saci potrubi zatopene benzinem
-
6host - FK
saci potrubi zatopene benzinem
tak se mi stala na aute dalsi kurozitka, jak to zacalo:natankoval jsem u pumpy, ujel asi 200m a najednou se to zacalo chovat jako by dosel benzin(cca 1-2vteriny) a pak se to zase chytlo a jelo dal, takhle cim dal casteji a delsi prodlevy, az jsem dojel uplne, kdyz me kolega tahnul, tak jsem zkusil zaradit a se zaplym zapalovanim slapat na plyn, jestli to nechytne, znelo to cca jako traktor, ale nechytlo, kazdopadne co jsem to obhlizel tak: zapalovani funguje(hazi jiskru), svicky relativne ok, a stare asi 8000 km, ale co me prekvapilo, chvili jsem to zkousel startovat, jestli tam jde benzin, ten tam normalne jde, pak jsem koukal na svicky a mokra byla jenom ta ze 4teho valce, vsechny ostatni suche, coz mi prislo dosti divne, sundal jsem bmm jednotku a koukam a v sani stoji asi 2-5mm hladina benzinu, proste jako kdyby bylo sani smerem do motoru ucpane a benzin nemel kam tect, coz se mi zda celkem divne, ale asi ne nemozne, svicky jsou zaolejovane, ale ne nijak brutalne ze by na nich byli karbonovy cucky, jen cerny povlak, pod krytem vahadel je vse ok, kdzy se startuje, tak vse vyapda ze funguje jak ma,
vedel by nekdo co to muze byt za chybu?
dik
vedel by nekdo co to muze byt za chybu?
dik
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: saci potrubi zatopene benzinem
sundej víčko rozdělovače a podívej se jestli se točí při protáčení motoru
-
xXxTRA - FK
jsme v BMM sekci, takze ma 1.3 BMM a je jedno jestli 40 nebo 50KW
jinak rozdelovac mu nepomuze - rikal ze jiskru to hazi...
dale nechapu jak v sani muze byt benzin, kdyz vezmu v potaz polohu motoru, tvar sani tak vrch sani (dosedaci plocha klapky) je vodorovne se zemi a montazni cast u hlavy je posazena nize...
pokud lze motorem otocit tak rozvody toci vackou - oteviraji se ventily, nevim kde a hlavne cim by mohl byt ucpany kanal...
sundej sani, vysus, zkus nahlednout do kanalku, dej zpet a zkus nastartovat,
Hlavne to napichni na vag a projed si zavady
jinak rozdelovac mu nepomuze - rikal ze jiskru to hazi...
dale nechapu jak v sani muze byt benzin, kdyz vezmu v potaz polohu motoru, tvar sani tak vrch sani (dosedaci plocha klapky) je vodorovne se zemi a montazni cast u hlavy je posazena nize...
pokud lze motorem otocit tak rozvody toci vackou - oteviraji se ventily, nevim kde a hlavne cim by mohl byt ucpany kanal...
sundej sani, vysus, zkus nahlednout do kanalku, dej zpet a zkus nastartovat,
Hlavne to napichni na vag a projed si zavady
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
zajímavý... zkontroluj jaký jsou vůle na ventilech a sundej sání a podívej se jestli je průchozí. nic jinýho mě nenapadá 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jiskru hází , a proč ne ????? jak to zkusím ??? vytáhnu kabel z rodělovače ten co je od indučky , a proč hází ??? protože je signál pro cívku snímán od setrvačníku a ne z rozdělovače ,
proč má sundat víko a čučet na rozdělovač ??? protože když bude točit motorem a rozdělovač se točit nebude , tak je přece přetrženej řetěz
a proto jednotka vše řídí jak má - jiskra je , benzín cáká ale nechytne to , proč ??? ne jen proto že se netočí rozdělovač ale hlavně se netočí vačka ,
že ? nebo je to jinak ????
nešel jsem přes horní škatulky ale přes spodní okno takže jsem to nevěděl
proč má sundat víko a čučet na rozdělovač ??? protože když bude točit motorem a rozdělovač se točit nebude , tak je přece přetrženej řetěz
a proto jednotka vše řídí jak má - jiskra je , benzín cáká ale nechytne to , proč ??? ne jen proto že se netočí rozdělovač ale hlavně se netočí vačka ,
že ? nebo je to jinak ????
nešel jsem přes horní škatulky ale přes spodní okno takže jsem to nevěděl
-
xXxTRA - FK
ferda: to jsem prave popsal, kdyby se netocila vacka tak je motor vazne v prdeli a neotocil by si s nim - nebo otocil ale ozyvalo by se bouchani a dalsi zajimave zvuky - potkaly by se ventily s valcem... jestli hazi jiskru se nezkousi tak ze vytahnes kabel z inducky
, vytahnes kabel ze svicky a strcis do nej nahradni svicku a opres o motor a reknes nekomu at ti zkusi nastartovat...
priklanim se k tem ventilovym vulim, ty zkontrolovat, ale hlavne na ten vag a co jsou v jednotce za chyby... a taky sundat to sani a zkontrolovat.
priklanim se k tem ventilovym vulim, ty zkontrolovat, ale hlavne na ten vag a co jsou v jednotce za chyby... a taky sundat to sani a zkontrolovat.
