Hudba do felicie

dotazy a rady na vše kolem hudby
Havlajs - FK

Hudba do felicie

Příspěvek od Havlajs - FK »

Dobrý den, jsu trochu laik a chtěl bych si pořídít nějakou novou muziku do mé Felície. Nic mega výkonného, ale i zároveň aby to tochu hrálo. Rozmýšlel jsem se třeba nad nečím takovém:
radio:
Pioneer DEH-3300UB
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... DEH-3300UB

repro. dveře:
Crunch GTR 5.2Ci
http://www.revilohifi.cz/reproduktory/k ... 5-2ci.html

repro. plato:
Crunch DSX572
http://www.revilohifi.cz/reproduktory-c ... sx572.html
Budu rád za všechny rady a velmi vděčný. Ohledně výkonu,značek a cen. Cenu sestavy bych si představoval cca 6000 Kč pokud je to teda možné.
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudba do felicie

Příspěvek od SatandaS »

Myslím že sis vybral dost slušnou sestavu ;) Jen bych dodal že předky sis mohl vybrat 160mm sice bys musel upravit kapsu ale hrálo by to dobře. Pokud ti jde o to abys nemusel nic dělat s kapsou tak proč ne. Více ti tu napíšou znalci :D
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

myslim,že to tu napíše víc lidí,ovály nebrat a místo toho SW se zesilovačem ;)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

no jo ale to by chtělo pak nakrmit i ty předky podle mě. To by ho vyšlo o dost víc. Záleží kolik do toho chce dát :)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

ty 13ky stejně asi nikdy moc nenakrmíš resp. to stejně nebude hrát,protože to pak bude rezonovat jak :pig: , to už pak leda 16ky a hafo tlumení :thumleft:
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

no hele není třeba hafo tlumení stačí když pak udělá jednu stranu sice znalci budou říkat že jedině obě strany vytlumit ale myslím že pro normalní poslech ( žádne soutěže) to stačit bude.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

jak jako jen jednu stranu? to jako že si vytlumí jen levou třeba? :D
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

teda to si mě dosta :lol: normalně se tlumí vnitřní a vnější ( tam kde je origo ) plech dveří.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

já mám taky jen ten vnější,ale je to tvrdý jako šutr,plus na vnitřku igelit a mirelon a ještě na tapecu ANS pěnu :D
obrovskej rozdíl oproti tomu co to bylo předtím z výroby,ty dveře byly měkký jak máslo :lol: :lol:
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

moment ty máš tu vnější jak je klika? ja myslel že bude lepší to vytlumit jen z te strany kde je origo igelit?
No myslím že jsem mu tady udělali dost OT :oops:
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Pro správný efekt se tlumí jak vnitřní, tak i vnější strana dveří + klidně i několik vrstev + uzavření dveří... :)
Jinak, pokud se chce tlumit jenom jedna vrstva, tak bych tlumil tu vnější... Sice bude akustickej zkrat jako prase, ale aspoň se to potom nebude muset strhávat... :)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

podle mně ten akustickej zkrat u mě nebude zas tak dramatickej,spíš by to chtělo dopovědět tazateli na jeho dotaz ;)
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

Ahoj lidi. Ja mám ve předu dělený repraky Spektron 100 w vzadu ovaly Axton 300w a nějak se mi to nezdalo tak jsem hodil do kufru ještě aktivní tubu 600w... a ani to moc nestalo a hraje to paradně. přední repro 1500 ovaly 2200 a tuba 1200. A radio mam sencor 4x50w a uplně v pohodě to hraje . K tomu odzvučnění ... jsem jen vyplnil tapecirunk a kapsu ze vnitř (prostor mezi vnitřní stranou kapsy a tapecirunkem) aby se to neklepalo.
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

cim vyplnil?
Meverick - FK

Teď nevim jak se to jmenuje .. ale je to taková černá hmota z jedny strany to lepí je to něco jako molitan a je zhruba 3 cm vysoká. a da se hodně smačknout , takže jsem to vyplnil na bázi roztahování dal sem jí tam víc a přimačknul sem tapec ke dveřím.a už se to neklepe. až budu mit svuj pc pošlu foto mám to nafocený .
Meverick - FK

Tak sem v garaži našel ještě 2 kousky , ale nevim jak se sem přidavaj fotky aniž by byly na netu a když chci přiložit soubor tak mi to píše že jsem dosahl maximální velikosti přitom ten obrazek má jen 220 kB
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

tak dej fotky na net,třeba na imageshack nebo na rajče
Radeggast - FK

Jak vložit obrázek... :roll:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =12&t=7958

Chtělo by to však vytlumit, ne jenom přimáčknout něčím tapec ke dveřím, aby to neklepalo... :) Ale záleží na financích...
Materiál na bázi molitanu se ve dveřích (pokud není krytý tlumením) prý postupem času krásně rozdrolí na menší části (např. ANS pěna) a nezbyde nic... :) Nevím, nemám odzkoušeno... Ovšem záleží, co máš ty...
Meverick - FK

