Ahoj,
navštívil jsem STK a neprošel jsem na emise v položkách :
- NAMĚŘENÝ OBSAH CO: LPG - 4,142%, benzin - 0,174 (má být max. 0,5%)
- NAMĚŘENÁ LAMBDA: LPG - 1,198, benzin 1,094 (má být 0,97-1,03)
Při výpisu VAG hlásí trvalou chybu "vstřikovací ventil - zkrat na kostru 1. a 2. válce"
Dovete mi prosím někdo poradit, kde bude chyba popř. jak ji nejlépe odstranit? I při "zkratu na kostru " auto jezdí na LPG i benzin dobře. Pokud to nebude nutné, nechce se mi zbytečně kupovat vstřikovací ventil nebo lambda sondu, abych zjistil , že tím to není a chyba je jinde...
Mám Felicii 1,3MPI- 50 kW facelift (r.v.1998) s LPG
Díky!
L
Emise pro STK
-
Leonides - FK
Emise pro STK
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 29. říj 2010 16:21:56, celkem upraveno 1 x.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Emise pro STK
Pokud se nepletu (znalejsi potvrdi ci vyvrati) tudle hlasku maji automaticky vsechny auta co maji LPG. Takze pokud se nepletu v tom to nebude, bud bude zrada nekde v systemu plynu - neznam neumim me jen napada cidlo teploty vody pro RJ. Nebylo by spatny vzit pc a krouzit okolo baraku a sledovat hodnoty co polezou z cidel.
-
Leonides - FK
Zkusím koupit a vymětit čidlo. To není tak drahé!
Díky za tip Kuladmin!
Díky za tip Kuladmin!
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
vymenit ho muzes ale jestli to pomohlo nebo ne poznas stejne jen na tom PC nebo zas na emisich ale jezdit tam porad neni reseni. Nekdo v okoli urcite ten kabel s pc ma tak napojit a kouknout.
-
Pascalik
- Kontaktovat uživatele:
a od kedy sa ide na stk s autom ja to nechavam robit tam kde mi robia plyn a oni to cele vybavia
-
Leonides - FK
Ahoj,
"zkrat na kostru " je klasická hláška při úpravě na plyn nemá na nic vliv.
Jinak stačilo utěsnit přechod mezi svodem a výfukem.Nasával se tam falečný vzduch oblboval lambda sondu a tím to vzniklo.
L
"zkrat na kostru " je klasická hláška při úpravě na plyn nemá na nic vliv.
Jinak stačilo utěsnit přechod mezi svodem a výfukem.Nasával se tam falečný vzduch oblboval lambda sondu a tím to vzniklo.
L
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Na stk se chodí vždy ,když končí stk! Emise nastavuje a zároveň LPG revizi dělá ten, kdo montuje LPG--dá razítko do přílohy.S zrevidovaným LPG se jede na STK ,bez této revize se s vámi na emisích STK nebudou bavit,kde změří emise pro oba systémy a (ne)vydá zelenou nálepku na SPZ(RZ).Pak se teprve jede na linku STK a tam kontrolují stav všech komponentů a buď máte na 2 roky pokoj nebo ne. Za každý úkon se platí vzlášť.
Hlášku ---zkrat vstřik 1. a 2. mají všechna auta upravena na LPG. Blokace vstřiků. Já tam mám navíc oproti minulému autu chybu lambdy,protože mi tam vrazili relé které rozpojuje lambdu a přepíná do jednotky pro attenuator při přepnutí na LPG-což se mi nelíbí -minule jsem měl lambdu zapojenou do obou systémů a teď nemohu sledovat průběhy lambdy při provozu LPG je tam trvale 1,50V.
Hlášku ---zkrat vstřik 1. a 2. mají všechna auta upravena na LPG. Blokace vstřiků. Já tam mám navíc oproti minulému autu chybu lambdy,protože mi tam vrazili relé které rozpojuje lambdu a přepíná do jednotky pro attenuator při přepnutí na LPG-což se mi nelíbí -minule jsem měl lambdu zapojenou do obou systémů a teď nemohu sledovat průběhy lambdy při provozu LPG je tam trvale 1,50V.