavně abych se vyznal v návodu
Jj, to je pěkný že to maj přímo podle typu. Navíc musím koupit jiný relé pro blinkr, že?
To bych bral tu verzi s konektory.
Asi budu taky v zimě kupovat tažný.
Asi budu taky v zimě kupovat tažný.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš, pokud ti nebude vadit, že ti nebliká ta prostřední kontrolka mezi šipkama. I na obyč relé blinkry bez problémů blikaj a to já mám dokonce zdvojené blikače vzadu.
Já osobně bych taky připlatil za jedno poštovný a koupil tu verzi s konektorama. On ten kabel nejde nijak extra vytáhnout ven a krčit se v kufru a letovat dráty nic moc.
Já osobně bych taky připlatil za jedno poštovný a koupil tu verzi s konektorama. On ten kabel nejde nijak extra vytáhnout ven a krčit se v kufru a letovat dráty nic moc.
-
gerrik - FK
Tak připlatíš si dost, cena Hooku bez DPH a elektriky je 1900,-
-
gerrik - FK
Re: Pořízení nového tažnýho a vozíku
Co říkáte na vozejky z Baumaxu apod? Vydrží něco? Ted maj v Bau vozík za cca 10 tisíc, 2mx1x, ale má 10 palc.kola. Za 13 to samé, ale s 13 kolama 
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš vozík z Baumaxu,tak koukni na výrobní štítek na nápravě-u některých byla psána nostnost 750Kg při rychlosti 25 Km 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Máme od Vezeka Titbit a provedení je parádní, všechno masivní, žádnej krám. Kola pod platem, takže širší využitelná plocha. Bočnice jdou sundat komplet - taky výhoda. Cena je ovšem kolem 17tkč. Záleží na co vozík budeš potřebovat - co a jak často budeš vozit atd..
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Jo a hlavně si dej pozor při koupi na celkovou hmotnost,aby Ti u nebržděného nepřesáhla 400Kg jinak budeš mít problém s příslušníkama.
-
gerrik - FK
Na štítek jsem právě koukal - je tam nosnost 750 kg u 13" kol, rychlost udana není.
Radek1 - to myslíš jako aby prázdný vozík nevážil 400 kg? U toho co chci je hmotnost 155 kg, a nosnost 550 kg. Vozit v tom budu bordel na skládku, a tak různě, pro domácí použití
Radek1 - to myslíš jako aby prázdný vozík nevážil 400 kg? U toho co chci je hmotnost 155 kg, a nosnost 550 kg. Vozit v tom budu bordel na skládku, a tak různě, pro domácí použití
-
gerrik - FK
Jo, a ještě nevíte kolik se platí za přihlášení vozíku na magistarátě?
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Je tím myšlena celková hmotnost vozíku- to je vlastní+náklad u nebržděnýho nesmí být větší než 400Kg a u bržděnýho 900Kg a pokud celková přesáhne 750Kg tak musíš mít v řidičáku razítko na vleky.
-
Abdul - FK
Ber len na 13" kolesách. Kolesá sú väčšinou z Feldy a nemusíš mať rezervu. Mimochodom ani tak naskáče za autom ako na malých bantamoch 8" , nič nevydrží a plásť je drahší ako celé koleso na 13". Ja mám na 13" a pohodička. S 10" menám skúsenosti.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já myslel koupit tažný bez elektriky to, co jsi dával odkaz a od Hooku koupit jen elektriku.gerrik píše:Tak připlatíš si dost, cena Hooku bez DPH a elektriky je 1900,-
Jinak co se týče vozíku, tak mám z Baumaxu už 5 let a vozím na něm naprosto všechno, celková hmotnost je 500,-Kg hmotnost samotného vozíku 145 kg. Dovezl jsem na něm i 500kg paletu s ipou a naprosto bez problémů. Policajti mi stavěli několikrát a rovněž bez problémů, nikdy nic nenamítali a v TP u auta mám nebržděnej 400 kg, bržděnej 1.000 kg.
Všechno na něm odvezu musí něco vydržet, proto ho mám.