-
Hanz - FK
dle myho to vypada žře se neotvíraj sací ventily, tudíž benzin nemá kam jít a zustava v sani. zajímavá chyba :O
Jestli je v sacím potrubí 2 až 5 mm benzínu, tak to může být taky třeba jenom tím, že se tam nastříkalo toho benzínu víc, než je třeba - vadný vstřikovač. Anebo jsou to jenom zbytky benzínu po nepodařených startech.
-
6host - FK
takze aych to upresnil, vacka se toci, to sem uz zkoumal a i to snad v prispevku pisu, jiskru to hazi, na VAG jsem to napichnul a nic to neukazeje krome zadny singal lambda a zadny signal hall, ale to je pri nenastartovanem motoru v poradku , kouknu na ty vule a sani sundam ,nic jinyho nezbyde, achjo zase vypoustet chladici smes
jinak jam muze v sani stat benzin taky nechapu, kdyz musi samospadem pri otevreni ventilu tect do motoru
jinak jam muze v sani stat benzin taky nechapu, kdyz musi samospadem pri otevreni ventilu tect do motoru
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
A neni ten benzín v sání náhodou chladící kapalina z prasklého sání?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
6host - FK
no teoreticky by mohla byt, ale je to uplne cire/ciste a smrdi stejne jako benzin, kdezto kapalinu mam modro rezavou, ale porad to nevysvetluje to ,proc to neodtece do valcu( a ty zatopene nejsou, kdyz 3 z 4 svicek jsou uplne suche
-
xXxTRA - FK
i tak jeden valec v tom pripade smes saje, takze by to odteklo do nej...zhodit sani no, kdyz nic tak zhodit hlavu, 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem to samé na první feldě BMM, a odešlo mi servo volnoběhu (klapka ), dávalo to strašně moc benzínu, kterej se nestačil spálit, auto na malý otáčky nechtělo jet, jelo jen na olnej plyn, benzín se dostal i pod píst, vypustil jsem z motoru 5 l oleje s benzínem.
Měl jsem problém i se startem, jelikož svíčky byly úplně mokrý.
Měl jsem problém i se startem, jelikož svíčky byly úplně mokrý.
pokud by byl špatnej vstřik tak joHanz píše:to by to nepřestalo za jízdy jet.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
6host - FK
tak jsem dneska koukal do sani a uz v nem nic neni, coz tedy znamena , ze tam voda netece, byl to cistej benzin a vytekal,teda jedine ze by zustal pootevrenej ventil a pres noc to odteklo do motoru, myslim, ze kdyzs hodim sani, tak toho asi moc neuvidim, ale hlava dolu zase ten prisernej vejfuck
, vstrikovac mam jeste jeden,tak ho zkusim vymenit nez to zacnu rozebirat
to 103457, tobe to taky predtim za jizdy vynechavalo?
2Sadra - vstrik benzin strika, zase mi zda divny ze by chvili strikal a chvili nic no ale mozny je vsechno
to 103457, tobe to taky predtim za jizdy vynechavalo?
2Sadra - vstrik benzin strika, zase mi zda divny ze by chvili strikal a chvili nic no ale mozny je vsechno
-
xXxTRA - FK
se vstrikem zkus vymenit i klapku jak tady pisou - servo volnobehu je na ni
-
6host - FK
no ja jsem se blbe vyjadril,proste tam dam cely bmm jiny..
-
6host - FK
tak castecne vyreseno, blba zapalovaci civka, jiskru sice hazi ale strasne malou, oproti tomu co hazi ta nova
ale hold jsem nikdy predtim jiskru nevidel,takze jsem nepoznal, jinak ale nastal novy problem, vymenil jsem zaroven i bmm bstrik a ted mi zase litej otacky na volnobehu semtam treba ke 2000 ot, to sem tam dal bmm co ma v riti krokovej motorek?
zkus na chvílu odpojit konektor řídící jednotky at´se smaže pamětˇjednotky a jestli se to nesrovná,tak vyměn servo volnoběhu 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená