Trubky vs. hadice
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Trubky vs. hadice
Mam jeden rychly dotaz, asi skor na racingovo orientovanych
Da sa urobit komplet rozvod brzd hadicami? Je v tom nejaky rozdiel oproti rozvodu trubkami? Myslim z hladiska funkcnosti, to ze je to trojnasobna vaha je mi jasne.
Pytam sa cisto teoreticky
Da sa urobit komplet rozvod brzd hadicami? Je v tom nejaky rozdiel oproti rozvodu trubkami? Myslim z hladiska funkcnosti, to ze je to trojnasobna vaha je mi jasne.
Pytam sa cisto teoreticky
-
Nonamed - FK
Re: Trubky vs. hadice
čistě teoreticky normální hadice pružej a nafukujou se. Pancéřový ne, ale přijde mi to osobně teda jako zbytečnost 
-
RedmeX - FK
Myslím si, že závodné autá majú rozvody pancierovanými hadicami hlavne kvôli bezpečnosti, skôr vydržia náraz. Rozdiel v deformácii u nových trubiek vs. PH bude minimálny. Obyčajné hadice sa už asi oplatí vymeniť.
PS. hádam, že si videl rovnaký inzerát ako ja
PS. hádam, že si videl rovnaký inzerát ako ja
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
neviem na aky inzerat narazas.
ja riesim zapojenie hydro-rucky a zatial najmenej pracne a najlacnejsie riesenie mi vychadza zapojit ju pomocu opletenych hadic rovno k hlavnemu valcu a znej potom zase opletene hadice k zadnym brzdam.
viem, ze sa takyto rozvod pouziva na zavodnych autach, len prave chcem vediet, ci v tom je nejaky "hacik" alebo nie
ja riesim zapojenie hydro-rucky a zatial najmenej pracne a najlacnejsie riesenie mi vychadza zapojit ju pomocu opletenych hadic rovno k hlavnemu valcu a znej potom zase opletene hadice k zadnym brzdam.
viem, ze sa takyto rozvod pouziva na zavodnych autach, len prave chcem vediet, ci v tom je nejaky "hacik" alebo nie
-
RedmeX - FK
Ak ti nevadí cena za pancierové hadice, tak tým nič nepokazíš...
myslel som tieto inzeráty:
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... letne-sady
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... ve-hadicky
myslel som tieto inzeráty:
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... letne-sady
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... ve-hadicky
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Pancierove hadice to uz je ina liga, hlavne ked si zoberem, ze vo felicii nemusim na pedal slapat ukrutnou silou aby som dostal vsetky styri kolesa do smyku na suchom asfalte...
http://www.motorsportshop.cz/product/14 ... dicka.html a myslim, ze sa da zohnat aj za lepsiu cenu. A opravte ma niekto ak sa mylim - za taku cenu ti trubku nikto nenaohyba...
http://www.motorsportshop.cz/product/14 ... dicka.html a myslim, ze sa da zohnat aj za lepsiu cenu. A opravte ma niekto ak sa mylim - za taku cenu ti trubku nikto nenaohyba...
-
Nonamed - FK
řešil jsem podobnou věc na motorce a problém je v homologaci pro silniční provoz. nevím jak je to v autech, ale na mašině je průser s koncovkama hadic, ty šroubovací skládací banja tam mít nemůžeš, zalisovaný koncovky jo, ale to si pak tu hadici neuděláš sám doma podle potřeby
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
to ani nemusim, v kazdom obchode s hydraulikou ti pri predaji nalisuju aj koncovky
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
je to sice mozno trochu trapne, ale nedalo mi to 

problem?

A na zadnej naprave to vyzera rovnako..

Na co vymyslat pancierove hadice?

problem?

A na zadnej naprave to vyzera rovnako..

