Blikají světla

hans007 - FK

Blikají světla

Příspěvek od hans007 - FK »

Chtěl bych poprosit o radu,na mojí služební Felicii 1,3mpi za jízdy poblikávají světla a je slyšet cvakání relátka v pojistkové skříňce,
zkoušel jsem relátko přehodit za jiné,jsou tam tři stejné,ale blíká a cvaká to dál,dělá to úplně náhodně,někdy deset minut nic a pak to blíkájak šílené,
někdy i při brždění,lidi na cestě na mně pořád blikají,už mi to leze na nervy... :lol:
Setkal se s tím už někdo?Je to jen takové probliknutí,nezhasne to třeba na delší dobu úplně,mohl by tohle dělat některý z vypínačů na světla?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Blikají světla

Příspěvek od Ivarek »

Zkontroluj konektor žlutého drátu na startéru.
hans007 - FK

Příspěvek od hans007 - FK »

Ivarek: mockrát ti děkuju,bylo to ono,nebyl ještě úplně upadlej jen ulomenej hned u toho konektoru a držel jen na té bužírce,
to by mě ani ve snu nenapadlo že tohle by mohlo nějak souviset se světlama... :o :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je to poměrně běžná závada. Při startování jsou pomocí X relé odpojovány větší spotřebiče. Ten žlutý drát uzemňuje přes startér právě to X relé. Když drát upadne, tak nesvítí hlavní světla, nejdou stěrače...
petosiso - FK

Příspěvek od petosiso - FK »

čaute, nedavno som tu pisal a robilo mi to niečo podobné, viď: http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=30&t=23715
Pozerám ten žlty drat z každej strany a vyzera zdravo, dokonca ked ho odpojim/pripojim tak sa mierne zmeni aj zvuk motora, takže tam nejaky ten kontakt je.
Dneska už od rána mi nejdu zapnut stretavačky, stale mi svietia len obrysove. Idu aj strierače, aj ventilator, všetko, len tie stretavačky nemozem zapnut, a dialkove skočia len vtedy ak tu pačku mam stale pri sebe stlačenú. Nejaky tip kde ešte može byt problem?? dík ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Podle mě je vadný přepínač pod volantem - lucas.
petosiso - FK

Příspěvek od petosiso - FK »

hmm, no akorát som bol u auta pozriet sa na to, nič viac som nespravil len som otvoril poistkovu skrinku, pohýbal a poriadne pozatlačal tam tie relatká a poistky, potom som dal dole ten kryt volanta, tiež trochu pohýbal tymi konektorami na lucasovi, a vualá svetla zrazu naskočili. Žeby niečo v tej poistkovej skrinke?
mikka

Příspěvek od mikka »

V pojistkovce je relé hlavních světel, první zleva v dolní řadě. Třeba mělo špatný kontakt a při dotlačení se to spravilo.
Světelná houkačka (přitažení páčky pod volantem) je napájená mimo tohle relátko.
MKT

Příspěvek od MKT »

Děkuji za navedení k odstranění prblému. U mě to byl uhnilý drát u startéru (žlutý). Projevovalo se to tak, že při startu měl startér zpoždění, než začal startovat cca 2 sekundy od otočení kličku do patřičné polohy. Časem začala problikávat světla v závislosti na otáčkách motoru. Pak jsem už ani nenastartoval... (o světlech, stěračích ani nemluvě). Obnoven kontakt u startéru a vše je O.K.
Odpovědět