-
Honza9007 - FK
s 10" koly máš max. rychlost 80 km/h
s 13" je pak už 100 km/h
alespoň myslím, protože všechny nový vozejky co jsem viděl a měly 13" kola, tak měly nálepku 100. My máme doma vozejk s malejma kolama, 10", a když je přifoukneš, tak to skáče jak koza a nedá se s tím jet víc jak 75. Takže když vezem prázdnej vozejk, tak máme ufouklý kolečka, aby to tolik neskákalo...
s 13" je pak už 100 km/h
alespoň myslím, protože všechny nový vozejky co jsem viděl a měly 13" kola, tak měly nálepku 100. My máme doma vozejk s malejma kolama, 10", a když je přifoukneš, tak to skáče jak koza a nedá se s tím jet víc jak 75. Takže když vezem prázdnej vozejk, tak máme ufouklý kolečka, aby to tolik neskákalo...
Tak to myslíš špatně.Já měl velké kola a max.rychlost dle TP 80km. Ty plechový hrůzy mají jednu dobrou vlastnost, že jdou postavit na zadek, u některých šlo i zkrátit oje.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
přípojné vozidlo do 750 kg hmotnosti včetně ... Kč 500,-gerrik píše:Jo, a ještě nevíte kolik se platí za přihlášení vozíku na magistarátě?
přípojné vozidlo nad 750 kg hmotnosti ... Kč 700,-
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

-
gerrik - FK
103457 - aha, tak to jsme si nerozuměli
Myslíš toto http://www.e-hook.eu/el--felicie~zE004.html
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, tak jsem to myslel, koupit od Hooku jen tu elektriku na feldu.
-
gerrik - FK
Byl jsem dnes v halfordsu, poloprázdnej krám, měli tam tažný na krátkou za cca 1500,-
-
gerrik - FK
To nevím, ale půl krámu bylo prázdný, ale ceny zas nijak moc nízký nebyly 
to je docela dost http://www.kraupner-auto.cz/detail.asp? ... 0100000012gerrik píše:Byl jsem dnes v halfordsu, poloprázdnej krám, měli tam tažný na krátkou za cca 1500,-
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Peters56Radek1 píše:Jo a hlavně si dej pozor při koupi na celkovou hmotnost,aby Ti u nebržděného nepřesáhla 400Kg jinak budeš mít problém s příslušníkama.
Co ty na to, jako orgán? Teoreticky by s tím mohl být problém, ale ještě nikdo to neřešil, když mě stavěli s vozíkem.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Na vozík se podívej i různě po inzerci.Dá se trefit i na docela solidní starší,ale kvalitní.Třeba trefíš na nějaký agados nebo něco podobného za slušný peníz.A určitě vol 13"kola.Zaprvý pasujou z feldy,tak když píchneš je to jednoduchý a zadruhý sou za autem mnohem klidnější.Navíc pokud ti gumy ztěří(asi je stejně nesjedeš),tak dáš jetý z feldy co bys jinak vyhodil a ještě ušetříš za pneu.Ale já osobně bych kdybych kupoval vozík nový asi tak moc nešetřil.Je to investice co se vyplatí.Navíc v baumaxu,Obi atd... to mají strašně předražené.Koukni na stránky různých výrobců a porovnej.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A já doporučuji mj oj do "V".Mnohem stabilnější než obyč trubka/jekl.Ještě jsem dokupoval podpůrné kolečko - opravdu super věc a nyní vymýšlím nadstavbu s plachtou.
gerrik: až si koupíš vozejk, tak si ho nezapomeň nejdřív pojistit, než si ho půjdeš na magistrát přihlásit. Jinak my máme vozejk z Kralovic(Maro) a zatim si nestěžujem. Je na 13 (šířka sice jenom 155), ale na silnici drží dobře a nijak neplave ani ve 130 když je správně naloženej. Byl sice trochu dražší, ale cena nebyla úplně naše priorita, protože táta potřeboval utratit nějaký prachy na firmu aby je nemusel dát státu. Ale taky jsme chtěli kvalitu. Máme ten poslední: http://www.maro-kralovice.cz/cs/katalog ... -plachtou/
Ale na feldu je asi zbytečně velkej(širokej), protože když neni sundaná plachta, tak výhled bočníma zrcátkama je nic moc.
A co jsem tak vykoukal, tak Maro dělá překližkový vozejky (jedno jaká velikost) do 80-tky a plechový do 100-ky. Asi jsou pevnější či co.
