Problémy se startováním 1.3 MPI (zahřátý motor)
-
big.jedla - FK
Re: Po zdechnuti špatně startuje
to mi dělá taky... podle mě tím jak to zdechne zůstane v motoru nespálené palivo a při další pokusu o start se tam vstříkne další a tím se to přechlastá. Když mi to náhodou zdechne startuju s trošku sešlápnutým plynovým pedálem a žádný problém (vím že se to nemá, ale než nechat motor točit 400otáček než se to palivo samo odvětrá mi příjde lepší to "vyfouknout" při startu).
-
Surmi - FK
motor má najeto kolem 135tisíc a olej nežere.. Včera jsem vyčistil škrticí klapku snad poprvné (jsem 3majtel).Jinak jsem vypozoroval že to dělá jen ,když je motor zahřátý 
-
big.jedla - FK
já mám 150tisíc a potvrzuju že když je zahřátý je to více znatelné... prostě když chcípne tak ři startování mu trošku šlápni na plyn a bude to dobrý
robi mi to site.... ked je zohriaty proste za tepla nenastartuje bez plynu ani ked sa pos.....em
ked zdochne nahodou tak len s plynom bez neho to len skynta asi na 300 400ot ako pisete a nerozbehne sa... takze plyn a naskoci hned... taktiez je ovela lenivsia ked sa zahreje nad 90st...
Felicia 1.3MPi LX 
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Mam klapku, ze by se z ni dalo jist a pri startu zahrateho motoru mi dela to same. Je to proste konstrukci. Pomaha finta z karbcu - slapnout na plyn pri toceni starterem, jen tak chyti na poprve. U studeneho startu nebo startu po delsi dobe odstaveni, kdy je motor jeste teply, je start napoprve bez plynu.
-
chiquillo - FK
Nechce nastartovat
DobrÝ večer,
chtěl bych se zeptat. Mám Felicii 1.3. MPI a když chci ráno nebo odpoledne nastartovat tak se mi to povede až na 3-4 pokus, musim pořádně sešlapávat plyn aby se mi to povedlo vůbec nastartovat..když se mi to povede na první pokus tak to potom zase hned chcipne, spadne volnoběch. Kontrolky svitej všechny jak maji. Vyměnil jsem zapalovací lištu ale dělalo to pořád, tak jsem vyměnil svíčky BRISKY ale dělá to pořád
uz nevim co bych na tom měl vyměnit. Dostal jsem typy jestli to třeba nemůže dělat Benzín ale to mi je divný aby to bylo kvůli tomu, tankuji na Benzina, a premýšlim o tom jestli to třeba nemůže dělat palivový čerpadlo, jestli nedává při startovani málo paliva ale když sepnu klíček tak slyšim jak se čerpadlo spouští. Mohl byste mi někdo prosim vás poradit jestli nevite co s tim?
Děkuji za odpověďi
chtěl bych se zeptat. Mám Felicii 1.3. MPI a když chci ráno nebo odpoledne nastartovat tak se mi to povede až na 3-4 pokus, musim pořádně sešlapávat plyn aby se mi to povedlo vůbec nastartovat..když se mi to povede na první pokus tak to potom zase hned chcipne, spadne volnoběch. Kontrolky svitej všechny jak maji. Vyměnil jsem zapalovací lištu ale dělalo to pořád, tak jsem vyměnil svíčky BRISKY ale dělá to pořád
Děkuji za odpověďi
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nechce nastartovat
tak začni klasika , ide tam benzín a ide tam iskra , odpoj hadicu do vstrekovacej rampy daj do flaše a zapni klúčik teoreticky orientačne vieš či tam ide benzín , za druhé ak to chytí len z plynom môže byť toho viac - zanesená klapka - nespína spínač voľnobehu alebo poškodené dráhy potenciometra , takisto čidlo teploty vody ak ukazuje ohriaty motor a jednotka to neobohatí tak to nenaštartuje
-
chiquillo - FK
Zdravim, tak dneska jsem rano otevrel kapotu a odpojil jsem cidlo teploty, sel jsem nastartovat:) nastartovala krasne, tak jsem motor nechal chvili ohrat a pak jsem sel zapojit cidlo teploty a rozjela se hezky a ani necukala. Kdyz jsem potom nastartoval odpoledne tak jsem na to odpojeni cidla zapomnel a zase to nechtelo startovat a cukala, takze az budu mit cas letim koupit cidlo teploty a doufam ze to bude tim:)
