Felda nestartuje

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Skankie

Felda nestartuje

Příspěvek od Skankie »

Dobrý den,
Mám felicii 1,3 GLXi 50kw. Na začátku zimy se stala nepříjemná věc, avšak to že felda nenastartovala...
První jsme si mysleli že je to bateríí, tak jsme ji odvezli do varty na kontrolu 100,- dobili to a v pohodě
jednou jsem nastartoval, podruhé už zase ne a pak zase dlouho ne...
Zkusili jsme tedy přijít o den později a nastartovat znova, poprvé naskočila, podruhé taky, potřetí, počtvrté, ale popáté už ne(samozřejmě pokždé s malou přestávkou)
okolní teplota kolem -12°C, zítra jdem koupit nové svíčky od brisku, uvidíme co to udělá, ale i tak nemá s tím někdo zkušenost? co by s tím mohlo být?
Když je kolem +-0°C tak startuje napoprvé...
Olej dolívaný před zimou, cinol M7 ADS

četl jsem tu něco o čidlu teploty vody, mohlo by to být tím?
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Re: Felda nestartuje

Příspěvek od Pascalik »

skontroluj si vole ventilov mne to robilo na chlp to iste a teraz startuje rano ako diva ako keby bolo leto a pre tim tocilo tocilo a nic a ked uz chytilo tak jedine ze vytlacena spojka inac zhasol stale noha na plyne aby neskapalo ked uz bolo zohriate bezproblemou ja som mal moc utiahnute ventily ze mi to ostavalo stale otvorene ani sa nedaly vopchat mierky a nemalo to kompresiu skus nic zato nedas mozno ti to pomoze
skankie

Příspěvek od skankie »

vůle ventilů si sám nezkontroluju, na to bych potřeboval někoho z oboru :(.
Za chvíli přidám video, jak jsme dneska startovali a jak to dopadlo....
nové svíčky a startovací kabely(jeden jsme strhli při sundávání starých svíček).
na 3 svíčky to nakonec naskočilo.(2.video)
Nevíme si rady, každý komentář pomůže...
popř. někdo z ostravy kdo by se na to kouknul...
Skankie

Příspěvek od Skankie »

1. video: http://www.youtube.com/watch?v=OTfh3EShKO0

2. video, na 3 svíčky naskočilo, ale ten zvuk... : http://www.youtube.com/watch?v=bfeIOBPK6MQ

Nejsme odborníci, nevíme si rady, tak hledáme pomoc od kohokoliv....
Chose

Příspěvek od Chose »

Máte tam špatně zapojené kabely na svíčkách!!!!! :salut:.Na první svíčce je kabel dobře,druhý kabel zapoj na třetí svíčku,třetí kabel na čtvrtou svíci a čtvrtý kabel na druhou svíci a mosí to šlapat :salut:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Chose má recht, máte proházený VN kabely od rozdělovače ke svíčkám
Správný zapojení vypadá takhle:

Obrázek
skankie

Příspěvek od skankie »

Zkusím, do půl hodiny dám vědět.
skankie

Příspěvek od skankie »

Tak teda dík :D, nechápu jak jsme to mohli s tatou přehodit :D, dík moc chlapi, hlavně za foto, to pomohlo nejvíc :D
Startuje jak zamlada :)

I tak ale, kdyby se hlásil nějaký šikovný chlápek z ovy nebo okolí, nebránil bych se utrhnout pár korun na seštelování vůle ventilů :)
Popřípadě někdo s kanálem kdo by byl schopný namontovat new výfuk :P
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

na vyfuk neni poterba kanal, to jsem delal s autem na heveru :) a serizeni ventilu to je taky malickost. kdyby si chtel, tak napis PM...
Odpovědět