Ale na feldu je asi zbytečně velkej(širokej), protože když neni sundaná plachta, tak výhled bočníma zrcátkama je nic moc.
A co jsem tak vykoukal, tak Maro dělá překližkový vozejky (jedno jaká velikost) do 80-tky a plechový do 100-ky. Asi jsou pevnější či co.
-
Abdul - FK
Rozlišujme nálepku s maximálnou konštrukčnou rýchlosťou a maximálnu povolenú rýchlosť podľa vyhlášky. A to je väčšinou 80km/hod. Aspoň tu.Honza9007 píše:s 10" koly máš max. rychlost 80 km/h
s 13" je pak už 100 km/h...
-
gerrik - FK
Tak jsem koupil tažný za 1300,- v Kobrasu, ted musím bud sehnat anebo zapojit elektriku. Kdybych ji zapojoval sám, je toto zapojení správné?
ZAPOJENÍ 7-mi PÓLOVÉ ZÁSUVKY
Směrové světlo levé - žlutá (1/L)
Mlhové světlo - modrá (2/54G)
Kostra - bílá (3/31)
Směrové světlo pravé - zelená (4/R)
Obrysové světlo pravé - hnědá (5/58R)
Brzdová světla - červená (6/54)
Obrysové světlo levé - černá (7/58L)
ZAPOJENÍ 7-mi PÓLOVÉ ZÁSUVKY
Směrové světlo levé - žlutá (1/L)
Mlhové světlo - modrá (2/54G)
Kostra - bílá (3/31)
Směrové světlo pravé - zelená (4/R)
Obrysové světlo pravé - hnědá (5/58R)
Brzdová světla - červená (6/54)
Obrysové světlo levé - černá (7/58L)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zapojení zásuvky tažného zařízení
Zapojení je dáno normou ČSN a musí být dodrženo. Pokud se tak nestane, je možné, že některé vozíky nebudou správně osvětleny. Používejte vodič o síle minimálně 1,5mm.
Zapojení je z čelního pohledu na zásuvku na autě.
1. levé směrové světlo (žlutá, L)
2. zadní mlhové světlo (modrá, 55)
3. ukostření (bílá, 31)
4. pravé směrové světlo (zelená, R)
5. pravě zadní obrysové světlo, osvětlení RZ (hnědá, 58R)
6. brzdová světla (červená, 54)
7. levé zadní obrysové světlo (černá, 58L)
Zapojení je dáno normou ČSN a musí být dodrženo. Pokud se tak nestane, je možné, že některé vozíky nebudou správně osvětleny. Používejte vodič o síle minimálně 1,5mm.
Zapojení je z čelního pohledu na zásuvku na autě.
1. levé směrové světlo (žlutá, L)
2. zadní mlhové světlo (modrá, 55)
3. ukostření (bílá, 31)
4. pravé směrové světlo (zelená, R)
5. pravě zadní obrysové světlo, osvětlení RZ (hnědá, 58R)
6. brzdová světla (červená, 54)
7. levé zadní obrysové světlo (černá, 58L)
-
gerrik - FK
Tak tažný je přidělaný, byla to otázka 20 min. v jednom, ti co si stěžovali maji asi jiný typ, já mám slovenský Galia bo co. Ale s drátama je potíž, felda je má označený nějak jinak
Jsou tam půlený barvy
Asi budu muset koupit od toho Hooka 
http://pavel-fm.ic.cz/rady/autozasuvka%20CZ.pdf neříkej že podle tohohle to nezapojíš 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
gerrik - FK
Ale asi jo, ale nechce se mi s tím s..t
Asi to jistí ta typová přípojka 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Rovněž v tom nevidím problém, pokud už jednu elektriku máš, tak proč kupovat další??
vem žlutej drát a zapoj ho za levým světlem na blinkr. Takto budeš postupovat, až budeš mít zapojený všechny dráty.
Jedna technická: pravej blinkr za levým světlem nezapojíš
proto jsou k zásuvce dva kabely něco se zapojuje za levým a něco za pravým, poznáš podle barev drátů. 
vem žlutej drát a zapoj ho za levým světlem na blinkr. Takto budeš postupovat, až budeš mít zapojený všechny dráty.
Jedna technická: pravej blinkr za levým světlem nezapojíš