kolisajici vykon
kolisajici vykon
Ahoj, nevim proc, ale kdyz jedu cca 2,5tis rpm a vic, tak jde citelne znat jak polevuje vykon a zase se zvysuje, proste jedu, 2s tahne malo, 2s jede dobre atd a tak porad, do tech 2tis to nedela vubec.
1,3MPi 40kW
Dekuji za rady
1,3MPi 40kW
Dekuji za rady
Autodílna Zave-servis www.zave.cz
Autolakovna, klempírna, karosárna, servis, renovace laků, atd.. - kompletní autoslužby
Autolakovna, klempírna, karosárna, servis, renovace laků, atd.. - kompletní autoslužby
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: kolisajici vykon
Co volnoběh? Kolísá? Kolik otáček?
Volnobeh je prave v normalu... cca tech 700-800 otacek? nebo tak nejak, proste normal. Mozna za studena pada trocha niz kdyz slapnes na plyn a pustis a zase... Nemuze to byt tou klapkou zanesenou? Ale zas mi nejde do hlavy ze by to tak polevovalo a pridavalo, dela to pravidelne´, jak nejaka sinusovka a to od tech cca 2,5tis rpm, jinak vse jede dobre.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No ono třeba na neutrál (když přidáš plyn a držíš) se dá pozorovat, že to takový psí kusy dělá. To je lambda regulace. Ale že tobě to dělá tolik až to poznáš za jízdy
Vyčistil bych pro jistotu klapku, kouknul na paměť závad, udělal základní nastavení. Ale nejspíš bych to viděl na palivovej filtr (čerpadlo pod zatížením nestíhá dodávat - klesne výkon a v tu chvíli i spotřeba, tlak paliva se tím zvýší a motor zase přidá... tak pořád dokola). Pak už asi jen lambdasonda
Kdyz ja diagnostiku nemam
Nemate nekdo z Brna?
za odmenu muzu zdiagnostikovat BMW 
jinak palivak ja koupim teda tak jako tak, urcite je tam uz dlouho a na to cisteni klapky kouknu
Tak snad to pomuze, pak napisu co a jak, kdyby Vas tedy jeste neco napadlo, dejte vedet
Moc diky
Petr
jinak palivak ja koupim teda tak jako tak, urcite je tam uz dlouho a na to cisteni klapky kouknu
Tak snad to pomuze, pak napisu co a jak, kdyby Vas tedy jeste neco napadlo, dejte vedet
Moc diky
Petr
-
JAWAEVO - FK
čo sa týka palivového filtra na felicii stým mám len zlé skúsenosty ja neviem ludia ho nemenia snád vôbec je pravda že sa blbo mení ale za 20 min neni čo ribiť, kôli jednému nám zhorelo dokonca čerpadlo !!! na druhej čerpadlo vidržalo ale prefúknuť sa nedal
no ja ho vymenim, zitra si pro nej jedu
btw: kde se nachazi? vzadu pod autem nekde? At to nehledam hodinu 
diky
diky
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Je připevněnej ze strany nádrže. Nejlepší máš dát pryč ten plech co tepelně stíní nádrž. Mě dolu nešel, tak jsem odmontoval nádrž z těch přezek a krásně sem k filtru mohl. Horší bylo jí dostat zpátky 
-
Jurka - FK
Mám na 1.6MPi už tři roky stejnej problém a furt sem na to nepřišel...Vag nic neukáže....palivovej filtr měněnej klapka číštěná několikrát a bezezměnypodle všeho co sem už zkoušel sem vyvodil dva závěry a to, že to bude nejpravděpodobněji lambdasonda nebo čerpadlo už třeba dodělává, ale to už by po třech letech asi skapalo. A lambda stojí skoro dva litry, takže dokud to jede seru na to:) Ale až ju zkusíš vyměnit, tak dej vědět...