-
real - FK
divny zvuk pri startovani
Zdravim, nerad zakladam nove vlakno ale nic co by se tykalo meho problemu jsem jaksi nenasel
Ted k problemu, dnes se mi to stalo po 2 za mesic a docela me to znervoznuje
pri otoceni klicku do 2 polohy jakoby preskocil starter, udela to divnej zvuk a auto nenastartuje a kdyz nastartuju po druhy tak vpohode
pred mesicem se mi to stalo poprvi tak sem tomu neklad takovej duraz ale potom dnesku uz se toho zacinam bat
nestalo se to nekomu, nevite nekdo cim to muze byt? napada me jedine starter ale temhle vecem osobne moc nerozumim 
Ted k problemu, dnes se mi to stalo po 2 za mesic a docela me to znervoznuje
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: divny zvuk pri startovani
pokud otočíš klíček do kontrolek a ozve se startér máš vypálenou elektrickou část spínací skřínky tkzv oříšek
rozebrat vyměnit
rozebrat vyměnit
-
real - FK
ne ne, kdyz dam klic do 1 polohy (do kontrolek) tak vpohode ale jakmyle dam do druhy aby auto nastartovalo tak se ozve takovy divny skripani nekde od motorovy casti a motor vubec nereaguje
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
tak to by moh bejt v háji startér asi ho budeš muset vyndat rozebrat prohlídnout uhlíky či je vyměnit a celý to očistit
mrkni na cívku jestli neni jen zoxidovanej konektor taky to můžeš propojit na krátko ty 2 velký šrouby na cívce jestli se ti startér roztočí může bejt v háji civka.
a ještě mi napadá v jakym stavu máš kontakty a svorky baterie ukostření kastle a motoru to vše pokud je zoxidovaný může mít negativní vliv na start vozu
mrkni na cívku jestli neni jen zoxidovanej konektor taky to můžeš propojit na krátko ty 2 velký šrouby na cívce jestli se ti startér roztočí může bejt v háji civka.
a ještě mi napadá v jakym stavu máš kontakty a svorky baterie ukostření kastle a motoru to vše pokud je zoxidovaný může mít negativní vliv na start vozu
-
real - FK
Na kontakty jsem koukal a jsou v poradku, ukostreni je taky vpohode tak az budu mit chvilku mrknu se naten starter ale je zvlastni ze se to stane jednou po x nastartovani 
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
může to bejt začátek konce uhlíků nebo de do háje silová spínací část cívky je to měděná propojka která po sepnutí cívky propojí přívod se startérem a jelikož tam tečou slušný proudy tak se to vypaluje
u 120ky pamatuju že ta cívka šla rozebrat víčko sundat kontakty očistit a ten měděnej propoj šel otočit u feldy sem to ještě nedělal
u 120ky pamatuju že ta cívka šla rozebrat víčko sundat kontakty očistit a ten měděnej propoj šel otočit u feldy sem to ještě nedělal
-
real - FK
Tak uz se mi asi podarilo zjistim pricinu problemu
bylo mi receno ze mi nezapada pastorek do vence a proto to dela ten divnej zvuk ze to neni nijak vaznej problem pokud to nedela nejak casto, tak sem si docela ulevil 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to si nemyslím že to není nic vážného.Já takhle časem očesal na favoritu pastorek i s věncem a musel jsem oba vyměnit.
-
Michal01
NESTARTUJE MOTOR
Dobry den,
mam felicii 1,3 MPI 50kW a ted me v mrazech nastal nasledujici problem - auto stalo cca.7dni venku bez provozu. Po odhazeni snehu jsem zkusil nastartovat, motor se otocil, chytnul, ale hned zhasnul. Nasledne se pri dalsim pokusu vybila baterie (divne ze tak rychle, je asi rok stara), kterou jsem tedy nabil a zkusil znovu nastartovat. Baterie je plne nabita a toci motorem bez problemu treba i nekolik minutu vkuse, ale motor jen bafa nebo kucka, ale plne se nechytne a vzdy kdyz baterie prestane tocit, tak zhasne (muzu opakovat donekonecna). Navic z vyfuku jde cerny kour.
Tedy cim tomuze byt?
