Depozit a vše kolem toho...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Depozit a vše kolem toho...
jestli tu he podobne tema tak se omlouvam ale rad bych to shrnul do jenoho:
momentalne mi vrta hlavou myslenka...
Jak to je s umisteni znacek do depozitu je mimozna celkem aji jasne ze musim SPZ/RZ odnest na magistrat - jestli tam necham i maly technicak to nevim...poplatek je myslim za to nejak kolem 200 a dostanu na to papir - pri vyzvedavanim by me zajimalo jestli taky neco musim platit
Ale co me nejvic zajima je to jak je to s pojistovnou?...nekdo mi rikal ze kdyz na pojistovne ukazu ze mam spz v depozitu vrati mi po dobu co je tam mam penize za pojistku ale co nevim jestli s nima prerusim smlouvu natrvalo a potom ji musim znova uzavrit nebo mi ji jenom prerusi na dobu urcitou/neurcitou.
Jde mi o to ze uz druhou zimu mam auto v garazi a topi se mi v tom zbytecne penize za pojistne...(coz dela asi pul roku a to je nejak kolem 1000,-)
Jeste se zeptam jak to resi ostatni?
diky...Pripadne kdyz se to tu vsechno sepise a da dohromady tak popromis nejakeho moda nebo to udelam sam a prvni prispevek opravim tak jak by mel vypadat (cili FAQ)
momentalne mi vrta hlavou myslenka...
Jak to je s umisteni znacek do depozitu je mimozna celkem aji jasne ze musim SPZ/RZ odnest na magistrat - jestli tam necham i maly technicak to nevim...poplatek je myslim za to nejak kolem 200 a dostanu na to papir - pri vyzvedavanim by me zajimalo jestli taky neco musim platit
Ale co me nejvic zajima je to jak je to s pojistovnou?...nekdo mi rikal ze kdyz na pojistovne ukazu ze mam spz v depozitu vrati mi po dobu co je tam mam penize za pojistku ale co nevim jestli s nima prerusim smlouvu natrvalo a potom ji musim znova uzavrit nebo mi ji jenom prerusi na dobu urcitou/neurcitou.
Jde mi o to ze uz druhou zimu mam auto v garazi a topi se mi v tom zbytecne penize za pojistne...(coz dela asi pul roku a to je nejak kolem 1000,-)
Jeste se zeptam jak to resi ostatni?
diky...Pripadne kdyz se to tu vsechno sepise a da dohromady tak popromis nejakeho moda nebo to udelam sam a prvni prispevek opravim tak jak by mel vypadat (cili FAQ)
méně znamená někdy více...

Re: Depozit a vše kolem toho...
depozit stojí 50,- na půl roku 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Je to pár dní co jsem dával svojí feldu do depozitu...
Funguje to asi takhle: Odneseš značky společně s malým a velkým TP na dopravní magistrát v městě kde je auto registrováno, značky si nechají, do velkého TP ti napíšou že auto je v depozitu, malý TP ti nechají. Platí se jednorázový poplatek 100Kč za razítko do velkého TP, že je auto v depozitu. Na základě toho razítka ve velkém TP dojdeš s tím technickým průkazem na tvojí pojišťovnu, u které máš povinné ručení (případně jako já i havarijní pojištění). Na pojišťovně řekneš že máš auto v depozitu a oni ti zruší jak povinné ručení tak i to havarijní pojištění. Pokud platíš ročně, nebo zkrátka tam máš už předplaceno, vystaví ti dobropis (složenku) a poměrnou část tvých peněz ti vrátí.
Když chceš auto z depozitu vyzvednout musíš jako první zajít na pojišťovnu, kde si sjednáš nové povinné ručení, dále můžeš s autem bez značek dojet na nejbližší stanici technické kontroly STK (spolu s velkým TP) a musíš si udělat novou technickou a měření emisí, bez ohledu na to do kdy ti předtím platila. Až budeš mít obojí hotové půjdeš zase na magistrát, kde zaplatíš 100Kč za razítko do velkého TP a oni ti vrátí značky a zapíšou do velkého TP opětovné zpojízdnění auta.
Toť asi vše, kdyžtak se zeptej, snad to budu vědět...
Funguje to asi takhle: Odneseš značky společně s malým a velkým TP na dopravní magistrát v městě kde je auto registrováno, značky si nechají, do velkého TP ti napíšou že auto je v depozitu, malý TP ti nechají. Platí se jednorázový poplatek 100Kč za razítko do velkého TP, že je auto v depozitu. Na základě toho razítka ve velkém TP dojdeš s tím technickým průkazem na tvojí pojišťovnu, u které máš povinné ručení (případně jako já i havarijní pojištění). Na pojišťovně řekneš že máš auto v depozitu a oni ti zruší jak povinné ručení tak i to havarijní pojištění. Pokud platíš ročně, nebo zkrátka tam máš už předplaceno, vystaví ti dobropis (složenku) a poměrnou část tvých peněz ti vrátí.
Když chceš auto z depozitu vyzvednout musíš jako první zajít na pojišťovnu, kde si sjednáš nové povinné ručení, dále můžeš s autem bez značek dojet na nejbližší stanici technické kontroly STK (spolu s velkým TP) a musíš si udělat novou technickou a měření emisí, bez ohledu na to do kdy ti předtím platila. Až budeš mít obojí hotové půjdeš zase na magistrát, kde zaplatíš 100Kč za razítko do velkého TP a oni ti vrátí značky a zapíšou do velkého TP opětovné zpojízdnění auta.
Toť asi vše, kdyžtak se zeptej, snad to budu vědět...
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
Škoda Felicia OF 1,3BMM 50kW
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
sutni dekuju za vycerpavajici odpoved...tohle jsem presne potreboval vedet...hned me od toho odradilo ze bych musel delat novou TK a Emise....i kdyz se mi to nejak nepozdava ... ale jde videt ze o tom asi neco vis... dik 

-
Jurka - FK
Chceš říct, že auto budeš mít třeba 5-10 let v depozitu a pak s ním můžeš jet bez značek bez STK kdoví v jakým stavu na STK čili do provozu? Se mi nějak nezdá...
nevím jak dlouho, informoval jsem se o tom,jak to mám na jaře udělat, až ho budu chtít přihlásit... tohle mi řekli. a stk musí být nová když ho chceš znovu přihlásit...
-
Jurka - FK
Já měl tři roky nazpět fávo v depozitu a novou STK sem určitě nemusel mít...ale neměl jsem ji prošlou teda... zkrátka podle mě bez STK a bez značek s tím autem nemůžeš na silnici v žádným případě!!!
já jí prošlou taky neměl když jsem jí tam dával... a nebyla by ani když bych ji bral z depozitu
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
no vzdyt prave to je taky pravda na stk ti znamky nedaji do ruky at si je sam nalepis....a jeste k tomu jet bez znacek to se mi porad nezda... 

Depozit je na rok a potom můžeš ještě o půl roku prodloužit.
Není to neomezeně aby se zabránilo autům uloženým v depozitu, které už fyzicky neexistují.
Není to neomezeně aby se zabránilo autům uloženým v depozitu, které už fyzicky neexistují.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
ale jak chcete jinak na tu technickou s tím autem dojet, když nemá značky? to si chcete kvůli tomu objednat podval? mě řekli že nejbližší STK je 10km a s velkým TP ve kterém je napsáno že je auto v depozitu si tam můžu dojet... Ale mě to je jedno, jak vy to uděláte, já to tak udělám...
-
IUA - FK
Mám dotaz...když chci dát auto do depozitu, asi musí byt přepsané úpně že??Nestačí jim kupní smlouva že?? pač jak máme tu astru nvou bouranou tak sme ji chtěli dát do depozitu, ale nechce se nám to přepisovat hned. Ale to asi musíme že??
tady je ale jedno proti auto musí mít pro vyzvednutí platnou T-k a tu jaksi neudělá když už neexistujeMexikan píše:Depozit je na rok a potom můžeš ještě o půl roku prodloužit.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
IUA: nejsem si jistý, ale myslím, že stačí když máš všechny papíry od toho, ale musíš s tím v místě kde je přihlášené. ale opravdu si nejsem jistý.
-
IUA - FK
Tak auto je z Brna tak by sme to klidně přihlásili klidně zase v Brně, ale já jen jestli nemusím ukazovat třeba občanku aby bylo jméno shodné.....
po mě jí nechtěli...
-
IUA - FK
Tak to tam jako můžu dojít a říct hele voechci to dát do depozitu, dát jim malej a velkej techničák a jít pryč?? Vůbec je nezarazíže auto je pana Vopršálka a já sem pán Potřesbambam?
já opravdu netuším... po mě nechtěli občanku... takže kdyby nebylo to auto moje tak jim to asi bylo jedno
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
zda se mi to pekna hovadina aby auto muselo mit pri vyzvedavani spz novou stk,,, pokud auto bude mit platne STK tak ti to musi vydat a hotove,,, ted sme takhle resily jedno auto a kamarad s golfem co jezdi jen v lete to taky neresil pres stk,,, jen si hlida aby mu stk nepropadla pres odhlasku a nazdar
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím. Já mám auto už v depozitu 4 roky a nic se neděje a nic jsem neplatil.Mexikan píše:Depozit je na rok a potom můžeš ještě o půl roku prodloužit.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
IUA - FK
Ted sem se dozvěděla, že kamoš měl auto v depozitu, pak si pro něj šel, tak mu normálně dali značky a den na to mu volali že je má donést zpátky že napřed musíš mít technickou. A když se ptal jak to má udělat bez značek, tak mu řekli že si má vzít hengr a odvést si auto na technicou na hengru.
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
takze pres zimu usetrim 1000kc na pojistce a tu pak investuju do "nove" technicke ??
to se mi nejak nezda
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
xmorfeuz: Taky mi to jde proti mysli,ale vůbec bych se tomu nedivil

doplatíš to až ho budeš vyzvedávatka-spel píše:Tak to nevím. Já mám auto už v depozitu 4 roky a nic se neděje a nic jsem neplatil.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Faster - FK
IUA: No tak tohle mi říct nějakej ten příjemnej ouřada (a že jich tu máme jak když vyseje), tak s nim vyběhnu tak rychle že by ani nevěděl čí je..To je síla teda
Holt když úřední šiml zařehtá, tak to vždy stojí za to..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dřív byl depozit na neomezenou dobu, v současnosti ( cca 2 roky z5 ) je depozit pouze na 12 měsíců ve vážných případech a za příplatek ti to o 6 měsíců prodlouží. Pokud někdo uložil auto do depozitu před stanovením 12 měsíční lhůty, může mít vůz v depozitu neomezeně dlouho.
IUA, pokud je auto v polopřevodu, měla by jsi ho přihlásit do 8 dnů.
IUA, pokud je auto v polopřevodu, měla by jsi ho přihlásit do 8 dnů.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Normální postup. Stejný, i když ti propadne technická. Taky nesmíš po vlastní ose. To, že na to lidi serou je věc jiná, ale když tě pak chytí s autem nepřizpůsobilým provozu je o velký flastr.IUA píše:Ted sem se dozvěděla, že kamoš měl auto v depozitu, pak si pro něj šel, tak mu normálně dali značky a den na to mu volali že je má donést zpátky že napřed musíš mít technickou. A když se ptal jak to má udělat bez značek, tak mu řekli že si má vzít hengr a odvést si auto na technicou na hengru.
ex nebožka 1,6 lpg 

Taky existují nějaké převozní značky na auta které nemají STK (na dojetí z místa A na STk a zpět)...
Dnes je to fakt,jak píše 103457. Depozit na max 12 měsíců,potom případné prodloužení na 6 měsíců.
Co nastane po této době,to mi nedokázal nikdo poradit (zajímalo mě nějaké "legální" řešení,když máte někde auto na hromadě,v podobě náhradních dílů),tak jsem se na*ral a auto odhlásil trvale z provozu.
Jestliže ho někdy opět zprovozním,tak to bude na "V" značky - veteran.
Dnes je to fakt,jak píše 103457. Depozit na max 12 měsíců,potom případné prodloužení na 6 měsíců.
Co nastane po této době,to mi nedokázal nikdo poradit (zajímalo mě nějaké "legální" řešení,když máte někde auto na hromadě,v podobě náhradních dílů),tak jsem se na*ral a auto odhlásil trvale z provozu.
Jestliže ho někdy opět zprovozním,tak to bude na "V" značky - veteran.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kdy lze ukončit režim dočasného vyřazení.
Obecní úřad obce s rozšířenou působností na žádost vlastníka silničního vozidla ukončí režim dočasného vyřazení motorového vozidla nebo přípojného vozidla z registru silničních vozidel. Vlastník vozidla je povinen k žádosti přiložit
* doklady o splnění podmínek pro provoz vozidla na pozemních komunikacích,
* technický průkaz
Obecní úřad obce s rozšířenou působností pak vlastníkovi vozidla vrátí osvědčení o registraci vozidla a tabulku s přidělenou registrační značkou a tyto skutečnosti vyznačí v technickém průkazu vozidla a v registru silničních vozidel.
http://www.dopravni-inspektoraty.cz/pos ... zidel.html
Obecní úřad obce s rozšířenou působností na žádost vlastníka silničního vozidla ukončí režim dočasného vyřazení motorového vozidla nebo přípojného vozidla z registru silničních vozidel. Vlastník vozidla je povinen k žádosti přiložit
* doklady o splnění podmínek pro provoz vozidla na pozemních komunikacích,
* technický průkaz
Obecní úřad obce s rozšířenou působností pak vlastníkovi vozidla vrátí osvědčení o registraci vozidla a tabulku s přidělenou registrační značkou a tyto skutečnosti vyznačí v technickém průkazu vozidla a v registru silničních vozidel.
http://www.dopravni-inspektoraty.cz/pos ... zidel.html
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měl bych tady k tomu tématu jeden dotaz:
Pokud uložím auto do depozitu,co se stane s povinným ručením?Zruší se úplně anebo jen nějakým způsobem pozastaví/omezí?
Pokud uložím auto do depozitu,co se stane s povinným ručením?Zruší se úplně anebo jen nějakým způsobem pozastaví/omezí?
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
co jsem se ptal v kooperative tak se jenom pozastavi a pri vyzvednuti z depozitu se to opet obnovi aniz by se smlouva zrusila...nevim ale jak u ostatnich pojistoven
edit:
nasel jsem mail kdyz jsem resil stejny problem s CPP:
"V případě, že dáte SPZ do depozitu, bude Vaše pojistná smlouva (po písemném oznámení pojišťovně) ukončena ke dni uložení SPZ do depozitu. Ve chvíli, kdy SPZ z depozitu vyzvednete, je nezbytné uzavřít zcela novou pojistnou smlouvu. Bonus z ukončené pojistné smlouvy Vám převedeme na novou pojistnou smlouvu.
Zda zůstane výše pololetního pojistného stejná Vám bohužel nepotvrdím. Záleží, zda máte sjednaný náš aktuální produkt povinného ručení Auto pojištění Combil plus nebo máte sjednaný některý z našich starších produktů, který již v tuto chvíli nesjednáváme. Pojistné se tedy může lišit. Záleží i na obchodních slevách, jež Vám mohou pracovníci poboček ČPP na Vaše pojištění poskytnout."
edit:
nasel jsem mail kdyz jsem resil stejny problem s CPP:
"V případě, že dáte SPZ do depozitu, bude Vaše pojistná smlouva (po písemném oznámení pojišťovně) ukončena ke dni uložení SPZ do depozitu. Ve chvíli, kdy SPZ z depozitu vyzvednete, je nezbytné uzavřít zcela novou pojistnou smlouvu. Bonus z ukončené pojistné smlouvy Vám převedeme na novou pojistnou smlouvu.
Zda zůstane výše pololetního pojistného stejná Vám bohužel nepotvrdím. Záleží, zda máte sjednaný náš aktuální produkt povinného ručení Auto pojištění Combil plus nebo máte sjednaný některý z našich starších produktů, který již v tuto chvíli nesjednáváme. Pojistné se tedy může lišit. Záleží i na obchodních slevách, jež Vám mohou pracovníci poboček ČPP na Vaše pojištění poskytnout."

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hmmm,díky.
Myslel jsem že takhle na rok uložím k ledu Fáčko s propadlou stk než ho nechám ekozlikvidovat,jenže u nás tvrdě vyžadují k vyzvednutí spz z depozitu platnou stk,kterou už nemám šanci udělat,tudíž bych si teoreticky auto už nikdy vyzvednout nemusel.
Myslel jsem že takhle na rok uložím k ledu Fáčko s propadlou stk než ho nechám ekozlikvidovat,jenže u nás tvrdě vyžadují k vyzvednutí spz z depozitu platnou stk,kterou už nemám šanci udělat,tudíž bych si teoreticky auto už nikdy vyzvednout nemusel.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
já jsem depozitem pojistku zrušil úplně, mělo by to tak prý fungovat všude, je na majiteli zda jí chce pozastavit nebo zrušit úplně, mě ji zrušili úplně a bez problémů... (ČSOB)
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dřívější auto v depozitu pět let a zatím si nikdo nestěžoval.Mexikan píše:Depozit je na rok a potom můžeš ještě o půl roku prodloužit.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
kámoš má už 7 let... a slyším to prvně že je to omezený...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Lidi nevíte někdo co se stane když nechám papíry v depozitu tech 12 měsíců + dejme tomu to prodloužím o tech 6 měsíců . A poté si ho nevyzvednu ?
Jestli mě budou uhánět , že ho musím vyzvednout . Nebo tam prostě zustane než si pro ně příjdu ?
díky
Jestli mě budou uhánět , že ho musím vyzvednout . Nebo tam prostě zustane než si pro ně příjdu ?
díky
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jak kde , na to je nejlepší se zeptat tam co je máš
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Ještě nemám nikde , ale plánuju že koupim jiný auto a pickapa bych si zatím nechal , ale zatím nevím co s ním , tak bych ho dal do depozitu . Možná na 2-3 roky . Ale pokud to jde max na 1,5 tak je to k prdu . 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
kámoš je má v Olomouci už snad 10let v depozitu nic neplatí a nikdo po něm nic nechce...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
no jo , to bylo ale dřív . Byla nějaká změna v zákonech a tet už to nejde dlouhodobě , každopádně na auta co tam byli se to nevztahuje .
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
aha... blbé je že pokud si to budeš muset vyzvednout a propadne ti STK tak ti to bez toho nedaj...
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím počítam , ale byl bych rád kdyby to šlo hodit do depozitu aspon na tři roky . skusím se poptat na uřadě .