formátová pila
-
Ahmed - FK
formátová pila
Ahoj, vím že je tady spousta šikovných členů a tak se chci zeptat jestli někdo nemáte možnost řezat na pile DTD laminované desky. Potřebuju nařezat materiál na velkou vestavěnou skříň a ceny řezání v různých dřevoprodejích jsou myslím dost velké. Našel jsem ceny okolo 20 až 45kč/řez takže nařezání desky na police vyjde draze... Úplně zadarmo to samozřejmě nechci ale za nějaké 2000 si radši koupím mafla a šmiknu to sám za cenu orvání spodní strany řezu
okolí Ostravy by bylo nejlepší...
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: formátová pila
Puč si někde přímočarku.Když budeš mít jemný zub na pilce tak ti to hranu neoškubne.Z rovného prkna,nebo dlouhé vodní váhy si uděláš vodítko které truhlářskou svěrkou přichytíš k dřevotřísce a řežeš podle něho.A budeš to mít i rovně.Já tak řezal kompletpřekližkové desky na podlahu a pohodička.Sice to dalo víc práce jak maflem,ale nebylo to oždibraný jak od sviní.
-
Ahmed - FK
napad je to dobry ale bude to zrejme velmi zdlounave jelikoz skrin ma 3 x 2,65m a asi tisic polic co si pritelkyne vymyslela ze je potrebuje 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Překližka a lamino je trochu jiný materiál. Přímočarka ti v 18mm tlusté desce nazaručí kolmý řez. Životnost plátku a produktivita práce je zoufalá.
Já drobnosti řežu maflem s jemnou pilkou určenou vyloženě na lamino. Bez předřezu to ale samozřejmě není ono. Větší akce si nechávám řezat v jedné firmě tady za 10Kč řez a to ještě malé řezy nepočítají. Sám si pokaždé přinesu layout aby využití desky bylo co možná nejlepší a bylo co možná nejméně řezů. Velkou šatní skříň s nástavcem mi nařezali za dvě stovky. Maflem bych to řezal celou sobotu, bylo by to nepřesné a oškubané a dvě stovky bych pak dal za broušení pilky.
Zkus hledat. Určitě najdeš někoho levnějšího. Např. nějakého živnostníka truhláře.
Já drobnosti řežu maflem s jemnou pilkou určenou vyloženě na lamino. Bez předřezu to ale samozřejmě není ono. Větší akce si nechávám řezat v jedné firmě tady za 10Kč řez a to ještě malé řezy nepočítají. Sám si pokaždé přinesu layout aby využití desky bylo co možná nejlepší a bylo co možná nejméně řezů. Velkou šatní skříň s nástavcem mi nařezali za dvě stovky. Maflem bych to řezal celou sobotu, bylo by to nepřesné a oškubané a dvě stovky bych pak dal za broušení pilky.
Zkus hledat. Určitě najdeš někoho levnějšího. Např. nějakého živnostníka truhláře.
-
sisin - FK
Dneska jedu do třech prodejen,sháním obkladové panely do koupelny a budu zjišťovat i ceny řezu ať to nemusím řezat v paneláku na chodbě. Dám ti vědět co jsem zjistil.Jinak známého truhláře mám,takže pak budu volat i jemu.Kde jsi kupoval ty desky?
-
Ahmed - FK
zatím jsem je ještě nekoupil ale už jsem koukal na ceny v dřevoprodeji v hrabůvce a napohodu třeba vnitřní korpusovku mají za 146 za metr a světlý dub za 276 za metr... To jsou celkem pěkné ceny....
Bauhas řeže pokud u nic koupíš materiál tak 10 řezů zdarma a pak asi 10,- za řez
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Ahmed - FK
no jo ale v bauhausu koupíš materiál za 350kč/m2 normálně stojí v průměru kolem 250kč/m2
já tam kupoval jenom lamino a to vycházelo levně, a další výhoda byla že sem zaplatil jenom to co sem si odnes, odpad mě nezajímal 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Ahmed - FK
no tak to je pěkné, tohle jsem nevěděl...
v dřevo prodeji musím koiüpit celé plotny 2,8x2,07m a odpad je moje starost...
zítra tam jedu. nářezové plány mám tak se hned zvoptám kolik mě to bude stát... 
-
sisin - FK
V dřevoprodeji v Hrabůvce velkoformátové řezy od 5 kaček výš (asi z celé tabule)