zatim díky a čau
Klasika: Felda 1.6 nejde nastartovat
Klasika: Felda 1.6 nejde nastartovat
Zdravím kolegy, jsem tu po dost delší době, co tu něco písnu, potřebuju rychlou radu a něco objasnit. Jedná se o Feldu táty, motor 1.6. Někdy kolem zimy začala Felda nějak málo jet atd. probíhala různá kontrola, nastavení a nakonec to byl motorek v čerpadle, prostě nestačil podávat. Pak klidek a někdy začátkem roku přijel do práce a už nenastartoval. Různé základní rady přes mob ale nic, takže odtah do servisu. byl to rozdělovač, zkusil se z jiné Feldy co byla zrovna na servise, vše good. Tuto neděli byli rodiče u mě na návštěvě a když chtěli odjet, tak nic, prostě Felda nechce naskočit. Auto mi nechali před barákem a jeli vlakem
- něco jsem stačil zkontrolovat než byla tma a dneska znova. Dal jsem to na V A G a hodilo to klasiku která se tam ješte nikdy neukázala: 01249 - Vstřikovací ventil válce 1 (přerušení nebo zkrat.....) - smazal jsem chybu, ale hned se zase objeví. Kontrola svíček, kabelů / vše v pohodě. Benzínu je dost, čerpadlo točí. Pročetl jsem ted téma, takže zítra kouknu na další věci. Jo, dával se stím rozdělovačem i hallův snímač. Ted se mi zatim zda, že odešel znova rozdělovač nebo snímač. Rozdělovač nebyl origo, snímač jo. Je to možné za asi 3měsíce, nebo co bych měl ještě zhlídnout? A měřil jsem napětí na Hallova snímači, bylo tam cca 10,5V, četl jsem že má být kolem 9V, je nějaká max hodnota?
zatim díky a čau
zatim díky a čau
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klasika: Felda 1.6 nejde nastartovat
NO a když to ukazuje vstřikovací ventil tak nezablokuje to celé vstřikování z důvodu poškození jednotky? Je možno tento vstřík odpojit a vyzkoušet nastartovat,
-
BlueFox - FK
Tuhle chybu má v jednotce prakticky každej. Je to chyba ve způsobu diagnostiky závady. Nezpůsobuje to žádné nestandartní chování jednotky, neni důvod to neignorovat.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale píše že se mu předtím neukazovala... tak na tom něco bude 
-
BlueFox - FK
těžko říct. Třeba jo, ale podle mě ne. Pokud to neni teda vedeny jako fakt zavada, melo by tam byt uvedeno ze se to projevuje obcas. Pokud tam nebude to obcas (intermident) tak to asi bude neco znamenat.
-
DanoSK - FK
tak ako to s tou feldou dopadlo? Uz jazdi? Co bol problem?
-
andrej58 - FK
mne robí niečo podobné, pri štartovaní pretáča motorom ale nenaštartuje po kontrole bola roztrhnutá indukčná cievka (vymenil som). Auto naštartovalo ale voľnobežné otáčky mi klesli na nejakých 500
. na druhý deä ráno som nenaštartoval...po stlačení plynového pedálu auto naskočilo ale pri vyradenej rýchlosti spadli voľnobežné otáčky na 0 a auto "zdochlo". batéria v poriadku,benzín mám ostáva iba servis a vyčistenie a nastavenie škrtiacej klapky... 
Felda jezdí od víkendu. hlavní problém čerpadlo, rozpadlej motorek (dávanej v zimě) a relé čerpadla. ale už to sviští, auto neskutečně ztichlo, jede to krásně a ješte jsem tátovi rovnou vyčistil a nastavil klapku a nemá to chybu. čerpadlo (komplet) s krytem sehnali z jedné bouračky, origo škoda. na pc to už žádné chyby nepíše. ještě pohlídá spotřebu pro vlastní info, ale jinak dobrý. nejlepší na tom je, že ten motorek byl asi špatnej už když mu to dávali v zimě nový, páč to jelo trochu jinak, a pokud proejl zatáčku větší rychlostí, auto ztratilo výkon a chvilku trvalo než se to vrátilo do normálu, ale pak to zase nedělalo až skončil u mě před barákem
- rozdělovač tedy původní dobrej, ale bude ho aspon vozit ve voze, třeba ho cestou někomu prodá
Dejwis
Dejwis
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!