Chcípe a hodně cuká pri jízde (po natankování)

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Ganisek - FK

Chcípe a hodně cuká pri jízde (po natankování)

Příspěvek od Ganisek - FK »

Ahoj, mám takový problém, mám felicii 1.3i BMM r.v. 94. A řesím vázný problém s kolísáním otáček az do chcípnutí na volnobeh a pri jízde a seslapnutí plynu nezabere ale spíše zpomalí, kdyz plyn pustím a seslapnu znova tak zacne na chvíli zase normálně táhnout.. Hlavní důvod proc se ale ptám Vás, je že pri prázdné nádrzi, kdyz uz svítí kontrolka mi to jelo uplně v pohodě, otáčky se drzely krásně, žadné cukání. Ale dojel jsem asi po 15 km na benzinu, natankoval a stav byl takový jako jsem výše popsal a problemy se dostavili ihned po dotankování a nastartování.. Kvalita benzinu v tom nejspíš nehraje roli tankoval jsem na benzina, omv a čepro a pokazdý stejný výsledek. Potom kdyz to nechám tak den odstát jezdí zase "celkem" normálně.. Budu rád za každou radu :roll:
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcípe a hodně cuká pri jízde (po natankování)

Příspěvek od Radek1 »

Ahoj zkus nechat povolené víčko na nádrži- pokud to přestane dělat je problém s odvětráním nádrže, v tomhle počasí může být klidně zamrzlé. Pokud máš nádrž prázdnou, tak v ní je dost vzduchu aby se tenhle efekt projevil nějak brzy,ale když je plná tak se v ní udělá podtlak a čerpadlo nenatáhne benzin.
Chose

Příspěvek od Chose »

Začal bych asi nejdřív výměnou palivového filtru ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

vycistil palivovy filtr na cerpadle zespodu a vymenil ten palivovy filtr vedle/nad nadrzi.
Ganisek - FK

tak odvetráváním nádrze to nebude, ten filtr az se dostanu do hk tak co nejdřív vyměním ale nemyslím ze by se problémy tím vyřešili.. Spíš si myslím že bude chyba nekde v elektrice.
Nove jsem vypozoroval že problmy prichazeji i po prvním vypnutím motoru a opetovném natartování.. Kdyz stojí pod garazi a den nejezdi a potom nekam jedu tak v pohode potom kdyz vypnu motor na chvíli a zase zapnu tak zas cuká a chcípe.. ale ne tak citelne jako po natankování.. Taky se mi stává ze kdyz hodím volnobeh tak otáčky spadnou az k nule svítí kontrolky, motor skoro neslysím, skoro si myslím že uz to chcíplo a potom kdyz zaradim rychlost a pridam plyn tak to cukne a zase se to vytáhne.. Ty otáčky jsem nejřív myslel že na vine je elektromorek skrtici klapky, klapka je cista... ale potom kdyz to delalo jen za urcitých okolností tak jsem se radsi chtel zeptat Vás.. Svíčky jsem nedávno měnil, na tech starých byla uz asi 2mm zkamenela usazenina ale zlepsilo se jen startování, víko rozdelovace jsem vycistil a drzí správne takže by se tam voda dostavat neměla, ale probíjí mi kabel od rozdelovace k cívce.. Dřív mi probíjel na strane cívky.. po výměně za nový probíjí na strane rozdelovače??.. na diagnoze to bylo asi pred 3my týdny ale zádnou chybu to nehlasilo..
na přípojky jsem se taky koukal a piny vypadaj čistě... Tak co ted... nějaký nápad, rada.. :queen:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 24. pro 2010 16:43:58, celkem upraveno 1 x.
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

ahoj mám podobný problém ale ja mam 1.3mpi. Taky mi to po nastartování někdy chcipá a při jízdě cuká někdy teda a nebo když čekám na zelenou tak vidím jak mi padají otáčky a už se mi stalo že mi to i chcíplo.
Ganisek - FK

Nemáš taky pocit že to dělá spíše ve studených dnech.. Nějak si nemohu vzpomenou kdy mi tohle delalo v létě :-).. Pred rokem jsem v zime mel obcas taky tyhle problémy hlavne s tím vynecháváním a cukáním při pridavani plynu.. Akorat v prubehu casu ty problémy geometrickou řadou zintenzivněly :(
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

u mě je to jedno v jakém počasí i jestli mám prazdnou nádrž nebo pulku.Jestli je motor studený nebo zahřaty?
Ganisek - FK

já s tim popojedu treba jen 800 m vypnu a potom to zase zacne.. na takovou kratkou vzdalenost se jeste neda mluvit o zahrati .. A kdyz jsem jel delsi trasu hned z garaze kde to stálo nejaký ten den tak v klidu.. a potom jsem tankoval a zaclo zas peklo.. Do hradce na semafory to je nervák jak prase.. ted jeste ty krátky intervaly na semaforech, ještě mi to chcípne potom nez cukave popojedu uz je zase cervená.. :D
Jednou kdyz jsem se nastval a ze to protáhnu tak se mi otacky zasekly na 4k a vejs.. a kdyz jsem pridaval plyn tak to lezlo od tech 4k ++ ne z by to spadlo zpatky.. tak jsem vyradil a na volnobe porad zasekly, jsem zajel ke kraji vypnul motor a potom zase dobrý.. :scratch:
Ganisek - FK

tak jsem zkoušel klapku, ta vypadala v porádku akorat jsem ju malinko pootevrel asi o milimetr.. otáčky se drří pod 800 nejdou, zrejme vada na hallovu snimaci nebo elektromotorku skrticky. Dalsí problém byl podtlak, hadicka od te plasstové hlavy filtru pry propoustela oběma směry tak jsem vyměnil jakýsi cimprlik na cirkulaci paliva vedle palivoveho filtra :lol: , plus vyměna jedne praskle hadičky od vzduchového filtra ke klapce.. Měla se vyměnit i lambda ale z auta na nahradni dily nesla ani za boha povolit. Vyřešilo se cukání i otáčky.. Oprava za 3 hodinky hotová a zdarma :thumleft: . Jediný nedostatek který ted resím je mensí taznost na 4stupen.. :alien:
tomasuherek

Příspěvek od tomasuherek »

Já jsem měl taky tyto problémy vyměnil jsem snímač otaček (300kč)a je klid.
Vaclav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav »

Ganisek píše:tak jsem zkoušel klapku, ta vypadala v porádku akorat jsem ju malinko pootevrel asi o milimetr.. otáčky se drří pod 800 nejdou, zrejme vada na hallovu snimaci nebo elektromotorku skrticky. Dalsí problém byl podtlak, hadicka od te plasstové hlavy filtru pry propoustela oběma směry tak jsem vyměnil jakýsi cimprlik na cirkulaci paliva vedle palivoveho filtra :lol: , plus vyměna jedne praskle hadičky od vzduchového filtra ke klapce.. Měla se vyměnit i lambda ale z auta na nahradni dily nesla ani za boha povolit. Vyřešilo se cukání i otáčky.. Oprava za 3 hodinky hotová a zdarma :thumleft: . Jediný nedostatek který ted resím je mensí taznost na 4stupen.. :alien:
Ahoj. Jak jsi měnil ten cimprlik tak ten je v motoru nebo v zadní části vozu?
Odpovědět