Vystřelovací klíč s DO

gerrik - FK

Re: Vystřelovací klíč vs Jablotron

Příspěvek od gerrik - FK »

Ivarek píše:Tady ty jsem myslel....

http://www.aukro.cz/item282886924_dalko ... e_2ks.html
Jo, tohle vypadá solidně, furt se tam chci stavit, zatím to nevyšlo :(
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mě to dorazilo včera, výrobce není uveden, ovladač jsem kontroloval se služební oktávkou, ovladač je shodný i materiálově, pouze se dělí jen horizontálně, originál z octy se dělí i vertiálně. Planžeta v něm stejná jako u Jyrgena, je to planžeta na VW, oboustraný klíč se zoubkama, zjišťoval jsem a origo planžeta na starou feldu se nedělá. Dneska jsem tedy piloval klíč. Origo klíč se nehodí, jelikož v místě, kde je zajištění planžety ve vystřelovacím klíči, má origo klíč díru, takže se pilováním klíč natolik zeslabil, že prasknul. nechal jsem si udělat tedy nový klíč, který je delší a má to tělo za zoubkama plné. Ten jsem vypiloval a OK. Vložil jsem čip a klíč už maká.
Co se týče ŘJ, tak klasika černá krabička, mnoho barevných drátů, jako u Jyrgena, ale návod perfektní čitelný v češtině i slovenštině, celkem 4 pojistky v pouzdrech na drátech a ŘJ dálky jde použít současně i jako ŘJ centrálu, jdou do ní napojit i servomotorky dveří. V případě poruchy mohu tudíž origo ŘJ centrálu i vyřadit a jet na dálku.
Takže jsem spokojen
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

gerrik píše: Jo, tohle vypadá solidně, furt se tam chci stavit, zatím to nevyšlo :(
Počkej,já ty klíče neznám,jen dávám odkaz že ten prodejce píše že jsou odolnější,byl bych obezřetný a pořádně si je zkouknul.Aby si pak nebyl naštvanej že si koupil šmejd.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Ivarek: to je asi úplně to samý co mám já... teda podle fotek, ten můj prodejce tam měl stejný fotky, stejnej popisek.

gerrik: :lol: jojo, co nemáte kupovat :lol: fotky nahodím... jen je musím prohnat nějakým hostingem

103457: nemohl bys mi ten tvůj návod naskenovat, nebo vyfotit? nejsu si jistej pár věcma a nechce se mi to dělat metodou pokus omyl...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jé Jyrgen já mám to samý, výrobce je napsaný až v návodu, ale mám ho o 20,-Kč dražší, to asi, že mám čitelnej návod. :P
http://www.aukro.cz/item293533396_dalko ... e_2ks.html
Jinak návod ti posílám e.maillem, je jen ofocenej, oskenovat to můžu až v sobotu, teď nemám kde.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

slíbený fotky:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

103457:
díkec, ofocený bude určitě stačit :) já to měl za 910,- + 50 poštovný
to tvoje se na aukru objevilo o den později :)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170

ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hele nemá cenu pilovat ten origo klíč, jelikož ti praskne v tom zářezu, který musíš udělat, tak jako mě. Kup si novej klíč s delším tělem a ten pak piluj.
Já platil vlastně 900,-za vystřelovací klíč, 2x 60,-Kč za planžetu + 60,-Kč poštovný
Finální verze. :)
Obrázek
gerrik - FK

103457 píše:Jé Jyrgen já mám to samý, výrobce je napsaný až v návodu, ale mám ho o 20,-Kč dražší, to asi, že mám čitelnej návod. :P
Jinak návod ti posílám e.maillem, je jen ofocenej, oskenovat to můžu až v sobotu, teď nemám kde.
Aha, takže výrobce je stejný? Zajimavá informace, i když co dneska není z PL nebo Číny :(
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Takže klíč už mám taky upravený a ode dneška už ho používám, je to trochu nezvyk, protože mám teď klíč jakoby trochu pootočený, ale tak co, zvyknu si :lol:
a jelikož se mi nepodařilo sehnat klíč v kterém by nebyla dírka (jak je na mých předešlých fotkách) - jak radil 103457 sehnat delší, tak sem trochu popřemýšlel a přece jen se podařilo to uchytit... akorát je teď jakoby trochu kratší, ale komu to vadí když to funguje, že? 8-) takže počáteční naštvání už vystřídala spokojenost :)
K naprostému potěšení už zbývá jen zapojit řídící jednotku, buď si najdu čas ještě v týdnu a když ne, tak o víkendu určitě.

