Nejde benzín do motoru.

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
filco

Nejde benzín do motoru.

Příspěvek od filco »

Felicie 2 měsíce stála. Před tím žádný problém. Ted motor točí a svíčky jsou úplně suché. Benzín v nádrží je a čerpadlo funguje. Dneska jsem odpojil od karbecu hadici a při startování jsem měl v petce půl litru benzínu. Potam tud benzín jde,dál ne. Jeké můžou být závady? A co dělat dále?
xXxTRA - FK

Re: Nejde benzín do motoru.

Příspěvek od xXxTRA - FK »

a jsi si jisty ze to je benzinem? haze to jiskru? vyzkousej
filco

Příspěvek od filco »

Jo jiskra je. Koupil jsem i nové pro jistotu. Můžu startovat 15 sekund-pak svíčky vytáhnu a jsou uplně suché. Jako z obchodu,když jsem je vytáhl z krabičky.
Je to zajímavé,že ten benzín tam nejde vůbec a zničeho nic. :( Jo a pojistky jsem taky kontroloval a jsou OK.
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

zkus ocistit vsechny kontkaty a konektory na BMM a privodnich kabelech
filco

Příspěvek od filco »

Očistil jsem. Měl jsem celý ten bazmek venku. Nejede to. Asi to bude něco se vstřikovací tryskou nebo něco s elektronikou,která ji dá impuls k tomu aby vstřikla. To vidím na servis. Já už asi moc nepořeším,ne?
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Síce nemám BMM, ale môže byť chyba aj v tom, že riadiaca jednotka nedostáva signál zo snímača otáčok.
xXxTRA - FK

prikladam se taky ke snimaci otacek (poloha klikovky) - je to na prevodovce
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

taky si myslím chtělo by to kouknout na diagnostiku
xXxTRA - FK

sice se nam autor nehlasi, ale jeste me napadla jedna vec, pokud to nebude cidlo otacek, mohl by to byt vstrikovaci ventil, ale to neni pravdepodobne
robbi

Příspěvek od robbi »

Nazdarek. hledam tu nejaky info a narazil na tvuj problem. hodim svoji zkusenost do mlyna. auto (felda 1.3 vicebod)mi na ceste zacinalo pocukavat az zdechla a dycky nastartovala a zdechla. hledal jsem zavadu a zjistil ze cerpadlo nebzuci. tak sem ho vymontoval a napojil na baterku a jelo ok. tak sem ho vratil a nic. nasledoval bypass benzinovyho potrubi abych vyloucil trubky a filtr. bylo to cerpadlem v nadrzi ktery chvili bezelo a chvili ne. asi uhliky bo co. koupil sem motorek za 750 namontoval a trada uz jsem najezdil 6000km takze bacha na cerpadlo, celkem mi to dalo zabrat kor pri plny nadrzi benzinu. snad to pomuze. ahoj
filco

Příspěvek od filco »

Autor je marod,tak auto neřeší. :( Nicméně snímač otáček jsem zkoušel přehodit a nejede to stejně. Takže to příští týden nechám odtáhnout do servisu a pak napíšu co tomu bylo. Taky se přikládám k tomu vstřikování.
filco

Příspěvek od filco »

Tak to je v servisu a volali mi,že to je vadné vstřikování. A že se musí vyměnit celý ten bazmek(karbec nebo jak to nazvat). Nové to stojí 7000Kč anebo si to mám sehnat na vrakači. :( Tak nevím.

Auto na prodej a takové problémy.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Za tři kola na aukru.Třeba tady :
http://aukro.cz/item1311123867_vstrikov ... licia.html
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
xXxTRA - FK

jedina cast na vstrikovaci co se muze podupkat je vstrikovaci ventil... kdyby si chtel mel bych tu jeden najit, novy stoji 5k ale ja ti ho necham za symbolickou cenu :) kdyztak sz
Kaspr

Příspěvek od Kaspr »

xXxTRA: Ještě před ani ne měsícem si u BMM neuměl najít snímač otáček a co je horší ani nevěděl k čemu je a že to bez něj nepojede viz. diskuze na techwebu a teď tady tvoříš teorie? :o :shock: :lol: :lol:
Matalion - FK

Příspěvek od Matalion - FK »

Pokud se snaží točit ale nenakopneš tak zkus proměřit baterku může točit ale přesto může být tak slabá že nestačí na vstřiky.
filco

Příspěvek od filco »

Baterkou to určitě není. No našel jsem 6 inzerátu na to vstřikování od 250 do 700Kč. Tak nějaký koupím.No a pak už to snad bude OK.

A asi to sem nepatří,ale ta felda je na prodej.Má okna v elektrice,klimatizaci(ale chtělo by to naplň),radio sony a letní a zimní kola.
filco

Příspěvek od filco »

Bylo to tou vstřikovací jednotkou.Koupil jsem starši a auto chytlo hned. To jsem neušil,že to může tak odejít.
xXxTRA - FK

Kaspr píše:xXxTRA: Ještě před ani ne měsícem si u BMM neuměl najít snímač otáček a co je horší ani nevěděl k čemu je a že to bez něj nepojede viz. diskuze na techwebu a teď tady tvoříš teorie? :o :shock: :lol: :lol:

pardon za OT, byla moje chyba ze jsem nevedel o cidlu otacek... jinak clovek se rychle uci, kdyz se pohybuje mezi automechanikama a cte chytre knizky a forum...
marami8401

Příspěvek od marami8401 »

jestli ti to nehaze jiskru tak bych skusil kabeli nebo zapalovaci modul.pokud tam nejde benal a mas to vsechno zkontrolovany tak palivovy filtr ja mel to sami
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Chceš říct, že jsi měl ucpaný filtr?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Odpovědět