Napadla me zamrzla voda v palivovem ustroji, nicmene toto je X-ta zima s vyrazne mensimi mrazy nez ty predchozi roky, ale toto je poprve za 12 let, co v mrazech nestartuje (nadrz je z cca.poloviny plna a cerpam jenom Shell V-Power). Navic mam strach z toho cerneho koure z vyfuku pri pokusech o nastartovani...
V autorizovanem servisu me rekli, ze po telefonu je nic nenapada, jedine to dostat do tepla k nim - tedy odtah (coz se mne hned nechce, radji bych to zkusil zprovoznit sam). Auto me stoji u domu, tedy muzu treba horkovzdusnou pistoli neco rozmrazit - ale jsem v autech amater, tedy nerad bych neco podelal...
Predem dekuji,
Michal
mam felicii 1,3 MPI 50kW a ted me v mrazech nastal nasledujici problem - auto stalo cca.7dni venku bez provozu. Po odhazeni snehu jsem zkusil nastartovat, motor se otocil, chytnul, ale hned zhasnul. Nasledne se pri dalsim pokusu vybila baterie (divne ze tak rychle, je asi rok stara), kterou jsem tedy nabil a zkusil znovu nastartovat. Baterie je plne nabita a toci motorem bez problemu treba i nekolik minutu vkuse, ale motor jen bafa nebo kucka, ale plne se nechytne a vzdy kdyz baterie prestane tocit, tak zhasne (muzu opakovat donekonecna). Navic z vyfuku jde cerny kour.
Tedy cim tomuze byt?
Napadla me zamrzla voda v palivovem ustroji, nicmene toto je X-ta zima s vyrazne mensimi mrazy nez ty predchozi roky, ale toto je poprve za 12 let, co v mrazech nestartuje (nadrz je z cca.poloviny plna a cerpam jenom Shell V-Power). Navic mam strach z toho cerneho koure z vyfuku pri pokusech o nastartovani...
V autorizovanem servisu me rekli, ze po telefonu je nic nenapada, jedine to dostat do tepla k nim - tedy odtah (coz se mne hned nechce, radji bych to zkusil zprovoznit sam). Auto me stoji u domu, tedy muzu treba horkovzdusnou pistoli neco rozmrazit - ale jsem v autech amater, tedy nerad bych neco podelal...
Predem dekuji,
Michal
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: NESTARTUJE MOTOR
musis zjistit zda ti tam jde benzin ke vstrikum, pokud ano problem bude v elektrice takze treba cidlo polohy klikovky apod. nebo odesla zapalovaci lista atd atd
-
Michal01
Benzin by tam mel jit, ale mozna nejak omezene - motor neco spaluje, ale malo a dusi se/kucka a proste nechytne. Z toho co spali, tak jde cernej kour z vyfuku... olej?
V podtate v okamziku, kdy by to znamenalo neco jineho nez namrazu (cehoz se bojim), tak potom necham odtahnout do servisu... Jsem amater a nechci nadelat vice skody nez uzitku...
V podtate v okamziku, kdy by to znamenalo neco jineho nez namrazu (cehoz se bojim), tak potom necham odtahnout do servisu... Jsem amater a nechci nadelat vice skody nez uzitku...
-
ungele - FK
mě to dělaa taky ale když při startování přidam plyn tak chytne 1 zhasne ale pak to jde.....někdo mi radil že muže být navlhlý hlavní svazek kabelu ale moc tomu nevěřím....
-
Pascalik
- Kontaktovat uživatele:
skontroluj si vole ventilov mne to robilo na chlp to iste a teraz startuje rano ako diva ako keby bolo leto a pre tim tocilo tocilo a nic a ked uz chytilo tak jedine ze vytlacena spojka inac zhasol stale noha na plyne aby neskapalo ked uz bolo zohriate bezproblemou ja som mal moc utiahnute ventily ze mi to ostavalo stale otvorene ani sa nedaly vopchat mierky a nemalo to kompresiu skus nic zato nedas mozno ti to pomoze
-
Michal01
Panove, diky za napady!
Kuladmin, Hans - benzin z hadice tece, navic kdyz otocim klickem zapalovani do prvni polohy je slyset predpokladam cerpadlo, ktere nasaje benzin do motoru...? Jak jsem psal, auto pri pokusu o nastartovani spaluje, sice omezene (kucka), ale spaluje - a jediny co muze spalovat je ten benzin - zkousel jsem startovat snad 15xkrat, takze to i ten benzin v hadici se snad vymenil...