Dal jsem tam tohle.... pak dodám vic fotek ..
Obrázek...
ja nejsem žadnej extra tuner jed dělam co mě baví .. ale abych dal 500 za kousek odhlučňovacího materialu to mi přijde zbytečný . :)
Další fota:
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 12. led 2011 19:34:25, celkem upraveno 2 x.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

problém je v tom,že ve dveřích je dost vlhko a stéká tam voda z oken,tudíž to chce nějaký nenasákavý materiál a navíc tlumí se hlavně pro vytvoření ozvučnice ve dveřích,aby se zamezilo akustickému zkratu a vibracím(rezonancím) ,protože co si budem povídat,dveře jsou poměrně velký a měkký kus plechu. Pochybuje že tohle je nesavý materiál,ale snaha se cení
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

a co třeba fláknout přes díry mirelon a pak přes něj pod tapec tenhle molitan?
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

hodně lidí to tu už řešilo,chce to jen hledat,ale to už by se asi dalo,myslim že o pár příspěvků nahoru mám popsaný celkem přesně jak je to udělaný
Meverick - FK

Jj je tam vlhko ale já to mám mezi tim igelitem a tapecem , do dveří sem nic nestrkal.
Jestli je nesavej sem nezkoušel schválně ho jdu namočit :) . Jinak sem k tomu přišel nahodou, do práce nám stim poslali vycpanou krabici , tak jsem to hned zabavil :D .
Meverick - FK

Tak je to trochu nasákavý, ale podle mě se tak závratná vlchkost mezit tim igelitem a tapecem netvoří . :scratch: :)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

..jestli chceš aby ti felda ještě chvíli sloužila tak to vytrhej ven... :!: i když to máš jen pod tapcem

...ani mirelon a podobné sr_čky do veří nepatří.... :!:

...kdo by chtěl jít hodně do krve s cenou tak polepit jen vnitřní plech...tímto
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ilent-Coat

...je to velmi dobrý materiál a nezrujnuje to ani ty největší šetřílky...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

fancar: to máš na metry čtvereční nebo na pláty? a co to váží prosimtě?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

jsou to platy, taky by mě zajímala ta váha? o tom bych už uvažoval jen škoda že to není ve větším rozměru.
Meverick - FK

Tak ja se na tom nesnažim zas tak závratně šetřit , ale přišlo mi to jako dobrej material na to abych se zbavil klepáni tapece.. a s rezonováním už teď nemám problém ..hodil sem do kufru tubu tak mám stažený basy na ostatních reprákách .. hrajou čistějc a nejsou tak namáhaný a nemá to tendenci rezonovat .. jen teda mi trochu rozonuje kufr :) ale tam nevim jak se do něj dostat.. konkretně to rezonuje pod SPZtkou .. a taky záleží jak moc nahlas to mám .
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to tlumení není jen do dveří,ale dá se s tím polepit téměř každej plech v autě,dokonce se lepí i podlaha nebo střecha u trošku lepších (dražších,výkonnějších a soutěžních) soustav a nebo se používají i jiné metody např. BRAX pasta,která stvrdne na kámen :D takže kufr se dá taky v pohodě vylepit
Meverick - FK

A mysliš že by to tam šlo dát dírou pro uchycení rámečku na SPZ ? Mě napadla ještě montážní pěna ta se roztáhne a měla by to taky odhlučnit.. jen si řikam aby se tam pak nerozdrolila .. :?: jo jinak zámek kufru mi nefunguje myslim teda ten na klič tak to otviram z auta a nebo dálkáčem tak si myslim že kdyby se to zapěnilo tak by to vadit nemuselo.. :?:
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

pěna je totální pitomost,za čas se s ní stane přesně to co s tím molitanem,nasákne se a konec.jinak proč tam chceš něco cpát dírkou od značky mi fakt není jasný,když otevřeš dveře tak se dá šroubovákem lehce! odpáčit ten koberec ze dveří,drží ho asi 8 špuntíků :scratch: zrovna na felicii jdou ty všechny plasty a tapecy tak krásně a rychle sundat,uplně celý auto mám venku za 15 minut včetně sedaček
EDIT: přečti si tyhle odkazy
http://www.prohifi.cz/rady-a-navody/tlu ... -octavia-i
http://www.prohifi.cz/rady-a-navody/tlu ... braflex-25
mohlo by ti to pomoct aby jsi byl v obraze :rendeer:
:!: a uvědom si ,že tlumením zatížíš dveře ,tak aby ti pak nepadaly na hlavu až budeš lézt do kufru pro něco
a je naprosto zbytečný tlumit jen víko kufru,když ostatní drnčí,blatníky zadní atd.
Meverick - FK

