řazení

vše okolo převodovek
sak1

řazení

Příspěvek od sak1 »

Zdarec
Mám problém a proto žádám o radu.Nechávám při zaparkování zařazenou jedničku a když přijdu znova do auta ráno či večer a chci odjet tak je vyřazení jedničky problém kolikrát za to tahám jak blázen než se podaří vyřadit,po nastartování nechám auto chvýli běžet zařadím 1 bez problémů a po ujetí pár metrů je vše v pohodě jen to řazení je mírně tuhe do ujetí tak 100-200 metru potom jde vše jak má.neví někdo kde je zakopaný pes?
sak1

Re: řazení

Příspěvek od sak1 »

Opravdu nikdo nemá ani tucha?
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Pokud jde i se spojkou blbě vyřadit, tak bych vyměnil převodovej olej..ted v létě musí jít řadit kdykoliv bezproblémů
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zkus nějaký čas vyřazovat se sešlápnutou spojkou ještě před nastartováním motoru. Jestli to půjde blbě, tak určitě není problém ve spojce. Jestli to půjde dobře, tak je problém ve spojce.
Můžeš vyzkoušet i to, že nějakou dobu budeš dávat zpátečku a uvidíš, jestli půjde blbě i ta.

Mohl by to dělat olej, ale moc tomu nevěřím, to by nějakou chvíli šlo blbě na všech kvaltech. Ale zase když píšeš, že pomáhá chvíle běhu na volnoběh, tak by to naznačovalo problém s olejem.

Tohle je fakt divná závada. Já osobně bych kompletně rozebral, vyčistil a promazal řadící mechanizmus. Vypustil bych i olej a převodovku bych na zkoušku naplnil něčím levným. Po několika jízdách to zase vypustil a prozkoumal, jestli tam není nějaké svinstvo. Původní olej si nech, aby jsi ho tam mohl vrátit, když to olejem nebude.

Já osobně jsem nejvíc zvědavý, jestli ti to půjde blbě vyřadit když nebudeš mít nastartovaný motor. Mě nejvíc připadá, že je po začátku "přilepená" spojka.
sak1

Příspěvek od sak1 »

Jurka:Právě že i se spojkou jde špatně vyřadit.

Atnarfus:Když sednu do auta tak sešlápnu spojku vyřadím a nastartuju a když povolím spojku tak auto jako by mělo snahu lehounce jet dopředu ale po pár skundách je to pryč jde jen o lechký záchvěv jízdy ku předu o milimetry,po chvíli když auto běží je to pryč.Ale jak říkáš skusím vymenit olej a taky mám v plánu vyměnit celí řazení od šajtrpáky k převodovce a uvidím.A jaký olej doporučujete vy,jaký se osvědčil????a skusím teď chvíli dávat zpátečku co to udělá.Ikdyž musím říct že to vyřazení je někdy takový jako bych ani nemačkal spojku. :o :?: :thumleft: :salut:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli se ti auto chce pohnout i na neutrál, tak tam máš místo oleje nějaký asfalt. Tohle mi dělá auto až při -25 stupních.

O olejích do převodovky je tu myslím samostatné vlákno. Já mám v jedné Feldě olej Q8 75W-90 GL4, řadí to super.
Ve druhém autě mám Shell se stejnou specifikací a řadí to tak nějak, no dá se to. To je ale převodovkou, která stojí za dvě věci a olej už to nemůže zachránit.
sak1

Příspěvek od sak1 »

Atnarfus:Tak jsem skusil nechat tam zpátečku a je to furt to samé,tak teda vyměním olej a uvidím.Ikdyž ta zpátečka šla možná hůř vyřadit než jednička.ale dík za radu.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To je divný. Ten olej by fakt musel být příšerný.
Zpátečka nemá synchron. Posouvá se tam přímo kolo. Musela by tam být vyloženě vazelína, aby to blokovalo posouvání kola a pohyb řadícího mechanizmu.

Fakt jsem bezradný a bez postupného vyloučení všech možností se k výsledku asi nedobereš.
Odpovědět