Smrcek, Ungele - toto jsem zkousel uz predtim, ale bezezmeny
Pascalik - Ventily, to zni na me moc slozite... nicmene, nepomaha startovat se spojkou (coz standardne startuju) a ani pridat plyn pnepomaha - nema to na to zadny vliv, kucka uplne stejne...
Nekde jsem si tady na diskuzi precetl, ze byva dost poruchove teplotni cidlo, ktere dava potom spatne udaje o teplote motoru ridici jednotce a ta potom namicha pro startovani prilis chudou smes...? Ale to hadam...
Kouknul jsem radeji na vsechny pojistky (zejmena - palivove cerpadlo, vstrikovani a ridici jednotka) - vse OK.
Napada nekoho, proc me jde z vyfuku pri pokusech o nastartovani ten uplne cernej kour? Toto se me moc nelibi...
Diky vsem za pomoc!
Michal
Kuladmin, Hans - benzin z hadice tece, navic kdyz otocim klickem zapalovani do prvni polohy je slyset predpokladam cerpadlo, ktere nasaje benzin do motoru...? Jak jsem psal, auto pri pokusu o nastartovani spaluje, sice omezene (kucka), ale spaluje - a jediny co muze spalovat je ten benzin - zkousel jsem startovat snad 15xkrat, takze to i ten benzin v hadici se snad vymenil...
Smrcek, Ungele - toto jsem zkousel uz predtim, ale bezezmeny
Pascalik - Ventily, to zni na me moc slozite... nicmene, nepomaha startovat se spojkou (coz standardne startuju) a ani pridat plyn pnepomaha - nema to na to zadny vliv, kucka uplne stejne...
Nekde jsem si tady na diskuzi precetl, ze byva dost poruchove teplotni cidlo, ktere dava potom spatne udaje o teplote motoru ridici jednotce a ta potom namicha pro startovani prilis chudou smes...? Ale to hadam...
Kouknul jsem radeji na vsechny pojistky (zejmena - palivove cerpadlo, vstrikovani a ridici jednotka) - vse OK.
Napada nekoho, proc me jde z vyfuku pri pokusech o nastartovani ten uplne cernej kour? Toto se me moc nelibi...
Diky vsem za pomoc!
Michal
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
to samí to dělá mě.ještě že jezdim na plyn.jinak když nastartuju tak pak běží uplně normálně i za jízdy.zkouknu ty ventili jestli jsme je moc nepřitáh v létě ale to si nemyslim,pak mám neorigo čidlo teploty tak to se chystám vyhodit a dát tam originál a nakonec dám novou zapalovací lištu a na tu i sázim že tou to bude páč probíjí.v létě mi nějak blblo auto když pršelo po nastarování a zjistil že když jsem šahal okolo tý lišty tak mě pěkně kopla takže asi nebude ok.vydím to že to budu řešit příští měsíc tak tyhle dvě věci dám nový a pak ti dám vědět co to dělá jestli se to zlepšilo.nebo nenapadá někoho čím by to mohlo ještě bejt?ten černej kouř mi jde taky z vejfuku pi statování a chvilku po tom co to chytne.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
thepromise - FK
třeba ti nekucká ale jede na omezenej počet válcu, koukni se na zapalování, svíčky a zap. lištu, nejlepší by bylo, kdyby sis zavolal nějakýho kamaráda také s mpi a lištu jen prohodit, podívat se na svíčky a zkusit nastartovat
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak lištu jsem dal jinou která je vpohodě a ještě jsme dal do auta včera uplně novou baterku 61Ah a ikdyž to točí jako blázen tak to stejně nastartuje až na po čtvrtý.napadá mě ještě teda že bych dal origo nový čidlo teploty protože tam od léta mám sice nový ale nějakou druhovýrobu a nebo čidlo otáček na setrváku jinak nevím co už dál.
napadá mě ještě teda že je možný že tím že vypínám benzínovou pumpu a jelikož jezdím pořád na lpg tak se špatně chladěj vstřiky a nedělá jim to dobře jestli se třeba nějak nepodpalujou nebo já fakt nevím.napadá vás někoho ještě něco?