Tak dnes sem malem porodil
Nechapu blazny kteri vymysleli umisteni palivoveho filtru
kazdopadne filtr je vymeneny a problem, teda da li se ten počin co to dela nazvat problemem, pretrvava
tak jeste nekdy zkusim tu vahu vzduchu vycistit, ale az sezenu nekoho kdo ma ten VAG 
kazdopadne filtr je vymeneny a problem, teda da li se ten počin co to dela nazvat problemem, pretrvava
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já to čekal
Nechtěl sem tě odradit, tak sem si své zážitky radši nechal pro sebe
Váhu bys u 1.3 hledal marně
Patrně si měl na mysli škrtící klapku, to je tak jediný co můžeš čistit
Spíš to asi bude lambda sonda, a nebo snímač teploty a tlaku nasávaného vzduchu(ten černej bazmek zezadu sacího potrubí). No asi bych se ještě podíval jestli nesaješ falešnej vzduch, takže prolez potrubí(sání od ŠK do motoru -nezapomeň na 2 hadičky co vedou ze sání, výfuk od motoru po lambdu, dál to asi nemá smysl) jestli neni nějaká netěsnost. A pak se podívej na konektory lambda sondy a snímače tlaku a teploty, jestli nejsou zkorodovaný. Jestli OK, tak buď bude blbej jeden z těch snímačů, případně kabely k nim, nebo už jedině (to doufej že nebude, jinak se prohneš) vadná škrtící klapka, respektive její snímač polohy, který se vyměnit nedá. Bohužel, ta poslední a nejdražší varianta se mi zdá teď celkem pravděpodobná.
Váhu bys u 1.3 hledal marně
Ten filtr byl 3 roky stary co bylo na konzerve napsane, kazdopadne stoji stovku, takze se nic nedeje, aspon je vymeneny a mam klid
jinak ten stary mel o neco vetsi odpor jak ten novy a kdyz sem foukl do vystupu tak z toho valilo pekne cernisko, takze tak jako tak je to asi k dobru 
Jo a ja si musel povolit nadrz a svesit dolu, jinak by se to snad asi nedalo
a ten kryci plech se mi podaril povolit jen na jednom sroubku a to prave tam kde je filtr, tak sem to jen vyhnul
¨
tak diky za rady a ja to nejak vylaboruju a zas dam vedet
Jo a ja si musel povolit nadrz a svesit dolu, jinak by se to snad asi nedalo
tak diky za rady a ja to nejak vylaboruju a zas dam vedet
-
Jurka - FK
Ta lambda by se dala vyloučit, že by se odpojil konektor a nechala odpojená.... pak si řídicí jednotka veme svoje údaje a uvidí se jestli to bude dělat nebo ne... Ale spotřeba bude asi větší o dost:(
-
thepromise - FK
řeším stejnej problém už 7 měsíců akorát že mě výkon kolísá od 3500 otáček a vejš...
lambda to neni, dle mého je to nízký tlak paliva ( dodělávající čerpadlo) dělají to jen mpi a 1,6 ky
Vymen patronu čerpadla nebo celé těleso, já se k tomu ještě nedostal ale dám ruku do ohně za to, že to bude tím.
lambda to neni, dle mého je to nízký tlak paliva ( dodělávající čerpadlo) dělají to jen mpi a 1,6 ky
Vymen patronu čerpadla nebo celé těleso, já se k tomu ještě nedostal ale dám ruku do ohně za to, že to bude tím.
-
Jurka - FK
Tak to mi potom odchází čerpadlo už tři roky... Je nějaký rozdíl mezi čerpadlem 1.3 a 1.6? Mimochodem nevím, jestli de koupit jen to črpadýlko teda... Jestli se nemusí koupit celej ten bazmek a to je pálka
-
thepromise - FK
1,3 mpi a 1,6 maj stejný čerpadla..BMM má myslím jiné ale to si nejsem jistej
čínskej celej kus stojí 1200 a jen ta patrona ( elektromotor ) asi 8 stovek...ovšem všechno druhovýroba:)...
a vyndat to je zážitek...
čínskej celej kus stojí 1200 a jen ta patrona ( elektromotor ) asi 8 stovek...ovšem všechno druhovýroba:)...
a vyndat to je zážitek...
-
Jurka - FK
Myslíš vyndat ten komplet z nádrže nebo jen ten motorek z toho kompletu? De o to jak ta čína bude kvalitní jestli to čerpadlo nebude už rovnou v kopru a jstli vůbec bude dávat od začátku správnej tlak...chtělo by to zjistit jinak než kupovat tak drahej bazmek...i těch 800 je dost