Obrázek Obrázek

Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Máte to oba moc moc pěkné.. ;) Povedlo se vám to klucí. ;)
gerrik - FK

103457 píše:Jé Jyrgen já mám to samý, výrobce je napsaný až v návodu, ale mám ho o 20,-Kč dražší, to asi, že mám čitelnej návod. :P
Prosím tě, mohl by si ten návod hodit sem, příp. mně na mail: gerrik@seznam.cz Díky moc
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

gerrik píše: Prosím tě, mohl by si ten návod hodit sem, příp. mně na mail: gerrik@seznam.cz Díky moc
Máš to v e-maillu ;)
gerrik - FK

Kurňa, ty seš rychlej :D , díky
stroby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stroby »

Tak při brouzdání jsem našel jeden obchod kde mají taky ty vystřelovací klíče.

http://www.rakso.cz/detail/dalkove-ovla ... i-klice-1/
Obrázek
gerrik - FK

jj, to je ten borec, jak to prodává na aukru pod jménem zdeněkhk, je z Nového Bydžova
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Takže asi po 14 denním používání moje poznatky:
Dálka je bez problémů, vše funguje bezchybně, mechanicky také OK, klíč se dobře vyklápí i sklápí, drží pevně, jak klíč v otočném kloubu, tak kloub v pouzdře ovladače.
Nedostatky - u mně je to, že těma svýma šmatlavýma rukama při startování, či vypínání motoru neustále odemykám. Tlačítko odemykání je na ovladači to zadní a tlačítka jsou velmi citlivá, takže při manipulaci s klíčem současně mačkám i to zadní. Jelikož mám i zvukovou signalizaci, tak neustále houkám :x , manželka má zase ten problém, že klíč je pootočený v ovladači o 90°, než jsme zvyklí, tak se jí s tím blbě startuje.
Pro klid v rodině se opět vrátím ke starému typu klíče a samotnému ovladači.
Toto prodám, pokud by měl někdo zájem. http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... f=49&t=900
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pánové kdo vlastní tohle DO jak vám to fakčí . Chci si ho taky pořídit . A co říkáte ne tohle.http://www.9000.cz/zbozi/41-dalkove-ovl ... ovaci-klic výrobce prý Track pro.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

radisak píše:Pánové kdo vlastní tohle DO jak vám to fakčí . Chci si ho taky pořídit . A co říkáte ne tohle.http://www.9000.cz/zbozi/41-dalkove-ovl ... ovaci-klic výrobce prý Track pro.
Mám koupené již delší dobu z druhé ruky, ale až tuto SO jsem se dokopal k instalaci. Takže zkušenosti velmi krátké, navíc ještě tímto klíčem nestartuju, páč ještě nemám čip. Zatím mohu napsat - v klíčařství se hodně ošívali frézovat tu planžetu, že aušus polotovar, nejistý výsledek. Nakonec jsem je ukecal, že to zkusí (některý tyhle výrobky údajně ani nejdou do stroje). Že na dveře jakžtakž, ale spínačka je prý choulostivější. Já tedy pokud bude problém použiji jako nouzový klíč do dveří a na starty namontuju svoji kvalitní planžetu. Ale zatím to vypadá, že jde startovat (klíč s čipem jsem jen vedle přiložil), akorát bojím jestli by mohl nastat průšvih nějakým zaseknutím klíče ve spínačce, nebo postupným opotřebením. Co se týče vlastního vyklápění a stability klíče, tak v porovnání s origo Škoda je to takový "vachrlatější", ale funkci splní. Pak byly zmínky o tlačítkách - nechráněny proti nechtěnému aktivování - zatím se mi nestalo a ani moc nehrozí myslím...ale mám krátce. Pak ještě řeším dosah - založím jiné vlákno - zatím se mi zdá malý. Tak asi vše v kostce z dosavadních zkušeností... :-)
smazany clen - FK