napadá mě ještě teda že je možný že tím že vypínám benzínovou pumpu a jelikož jezdím pořád na lpg tak se špatně chladěj vstřiky a nedělá jim to dobře jestli se třeba nějak nepodpalujou nebo já fakt nevím.napadá vás někoho ještě něco?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Vstřiky se nemohou zpéct,maximálně zalepit.Jaký tlak dává čerpadlo?To ,že čerpá tak neznamená ,že tlakuje dostatečně a do vstřiků se benz.tlakuje a ten se otevřením ventilu vstřikuje do sání.Od podtlakového regulátoru vstřikovací lišty vede hodička k sání je v pořádku.Na VAGu by chtělo zjistit teplotu motoru ,tím by se zjistilo jestli je čidlo teploty OK.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
na Vag bych to mohl připojit to je fakt abych to zjistil to čidlo. hadičku jsem dával dokonce v létě novou a ta pumpa je podle mě taky ok protože když sjme to zkoumal čím to je tak hned po prvním startování co mi nevyšlo sjem vyndal svíčky a byly pěkně uchcaný od benzínu.tak jsme je vrátil a asi po dalších dvou startováních motor naskočil.mě přijde že tam jde při tom startu až zbytečně moc benzínu ale proč to nevim.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Mokré svíčky jsou buď tím ,že nepálí ---vyzkoušet nové--,nebo vadné vstřiky ,přes které teče benz.trvale a svíčky se ulejou ,tím také nepálí.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak to vidím spíš na ty vstřiky protože svíčky mám nějakej tejden zpátky nový.připíchnu to na diagnostiku a když to neukáže nějakou chybu a to čidlo teploty bude vpořádku správně ukazovat tak na to prdim a prostě asi začnu startovat na plyn na ten to chytá vždycky akorát to o trošku dýl točí no.baterku na to mám pořádnou tak co.
Černý kouř z výfuku znaméná, že je moc bohatá směs, tedy špatně se spaluje benzin. Modrý kouř znamená, že motor spaluje olej !!! 
Jinak mě napadá, když ti to teda uchcává, rozdělat vstřiky a zkusit je jestli nepodtejkaj, nebo vypláchnout palivovou soustavu...
A jestli tě to už nebaví tak roztáhnout za jiným autem
Jinak mě napadá, když ti to teda uchcává, rozdělat vstřiky a zkusit je jestli nepodtejkaj, nebo vypláchnout palivovou soustavu...
A jestli tě to už nebaví tak roztáhnout za jiným autem
-
chiquillo - FK
Nastartuju až na 3-tí pokus
Dobrý večer
mam Felici 1.3 MPI 2000 a chtěl bych se zeptat co mám dělat, kdyz rano chci nastartovat tak otocit klickem do polohy I, necham cvaknout relé a otocim do plny polohy, motor se toci ale proste nenaskočí, tak to vypnu a zkusim to znova a zas nic tak vzdycky po treti to jeste zkusim a potom uz pridam i plyn a to potom uz chytne, deje se mi to vzdycky kdyz mam studenej motor. Svíčky,zapalovací listu, čidlo teploty tohle vsechno jsem uz vymenil ale dela to porad stejne. Už jsem z toho zoufalej:( Mohly byste mi prosim vás někdo poradit?
mam Felici 1.3 MPI 2000 a chtěl bych se zeptat co mám dělat, kdyz rano chci nastartovat tak otocit klickem do polohy I, necham cvaknout relé a otocim do plny polohy, motor se toci ale proste nenaskočí, tak to vypnu a zkusim to znova a zas nic tak vzdycky po treti to jeste zkusim a potom uz pridam i plyn a to potom uz chytne, deje se mi to vzdycky kdyz mam studenej motor. Svíčky,zapalovací listu, čidlo teploty tohle vsechno jsem uz vymenil ale dela to porad stejne. Už jsem z toho zoufalej:( Mohly byste mi prosim vás někdo poradit?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastartuju až na 3-tí pokus
To čerpadlo nevypne od natlakování ale po časovým intervalu,takže to že slyšíš čerpadlo neznamená že natlačí palivo.
-
chiquillo - FK
Aha tak to jsem zase neveděl. Dneska jsem ráno chtěl nastartovat a bylo zas to samé, chytlo to až na po třetí, vždycky tomu musim pridal trožku plynu a pak to na chtyne, ale tohle nechci dělat každý ráno. Nevíte někdo co s tim prosim.
