Zapojeni LPG

se sporákem místo motoru :D
rycmond - FK

Zapojeni LPG

Příspěvek od rycmond - FK »

Ahoj,
chtel bych se zepatat nekoho kdo ma LPG. Kam mate pripojeny napajeni LPGcka? Ja to mam primo na baterii a v klidu to basti cca 80mA (nevim jestli je to normalni nebo neni). A nebylo by lepsi pripojit LPG na neco co se spina se se pnutim klicku?
Sadra17

Re: Zapojeni LPG

Příspěvek od Sadra17 »

já to mam na spínaným + jak je u nádobky s aktivním uhlím konektor tak krajní drát hnědej (u BMM červenej slabší) ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
bosator

Příspěvek od bosator »

taktéž potřebuji vyřešit tento problém, moje LPG jednotka odebírá v klidu 65mAh, s autem jezdím většinou jen o víkendu, takže mi to za cca 3 týdny vytáhne skoro baterku.Snad všechny LPG jednotky jsou zapojené přímo na baterii a druhý + je vyveden z kontaktu 30 po sepnutí klíčku. Podle mě nemůžeš zapojit oba plus kontakty tak aby se oba seply ve stejnou dobu, problém vidím v tom, když připojím jednotku k baterce nastaví se servomotorek LPG do nějaké polohy(možná se uzavře, to nevím) a pokud pak zapnu klíček nastaví se do vychozí polohy pro přepnutí na LPG. Pokud by servomotorek dostal oba inpulzy najednou,nevím jak by na to reagoval, jestli by se např. nějak nepoškodil. Asi nejrozumnější bude přerušit + z baterky nějakým vypínačem, který se musí zapnout dříve než otočím klíčkem. Případně, kdo ví, ať poradí něco vhodnějšího.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Podle mě je to kravina, aby to žralo 65 mA. Já měl zapojené rádio Alpine (dost žrout) a dokud to nebylo zapojeno přes klíček spínačky, tak byl na baterce odběr v klidu 70 mA, což dokázalo jak říkáš vyšťavit po 3 týdnech baterku. Píšu to proto, že po přepojení přes klíček odběr zcela zanedbatelný cca 15 mA a to je jen alarm.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
bosator

Příspěvek od bosator »

Dlouho jsem tu nebyl, odběr LPG jednotky 65mA, mám přesně změřen. Alarm mi odebírá dalších 20mA, než se alarm a i benzínová jednotka ustálí do klidové polohy, je celkový odběr 128mA, po cca 40s je celkový 85mAh. Když přeruším napájení LPG jednotky, je po 40s odběr pouze 20mAh. Jinak pravda, každá LPG jednotka, má stály odběr jiný, měřil jsem tartarini a ta má jen 18mAh, tu bych pak neřešil.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to jsem rád, že mám Tartarini. 8-)
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Odpovědět