borlan píše: Mám koupené již delší dobu z druhé ruky, ale až tuto SO jsem se dokopal k instalaci. Takže zkušenosti velmi krátké, navíc ještě tímto klíčem nestartuju, páč ještě nemám čip. Zatím mohu napsat - v klíčařství se hodně ošívali frézovat tu planžetu, že aušus polotovar, nejistý výsledek. Nakonec jsem je ukecal, že to zkusí (některý tyhle výrobky údajně ani nejdou do stroje). Že na dveře jakžtakž, ale spínačka je prý choulostivější. Já tedy pokud bude problém použiji jako nouzový klíč do dveří a na starty namontuju svoji kvalitní planžetu. Ale zatím to vypadá, že jde startovat (klíč s čipem jsem jen vedle přiložil), akorát bojím jestli by mohl nastat průšvih nějakým zaseknutím klíče ve spínačce, nebo postupným opotřebením. Co se týče vlastního vyklápění a stability klíče, tak v porovnání s origo Škoda je to takový "vachrlatější", ale funkci splní. Pak byly zmínky o tlačítkách - nechráněny proti nechtěnému aktivování - zatím se mi nestalo a ani moc nehrozí myslím...ale mám krátce. Pak ještě řeším dosah - založím jiné vlákno - zatím se mi zdá malý. Tak asi vše v kostce z dosavadních zkušeností... :-)
prosím tě kterej máš typ ,nebo výrobce
borlan - FK

radisak píše:prosím tě kterej máš typ ,nebo výrobce
No vypadá naprosto do detailu stejně jak to z tvého odkazu, i ten výrobce Track Pro tam figuruje. Pak ještě tam u mne v papírech je RJ CZ KEY (to na tom tvém odkazu nikde nevidím).
smazany clen - FK

Než zakoupím nějaké DO s vystřelovákem tak jsem dělal pruzkum co se týče planžety - na rv 98 ( vyfrázování drážky ) . A byl jsem docela zklamán ,moji přinesenou tedy orig. nechtějí udělat nikde pouze z jejich mat. Tak jsem uvažoval že bych ten jejich klíč kuchl a přispusobil na vystřelovák . Ceny jejich klíču byly hodně rozdílné Brno TESCO tenhle nedelají vubec , HORNBACH - 300 kč HYPERNOVA 700 KČ !!!! . Tekže ještě to zkusím ve Vyškově a jestli nebude tak do těch 300 kč tak se na to asi vykašlu protože abych dal za planžetu skoro jak za celej dálkáč se mi zdá být uhozený a koupím bez vystřelováka.
smazany clen - FK

zkus ještě shánět, mně to vyfrézovali do mojí planžety za 100Kč
smazany clen - FK

martinsz píše:zkus ještě shánět, mně to vyfrézovali do mojí planžety za 100Kč
Tak to je super cena mě řekli že to nesmí že to mají zakázané . Ještě to tedy nevzdám a budu hledat třeba se nějaká dobrá duše najde ?????!!!!....
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

gerrik píše:jj, to je ten borec, jak to prodává na aukru pod jménem zdeněkhk, je z Nového Bydžova
Je to fakt borec jel jsem okolo ale nebyl doma tak jsme se po telefonu i meilem dohodli na poslání a je to skoro půl roku a nic,nedal ani vědět tak jsem mu odepsal že děkuju za snahu ale už nic nechci.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

emilio52 píše: Je to fakt borec jel jsem okolo ale nebyl doma tak jsme se po telefonu i meilem dohodli na poslání a je to skoro půl roku a nic,nedal ani vědět tak jsem mu odepsal že děkuju za snahu ale už nic nechci.
KontaktZdeněk Šoufek - RAKSO
U Plovárny
504 01, Nový Bydžov
IČO: 44448473
DIČ: CZ6107120184
Tel.: 602113312
rakso@rakso.cz
TO MYSLÍŠ TOHOTO
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

ano jo ale možná to byla jen nějaká náhoda že se někde něco zatoulalo.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

No kuci koukněte,chci si koupit tenhle vystrelovak http://www.rakso.cz/detail/dalkove-ovla ... i-klice-1/ ,mam centrál na klíč a chci aby to slo na DO.Kdyz koupim tenhle vystrelovak,tak to pujde zapojit?A bude to fachat i na startovani? Mam imobilizer v klici... jaky mate zkusenosti s centralem na DO i s alarmem?Mozna bych chtel casem alarm,ale nevim jestli neni lepsi mit radeji alarm zvlast....no poradte prosim.Diky za reakce... Jo a kdyz mate kliče v kapse nestane se vam treba ze to omylem odemknete a pak o tom nevite a auto je vesel otemceny?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Othon píše:No kuci koukněte,chci si koupit tenhle vystrelovak http://www.rakso.cz/detail/dalkove-ovla ... i-klice-1/ ,mam centrál na klíč a chci aby to slo na DO.Kdyz koupim tenhle vystrelovak,tak to pujde zapojit?A bude to fachat i na startovani? Mam imobilizer v klici... jaky mate zkusenosti s centralem na DO i s alarmem?Mozna bych chtel casem alarm,ale nevim jestli neni lepsi mit radeji alarm zvlast....no poradte prosim.Diky za reakce... Jo a kdyz mate kliče v kapse nestane se vam treba ze to omylem odemknete a pak o tom nevite a auto je vesel otemceny?
Přesně tohle jsem měl a dal jsem ho pryč.
1) tlačítka jsou velmi citlivý, takže jsem se zamykal při startování
2) klíč je pootočený o 90° a žena se s tím nemohla naučit startovat
3) nemá funkci znovuuzamčení, takže opravdu je možné nevědomky auto odemknout
Ale Jyrgen ho má taky a nemůže si ho vynachválit, takže je to asi individuelní, jak si kdo zvykne.
Čip imo lze do klíče vložit, ale je to všechno, včetně výroby planžet už zde popsané.
smazany clen - FK

Aha...tak to je teda fakt na prd...:( no a dopruci nekdo nejakou lepsi alternativu?? prosiiiim...:)
smazany clen - FK

103457 píše: Přesně tohle jsem měl a dal jsem ho pryč.
1) tlačítka jsou velmi citlivý, takže jsem se zamykal při startování
2) klíč je pootočený o 90° a žena se s tím nemohla naučit startovat
3) nemá funkci znovuuzamčení, takže opravdu je možné nevědomky auto odemknout
Ale Jyrgen ho má taky a nemůže si ho vynachválit, takže je to asi individuelní, jak si kdo zvykne.
Čip imo lze do klíče vložit, ale je to všechno, včetně výroby planžet už zde popsané.

No ted sem koukal ze mas 5 dvere na odskok,jak si toho docilil?:)
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Potřebuji zjistit, jestli mi půjde vystřelovací klíč naparovat se starší jednotkou RJ CZ KEY+. Dík za odpověď
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Othon píše:
No ted sem koukal ze mas 5 dvere na odskok,jak si toho docilil?:)
Není to nic složitého, musíš mít jen DO s třemi tlačítky.
Monstrak píše:Potřebuji zjistit, jestli mi půjde vystřelovací klíč naparovat se starší jednotkou RJ CZ KEY+. Dík za
odpověď
Ano jde.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Monstrak píše:Potřebuji zjistit, jestli mi půjde vystřelovací klíč naparovat se starší jednotkou RJ CZ KEY+. Dík za odpověď
Pokud myslíš origo VW/Škoda co se dává do F a O tak ne.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ivarek píše: Pokud myslíš origo VW/Škoda co se dává do F a O tak ne.
Já myslel, že se bavíme o tomto: http://www.rakso.cz/detail/dalkove-ovla ... i-klice-1/
ten by šel.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

103457 píše: Já myslel, že se bavíme o tomto: http://www.rakso.cz/detail/dalkove-ovla ... i-klice-1/
ten by šel.
Jo tak to jo,já už sem byl myšlenkama jinde a myslel jsem že,mluví o těch origo klíčích z koncernu.
MisakF

Příspěvek od MisakF »

Čus mohl by mi nekdo prosím zaslat emailem podrobne schema zapojeni DO portman do Felicie dík M.Fuksa MichalFuksa@centrum.cz
borlan - FK

Tak po nějaké době napíšu pokračování zkušeností s vystřelovákem a dálkou CZ KEY:

- vzdálenost se různě mění podle směru odkud se k autu blížím a podle prostředí okolo, dodnes nedokážu předem odhadnout.
- vzdálenost se zřejmě krapet zlepšila s novými bateriemi v ovladači, ale nevýznamně. Na starých baterkách jsem naměřil bez zátěže přes 1.4V, na nových přes 1.5V. Malý dosah zřejmě u mne neovlivňovaly baterky jak jsem tajně doufal a mohl jsem si jejich koupi nyní ušetřit. Možná ještě zkusím o kus nastavit ten anténní drát co to udělá...
- planžeta je v ovladači zasazena v otočném kloubku a zajištěna šroubkem. Ten však přímo planžetou neprochází, jen se bokem dotýká takového mělkého žlábku v planžetě, šroubováním se do žlábku lehce řeže závit, žádný klasický závit tam předem není vyroben. Po čase se mi začala planžeta v kloubku viklat. Domníval jsem se, že jen povolený šroubek - dotáhl jsem jej s citem. Za dva dny byl zase volný. Při podrobnějším prozkoumání jsem zjistil, že dotahováním šroubku stále více rozevírám jako klínkem štěrbinu pro planžetu a na kraji pouzdra se objevily praskliny. Dumal jsem jak vyřešit, nakonec jsem zvolil nevratné řešení - rozebral, aplikoval tekutý kov, sestavil a lehce našrouboval šroubek. Už nepůjde planžeta demontovat, ale podle všeho to pevně drží a bude dlouho sloužit ok. Možná by stálo za úvahu u nového ovladače (u tohoto přesného typu, novější údajně snad mechanicky už vylepšeny) rovnou toto provést a vyhnout se tak těm prasklinám.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: vyskakovacka

Příspěvek od Ivarek »

Nevybroušenou planžetu dostaneš k tý dálce (nebo jsem ještě neviděl sadu kde by nebyla) a necháš si jí v klíčnictví vybrousit dle origo klíče.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

koukni na aukro.cz tam je ma taky,snad za 900 kc a jsou s planzetou pro ploche klice-nova felicia
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Miro1903 píše:No schvalne tu je odkaz na stranku : http://cgi.ebay.de/FUNKFERNBEDIENUNGEN- ... 286.c0.m14

konkretne sa to pise tu : Die mitgelieferten Rohlinge dienen Ihnen nur als Muster (Drehrohling) und können nicht gefräst bzw. benutzt werden. Sie müssen Ihre eigenen Schlüssel bearbeiten und in den Handsender einschrauben. Möchten Sie jedoch trotzdem Rohlinge kaufen, weil Sie Ihren Schlüssel nicht bearbeiten möchten...
:D :D ...tak tomu fakt nerozumím...hele jak tady někdo píše,jukni řeba na Aukro nebo různý krámy..levnealarmy.cz atd,tam všude maj s planžetou.

Můj osobní názor je ale takový že tyhle vystřelováky stojej za bačkoru,i v té jejich vylepšené verzi.Buď praskaly planžety,a už jsem viděl jak se rozlouskl samotnej plast...prostě na origo koncern nikdy mít nebudou.A navíc i poloha spínačky u feldy moc těm klíčům nenahrává - málo místa.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo,jak jsem psal...orgo klíče jsou jiný kafe,ty jsou fakt echtovní.Přesné,nikde se nic nevyklá,nevyrže...paráda.
Někdo tady minule popisoval svojí zkušenost s těma klíčema ale už si nevzpomenu kdo to byl.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

na http://www.levnealarmy.ct taky bacha ...prodáváají tam minicar nebo maxicar s tím vystřelovákem a to je teda fest šmejd....absolutně nepoužitelné...planže ta tam je jen na oko, takže tam musíš nějak napasovat orig klíč, ale to tam stejně dlouho držet nebude, protože to uchycení je dá se říct na jedno použití a zbytek vystřelováku ani nemluvě..levný plasty atd... Hele uštři prachy a kup si za ně něco jinýho než vystřelovák.... je to tak leda na nasrání pokud to není origo jak se tu píše.... Jo a taky se mrkni na polohu planžety ve vystřelováku a uvidíš jak se ti bude blbě startovat kára nemluvě otom, že je docela dlouhej anezajede do zámku zdaleka celá planžeta....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 21. říj 2008 21:30:46, celkem upraveno 1 x.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

na novej model feldy jsou klíče stejnýho typu jako na zbytek koncernu
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Ja to mam uz dlouho. Proste sem koupil klasicke vystrelovak,samozrejme origo skoda, ne nejaky humpolacky napodobeniny atd...
Vezmes origo klic, ja mam uz ten novej od 98 roku. Z toho sem vyndal tu planzetu, upiloval na stejnej rozmer jako maj vystrelovaky. Pak sem z puvodniho klice vyndal chip,takovou tu malou ampuli na imobilizer. Chip sem dal na misto urcene ve vystrelovaku, zasadil vypilovanou planzetu a chodi to takhle dodnes.. uz pres rok, zadny problem ;)
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
borlan - FK

Já psal v tom odkazu co uvádí Ivarek svoje zkušenosti s levným vystřelovákem. Jak jsem uvedl - projevily se časem ty "levnosti", ale po mém posledním zákroku (zalepení planžety do kloubu) už nemám žádný problém téměř rok, nekvalitní matroš a profil polotovaru planžety se rovněž nepotvrdil (strašili zámkaři, že to bude blbnout v zámku) a co se týče denního používání klíče - jde vyloženě jen o zvyk a tlačítko zamykání jsem nechtíc zmáčkl jen jednou a to v počátcích. Naopak se mi líbí, že když mám klíč ve spínačce, tak mám jakoby "na palubce" čudlík ovládání zámků - jen šáhnu a zamknu-odemknu a nenatahuju se přes rameno po čudlíku ve dveřích (a nemusím do palubky montovat skutečné tlačítko). Já bych to s odtupem roku hodnotil jako velmi dobrý poměr cena/výkon... 8-)
milan.repair
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan.repair »

Koukám, že tu řešíte stejný problém jako nedávno trápil i mě.Já si pořídil vystřelovák od Portman (RJ CZ KEY). Řešil sem planžetu, ta co byla u ovladače(ta plochá) a pro mě, když mám feldu z 97´, nepoužitelná, protože do ní by asi nešli vybrousit zoubky. Proto sem si nechal přidělat nový kvalitní klíč a ten potom upravit. Odstranil se plast z klíče aby zůstala jen planžeta a pak už to bylo jen na šikovném zámečníkovi, který jen vybrousil konec klíče podle té ploché planžety, co byla u ovladače. Vybrousil i ten zářez pro malý šroubek, takže to drží i bez lepení. A věřím, že to vydrží makat.... ;)
borlan - FK

milan - nevím jestli ten vystřelovák máš úplně stejnej, třeba máš kvalitnější. Ale mě to taky drželo zpočátku bez lepidla...nejde o zalepení šroubku, ale té dutiny - začala se rozevírat a zvenku prasklinka. Kdybych zalepil hned zpočátku, tak k tomu nedojde. Jak je vidět na tvém foto, šroubek se jen opírá o tu planžetu a druhou stranou se opírá o stěnu té dutinky - takže když se dotahuje, tak se chová jako klín a ten nic moc matroš (ani jeho tloušťka nic moc) toho kloubku to neustojí a začne se ta dutina rozvírat.
Doporučuju kdo má to samý co já preventivně zalepit...nebo alespoň hlídat a jakmile se planžeta začne uvolňovat, tak to nepřičítat (tak jako já zpočátku) uvolňování šroubku, ale naopak zvětšování dutiny. Naštěstí jsem ještě včas (po asi druhým dotahování uvolněné planžety) na to přišel...kdyby se tu úplně vylomilo, tak už by to bylo složitější řešení... 8-)
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

No počkej,jestli tě dobře chápu,tak chceš klíčky jako má octavie,superb nabo nějaký vw??To není problém,akorát bude trochu háček s dálkáčem..
Já to mám,dokonce i dálkáč mi hunguje,ale mám celou jednotku DO z octavie napojenou ve felicii..
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=1897
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

No to je všechno ok,ale musíš si sehnat octáváckou jednotku DO.
borlan - FK

Radek - Jestli jsem Mira dobře pochopil, tak on si objednal sadu DO s vystřelovákama. Ne jenom samotnej klíč-vystřelovák. Takže ŘJ DO bude mít už v té sadě a nepotřebuje žádnou jinou... 8-)
Odpovědět