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek, viz pravidlo 4.
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek, viz pravidlo 4.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 23. pro 2010 12:41:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A ty svicky tam mas jaky? MAs tam spravny co tam patrej? napis zda mas 135 nebo 136. Dal se pak max zamer na palivovy filtr a cerpadlo a palivovy sitko na nem.
Skus co treba udela kdyz ho nechas treba 3x natlacit benzin - klicek jen do prvni poloh a az pote skusit startovat. Nebo pak jak se ti to chova na volnobeh apod nemas totalne zasranou klapku?(pripadne vycistit a nastavit na pc do zakladni polohy).
Skus co treba udela kdyz ho nechas treba 3x natlacit benzin - klicek jen do prvni poloh a az pote skusit startovat. Nebo pak jak se ti to chova na volnobeh apod nemas totalne zasranou klapku?(pripadne vycistit a nastavit na pc do zakladni polohy).
-
chiquillo - FK
Svíčky tam mam novy BRISKY - A-lineBR A-LINE27, mam 1.3 MPi 2000. Na erpadlo jsem uz taky koukal sice to sejtko bylo trozku zasrany ale to jsem ocistil. Jinak zkusim to s tim benzinem, necham ho natlacit 3x a uvidim jestli to pujde. Jeste jsem tady na forum cetl ze to treba muze delat cidlo teploty ktere jsem uz taky menil 2x, tak me treba napadlo jestli nemuze bejt treba vadna ridici jednotka, mohlo by to bejt i treba tim? Kdyz auto hodim na diagnostiku tak zadnou chybu mi to nenahlasi. Diky za odpoved:)
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud mas pristup k diagnostice tak neres zavady ale sleduj co leze z cidel teploty aspol.
-
chiquillo - FK
Tak dneska kdyz jsem to nechal stat cca 4 hodiny a chtel jsem to nastartovat tak sem to hodil na diagnostiku a nejak jsem nic nespozoroval, na jaky cidla bych se mel presne zamerit, na cidlo teploty vody? A nemuzou to treba delat ty svicky ze tam nejsou ty origos championky co jsem slysel, ze by se tam mely davat a mam ty obycejny Brisky?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já to spíš taky vidím na problémy s palivem...čerpadlo nebo regulátor tlaku na liště se vstřikama.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
tady mas priklad jak se sleduje co davaji cidla http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=20917
skousel jsi to s tim 3x nechat natlakovat/natocit cerpadlo??
skousel jsi to s tim 3x nechat natlakovat/natocit cerpadlo??
-
chiquillo - FK
Tak dneska jsem chtel nastartovat a povedlo se to na druhej pokus, pichnul jsem to na pocitac a jel sem okruzni jizdu do mesta, tady davam odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=h_nmttYr51Y
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz to udelas hned po sobe tak nesepne dvakrat snad az zas vyjmes klic nebo po case (nevim presne) ale i na prvni otoceni kdyz ho nechas dokud pobezi cerpadlo tak to bohate musi stacit.
A to video zacina po jake dobe jizdy ?? To asi nebude hned co? kdyz uz tam mas teplotu kolem 60st
to mer hned od zacatku kolik tam mas tech stupnu.
Ale stejne jak kolegove si myslim ze chyba bude v cerpadle filtru nebo dokonce buh vi jakej tam mas benzin.
A to video zacina po jake dobe jizdy ?? To asi nebude hned co? kdyz uz tam mas teplotu kolem 60st
to mer hned od zacatku kolik tam mas tech stupnu.
Ale stejne jak kolegove si myslim ze chyba bude v cerpadle filtru nebo dokonce buh vi jakej tam mas benzin.
-
chiquillo - FK
Video je nahravany asi 5 minut po nastartovani, protoze mam obyc kabel a nechtelo se mi to spojit. Ted jsem rozdelal viko od nadrze a vyndal jsem znova cerpadlo jestli nebylo zaneseny, nadrz byla skoro prazdna tak jsem trozku i juknul jestli v ni neni nejakej bordel ale nic jsem nevidel z maleho prostoru, zaneseny sejtko nebylo. A to cerpadlo filtru to se nahazi nekde u nadrze? Jinak ze je to benzinem to jsem si myslel taky, tak jsem zacal tankovat uz mesic na shell a prave to jee furt stejny. Popripade kdyby se musel menit ten filtr tak jakej bych mel koupit?