Paráda .. dik za tip tam pak něco nacpu docela se mi zamlouva ten plát za těch 120 o kterym psal Fancar

Tak sem se dneska stavil pro pár rad v AMSTuning.. tak sem se ptal na zapojení tuby ... tak řikaly, že to mám dobrý, ale ten kabel by měl bejt silnější, tak jsem koupil sadu kabelu po tom co mě vyděsil, že by mmohlo vyhořet auto a ztítra jdu měnit kabely :) .
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

MARWiN píše:fancar: to máš na metry čtvereční nebo na pláty? a co to váží prosimtě?
..jsou to pláty...rozměr je tam uvedený...pokud by to někdo chtěl přes celý dveře jedním kusem tak potom toto...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... r-solution
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Radeggast - FK

STP si teďka hodně lidí pochvaluje... V dnešní době bych volil asi to...

Pláty vůbec nevadí... Nalepí se prostě vedle sebe... Jsou docela velký, takže díry ve dveřích přelepí...

Jak píše fancar... Cokoliv co saje vodu nemá ve dveřích co dělat...

Tu SPZtku hnedka vytlum... To je úplně hrozný, když z dálky slyším duc duc a borec projede a z kufru slyším jak mu všechno drnčí, div mu to neupadne... :lol: Jestli drnčí SPZtka, tak zkus normálně pod podložku nalepit pásky tlumení... Jestli drnčí kufr, tak budeš muset rozdělávat a tlumit kufr...
Meverick - FK

Spz mam vytlumený obě .. pač ty drnčely hodně pak sem měl odtoho klid .. a co sem tam dal tubu začal drncet kufr v místech přímo pod Spz . tak sem si myslel že to vytlumení nestačí.Jsem ji sundal a bohužel to drnčelo furt ale jen když to dost zesilim jinak při normalnim poslechu to nedrnčí.. no jo ale co mužu dát mezi ten igelit a tapec? ja sem stim vyplnil ty dutiny v tepecu a v kapse ..
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

myslím že by bylo lepší to udělat tím jedním kusem ;) ja to asi vytlumím protože je mi jasný že mi to vadit bude :D jen to musí počkat.
Radeggast - FK

Pokud děláš vnější plech pouze pláty, tak je dobré je nastříhat na menší části a lepit s přesahem od spoda nahoru... Čili např. čtverce 10x10cm a 2cm přesah na všech bocích...
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

ještě taková pitomá otázka,ale proč je špatnej ten mirelon a ANS pěna(údajně s obsahem uhlíku),když ani jedno z toho mi vodu nesaje? odzkoušeno :!:
navíc já do těch dveří dost často lezu,takže bych se asi zastřelil muset ty bitumenový (asfaltový)pláty pokaždý odlepovat :D
Meverick - FK

ty pláty se podle mě lepěj na plech .. takže když lezeš do dveří tak je sundavat nemusíš pač ti vadit nebudou , když budou až na zadnim plechu.. ale to si jen myslim chtělo by se to optat někoho kdo se vtom vyzná .. jediný co ti tam muže vadit tak jak je ten igelit mezi tapecem a dveřma.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

přečti si to pořádně,ty pláty se lepí na vnější plech a stejně tak se tím zadělávají díry ve dveřích na vnitřním plechu,kterej je například u oktávky plnej a ne jak ten ementál u feli
Meverick - FK

Právě že u feldy ten vnitřní plech tam moc neni jen kolem dokola a tam se to podle mě lepit nemusí .. stačí jen na ten vnější

Obrázek
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

aby to správně fungovalo,musíš repro pevně spojit s dveřma např. přes MDF kroužky(redukce) přišroubovat přímo na plech dveří a ten vnější vytlumit proti rezonancím a ten vnitřní uzavřít,tím ti vznikne uzavřená ozvučnice,a tohle všechno se dělá proto,aby nevznikal ,,akustický zkrat" to znamená,velmi zjednodušeně,že se vlnění před membránou potká s vlněním zezadu,který je ovšem v opačný fázi a tyhle 2 vlnění se navzájem vektorově sečtou tzn. v praxi se ,,požerou" resp. rozfázujou a se zvukem je konec
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

marwin tomu říkám vysvětlení :lol: konečně vím co to znamená do
detailu ;)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

když jsem maturoval,tak jsem to vykládal před komisí i v angličtině :lol: docela čuměli
Meverick - FK

Tak to jo .. sem nevěděl .. ja tomu zas tak nerozumim ... :) .. sem jen nadšenec co experimentuje :) ... ja mam jen vyplněnej prostor kolem repraku a ten igelit ve dveřích ..ve směs ty předky mam stejnak stažený .. takže to nema ani tendenci rezonovat
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Nechci zakládat nový téma, tak to lupnu sem. Potřeboval bych zjistit, co je tohle za vejšky..

Obrázek
Odpovědět