Nabíjení autobaterie
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíjení autobaterie pro začátečníka :)
Bezúdržbová neznamená ,že je gelová.
-
robin1 - FK
Aha.... to mi ušlo, že nie je gelová.
V tom prípade moju poznámku o potrebe nabíjačky s WU charakteristikou beriem späť.
V tom prípade moju poznámku o potrebe nabíjačky s WU charakteristikou beriem späť.
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Tak gelová skutečně není. A chtěl bych tedy prosím znát jednoznačnou odpověď. je možné tou mou nabíječkou dobít AKU? A chápu dobře, že když zapojím AKu, tak proud arith. bude ukazovat kolem 4A a jak se bude postupně baterka nabíjet, tak I arithmet. bude postupně klesat až spadne na 0. Když to bude na 0 třeba nějakých 20 min, tak aku odpojit. Je to tak?
A nechápu větu od breta1: že by mně měla kapacita baterky natrvalo poklesnout. Proč?
díky za upřesnění
A nechápu větu od breta1: že by mně měla kapacita baterky natrvalo poklesnout. Proč?
díky za upřesnění
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Na nějaké jejich cizí nápisy nekoukej,to poznáš sám ,když je úplně vybitá ,tak chvíli trvá,než se vzpamatuje.To je,že bude ručička blíž k nule a jak se začne nabíjet,tak ručička vystoupá k té 12 a bude brát maximum.Na tom maximu vydrží dokud bude baterka odbírat proud,potom postupně bude klesat zase k nule a zůstane na nějakých 2-3A.Jednoduše,večer zapni,ráno vypni a mohlo by to stačit.Samozřejmě úplné vybití neprospívá žádné baterii.
-
hledacz - FK
Omlouvám se, že oživuji starší téma, avšak nabíjím prvně autobaterii a chci se zeptat, kde je ryska označující maximum hladiny elektrolytu. Je to takový jakoby přechod (schod) nad zobáčkem? A může být hladina elektrolytu i nad maximem?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistej ale myslím že ten zobáček označuje minimum.Já to dolejvám aby byl zobáček lehce potopený.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nad maximem asi určitě ne .
pokud není vidět skrz tak by elektrolyt měl být asi 1.5 cm nad deskama . Já to měřil dřevěnou špejlí .
pokud není vidět skrz tak by elektrolyt měl být asi 1.5 cm nad deskama . Já to měřil dřevěnou špejlí .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
hledacz - FK
Zobáček mám pod hladinou. A právě jde mi o to, kde je ryska maximum, jestli je to takový schod, přechod, výlisek nad zobáčkem.
Vždycky dolévám baterku,tak aby se ty zobáčky dotýkaly hladiny elektrolitu,je to maximální hladina 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
hledacz - FK
Díky moc všem za účast při řešení! Nakonec jsem baterii řádně ohledal a zjistil, že na přední straně jsou dvě vodorovné čáry určující minimální a maximální hladinu.
-
thepromise - FK
při tom přelévání ale pozor, nedávno se mi stalo, že sem tam pro jistotu nalil více vody a při instalaci zpt do vozu se mi pojistným ventilem pocákala ruka i s rukávem a kousek motorového prostoru...
každej ví jak se tam baterka umistuje kravsky, přes rozpěru sem jí tam pomalu ani nenarval, navíc je těžká jak ******
...no každopádně ruka mě svědila, mikyna pustil barvu, kyselina napadla šrouby a rozežrala odhlučnění...tak na to pozor:)...
každej ví jak se tam baterka umistuje kravsky, přes rozpěru sem jí tam pomalu ani nenarval, navíc je těžká jak ******
-
hledacz - FK
thepromise: To byl jen technický dotaz, kdy jsem si myslel, že ryska označující maximum je schodek nad zobáčkem, ale jak píši výše, na přední straně baterie jsou rysky min a max, tak jsem vzal špejli a změřil si to a nebojte se, bude to akorát. Jinak při manipulaci s baterií v motorovém prostoru používám pracovní rukavice, mně osobně to více vyhovuje. To víte, mám auto krátce a pomalu se s ním seznamuji, tak nechci něco zkazit.