-
chiquillo - FK
Škrtící klapku jsem už na vag hazel nic mi nehlasil a vycistena uz byla taky. Mohl by to delat ten palivovy filtr?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Palivovy filtr se nachazi tesne vedle nadrze vlevo vepredu. Kup ale jedine MANN znacku a vymen ho tim nic nezkazis je dobry ho vytahnout i s hadici co jde k cerpadlu tu nasadit na novy a zas zpet .(bacha na smer proudeni paliva je tam sipka!!) Ale myslim ze u tebe bude jeste vic problemu.
A s tou klapkou se mi nezda ze by byla vycistena ten uhel se mi zda nejak moc velkej mas serizeny lanko plynu?? je volny?? skus v tom mereni dat skupinu 098 a jen s otocenim klickem v 1 poloze kolik ti to napise min hodnotu a pak max kdyz slapnes na plynovy pedal na max (zhasnuty motor!!)
A s tou klapkou se mi nezda ze by byla vycistena ten uhel se mi zda nejak moc velkej mas serizeny lanko plynu?? je volny?? skus v tom mereni dat skupinu 098 a jen s otocenim klickem v 1 poloze kolik ti to napise min hodnotu a pak max kdyz slapnes na plynovy pedal na max (zhasnuty motor!!)
-
chiquillo - FK
Dobře, zejtra ho zajedu koupit a vyměnim ho s klidnýma nervama
snad to nějak vymenim bez garaze. Ok zejtra to zas hodim na vag a zadam tam tu skupinu, kdyby hodnota byla velka tak zkusim jeste povolit lanko aby bylo volnejsi a zmerim to znova.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jinak palivovym filtrem to není.ten mám novej a má najeo asi 10tisíc km a dělá mi to to samí co tobě.teď by mi měl přijít novej kabel na diagnostiku abych to mohl připojit k notebooku tak na to taky juknu ale palivovym filtrem to stoprocentně není.lišou zapalovací to taky není tu tam mám i jinou a je to pořá stejný.vidim to spíš na čidlo teploty co bude ukazovat a neo spíš na klapku protože když jsme jí posledně čistil tak mi pak n ešla nějak nastavit a měl jsme docela co dělat aby se to dalo do kupy.a nebo u mě by to mohlo bejt vstřikama protože mám auto na plyn a jen startuju na benzín a vůbec bych se nedivil kdyby ty vstřiky moc trpěly.
-
chiquillo - FK
Vlada320:zapalovaci lištu jsem už taky měnil dávno, myslel jsem že to dělaj svičky tak jsem tam dal novy ale bohužel, jo o tom čidle teploty jsem taky slyšel ale to jsem už vyměnil aspoň 2x a děla to prostě pořád. Já uvidim zejtra, podivám se na lanko u klapky a ted nevim, jestli mám teda vyměnit ten palivovej filtr 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak každopádně ten filtr je nejlevnější varianta co dalšího vyloučit.
Ještě možná bych se mrknul na kombinovaný snímač tlak/teplota v sání.
Ještě možná bych se mrknul na kombinovaný snímač tlak/teplota v sání.
-
chiquillo - FK
Kuladmin: Tak dneska jsem koukal na to lanko od klapky bylo napnutý tak jsem ho povolil aby to mělo vuli, před tim nez jsem to udělal tak jsem to hodil na vag a podíval jsem se kolik má klapka úhel měla 7° a po otevření cca. 95° a když jsem tu klapku vyčistil a potom dal na vag tam sem tam měla úhel při zavření a otevření furt stejný.
Jinak filtr jsem ještě neměníl nemám to teď kde udělat.
Jinak filtr jsem ještě neměníl nemám to teď kde udělat.
-
chiquillo - FK
Tak včera jsem přišel do auta, hlavní bylo se do něj dostat po opětovných mrazech:D otočim klíčkem nechám natlačit palivo ale Mája byla opět bez výsledku, tak jsem zkusil sundat napajení od čidla teploty chl. kapaliny a to se už povedlo natočit, tak zajel koupit jiný čidlo a zkoušim to dneska ale dělá to zase pořád to samý:( to čidlo tlaku jsem sehnal jiny a už je taky vyměněný...už to asi vzdám a pošlu Máju ze stráně