Na co vymyslat pancierove hadice?
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
pretoze nechcem kvoli tomu rozoberat pol auta a chcem mat co najjednoduchsiu moznost dat vsetko do serioveho stavu.
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
v tom pripade mi najprv popis, ako chces namontovat hydraulicku rucku bez vacsieho zasahu do konstrukcie tej povodnej..
Pol auta urcite rozoberat nemusis, na to nevidim dovod. A vratenie do povodneho stavu tiez nieje nic strasne ak nepocitam pripadnu upravu povodneho mechanizmu rucnej brzdy.
kto sa boji, nech nechodi do lesa. Bud chces mat z auta zavodak, alebo lestenku
.
Samozrejme nepocitam cenu, ktora bude u pancierovych hadic asi podstatne vyssia.
Pol auta urcite rozoberat nemusis, na to nevidim dovod. A vratenie do povodneho stavu tiez nieje nic strasne ak nepocitam pripadnu upravu povodneho mechanizmu rucnej brzdy.
kto sa boji, nech nechodi do lesa. Bud chces mat z auta zavodak, alebo lestenku
Samozrejme nepocitam cenu, ktora bude u pancierovych hadic asi podstatne vyssia.
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
O pancierovych sa nebavime, teflonove s nerezovym opletom. Tam je cena cca 7-8eur za meter, to mas skoro jak za medene trubky a odpada ti robota s tvarovanim.
Moja predstava zapojenia by bola od HBV interierom do rucnej ( dvoj valcovej) a rucnej popod auto k brzdam. S tym, ze trubky by ostaly na aute, len by sa zaslepili a po zavode by teda nebol problem rucku aj s hadicami odmontovat a hodit do garaze. Na aute by sa len pripojili znovu trubky, nalejem brzdovku, odvzdusnim a jazdim. Policajti ani stk teda nebude problem a robota je to tak na pol hodiny.
Ale znovu upresnujem, ze sa bavime v teoretickej rovine, z praktickeho hladiska zatial u mna vedie trubka FE/povrch PVF a to hlavne kvoli cene (cca 2e meter), s tym, ze po demontazi brzdy by sa nahodili len prepojky (STK ma netrapi az tak moc jak policajti)
Moja predstava zapojenia by bola od HBV interierom do rucnej ( dvoj valcovej) a rucnej popod auto k brzdam. S tym, ze trubky by ostaly na aute, len by sa zaslepili a po zavode by teda nebol problem rucku aj s hadicami odmontovat a hodit do garaze. Na aute by sa len pripojili znovu trubky, nalejem brzdovku, odvzdusnim a jazdim. Policajti ani stk teda nebude problem a robota je to tak na pol hodiny.
Ale znovu upresnujem, ze sa bavime v teoretickej rovine, z praktickeho hladiska zatial u mna vedie trubka FE/povrch PVF a to hlavne kvoli cene (cca 2e meter), s tym, ze po demontazi brzdy by sa nahodili len prepojky (STK ma netrapi az tak moc jak policajti)
a prakticky- nějak jsem si nevšimnul, že by policajti někdy kontrolovali brzdový hadičky. A ani jsem o tom neslyšel. Avšak podotýkám, že co neni může bejt. Po tomto světě běhám tepr 21 let. 
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
To ani ne, to uz by ma fakt nastvali
Ale pravo na to maju...
Ja som to myslel tak, ze ked sa mi policajt nahne k autu a zbada tam hydraulicku rucku, tak to moze byt velmi dobry podnet na buzeraciu. Nemam s policajtami moc dobre skusenosti...
Ja som to myslel tak, ze ked sa mi policajt nahne k autu a zbada tam hydraulicku rucku, tak to moze byt velmi dobry podnet na buzeraciu. Nemam s policajtami moc dobre skusenosti...
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Takze, ak by to nahodou niekoho zaujimalo - otazka je vyriesena. Odpoved som nasiel na jednom Honda fore.
Rozvod z pancierovych hadiciek je teoreticky aj prakticky mozny, ale na funkciu brzd ma negativny vplyv. Oproti trubkam sa tie hadicky totiz nafukuju. Je pravda, ze u pancierovych len nepatrne, ale pri rozvode po celom aute je to "babka k babce" a brzdi to zle.
Rozvod z pancierovych hadiciek je teoreticky aj prakticky mozny, ale na funkciu brzd ma negativny vplyv. Oproti trubkam sa tie hadicky totiz nafukuju. Je pravda, ze u pancierovych len nepatrne, ale pri rozvode po celom aute je to "babka k babce" a brzdi to zle.
tak to jsme zas o něco chytřejší